מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 13 דקות–
כתב וערך: עידו ענבר ido.inbar@gmail.com
–
המסתורין של יפן, העבר העשיר, המלחמה המפורסמת עם ארה”ב, פריחת הדובדבנים, היופי העדין של האמנות היפנית והכבוד והאכזריות של הסמוראים, יפן מלאה הפתעות מרגשות וניגודים מעוררים, ולכן אין זה מפתיע לגלות כי קיוטו, שזכתה להיות בירתה של אומה זו עד לשנת 1868 וביתו של הקיסר, מציעה לתייר האורח מפגש עתיר תשוקה ועניין, מפגש עמוס חוויות מסוגים שונים ומפגשים מרתקים.
מסלול זה ייקח אתכם דרך מקדשים, רחובות עתיקים, שווקים מרתקים, מסעדות מומלצות, גנים יפהפיים, ונופים שקשה לתאר במילים, וימלא לכם יומיים גדושים בחוויות, מקומות והתרחשויות, חלקן שקטות כמו תפילה בודהיסטית חרישית, ואחרות רועשות כתחנת רכבת ראשית בעיר סואנת.
לא משנה מה תגלו ביומיים האלו, מדריך המסע הזה בקיוטו לא ישאיר אתכם אדישים, ואם אתם בדרך ליפן, המדריך הקצר מהווה טעימה קטנה וממריצה מהעתיד הקרוב שלכם.
–
מגיעים לקיוטו
קיוטו – גם בחורף:
מתי להגיע:
קיוטו יפהפייה בעיקר בשתי עונות – האביב והסתיו, הפריחה והדעיכה של הטבע האלגנטי של העיר, האי והמדינה כולה. האביב מספק מפגש עם פריחת הדובדבן המרשימה, בעוד שהסתיו מציע לכם את הנוף הדרמטי של השלכת המכסה את רחובות העיר וגניה.
איך להגיע:
סביב קיוטו יש לא פחות מ-3 שדות תעופה – שדה התעופה הבינלאומי של אוסאקה, שדה התעופה הבינלאומי של קנסאי, ושדה התעופה המרכזי של יפן, ומשלושתם לוקח לא מעט זמן להגיע למרכז העיר קיוטו.
משדה התעופה של קנסאי יוצאת רכבת “קנסאי לימיטד אקספרס” (West Haruka Kansai Airport Limited Express), ועם שם כזה מפוצץ אין פלא שהרכבת הזו תביא אתכם בפחות משעה וחצי למרכז העיר, והיא הדרך המהירה ביותר להגיע. הרכבת יוצאת כל חצי שעה או שעה, תלוי באיזה חלק של היום, ותיירים נדרשים בהצגת דרכון ברכישת כרטיס לרכבת, אך משלמים פחות מהאזרח היפני.
ניתן להגיע גם באוטובוס משדה התעופה, אך המחיר דומה לרכבת המהירה (ואף יקר ממנה), זמן הנסיעה ארוך יותר, והרכבת מהנה יותר.
–
איפה ישנים:
יפן לא זולה, וקיוטו התיירותית גם כן לא נחשבת למקום הנגיש ביותר מבחינה כלכלית, אך בכל זאת היפנים מציעים מגוון פתרונות אירוח במלונות מכוכב אחד ועד חמישה פלוס, כדי שכל אחד יוכל למצוא את המרחב המתאים לו.
שלושה ממקומות הלינה המומלצים ביותר והנגישים יותר בקיוטו מבחינת המחיר ואיכות המקום והשירות הם “מיטסומי גארדן הוטל”, ” Almont Hotel Kyoto” ו-” Piece Hostel Kyoto“, הראשון והשני מלונות רגילים, בעוד שהשלישי הינו הוסטל, והמחירים בהתאם.
פירוט על כל אחד ממקומות הלינה תמצאו בתחתית המאמר.
שירותי תיירות בקיוטו ( מדריכי טיולים ), הסעות, מדריכי טיולים, טיולים מאורגנים, הופעות ומסעדות במחירים מוזלים
=
יום טיול ראשון בקיוטו: הפאר הצנוע של מקדשי קיוטו ורחובותיה המסורתיים
אם הגעתם מוקדם בבוקר והתמקמתם במלון, ההתחלה הטובה ביותר היא מוקדם, בסביבות שמונה, כשאתם יורדים מהרכבת בתחנת Fushimi-Inari Station בדרככם למקדש פושימי היפהפה.
הקאמי הינו מושג ערטילאי בדת השינטו הקדומה, מושג שמסמל לרוב את האלים השונים אליהם מתפללים, כוחות הטבע השונים, וישויות מקומיות כולל רוח של חפץ זה או אחר.
במקדש פושימי מקדשים היפנים את הקאמי של השועלים, האורז, התה, הפוריות, והכי חשוב – הסאקה, השיכר הלאומי של יפן, שמקבל את הכבוד הראוי לו בכל מקום, וגם כאן במקדש, שמהווה את המקדש הראשי של הקאמי הזה.
השועלים הנחגגים כאן בפסלים ובפולחן הם שליחים המציעים את המסרים של האדם לאלים, ומקדש זה נחשב בזמנו, ואצל חלקנו אף היום, לתחנת ממסר רצינית, דרכה העבירו שליחים חייתיים אלו מסרים כתובים מתושבי יפן לאלים הרלוונטיים, על המתרחש ברחבי הקיסרות.
המקדש יפגיש אתכם עם אחד הקסמים האלגנטיים של יפן, אותו המיזוג האינסופי בין יופי לשימושיות, סימבולים לעיצוב, והיכולת של היפנים לייצר מרחב בו משהו קורה בתוך כל אדם שנמצא בו, ללא הבדלי דת, גזע או מין.
שער הטוריאי (torii gate) הוא שער הנמצא באופן מסורתי בכניסה לכל מקדש שינטו, ומהווה סמל לכניסה למקום הקדוש, ושערים אלו לעיתים נמצאים במקומות שונים בטבע, כאשר המעבר בהם לא מכניס אתכם לחלל סגור ומעוצב עם קירות, אלא נועד לסמל את המעבר למרחב פנימי עמוק, כיאה לאדם אדוק בדת השינטו.
מקדש פושימי מפורסם בעיקר, אך לא רק, בזכות תצוגה מרהיבה של אלפי שערים אלו, הפרושים לאורכו של נתיב המוביל את הצועדים המוקסמים דרך מארג השבילים, שבילים שייקחו אתכם אל היער של המקדש, הממוקם על הגבעה שמאחוריו.
לפני שאתם הולכים לאיבוד בתוך השבילים המפתים והמרהיבים, ובנתיבי היער השקט, בקרו במבנים של המקדשים, ורק אז הגיעו אל אחורי המקדש בכדי להיכנס לנתיבי השערים, ולצלול להרפתקה מרגשת.
במעלה הגבעה, בערך בחצי הדרך למעלה, תגלו את צומת הדרכים יוטסוסוז’י (Yotsutsuji intersection), המציע תצפית על קיוטו, וחלק מכם יבחר לצלוח את שאר הדרך בשביל המטפס לפסגה, בעוד שאחרים יעדיפו לחזור בשביל היורד מטה.
הסיור לוקח בערך שעתיים, תלוי בקצב ההליכה והמנוחה שלכם, ויש כאלו שלוקחים לאתר זה גם שלוש שעות, ואף חוזרים אליו שנית להתאוורר בתוך הקסם שהאתר מציע.
איך מגיעים: בקלות, שכן המקדש שוכן במרחק נגיעה מתחנת הרכבת JR Inari, התחנה השנייה מהתחנה המרכזית – Kyoto Station, וגם במרחק הליכה מתחנת פוש’ימי אינארי (Fushimi Inari ) על קו Keihan Line.
כתובת: 68 Fukakusa Yabunouchicho, Fushimi Ward
טלפון: +81 75 641 7331
שעות פעילות: 24 שעות ביממה.
הכניסה חינם
–
שומרים על האווירה המקודשת והמים הטהורים במקדש Kiyomizu-dera
על הר אוטאווה (Otowa Mountain) בחלקה המזרחי של קיוטו שוכן מקדש זה עם חדר תפילה ראשי, או “הונדו” (Hondo) כפי שהוא נקרא ביפנית, שהוא סוג של אוצר לאומי, והמקדש כולו הוכרז על ידי אונסק”ו כאתר מורשת עולמית, ואף הגיע להיות אחד מ-21 האתרים העולמיים בגמר לבחירת 7 פלאי עולם החדשים ב-2007.
שלא כמו המקדש הקודם, פושימי, מקדש קיומיזו-דרה הינו מקדש בודהיסטי, והביקור בו משרה אווירה נעימה, אותה אווירה שמלווה את רוב האתרים הדתיים של יפן, שילוב בין יופיו של הטבע ליופי האמנות האנושית במיטבה, יופי הניכר במבנים כמו גם בנוף המקומי, ואפילו בנוף העירוני הנצפה מן הפגודה הגבוהה.
קיומיזו היא המילה היפנית ל”מים טהורים”, ואין פלא כי זהו שמו של המקדש שההונדו שלו ממוקם מעל מפל שמימיו הזכים מגיעים מהגבעות בסביבה, והמבקרים נוהגים לשלוח את ידם למפל ולטעום ממימיו, עם האמונה כי מים אלו קדושים, ושתייה מהם מאפשרת להם, ולכם, להביע משאלה ולהגשימה.
היפנים אוהבים מסתורין, טקסים ומזל, ובשטח המקדש מבנים שונים, כאשר אחד מהם מוקדש ל”אוקונינושי”, אל האהבה והשידוך-הטוב, ותוכלו לצעוד בין אבני האהבה המפוזרות במקום במרחק 18 מ’ האחת מן השנייה, וזאת בעיניים עצומות, כאשר אלו מכם אשר יצליחו להגיע מבלי להציץ מאבן לאבן יזכו בעתיד הקרוב לאהבת אמת.
מקדש זה מציע פסטיבלים שונים, ובמידה ותגיעו בתאריך הנכון תוכלו להיות עדים לפסטיבל הדרקון הכחול המתרחש באמצע ספטמבר.
איך מגיעים: ממקדש פושימי עלו חזרה על הרכבת לתחנת קיוטו וקחו אוטובוס בכיוון Demachiyanagi לתחנת Gojozaka (4 תחנות). מהתחנה פנו ימינה עד לפארק, עקפו אותו משמאלו והמשיכו לצעוד עד לרחוב הראשי הבא בו תיקחו ימינה עד למקדש שנמצא בתוך הפארק, על ההר.
כתובת: 294 Kiyomizu 1-chome, Higashiyama Ward
טלפון: +81 75 551 1234
שעות פעילות: משתנה בהתאם לעונה. בדקו באתר הבית של המקדש בקישור זה: שעות פעילות מקדש קיומיזו דרה
אתר הבית של המקדש ההיסטורי קיומיזו-דרה בקיוטו, יפן
–
אתנחתא קלה לארוחה – בין המקדשים או אחריהם
יפן ידועה באוכל המסורתי המיוחד שלה, ולא רק בסושי, וקיוטו היא מקום מעולה לגלות את המנות המקומיות וליהנות מארוחה יפנית טובה. לוקח בערך חצי שעה עד ארבעים דקות להגיע ממקדש פושימי למקדש קיומיזו, ובין תחנת האוטובוס Gojozaka ועד למקדש עצמו יש הליכה של עשר דקות בקירוב, כך שאולי זה זמן טוב לעצור ולהתרענן בארוחה קלה במסעדת Shokudo Endo.
מסעדה זו מציעה לכם תפריט יפני מסורתי משובח, וניתן לזהות את איכותה כבר מבחוץ לפי כמות המקומיים הסועדים בה. המנה המומלצת היא מנת הטונה, ה”ספיישלטי” של המקום, שמציעה טעמים מענגים עם מגוון רטבים באיכות גבוהה ומחיר הגיוני לגמרי.
כתובת: 2-241-4 Kiyomizu, Higashiyama-Ku
טלפון: +81 75 525 5752
–
קפה טוב בקיוטו, יפן זה % Arabica
אם אתם עדיין שבעים מארוחת הבוקר, באותו האזור תוכלו למצוא קפה משובח במיוחד, במקום הנקרא % Arabica, בית קפה עם שני סניפים בקיוטו, ושניים נוספים בהונג-קונג.
סניף זה ממוקם כעשר דקות הליכה מהמקדש, והקפה שם הוא תוצאה של תשוקה אמיתית שנולדה מהשאלה הגדולה: “איזה סוג חיים אני רוצה לחיות?”
איך מגיעים משאלה זו לקפה?
ובכן, הבעלים של הרשת הגיע לתשובה כי מה שחשוב לו בחיים זה פשטות וחיבור ליום-יום, אוכל, בגדים וקורת גג, לתת למשפחה שלו את מתנת הטיול והנדודים, ובסופו של דבר – כוס קפה איכותי בכל בוקר, כך שהדרך משם להקמת רשת של חנויות ממכר לקפה איכותי קצרה ובטוחה.
כתובת: Address: 87-5 Hoshinocho, Higashiyama-ku
טלפון: +81 75 746 3669
שעות פעילות: כל יום 08:00-18:00
אתר הבית של בית הקפה המומלץ בקיוטו
–
מקודש לחול – רחובות הקניות המדהימים של הרובע
יש שיתווכחו כי שופינג היא חוויה הוליסטית וקדושה, המזככת את נשמתו של הצרכן, ומעוררת תחושות עילאיות של חיבור לאלוהי. אם זה נכון, הרי שהתופעה הזו באה לידי ביטוי בצורתה הגבוהה ביותר ברחובות הקטנים והראשיים של שתי השכונות הוותיקות “גבעת שתי השנים” ו”גבעת שלוש השנים” (Ninen-zaka ו- Sannen-zaka).
כך או כך, ביפן הקודש והחול עורבבו מימים ימימה, והטקסיות מושלת בכל, ובחול. לכו לאיבוד ברחובות הציוריים והמקסימים של השכונה, וגלו את החנויות הייחודיות המציעות מגוון מוצרים לתייר לצד חטיפים מקומיים וטעימות של מוצרים שלעולם לא תדעו לבטא את שמם, אך לנצח תזכרו כחוויה יוצאת דופן, ואת הבקבוק, הקופסא או הברושור שמגיע עם כל מוצר בוודאי תשמרו לשנים ארוכות.
השיטוט העצל והנרגש בשכונות אלו יפגיש אתכם עם המסורת היפנית העתיקה, בשילוב המהפנט של צבעים, ריחות, טעמים וארכיטקטורה שתחזיר אתכם לקרקע, חוויה חיונית אחרי בוקר וצהריים של שני מקדשים מהרוחניים ביותר ביפן.
החנויות נסגרות לרוב לקראת השעה 18:00, אך זה תלוי בעונה, ובתקופת האביב הרחובות, כמו גם מקדש פושימי הקרוב, יכולים להיות עמוסים למדי בתיירים נלהבים.
–
פוגשים מסורת מקומית ברובע GION
ביקור ברובע גיון (Gion), רובע הגיישות המפורסם של קיוטו זה יפגיש אתכם עם המסורת היפנית במיטבה, אפילו שיש הטוענים כי הוא התמסחר. בתי התה והמסעדות הינם המקום בו גיישות והתלמידות שלהן, הדור הבא של הגיישות היפניות, מארחות את התיירים והמקומיים, ומציעות מפגש עם האיפור המיוחד, דרך ההתנהלות המרתקת, וחוויה שכדאי לעבור, אם לא כאן, אז איפשהו במהלך הטיול ביפן.
אחד האירועים המהנים והמיוחדים ברובע זה מתרחש בכל חודש יולי, והוא פסטיבל גיון (Gion Matsuri), אחד הפסטיבלים המפורסמים ביותר ביפן. שיאו של הפסטיבל הזה מגיע במצעד Yamaboko Junkō שמתרחש ב-17 וב-24 ביולי.
במהלך הפסטיבל ושלושת הימים המקדימים לו אפשר למצוא עשרות דוכני רחוב עם אוכל מסורתי, וליהנות מהאווירה המקומית בעוד הבנות המקומיות מתלבשות בקימונו המסורתי ומטיילות בין הדוכנים.
זוהי גם הזדמנות לבקר בבתים ואחוזות פרטיות של הפותחות את דלתן לציבור הרחב ולפגוש פנים מול פנים את מראה הבתים המקומיים, שנראים כמו מוזיאונים המציגים את המורשת של המשפחה.
–
Hanami-koji, הרחוב הראשי והפופולארי מציע עוד התבוננות על הבתים המסורתיים המשוחזרים, שרובם הפכו למסעדות לשירות התיירים הרבים, רחוב הנפרש בין שדרת Shijo למקדש קנינג’י (Kenninji), ותוכלו להיכנס לבית תה מסורתי (אוצ’איה – Ochaya) ולקבל את מופע האירוח המלא של הגיישות, שעולה לרוב לא מעט, אך נחשב לחוויה יפנית ייחודית.
בבית המופעים של “פינת גיון” (Gion Corner) בקצה רחוב Hanami-koji תוכלו לצפות בכל ערב במופע המציע מגוון מסורות יפניות כמו טקס התה, איקבנה (אמנות סידור הפרחים היפנית), ובונרקו (תיאטרון הבובות היפני), ריקוד יפני מסורתי ועוד לא מעט מופעים, לחסוך את העלות הגבוהה של שירות הגיישה הפרטי ועדיין לקבל הצצה לתרבות העמוקה הזו, שכדי להבין אותה יש לחיות ביפן כמה וכמה גלגולים.
איך להגיע: עלו לקו Keihan המפורסם איתו נסענו לפושימי, וסעו לכיוון Shijo. לחילופין קו Hankyu לכיוון Kawaramachi, או ב”אוטובוס העירוני של קיוטו” (Kyoto City Bus) לתחנת Gion. לחילופין, תוכלו ללכת ברגל 20 דקות ממקדש קיומיזו, או פחות, מאחר וכבר שוטטתם ב- Ninen-zaka ו- Sannen-zaka לעבר הרובע.
–
כתובת: Yasaka Hall, 570-2 Gionmachi
טלפון: +81 75 561 1119
שעות פעילות: פעמיים בערב, כל יום בשעות 18:00 ושוב פעם בשעה 19:00
מדצמבר ועד אמצע מרץ ההופעות יתקיימו רק בימי שישי עד ראשון, ובחגים הלאומיים.
אתר הבית של בית המופעים היפני Gion Corner בקיוטו
–
יום שני בקיוטו – המקדש המוזהב, טנריו ג’י, גנים יפנים, יער במבוק, מסעדה ביתית והפתעה אמיתית.
כפי שכבר הבנתם אתמול, קיוטו מרהיבה, עיר גדולה עם תחושה של כפר קטן, קרוב ורחוק, אינטימי והמוני, הכול חובר יחד בהרמוניה בודהיסטית שמוחזקת, ככל הנראה, בתדר של המקדשים הרבים הפזורים לאורכה ולרוחבה של העיר.
את היום השני שלכם אתחיל בהמלצה על ארוחת בוקר מוקדמת כדי לפתוח את היום המלא והמרתק שלפניכם כמה שיותר מוקדם, ולהבטיח כי תוכלו לשוטט בנוחות, ולעשות את הנסיעה הראשונה שלנו להיום, נסיעה של 40 דקות, בנחת, על בטן מלאה.–
וילה בקיסריה, או המקדש המוזהב – Kinkaku-ji – לאן יעדיף השוגון לפרוש?
ארכיטקטורה מרהיבה היא דבר מרגש, והיפנים יודעים איך לקחת הכול צעד אחד קדימה, ובגדול. המקדש המוזהב בקיוטו הינו פנינה, או יותר נכון מטיל זהב יפהפה ובנוי לתפארת, מבנה תלת-קומתי אשר שתי קומותיו העליונות מצופות בעלי זהב טהור, ועל הגג, מוזהב ואצילי, ניצב Fenghuang, ציפור הפניקס הסינית, שומרת על המקדש.
בתי העשירים של ימינו נראים אולי מרגשים במבט ראשוני ומערבי, אך האמת היא שכולם די דומים זה לזה, וקשה למצוא בית קיץ של מיליארדר שבאמת יגרום ללסת שלנו ליפול. ראינו כבר הכול, אפילו שלרוב רק בטלוויזיה, אך כשמתבוננים במקדש הזה ומבינים שמדובר, לפחות במקור, בבית הפרישה לגמלאות של השוגון אשיקגה יושימוצו, זה גורם לנו להרהר עד כמה הפרישה שלנו תהיה זוהרת, או מוזהבת.
אם המפגש עם המראה הראשוני של Kinkaku-ji גורם גם לאדישים מבינינו לקחת נשימה עמוקה, הרי שהמראה הקלאסי והמוכר מקיוטו, מראה השתקפותו של המקדש כולו, על העצים שסביבו, באגם המראה השקוף שעל גדותיו נבנה הפלא הזה יעתיק את נשימתכם, לכן מומלצת שאיפה ארוכה של אוויר לפני שמביטים במופע הארכיטקטוני הטבעי הזה.
לא רק מראהו החיצוני של המבנה והשתקפותו במים הצלולים מעניינים את התיירים הפוקדים את המקום, וחלקן בוחנים גם את ההיסטוריה המרתקת, לדוגמא העובדה כי גרסתו הנוכחית ומצופת הזהב של המקדש, שנבנה לראשונה בשנת 1397, הוצגה לעולם רק בשנת 1955, לאחר שהמקום נשרף פעמים אחדות, כולל על ידי אחד הנזירים במקום, לאחר שאיבד את שפיות דעתו.
בשנת 1994 אונסק”ו הכריזו על המקום כאתר מורשת עולמית, והגן היפני במקדש הוא דוגמא ומופת לאמנות עיצוב והקמת גני הזן היפניים, מלאכה ייחודית שמשלבת אלמנטים דתיים, אסתטיים, טבעיים ומלאכותיים לכדי רקמה אחידה של יופי טהור ומזכך, ואוהבי אסתטיקה ועיצוב עלולים להתרגש עד דמעות.
המקדש הוא אחד מאותם אתרים שמצאו את דרכם, ובצדק, לרשימת המונומנטים ההיסטוריים של קיוטו העתיקה, לצד קיומיזו-דרה בו ביקרתם אתמול. ולצד Tenryu-ji Temple, בו נבקר בהמשך היום.
איך להגיע: מתחנת קיוטו, עלו על קו האוטובוס העירוני 101 או 205 לתחנת Kinkaku-ji Michi. הנסיעה לוקחת 40 דקות.
כתובת: 1 Kinkakujicho, Kita Ward, Kyoto
טלפון: +81 75 461 0013
שעות פעילות: כל השבוע 09:00-17:00
–
Tenryu-ji Temple – העניין עם זן הוא שיש תמיד עוד ממנו
המקדש הראשי של זן-בודהיזם רינזאי נקרא בתרגום חופשי “דרקון בשמיים”, והוא המקדש המוערך ביותר ברשימת חמשת-ההרים של קיוטו, סדרה של חמישה הרים ועשרה מקדשי זן שהמדינה מימנה, כאשר המושג “הר” מתייחס ברשימה זו ל”מנזר” (הרבה מהמנזרים והמקדשים ביפן נבנו על הרים וגבעות).
גן הזן המקומי נחשב לאחד הגנים היפים והמיוחדים ביותר בקיוטו כולה, ואחרי שתסירו את הנעליים לביקור בפנים המקדש, תוכלו לפסוע החוצה, לנעול אותן בשנית, ולחקור את הגן בצעדים מתונים, כנזירי זן לכל דבר, ממש כמו שעשה מוסו סוסקי (Musō Soseki), נזיר הזן והאיש שייסד את המנזר בו אתם צועדים, והגאון שעיצב את הגן הזה, ועוד גנים אחרים ומפורסמים ביפן.
המקדש הוקם לראשונה בשנת 1339 על-ידי השוגון אשיקאגה טאקאוג’י, שמעבר להיותו סמוראי משושלת סמוראים ידועה, ומצביא מוצלח בצבא הקיסר, היה פוליטיקאי ממולח, והצליח להתגלגל עד לנקודה בה הקיסר קומיו העניק לו את התואר שוגון, וכך מיקם אותו מיד כשליטה של יפן כולה, תפקיד שהוריש לבנו יושיאקירה.
איך להגיע: צאו מהמקדש המוזהב לרחוב Kinkaku-ji, וקחו את קו 59 של קיוטו עד לתחנת Ryoan-ji-mae או Omuro Ninnaji. שם החליפו לחשמלית של Keifuku (Keifuku Electric Railroad) עד לתחנת Arashiyama terminal, ומשם זה 5 דקות הליכה (הדרך כולה יכולה לקחת עד שעה, כולל המתנה לאוטובוס).
אם אתם מגיעים עם רכבת-יפן (JR) ולא מהמקדש המוזהב, קחו את קו JR Sagano Line ל-Saga-Arashiyama וצעדו בערך רבע שעה.
כתובת: 68 Susukinobaba-cho, Saga Tenryu-ji
טלפון: +81 75 881 1235
שעות פעילות: בקיץ 08:30-17:30 כל יום. בחורף (21 לאוקטובר ועד 20 במרץ) עד 17:00.
אתר הבית של מקדש הזן Tenryu Ji טנריו ג’י בקיוטו, יפן.
הכניסה בתשלום
–
מהמקדש המסודר אל הבמבוק הפראי (והמסודר) של אראשיאמה
הבמבוק, אותו חומר ייחודי, אסתטי, חזק, הצומח במהירות, חומר שנמצא בשימוש היפנים (ועוד כמה אומות שהשכילו למנף אותו) כאמצעי בנייה מן השורה הראשונה כבר אלפי שנים.
אם לא הייתם עד כה ביער במבוק, מצפה לכם חוויה מיוחדת במינה, שאסור לוותר עליה בשום פנים ואופן. בעודכם צועדים במעלה הגבעה ויוצאים מגן הזן המרגיע דרך השער הצפוני, קחו שמאלה חזק ותמצאו את עצמכם בלב יער במבוקים שקשה לתאר במילים.
היפנים מסודרים, והצעידה ביער זה היא בשבילים מסודרים, שכן גם הבמבוקים הם צמחים מסודרים, ובכלל, הסדר כאן שולט. ולמרות הסדר והניקיון האנושיים, התחושה במרחב היער היא לא מן העולם הזה, והצעידה האיטית במרחב המהפנט תעורר בכם אווירה ייחודית.
הטיפוס בשביל במעלה הגבעה יוביל אתכם לווילה Okochi-Sanso Villa, ואתם יותר ממוזמנים להיכנס.
לא רק השוגון אשיקגה יושימוצו, גם יפנים אחרים זכו לגור בבתים שלא מן העולם הזה, ולא שיש להשוות בין בית הפרישה של השוגון – Kinkaku-ji (מקדש הזהב) ל”ווילה של הר אוקוצ’י”, אך בכל זאת, אם כבר לגור, אז בסטייל, או לפחות זה מה שרצה שחקן הקולנוע היפני Okochi Denjiro (1898-1962), כאשר רכש ועבר להתגורר בווילה, כאשר גם כל הגנים בסביבה היו ברשותו (20,000 קמ”ר).
התמסרו לנוף המרהיב על ההרים והעיר, והיכנסו לטקס תה קטן בוילה היפה, והמשיכו למקדש הבודהיסטי הקטן הצמוד לבית.
כתובת הווילה: 8 Tabushiyama-cho, Saga Ogurayama
טלפון: +81 75 872 2233
שעות פעילות: כל יום 09:00-17:00
הכניסה ליער הבמבוק בחינם (מהרחוב). הווילה בתשלום סימבולי אם תרצו.
–
זן ואומנות האכילה – כי גם נזירים אוהבים אוכל יפני
אז המלצתי על אכילת ארוחת בוקר רצינית, ואם אתם תיירים וטיילים טובים, בוודאי לקחתם אתכם כמה חטיפים בתיק, אבל הרעב הוא דבר שמוזן גם מהתרגשות, ואם נכנסתם למרחבי הזן היפהפיים של המקדש המוזהב ו-Tenryu-ji, הרי בטח פיתחתם תיאבון די מרשים.
לפני הביקור בטנריו ג’י והצעידה דרך הבמבוקים לעבר הווילה על ההר תוכלו לבקר בקפה Takahashi, ובמקום לאכול באחת מהמסעדות התיירותיות במקום, תנצלו הזדמנות פז לאכול במסעדה בה המנהלת והבעלים היא גם הטבחית, כאשר התפקיד מתאים לה כמו מצקת ליד המערבבת בסיר התבשילים הביתיים.
לא לחינם הביקורות מהללות ומשבחות את Café Takahashi, עם המנות המוכנות על המקום לפי התפריט המרגש והמצומצם, ולצד השירות החייכני והמנות המשביעות, אין ספק שכל מי שבוחר לסעוד במקום יזכה לחוויה מענגת. גם לצמחונים יש מה לאכול, והמנהלת\בעלים\טבחית תשמח להתאים לכם את המנה.
איך להגיע: צא מהמקדש Tenryu-ji ולכו עד לקצה הרחוב, ופנו ימינה לעבר תחנת הרכבת Arashiyama ומיד שמאלה לפני התחנה, ושוב שמאלה בראשון וימינה אחרי 30 מ’.
כתובת: 10-2 Sagatenryūji Susukinobabachō, Ukyo-ku
טלפון: +81 75 881 0086
–
חוצים את הגשר – פשוט, כי זן מה שעושים
המקדשים והאווירה היפנית הכללית בוודאי כבר נכנסה לכם מתחת לעור, ואתם מרגישים את הזן פועם בכל צעד ונשימה שאתם לוקחים. אז הנה מסע הליכה קצר מעל נהר ארוך, גשר TogetsuKyo bridge.
הצבעים, המים, התנועה והאווירה מקבלים כולם חיזוק רציני בשבועות הקצרים של פריחת הדובדבן, ומומלץ להגיע בזמן זה, ולקחת כל צעד וצעד על הגשר כמסע לעבר גילוי היופי.
הגשר משנה את שמו בשני צידי הנהר, ובעוד שבצידו המערבי הוא נקרא Hozu River, הרי שבצידו המזרחי הוא נקרא דווקא Katsura River, לאחר ש-Hozu נבלע בתוכו.
בשני הצדדים של הנהר תוכלו לגלות חנויות תיירים חמודות, בתי תה ומסעדות, אך האמת שהמסעדה השווה ביותר באזור, Café Takahashi, כבר מאחוריכם, ואתם, כאחרון נזירי הזן, הרי לא נאחזים בה…
מצד שני, את החנות החמודה הזו, שהיא מוזיאון דו-קומתי של פלא, צליל וצבע, לא פגשתם עדיין, והיא שווה ביקור מצחיק שמזכיר לנו שוב שליפן פנים רבות, וכולן שונות ממה שאנו מכירים.
לא אסביר לכם מהי ,קופסת המוסיקה” של סטודיו האנימציה היפני המפורסם “גילבי” (studio Ghibli music boxes), אך הסרטון שלפניכם יציע רמז עבה מה מחכה לכם בחנות:
………………………………..
כתובת החנות: 54-3 Arashiyama Nakaoshitacho
טלפון: +81 75 616 0004
קל מאוד להיסחף אחרי היופי שחוויתם היום, והשעה בטח כבר מאוחרת, ורוב המקומות ביפן נסגרים מוקדם. אתם כבר מכירים את הסביבה מספיק בכדי לשוב לתחנת הרכבת ולעלות על הרכבת בחזרה למלון שלכם, מה שמוביל אותי לרשימת המלונות המומלצים בקיוטו –
https://www.youtube.com/watch?v=9nrg7XuNo3U
—
מלונות מומלצים בקיוטו, יפן:
מלון Mitsui Garden Hotel Kyoto Shijo
מלון זה הינו חלק מרשת המלונות “מיטסוי גארדן”, מציע מגוון חדרים במחירים סבירים מאוד, גם, ובעיקר ביחס למחירים בעיר. על החדרים ממוזגים ומציעים לאורחים מקרר, קומקום וטלוויזיה, ואף שירותי השכרת אופניים לאורחים.
המיקום שלו מעולה, הביקורות טובות, המחיר נגיש, והוא מציע מגוון רחב של חדרים כולל חדרי “אקונומי” שמאפשרים לכם להוזיל את המחיר אך עדיין ליהנות ממלון באיכות סבירה בהחלט.
כתובת: 707-1 Myodenjicho 4-jo Sagaru Nishinotoin-dor
טלפון: +81 75 361 5531
לפרטים נוספים, מחירים והזמנת חדר במלון Mitsui Garden Hotel Kyoto Shijo בקיוטו <לחצו כאן
–
מלון Almont Hotel Kyoto
באותה סקאלה של מלון מיטסוי גארדן הוטל, הן ברמת האירוח והן בסקאלת המחירים, “מלון השקד קיוטו” מציע לכם מיקום נוח עם חדרים ממוזגים ונוחים המגיעים עם פינוקים שונים כמו כותנות לילה ונעלי בית של המלון, גלויות של המלון ועוד.
המלון נוח ומציע שירותים שונים כמו כביסה ומכונות ממכר לחטיפים, לצד מסעדה המגישה מזון מקומי ומערבי.כתובת: 26-1 Nishi-iwamotocho, Higashikujo
טלפון: +81 75 681 2301
לפרטים נוספים, מחירים והזמנת חדר במלון Almont Hotel Kyoto <לחצו כאן
–
הוסטל Piece
למי מכם שמחפשים לחסוך בהוצאות, וליהנות כמה שיותר כשאת הכסף שלכם אתם מוציאים על בילויים וחוויות מחוץ למלון, הרי שהוסטל Piece הוא בגדר מתנה אמיתית. ההוסטל הפופולארי ביותר בקרב טיילים צעירים, אך ידידותי מאוד גם למשפחות, והמחיר הנגיש הופך אותו לסופר-אטרקטיבי, בייחוד ביחס לרמת השירות והניקיון שנשמר במקום המעוצב והמטופח להפליא.
האכסניה הזו מזמינה אתכם להתערבב עם התיירים השונים בטרסת הטאטאמי היפהפייה והמזמינה שלה, ולצלול לשיחה עם טיילים מכל העולם, או לעומק אחד מספרי מדריכי הטיול על המדף, או פשוט להתכתב בפייסבוק במחשב ההוסטל הזמין לאורחים בחינם.
כתובת: 21-1 Higashikujo Higashisannocho, Minami Ward
טלפון: +81 75 693 7077
לפרטים נוספים, מחירים והזמנת חדר הוסטל Piece בקיוטו יפן <לחצו כאן
–
וסרטון אחד בשביל הכיף – פריחת הדובדבנים בקיוטו יפן –
–
השוואת מחירי לינות בקיוטו – מצאו מלון מומלץ בזול!
–
אפליקציות לטיול בקיוטו, יפן:–
בעלי המכשירים של אפל ימצאו מענה לצורך שלהם בהדרכה בקיוטו וביפן, עם NAVITIME לטיולים ביפן, אפליקציה המאפשרת חיפוש מסלולי הגעה מנקודה לנקודה עם תוצאות הכוללות רכבות, רכבות תחתיות, מטוסים, מוניות ומעבורות, במקביל לחיפוש נקודות עניין חשובות כמו נקודות Wi Fi, כספומטים, מסעדות, החלפת כסף וכיו”ב, גם במצב אופ-ליין.
–
TRAVEL JAPAN Wi-Fi – Guide & WiFi – מדריך ה-Wi-Fi של יפן יאפשר לכם למצוא חיבור אינטרנט בכל מקום שבו אתם נמצאים, עם מפה Offline המציעה יותר מ-200,000 נקודות חמות ביפן (הגרסא החינמית מציעה 60,000).
האפליקציה חינמית לשבועיים, ומאפשרת איתור וחיבור לכל הנקודות החמות הללו לרשת האלחוטית, וגרסת הפרימיום בתשלום עושה את העבודה בעוד יותר נקודות, וליותר פונקציות, אם אתם צריכים.
להורדת אפליקציית איתור נקודות חמות וחיבור ל-Wi-Fi ביפן למכשירי אפל לחצו כאן
(iOS 7.0 ומעלה, מתאימה לאייפון, אייפד ואייפוד טאצ’)
–
אתרי אינטרנט מומלצים לפני טיול בקיוטו:
הערך קיוטו בוויקיפדיה – ערך עשיר ומעניין
רשימה של פסטיבלים ביפן – אולי תתפסו איזה פסטיבל בטיול שלכם!
אתר המרכז את כל דרכי הנסיעה ביפן – עם מערכת קלה לשימוש – איך לנסוע ממקום למקום ביפן
אתר לפרטים ורכישה של כרטיס מעבר ברכבת היפנית (אפשר לרכוש מהארץ או ביפן)
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.