מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 11 דקות–
קרדיט לתמונה ראשית: Christelle PRIEUR Pixabay
כתבה וערכה: ליאור קן לי
מתכננים את הטיול הבא שלכם לפריז, “עיר האורות” של צרפת? אחרי שתלכו לבקר במגדל אייפל, תסתובבו בין רחובותיה הנוצצים של העיר ותאכלו איזה קרואסון על שפת נהר הסן, תוכלו לבקר באחד או שניים מהפארקים היפהפיים ביותר שיש לפריז להציע. אז אם אתם בעניין, הנה לכם רשימה של שבעת הגנים והפארקים היפים ביותר בפריז והאתרים המעניינים ביותר שתוכלו למצוא בסביבתם:
1. גני טווילרי (Jardin des Tuileries)
גני טווילרי, הגנים הגדולים ביותר בפריז, הם מהגנים המפורסמים ביותר בעיר, הודות למיקום המרכזי שלהם בין מוזיאון הלובר (Louvre Museum) לכיכר הקונקורד (Place de la Concorde). מלבד היותם מרכזיים כל כך, גני טווילרי הם גם מלאי היסטוריה. הארמון המלכותי,שבזמנו עמד בפארק, נבזז במהלך המהפכה הצרפתית שהתרחשה בשנת 1789 ומאוחר יותר היה למקום מושבם של המלכים האחרונים של צרפת. היום כבר לא תוכלו לראות את הארמון בפארק, כיוון שהעדיפו להשמיד אותו בשנת 1871 בכדי שיוכלו לראות את שער הניצחון (Arce de Triomphe) מהלובר. אז במקום לבקר בארמון, תוכלו פשוט ליהנות מהגנים המקסימים, להתהלך בין המדשאות וארוגות הפרחים הצבעוניות, שמסודרות בצורה סימטרית ואלגנטית להפליא, ולהתרשם מהפסלים הרבים שפזורים לאורך הפארק, ביניהם פסלים של רודן ומאיול. ולמי שאוהב לטייל במקומות שצורפו אל רשימת “אתרי המורשת העולמית” של UNESCO, אספר שגני טווילרי צורפו לרשימה בשנת 1991, כך שללא ספק כדאי לקפוץ לביקור במקום.
אם אתם רוצים להמשיך מגני טווילרי אל שער הניצחון, אז דעו שאתם נמצאים בדיוק במקום הנכון. הגנים הם נקודת ההתחלה של “קו הניצחון” (Triumphant Line), שביל ישר שמוביל ממוזיאון הלובר היישר אל שער הניצחון וקשת ההגנה הגדולה (Grande Arche de la Defence).
שעות הפתיחה של הפארק: מאפריל עד מאי בין השעות 7:00-21:00, מיוני עד אוגוסט בין השעות 7:00 עד 21:00 ומספטמבר עד מרץ בין השעות 7:30 ל-19:30.
היכן ממוקמים גני טווילרי? ברובע הראשון, מערבה ממוזיאון הלובר. אם אתם מגיעים ממוזיאון ד’אורסיי, אתם יכולים להגיע אל הגנים באמצעות שביל ההליכה שעובר מעל לנהר הסן ומחבר בין המוזיאון לגנים.
איך תגיעו אל גני טווילרי? עלו על קו מספר 1 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Tuileries. אם אתם מעדיפים לנסוע באוטובוסים, עלו על אחד מן קווי האוטובוס הבאים: 21, 24, 27, 42, 68, 72, 72, 84, 94.
מה תוכלו לראות בסביבתם של הגנים?
בפינה המערבית של גני טווילרי תוכלו למצוא את מוזיאון האורנז’רי (Musee de l’Orangerie), שמציג בתוכו יצירות אמנות אימפרסיוניסטיות ופוסט-אימפרסיוניסטיות. המוזיאון ממוקם בתוך מבנה ששימש בעבר כחממת עצי התפוזים שצמחו בגנים של ארמון הטווילרי, לכן קוראים לו “האורנז’רי” (מלשון Orange). אם אתם מעריצים את הצייר קלוד מונה, תוכלו למצוא במוזיאון את אחת מיצירותיו המפורסמות ביותר – “חבצלות המים” . כמו כן, תוכלו לראות יצירות של פבלו פיקאסו, פול סזאן, אנרי מטיס ואלפרד סיסלי.
שעות הפתיחה של מוזיאון האורנז’רי: מ-9:00 עד 18:00
למידע נוסף על המוזיאון, אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של מוזיאון האורנז’רי.
אם מוזיאון האורנז’רי לא הספיק לכם, עשו את דרככם אל מוזיאון הלובר (Musée du Louvre), שעומד בסמוך לגני טווילרי. וודאי כבר שמעתם על המוזיאון, שנחשב לאחד מן המוזיאונים הגדולים, הוותיקים והמפורסמים ביותר בעולם. הלובר הוא המוזיאון הגדול ביותר בפריז, שבו מוצגות היום חלק מן היצירות המפורסמות והיפות ביותר בעולם, ביניהן “המדונה על הסלעים” ו-“המונה ליזה” של ליאונרדו דה וינצ’י. לפני שאתם מגיעים אל המוזיאון, צפו לתורים ארוכים בכניסה ולהרבה מאד אנשים במסדרונות הרבים של המוזיאון. הלובר נחשב למוזיאון האמנות המבוקר ביותר בעולם ולאתר המבוקר ביותר בפריז. כדאי לבדוק מבעוד מועד האם קיימת אפשרות לרכוש כרטיסים לפני הגעתכם אל המקום, בכדי שלא תצטרכו לעמוד בתור הארוך שבכניסה למוזיאון. במוזיאון הלובר יש את כל מה שרק חלמתם עליו מבחינת אמנות, החל מיצירות מצריות עתיקות וכלה ביצירות פיסול וציור של גדולי האמנים.
שעות הפתיחה של מוזיאון הלובר: ימי ראשון, שני, חמישי ושבת בין השעות 9:00-18:00.
ימי רביעי ושישי בין השעות 9:00-21:45.
סגור בימי שלישי.
למידע נוסף על המוזיאון, אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של מוזיאון הלובר.
מוזיאון דאורסיי (Musée d’Orsay) הוא עוד מוזיאון שכדאי לבקר בו אם אתם מחובבי האמנות. בכדי להגיע אליו, חצו את נהר הסן על גשר המעבר ” Passerelle Léopold-Sédar-Sengho” , שהיה ידוע עד שנת 2006 כגשר סולפרינו (Ponte Solferino). גשר זה מחבר בין גני הטווילרי למוזיאון דאורסיי. המוזיאון ממוקם במבנה ששימש בעבר כתחנת רכבת ומציג בתוכו ציורים, פסלים ורהיטים, ביניהם גם יצירות אמנות של גדולי האמנים, כמו יצירותיהם של מונה ורנואר.
שעות הפתיחה של מוזיאון דאורסיי: מ-9:30 עד 18:00; בימי חמישי בין 9:30 ל-21:45. סגור בימי שני.
למידע נוסף על המוזיאון, אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של מוזיאון דאורסיי.
2. גני לוקסמבורג (Jardin du Luxembourg)
אם אתם מחפשים אחר מקום שבו תוכלו לטייל לאורך המדשאות, לעשות פיקניק תחת צלם של העצים ולפרוס מחצלת תחת השמיים הפתוחים, גני לוקסמבורג הם המקום המושלם בעבורכם. הגנים הם מהגנים המוצלחים ביותר בעולם, שבהם תוכלו למצוא שפע של דברים לעשות. הגנים קמו בעקבות ההתנקשות במלך הנרי ה-IV, שהתרחשה בשנת 1610. אשתו דרשה להקים את ארמון לוקסמבורג, שעומד עד היום בשטח הגנים, וסביבו סידרו את הגנים שבהם אפשר להתהלך היום. הגנים פתוחים לציבור מאז המאה ה-17. היום, אחרי מותם של בני המלוכה, תוכלו למצוא בתוך הארמון את הסנאט הצרפתי ואת בית הפרלמנט. אם אתם מגיעים עם ילדים, אין לכם סיבה לדאוג שישתעממו, כיוון שהגנים מלאים בדברים שהילדים יכולים לעשות. הם יכולים, בין היתר, לשחק במגרש הטניס, לצפות בתיאטרון הבובות ולרכב על סוסי פוני. בבריכה גדולה שממוקמת במרכזו של הפארק הילדים יוכלו להשיט סירות מיניאטוריות על פני המים השקטים.
ואם אתם מתעניינים באומנות, תמיד תוכלו לקפוץ לביקור במוזיאון לוקסמבורג (Luxembourg Museum), המוזיאון הציבורי העתיק ביותר בפריז, שגם הוא נמצא בשטח הגנים. במשך השנה מוצגות במוזיאון תערוכות זמניות רבות, ביניהן תערוכות שמציגות יצירות אומנות של אמנים מפורסמים. שעות הפתיחה של מוזיאון לוקסמבורג הןמ-10:00 עד 19:30; בימי שישי ושני מ-10:00 עד 22:00.
בצדו הצפון-מזרחי של הפארק תוכלו למצוא את מזרקת מדיצ’י, שנבנתה בשנת 1630. המזרקה בנויה בסגנון איטלקי מרשים והפסלים והצמחייה שמעטרים אותה ישאירו עליכם רושם מקסים.
היכן ממוקמים גני לוקסמבורג? ברובע השישי, בקרבת אוניברסיטת סורבון (Sorbonne University)
איך תגיעו אל גני לוקסמבורג? עלו על קו מספר 4 או קו מספר 10 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Odeon, או עלו על קו B של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Luxembourg. אם אתם מעדיפים לקחת אוטובוס, אתם יכולים לעלות על הקווים הבאים: 27, 38, 82, 83, 85, 89.
מה תוכלו לראות בסביבתם של הגנים?
אם תעשו את דרככם לכיוון אוניברסיטת סורבון, תגיעו אל הרובע הלטיני של פריז (Latin Quarter). הרובע ממוקם סביב לאוניברסיטה ולצד הגדה השמאלית של נהר הסן. הרובע נקרא “הרובע הלטיני” משום שבמהלך ימי הביניים השפה הבינלאומית שבה השתמשו באוניברסיטה הייתה הלטינית. הרובע ידוע כמקום שבו מתאספים כל הסטודנטים וקיימת בו אווירה חיה ותוססת. מלבד האוניברסיטה תוכלו למצוא ברובע מספר מוסדות נוספים להשכלה גבוהה.
במרחק של מספר דקות הליכה, ברובע החמישי של העיר, בסמוך לאוניברסיטת פריז VI: פייר ומארי קירי, תוכלו למצוא גן נוסף. ז’רדן דה פלנט (Jardin des Plantes) הוא פארק שלא רק יעניק לכם אווירה מרגיעה, אלא גם יעניק לכם חוויה מחנכת. זהו הגן הבוטני המרכזי של צרפת, שהוא גם חלק ממוזיאון הטבע הלאומי של המדינה. בפארק תוכלו למצוא סוגים מגוונים של צמחים, ביניהם צמחים הגדלים במישורים הגבוהים, צמחים טרופיים וצמחי מרפא. אחד מן הדברים המהנים ביותר שיש לעשות בפארק הוא להסתובב בתוך המבוך המפותל, שבמרכזו עומד מבנה שאם תעלו עליו, תוכלו להתרשם מהמראות היפהפיים של הגנים הסובבים את המבוך. כמו כן, תוכלו לבקר בגן החיות הקטן שהוקם בשטח הפארק. הכניסה אל הגנים היא בחינם, בעוד שהכניסה למוזיאון שממוקם בתוך הגנים היא בתשלום.
שעות הפתיחה של ז’רדן דה פלנט: מ-7:30 עד 19:00.
איך תגיעו לז’רדן דה פלנט אם אינכם מגיעים אליו מגני לוקסמבורג? עלו על קו מספר 5 או קו מספר 10 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Gare d’Austerlitz. אם אתם מעדיפים לנסוע באוטובוסים, אתם יכולים לעלות על אחד מן הקווים הבאים: 24, 57, 61, 63, 67, 91.
3. פארק דה בוט שומון (Parc des Buttes Chaumont)
אם אתם מחפשים אחר פארק בעל אווירה רומנטית, שבו תוכלו להתהלך על פני שביליו בנינוחות, כדאי לכם לעשות את דרככם אל פארק דה בוט שומון. זהו הפארק השלישי בגודלו בפריז, שנבנה בשנת 1867 תחת הוראתו של נפוליאון השלישי. לפני המאה ה-19 המקום היה קצת פחות אטרקטיבי, שכן הוא כלל בתוכו גרדומים שעליהם הוציאו להורג פושעים. מאוחר יותר, עד שנת 1862, השתמשו באזור כמחצבה וכאתר פסולת. האדריכל שהקים את הפארק הצליח ליצור בו מראות מרהיבים של מצוקים מלאכותיים, מפלי מים, גבעות ירוקות ואפילו אגם, שמקבל את המים שלו מתעלת סן-מרטן. בניגוד לפארקים אחרים בפריז, הפארק הזה אינו מסודר בצורה סימטרית ומדוקדקת. כאן תוכלו להרגיש כאילו אתם מטיילים לכם בטבע, היכן שהדברים אינם תמיד מסודרים במדויק. אם תרצו, תוכלו גם לחצות את “גשר ההתאבדות” שמוביל אל האי שבמרכז האגם. על האי נמצא המבנה המרכזי ביותר של הפארק, “המקדש הקטן” שממנו תוכלו להשקיף על הנופים היפים של הסביבה. זהו אחד מן הפארקים האהובים על הפריזאים, אז אין סיבה שגם אתם לא תאהבו אותו!
אם אתם מגיעים עם הילדים, אתם יכולים לקחת אותם אל צדו הדרומי של הפארק וליהנות יחד איתם מתיאטרון הבובות, שפועל בעונות הקיץ והאביב. כמו כן, תוכלו לפרוס מחצלת ולאכול פיקניק על אחת מן הגבעות הירוקות של הפארק. כאן, בניגוד לפארקים אחרים בפריז, אתם יכולים לדרוך על הדשא, לשכב עליו ולחטוף איזו תנומה קלה.
שעות הפתיחה של הפארק: בקיץ מ-7:30 עד 23:00; בחורף מ-7:30 עד 21:00
היכן ממוקם פארק דה בוט שומון? ברובע ה-19. הכניסה הראשית היא ב-Rue Botzaris.
איך תגיעו אל פארק דה בוט שומון? עלו על קו מספר 7 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Buttes-Chaumont או Botzaris. אם אתם מעדיפים לקחת אוטובוסים, אתם יכולים לעלות על אחד מן הקווים הבאים: 26, 60, 75.
מה תוכלו לראות בסביבתו של הפארק?
מצדו הדרום-מזרחי של הפארק שוכנת שכונת בלוויל (Belleville Neighborhood), שמתפרסת על פני ארבעה מחוזות של העיר. בשכונה הססגונית הזו תוכלו למצוא צ’יינה טאון גדולה, מלאה במסעדות ובחנויות המוכרות מוצרים בעלי גוון סיני. מאז שנות ה-80 של המאה ה-20 קהילה סינית משמעותית התיישבה בשכונה זו. ולידיעתכם הכללית, פירושו של השם “בלוויל” הוא עירייה יפהפייה ואכן, השכונה היא אחת מן השכונות היפות בעיר.
אם אתם בעניין של בתי קברות, תוכלו לבקר בבית הקברות פר לשז (Père Lachaise Cemetery). זהו בית הקברות הגדול ביותר בפריז ומעריכים שהוא בית הקברות שאליו מגיעים מספר המבקרים הגדול ביותר בעולם. בבית הקברות תוכלו למצוא את קבריהם של אנשי צבא, פוליטיקה ואמנים צרפתיים רבים, וגם שלוש אנדרטאות לזכר מלחמת העולם הראשונה.
בית הקברות ממוקם ברובע ה-20, בקרבת שכונת בלוויל. בכדי להגיע, תוכלו לעלות על קו מספר 2 של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת Philippe Auguste או בתחנת Père Lachaise.
שעות הפתיחה של בית הקברות: מאמצע מרץ עד תחילת נובמבר: בימי שני עד שישי בין השעות 8:30 ל-18:00; בימי שבת בין 9:00 ל-18:00.
מאמצע נובמבר עד תחילת מרץ: בימי שני עד שישי בין השעות 8:30 ל-17:30; בימי שבת בין 9:00 ל-17:30.
סגור בימי ראשון ובחגים.
4. יער ונסן (Bois de Vincennes)
אם תעשו את דרככם אל הצד המזרחי הקיצוני של העיר, תמצאו שם את יער ונסן. זהו פארק יפהפה, המעוצב בסגנון אנגלי, שרבים מן הפריזאים מכנים אותו ואת מקבילו מן הצד המערבי של העיר, יער בולון, “הריאות של פריז”. ואכן, אם אתם מחפשים אחר קצת אוויר צח לריאות ושקט נפשי, אין מקום טוב יותר מיער ונסן. היער ממוקם ממש על גבולותיה של פריז ונקרא “ונסן” על שם קומונת ונסן ששוכנת בפרבריה המזרחיים של פריז, צפונית מן הפארק. היער מתפרס על פני שטח עצום וגודלו גדול פי שלושה מגודלו של הסנטרל פארק שבעיר ניו יורק. זוהי הסיבה שלא תתקשו להעביר בפארק יום שלם. יש בו כל כך הרבה דברים לעשות.
האגם המלאכותי הגדול שנמצא בצדו המערבי של הפארק מכיל בתוכו שני איים, שאליהם תוכלו להגיע באמצעות סירות קטנות. דבר נוסף שתוכלו לראות בצדו המערבי של הפארק הוא את המקדש הבודהיסטי, שמציג בתוכו ביתן עץ מרשים מהתקופה הקולוניאלית ופסל מעורר השתאות של בודהה. המקדש פתוח רק בקיץ ובאביב, כך שאם אתם מגיעים בעונות האחרות אתם יכולים לדלג על התענוג.
אם תעברו אל צדו המזרחי של יער ונסן, תוכלו למצוא שם את פארק פלורל (Parc Floral), שהוקם במקום בשנת 1969 על אדמות שבעבר שימשו כאדמות לאימונים צבאיים. בפארק תוכלו להתרשם ממגוון עצום של פרחים וצמחים בוטניים, ביניהם שושנות האלפים, קמליות וכ-650 זנים שונים של אירוסים. גן הפסלים שנמצא בפארק מציג את יצירותיהם העכשוויות של אמנים בינלאומיים, ביניהם אלברטו גיאקומטי ואלכסנדר קלדר. אם תגיעו אל הפארק בקיץ או באביב, תוכלו ליהנות ממגוון של מופעים שונים, ביניהם הופעות ג’אז, שמתקיימים על הבמה המרכזית של הפארק. פארק פלורל פתוח מ-9:30 בבוקר ועד 20:00 בערב. בעונת החורף הפארק עשוי להיסגר מוקדם יותר. הכניסה אל שטח הפארק היא בעלות סמלית.
אם תגיעו אל היער אחרי 2014, תוכלו ליהנות גם מגן החיות שנמצא בו, שצפוי להיפתח מחדש בשנה הבאה. גן החיות נפתח לראשונה בשנת 1934 והתפרסם באותה התקופה בזכות הדרך שבה החזיק בבעלי החיים. במקום לכלוא אותם בכלובים, העניק לבעלי החיים מרחבים פתוחים שהופרדו האחד מן השני באמצעות תעלות מגן. היום אנו רואים גני חיות רבים המשתמשים בשיטה זו, אך באותה התקופה הייתה זו שיטה מהפכנית. גן החיות נסגר בשנת 2008 על מנת שיוכלו לשפץ אותו באופן נרחב ובעלי החיים שחיו בו הועברו לגני חיות אחרים.
היכן ממוקם יער ונסן? הכניסה הראשית ממוקמת ב-Avenue de Paris שבונסן, מעט מזרחה מהרובע ה-12 של פריז.
איך תגיעו אל יער ונסן? עלו על קו מספר 1, 8 או 12 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Chateau de Vincennes, Porte Doree או Porte de Charenton. אם אתם מעדיפים לנסוע באוטובוסים, עלו על קו 46 או על קו 56.
מה תוכלו לראות בסביבתו של היער?
אם תעשו את דרככם מערבה מן היער, אל הרובע ה-12 של פריז, תוכלו למצוא שם, מסתתרת בין המבנים השונים, את טיילת פלנטה (Promenade Plantée). זוהי אחת מן הטיילות היפות והשלוות ביותר שקיימות בעיר פריז, שנמשכת מכיכר הבסטיליה (Place de la Bastille) ועד הכניסה המערבית של יער ונסן. אם תגיעו אל המקום בעונת האביב, תוכלו ליהנות מפריחתם של עצי הדובדבן והערמון, שגדלים לאורך הטיילת הצרה הזו. כשתתהלכו על פני 4 וחצי הקילומטרים שלה, וודאי תקנאו בכל אותם פריזאים ברי מזל שדירותיהם משקיפות על הטיילת היפהפייה הזו.
5. יער בולון (Bois de Boulogne)
עכשיו תנו לי להציג בפניכם את מקבילו של יער ונסן – יער בולון. הפארק הזה, שהוקם בין השנים 1852 ל-1858, הוא השני בגודלו בפריז. בכדי להגיע אליו תצטרכו לעשות את דרככם כל הדרך אל צדה המערבי של פריז ושם, הרחק מכל האתרים המרכזיים של העיר, תוכלו ליהנות מאוויר צח וממרחבים ירוקים אינסופיים. לפני מאות שנים מלך הפרנקים התהלך ביער זה וצד בו דובים ואיילים. אמנים רבים, ביניהם ואן גוך ומונה, הגיעו אל הפארק בכדי להשיג השראה ליצירותיהם. וגם אתם יכולים להביא איתכם איזו מחברת קטנה וכמה צבעי עיפרון, לשבת על אחד מן הספסלים ולצייר להנאתכם את המראות היפהפיים של הפארק. שני אגמים מתפרסים לאורך צדו המזרחי של הפארק וכשתתהלכו סביבם תוכלו לראות מפלים מקסימים, ברווזים השטים להנאתם במים ואיים קטנים. בשני האגמים אתם יכולים לשכור סירות, שבהן אתם יכולים לשוט בין האיים השונים.
אם תעברו אל צדו הצפוני של היער, תוכלו למצוא שם את פארק השעשועים של יער בולון, שנקרא Jardin d’Acclimatation. הפארק הזה הוא המקום המושלם לקחת אליו את הילדים. בין האטרקציות שתוכלו למצוא בפארק הן מגרש גולף מיניאטורי, רכיבה על סוסי פוני, תיאטרון בובות, נסיעה על רכבת מיניאטורית וגן חיות קטן. מאפריל עד ספטמבר הפארק נפתח מ-10:00 עד 19:00, ומאוקטובר עד מרץ הוא נפתח מ-10:00 עד 18:00.
במרכזו של היער תוכלו למצוא פארק נוסף, שנקרא Pré-Catelan. זהו פארק היסטורי שבו תוכלו למצוא שרידים מימיו המוקדמים, ביניהם עץ אשור סגלגל שנשתל בפארק בשנת 1782, עץ סקוויה שנשתל בפארק בשנת 1872 ומסעדה מפוארת שנבנתה במקום בשנת 1905. כמו כן, תוכלו ליהנות מתיאטרון באוויר הפתוח שמציג הצגות של שייקספיר בצרפתית ולעיתים גם באנגלית.
היכן ממוקם יער בולון? בצדו המערבי של הרובע ה-16 של פריז. הכניסה הראשית היא בקרבת Porte Maillot.
איך תגיעו אל יער בולון? עלו על קו מספר 1, 2 או 10 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Porte Maillot, Les Sablons, Porte Dauphine או Porte d’Auteil.
מה תוכלו לראות בסביבתו של היער?
מצדו המזרחי של היער תוכלו למצוא את מוזיאון מונה (Musee Marmottan), שמציג יצירות אמנות מפורסמות רבות של האמן מונה. שעות הפתיחה של המוזיאון הן מ-10:00 עד 18:00. בימי שלישי המוזיאון פתוח עד 20:00 ובימי שני המוזיאון סגור. למידע נוסף, אתם מוזמנים לפנות לאתר הרשמי של מוזיאון מונה.
6. פארק דה לה וילט (Parc De La Villette)
בצדה הצפוני ביותר של פריז תוכלו למצוא את פארק דה לה וילט, אחד מן הפארקים הציבוריים הגדולים ביותר בפריז, שמאכלס בתוכו את מוזיאון המדע והתעשייה של העיר (Cité des Sciences et de L’Industrie), קומפלקס חדיש ביותר שנחשב למוזיאון המדע הגדול באירופה. הפארק הוקם על אזור שהיה בעבר מקומם של בתי מטבחיים ישנים ושוק בקר, והקמתו הושלמה בשנת 1998. עכשיו תוכלו לטייל בפארק וליהנות מהיופי ומהזדמנויות הלמידה הרבות שנמצאות בתוכו. בפארק קיימים עשרה גנים מקוריים, ביניהם “גן המראה”, “גן הדיונות” ו-“גן פחדי ילדות”. כמו כן, תוכלו לבקר באולם הגדול (La Grande halle), שבעבר שימש כשוק הבקר. זהו המבנה היחיד מבין קומפלקס בתי המטבחיים שנשאר לעמוד במקומו המקורי. אחרי שבתי המטבחיים נסגרו בשנת 1974, הפכו את האולם למקום שבו נערכות תצוגות שונות ואירועים תרבותיים. אבל אם אינכם במצב רוח לראות תצוגות ולסייר בתוך מבנים, אתם תמיד יכולים להתפרס על פני המרחבים הפתוחים של הפארק, שנדמה שהם אינסופיים. תוכלו גם לעבור על יד תעלת אורק, שחוצה את הפארק, בכדי להוסיף לטיול שלכם מראה קסום. ואם אתם אוהבים לשמוע מוזיקה, אתם יכולים לבקר באולם הקונצרטים שממוקם בצדו המזרחי של הפארק. אולם הקונצרטים שבפארק זה הוא אחד מהאולמות החשובים ביותר בפריז, שמאז פתיחתו בשנת 1984 אירח שפע של הופעות רוק וקונצרטים אחרים. אפשר להמשיך ולפרט על הפארק על פני שורות רבות, אבל העצה הטובה ביותר שיש לי לכם היא פשוט לבוא ולראות את הפארק בעצמכם!
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של פארק דה לה וילט.
היכן ממוקם פארק דה לה וילט? ברובע ה-19. הכניסה הראשית דרך מוזיאון המדע והתעשייה.
איך תגיעו אל פארק דה לה וילט? עלו על קו מספר 7 או קו מספר 5 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Porte de la Villette או Porte de Pantin. אם אתם מעדיפים לנסוע באוטובוסים, אתם יכולים לעלות על אחד מן הקווים הבאים: 75, 151, PC2, PC3.
7. פארק אנדרה סיטרואן (Parc Andre Citroen)
הפארק, שנקרא על שם אחד מיצרני המכוניות המובילים בצרפת, סיטרואן, שוכן לצד הגדה השמאלית של נהר הסן. משום מה הפארק לא זוכה להרבה אזכורים, על אף שהוא מקום נהדר שבו תוכלו להעביר את שעות הבוקר או את שעות אחר הצהריים. בפארק תוכלו למצוא שני בתי חממה, שמכילים בתוכן צמחייה ים תיכונית וצמחים אקזוטיים שונים. המבנים השונים שתראו לאורך הפארק בנויים בעיקרם מזכוכית וממתכת, אך המזרקות הניצבות בין לבין יוצרות אווירה קלילה, מלאת חן. כמו כן, תוכלו לסייר בין ששת הגנים שבפארק, כשבכל גן שולט צבע אחר: ישנו גן כחול, ירוק, כתום, אדום, כסוף וזהוב. החיבור בין מראה תעשייתי למראה פרחוני ללא ספק ישאיר אתכם נפעמים.
מאז שנת 1999 קיים בפארק גם כדור פורח, שבאמצעותו תוכלו לעלות מעלה – מעלה אל השמיים ולהשקיף על קו הרקיע של פריז. מתוך הכדור הפורח תוכלו לראות בקלות את נהר הסן ואת קתדראלת נוטר-דאם (Notre Dame).
היכן ממוקם פארק אנדרה סיטרואן? ברובע ה-15, סמוך לכביש Quai Andre Citroen שלאורך נהר הסן.
איך תגיעו אל פארק אנדרה סיטרואן? עלו על קו מספר 10 או על קו מספר 6 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Javel Andre Citroen או Balard.–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.