• תַפרִיט
  • תַפרִיט

טיול בקרוון – המדריך לחופשה מושלמת על גלגלים

דף הבית » טיול בקרוון – המדריך לחופשה מושלמת על גלגלים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

-v,

התמונה הראשית מתוך אתר Pixabay

טיול בקרוון מיועד בעיקר לאלה שאוהבים לטייל בטבע או שמחפשים חוויות וריגושים שלא בדרך המקובלת.

זמן אופטימאלי לטיול בקרוון: לישראלים שלא מורגלים עדיין לשיטה זאת של טיול ומתוך תשובות שקיבלנו ממטיילים, הוא שבועיים ומעלה. במגבלות של זמן מומלץ לנסוע פחות מרחקים וליהנות יותר.

עונה אופטימאלית לטיול בקרוון: מעט אחרי שיא העונה. זאת התקופה שבה המחירים צונחים (אפילו עד 50%). בקנדה המחירים יורדים כבר מה- 15 באוגוסט. בארה”ב, גרמניה ומינכן – המחירים יורדים בספטמבר ברוב המקומות.

מזג אויר: נתון חשוב ביותר במיוחד כשנוסעים בטבע. אי לכך אין טעם לטייל כאשר קר בחוץ, מעונן, סגרירי או ראות לקויה.

בחירת קרוון: לפי מספר המטילים+ מרחב מחיה על מנת לא להרגיש לחוץ מידי. לא לשכוח דבר חשוב, ככל שהרכב גדול יותר ככה הוא יותר מסורבל לנהיגה.

בעת קבלת הקרוון: יש לבדוק באופן יסודי לליקויים כולל גג וחלונות. יש לברר על תפקודו של כל פרט ברכב ( איך מפעילים ומה תפקידו). מומלץ ביותר לצלם את הרכב מבחוץ ומבפנים על מנת למנוע ויכוחים מיותרים עם החברה המשכירה.

נהיגה: בגלל גובה ומשקל הקרוון יש לוודא מהו גובה הקרוון וזאת לצורך מעברים תת קרקעיים, גשרים, מנהרות, או בכל מקום שיש תקרה נמוכה. בעת נסיעות אחורה כדאי שיהיה מכוון אנושי מחוץ לרכב.

אחסון וציוד: מומלץ לקחת תיקים מתקפלים, על מנת שלא יתפסו הרבה מקום ונפח. מבחינת הציוד לקחת את המינימום ההכרחי והדרוש.

חניונים: מומלץ להגיע ולהתארגן לפני שיורד הערב. מידע על חניונים ניתן למצוא באינטרנט או בכל לשכת תיירות מקומית. מומלץ לגור בחניון מסודר מכמה סיבות: הביטוח של חברות ההשכרה מחיבות זאת, המשטרה לא מרשה וסיכויים גדולים לגניבה ופריצה.

בעד

בנסיעת משפחה עם ילדים יש הרגשה של קביעות והביתיות מורגשת כי הקרוון מצויד בציוד שיש בבית רגיל (מים, שירותים, ארונות, מיטות, מקלחת ועוד). בנסיעה של זוג+ 2 ילדים בני עשרה – חיסכון של 60-80 דולר ללילה (תלוי במדינה שבה תבקר) וזה אחרי כל ההוצאות.
נגד

אין אפשרות לתכנן טיול בדקה ה-90. מצריך תכנון של חצי שנה ומעלה וזאת כדי שיצא טיול חלק (כמה שאפשר).
ההתעסקות המתישה כשמגיעים בערב למחנה הקמפינג יש לבצע את הפעולות הבאות יום יום:

להחנות את הקרוון – ומבלי להישרט מענפי העצים. אחרת תשלמו קנס גבוה. לפלס את הרכב כך שיעמוד במאוזן, ללא שיפוע (לא תמיד פני השטח ישרים וצריך להיעזר במין מדרגה שתסייע לאזן את הקרוואן).

לחבר את הקרוון לחשמל – פריסת כבל מאריך, חיבור לארון חשמל.

לפתוח את אציליה (פרגולה) הצמודה לרכב אשר נפתחת על ידי סיבוב זרוע ידנית (מאפשרת לשבת תחתיה ומגנה משמש ומגשם קל) צריך לשמור על “כוננות גשם”, אם יש רוחות וגשם סוער מומלץ לקפל אותה. להוציא מהמטען ולפרוס שולחן מתקפל ו- 4 כסאות מתקפלים.

להפוך את המושבים למיטה זוגית: (מאוד לא נוחה ודי צפופה), לפרק שני כסאות בטיחות לילדים ולהכניסם בקושי לארון הבגדים, לסדר המיטות לילדים.

בערך שעת עבודה ההתעסקות המתישה בבוקר, לפני היציאה לדרך, החזרת הקרוון למצב נסיעה: פירוק “חדר השינה”, והפיכתו בחזרה למצב נסיעה – הוצאת כסאות בטיחות מהארון וקשירתם בחזרה לחגורות הבטיחות. קיפול הציליה. קיפול והחזרת שולחן וכסאות מתקפלים לתא המטען. ניתוק מהחשמל – גלגול כבל מאריך (25 מטר). ריקון הזבל והפרדתו לסוגים (נייר, פח, זכוכית) לפני כן. בגלל החוקים האירופאים והאמריקאים. מילוי מיכל המים הנקיים (80 ליטר), ריקון מיכל המים המשומשים (ברוב המחנות יש רק נקודה אחת המשרתת מאות קרוונים, לא תמיד יש נגישות נוחה לנקודה ולא תמיד יש בה אפשרות למלא וגם לרוקן). הרקת מיכל השירותים. ניקוי כללי של הקרוון.

בערך שעה וחצי של עבודה.

סה”כ עבודה של הכנת הקרוון לחניה ונסיעה – מינימום 2.5 שעות ביום האמור לעיל אינו כולל זמן ל: רחצה, צחצוח, הלבשה, הכנת ארוחת בוקר, שטיפת הכלים, לטאטא (מספר פעמים ביום היות שהקרוון מתלכלך מבוץ ושאר לכלוך אשר מגיע מבחוץ). בנוסף לאמור לעיל יש לקחת בחשבון כי קשה לתמרן בחניה עקב צפיפות הקרוונים.

האם זה מה שרצית?


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם