• תַפרִיט
  • תַפרִיט

יומיים של מסלול למטייל בבנגקוק (Bangkok) האקזוטית

דף הבית » יומיים של מסלול למטייל בבנגקוק (Bangkok) האקזוטית

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 11 דקות

בנגקוק, שמוכנה על ידי המקומיים בשם “Krungthep” (עיר המלאכים) שהוקמה בשנת 1782 על ידי המלך ראמה ה-1 כעיר הבירה של ממלכת סיאם (השם הקדום של ממלכת תאילנד), היא גם נחשבת לבירת דרום מזרח אסיה ואחת מהערים הקוסמופוליטיות ביותר בעולם, וכמו כן בדומה לערים גדולות אחרות בעולם, העיר גאה בגורדי שחקים רבים, בתי מלון מהיוקרתיים בעולם, מרכזי קניות מפוארים ושני שדות תעופה מודרניים (ישן וחדש). יש בה מפגש תרבויות וניגודים שהופכים אותה לאינטנסיבית מחד וממכרת מאידך. דרכה עוברים, אליה באים, ניתן לבלות בה שבועות או ימים ספורים, כנקודת מעבר או כיעד תיירותי עצמאי. היא רכשה, בצדק, את המוניטין של אחת מערי הקניות הטובות בעולם. יש בה מגוון של קניוני ענק מודרניים, עם מיטב המותגים המערביים, אך גם שווקים תאילנדיים מסורתיים מרהיבים, שהגדולים שבהם פעילים בעיקר בסופי השבוע. בנגקוק מכילה בתוכה אתרים היסטוריים מרתקים, עולם תרבותי עשיר ומסקרן ואסתטיקה אסיאתית הניבטת מכל מקדש ומתחם קדוש. לצד כל אלו, השפעת המערב והרדיפה אחרי הקידמה ניכרים בה היטב והמפגש שבין מזרח ומערב מהווה ניגוד מהפנט. אחד הדברים הבולטים בביקור בבנגקוק הוא גם החוויה הקולינרית המשובחת. המטבח התאילנדי הוא חגיגה של טעמים וריחות. בבנגקוק תפגשו את תופעת ה “street food” במיטבה עם מיליוני דוכנים שפזורים בכל פינה אפשרית אם רק תעזו להתנסות ולחוות. אך גם למי שחושש מאוכל שנמכר ברחוב, יש בבנגקוק שפע של מסעדות ודוכני רחוב, אסייתיים או מערביים, והמבחר עצום: מהרמה העממית עד מסעדות יוקרה. לצד נתיב התחבורה המסורתי בנהר צ’או פראיה (Chao Phraya) המשמש כעורק תנועה חשוב בעיר, ניתן למצוא רכבת מהירה ומודרנית שכמו מרחפת מעל רחובותיה (Sky Train). מיליוני קטנועים לצד אופניים פשוטים, ו”טוק טוק” מפויח לצד מכונית יוקרה ברמזור, כל אלה הם מראות יום יומיים בבנגקוק שמביא למפגש תרבויות מרתק ניכר גם באפשרויות התחבורה בבנגקוק. הניגודים שבבנגקוק הם שמעשירים אותה והופכים אותה לרבת פנים ופשוט או שאוהבים אותה או שלא ולכן הייתי ממליץ לכל מי שמגיע לכאן בפעם הראשונה להקדיש לפחות יומיים-שלושה להיכרות עם העיר הנפלאה הזו. מומלץ להגיע לבנגקוק בפעם הראשונה במסגרת טיול מאורגן עם מדריך שמכיר את העיר טוב שדרכו אפשר להשיג את המקסימום בשהייה בבנגקוק.

מה לא נאמר על בנגקוק? ענקית, מדהימה, יפיפייה, מכוערת, מסריחה, עמוסה, טעימה, דוחה ומושכת. או שאוהבים אותה (כמוני), או שלא סובלים אותה.

כתב קוסטה דיב מדריך טיולים בתאילנד

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

מידע שימושי וטיפים

הפרשי שעות מישראל: 5 שעות קדימה ו/או 4 בשעון קיץ.

מטבע: באהט (baht) כיום 1$ שווה ל 34 באהט

תחבורה: מטוסים, אוטובוסים, רכבות, תלת אופנוע – טוק טוק (TUK TUK), משאיות פתוחות בעלי ספסלים מאחור ומוניות. התחבורה זולה וזמינה. מרבית המטיילים הישראלים לא נוהגים להשתמש בשירותי האוטובוסים של בנגקוק, וזה קצת חבל, מכיוון שמדובר בהפרש מחירים משמעותי לעומת הנסיעה בטוק טוק. כדאי לנסוע באוטובוסים הממוזגים (כמו לדוגמא ה’מיקרובוס’ – Microbus), שהם לא רק נעימים יותר אלא הרבה פחות צפופים (פרט לשעות העומס).

הטוק טוק (תלת-אופן ממונע) הוא אופציה לא רעה בכלל, אך קחו בחשבון כי הוא אינו ממוזג וכי במהלך הנסיעה תיאלצו לשאוף לריאותיכם את כל האוויר המזוהם של בנגקוק. נוסף לכך, רוב נהגי הטוק טוק מעולם לא שמעו על כללי הזהירות, ופעמים רבות הנסיעה פשוט מפחידה. לא מומלץ לעלות לבד על טוק טוק בשעת לילה והיזהרו מנהגים המציעים לקחת אתכם לסיור אתרים תמורת סכום נמוך.

הרכבת העילית (Sky Train) של בנגקוק הופכת את התנועה לקלה ומהירה וניתן להגיע באמצעותה במהירות ובנוחות לשוק סוף השבוע, לפטפונג, לסי פוד מרקט, ל-MBK ועוד. כמובן שתמיד אפשר לנסוע גם במונית בעיר, זה קצת יותר יקר מהאופציות האחרות, אבל נעים. רצוי לבקש מהנהג להפעיל מונה. הנהיגה בתאילנד בכלל מתנהלת בצד השמאלי של הכביש. ישנה אפשרות להשכיר אופנועים, קטנועים ומכוניות ברוב המקומות (אופציה לא רצויה בבנגקוק). דרוש רישיון בינלאומי בר- תוקף.

הנסיעה באוטובוסים ורכבות זולה ופופולארית ביותר בתאילנד בכלל ובבנגקוק בפרט.

אפשר להגיע למקומות שונים ויפים ע”י שייט באוטובוס נהרות.

בבנגקוק ישנה תנועה עמוסה בכבישים.

אשרת שהייה: מרבית התיירים, וישראלים בכללם, רשאים לשהות בתאילנד 30 יום ללא צורך בוויזה מיוחדת (מעל לתקופה הנ”ל יש צורך בוויזה). 

מתח חשמלי: 220V–כמו בישראל, שקע: 2 חורים (עגולים או ישרים מומלץ להביא מתאם)

טלפונים חיוניים:   קידומת טלפון בינלאומית: 66

מידע לתייר: +66(0)2250-5500 (TAT Head Office)

משטרת תיירים: 1155

שגרירות ישראל בתאילנד: ocean tower 2, 25 floor

Sukumvit Soi 19

טלפון- 22049200(66)

פשע בבנגקוק

בנגקוק היא עיר בטוחה באופן יחסי אך יש להיזהר מכייסים ותרמיות מסוגים שונים ובכלל זה בכרטיס האשראי, וכן “שתילה” של חומרים אסורים בין חפציכם לשם קבלת שוחד.

כללי התנהגות:

אסור להביע זלזול או פגיעה כלשהי באחד מבני משפחת המלוכה, הציבור מאד רגיש לנושא.

במקדשים בודהיסטים יש להתלבש בלבוש הולם, הכניסה למקדש ללא כובע וללא נעליים.

הצמדת ידיים והרכנה קלה של הראש היא המחווה המקובלת ביותר לברכת שלום.

התאילנדי נוח מזג וחייכן לכן גם התמקחות בשוק יש לעשות בחיוך ובנועם. לאחר סגירה על מחיר מוסכם תקבל את העודף המתאים ללא ניסיון לרמאות מצידו. לא מקובל לגעת (אפילו ליטוף) בראשו של אדם תאילנדי ואף לא להעביר חפצים מעל ראשו, כמו כן אין להפנות את כפות הרגלים כלפי אדם או חפץ קדוש.

ההמלצה שלי ללון בבית מלון באזור הסוקומיווט בגלל שהרחובות הקטנים שיוצאים ממנו שקטים וגם התחבורה ממנו ואילו ולכל בנגקוק היא הכי קלה ונוחה.

מלון ממולץ: Adelphi Grand hotel

מלון של 4 כוכבים שנמצא ברחוב סוקומיוויט

כתובת: 16 Sukhumvit Soi 41 Bangkok 10110 Thailand

מסלול ליומיים בבנגקוק (בלי יום הגעה ויום עזיבה):

לביצוע העברות כדי להשתמש בכמה אופציות מהטוק טוק עד מוניות או אפשר להשתמש ברכבת העליונה.

 מסלול יום 1: היום הזה יהיה מלא וגדוש בפעילות הכוללת ביקור בארמון המלך ובמקדשים שבקרבתו.

1)ארמון המלך ומקדש בודה מאזמרלד:

ארמון המלך (The Grand Palace)

ארמון המלך הוא אתר חובה מהמובילים ברשימת אתרי החובה של בנגקוק. הארמון הוא קומפלקס של מבנים יפהפיים שמביאים לידי ביטוי את סגנון הבנייה התאילנדי במלוא הדרו וזאת בעת ובעונה אחת עם השפעה מערבית. בניית הארמון החלה בשנת 1782 והפך למעונם הרשמי של מלכי תאילנד (סיאם בעבר) וממשלותיהם. בשנת 1925 עברו בהדרגה מוסדות הממשלה ומשפחת המלוכה ששכנו במתחם למקומות אחרים. המלך ומשפחתו עברו להתגורר בארמון החדש צ’יטרלדה (Chitralada Royal Villa) אך מתחם ארמון המלך המסורתי נותר עד ימינו למוקד הכוח השלטוני והרוחני של הממלכה התאילנדית. הטקסים הרשמיים מתקיימים כאן.

מקדש הבודהא מאמזרלד (What Phra Gaeo)

נחשב למקדש הקדוש ביותר בתאילנד והוא נבנה על ידי המלך ראמה הראשון (King Rama 1) מיד לאחר שכבש את העיר בשנת 1782. המקדש נבנה כמשכן לפסל בדמותו של בודהא שגובהו 66 ס”מ והצבתו כאן סימלה את עצמאותה של סיאם, ממלכתו של ראמה. באופן מפתיע דמותו של בודהא לא קורצה מאבן הברקת (אמרלד או אזמרגד) אלא ממינראל ירוק אחר בשם ג’יידיט (ירקן). דמותו של בודהא, אשר עומדת במוקד המקדש, ניצבת על גבי מזבח מוזהב, גבוה מעל ראשי המאמינים והמבקרים.

מלבד הבודהא מאמזרלד ישנן כמה דמויות של בודהא שהוצבו במקום מאוחר על ידי המלכים התאילנדים השונים. הבודהא מאזמרלד נחשבת לדמות המיוחדת ביותר, הראשית, שלכבודה נבנה המקדש. את הבודהא מאמזרלד יש שלושה מלבושים מוזהבים שונים האחד מהשני, המלך או אחד מילדיו הם אלו שאחראים להחליף את בגדיו של בודהא, שלוש פעמים בשנה בהתאם לעונה (עונה חמה, קרה או גשומה שכן בתאילנד אין ארבע עונות – חורף, אביב, סתיו וקיץ). המקדש משמש את בני המלוכה ומהווה במידה רבה מעין מקדש אישי שלהם. על כן תזהו מסכים שנמצאים משני צידי המזבח שנועדו ליצור אזור פרטי לבני המשפחה המלכותית.

בהמשך, יוצאים מן המקדש לחצר ורואים מעין במה מוגבהת שנמצאים עליה שלושה מבנים מרשימים:

Phra Si Rattana Chedi

מבנה מוזהב שנמצא במערבה של הבמה המוגבהת, והוא נבנה באמצע המאה ה – 19 על ידי המלך ראמה הרביעי ועל פי המסורת המקומית, מאמינים שחלק מעצם החזה של בודהא, נמצא כאן.

The Phra Mondop

המקדש הזה נחשב להעתק של מקדש אשר נבנה סביב טביעת רגלו של בודהא בחבל סרבורי (Saraburi). הכניסה למבנה אינה פתוחה לציבור אך אפשר להתרשם גם מבחוץ בפרטיו המיוחדים והמרהיבים.

הפנתיאון המלכותי (The Royal Pantheon)

המבנה משמש כפנתיאון לשושלת צ’קרי (Chakri)-שולשלת המלוכה ששייך לה המלך הנוכחי ראמה ה9. כמבקרים בפנים ניתן לראות את דמויותיהם של כל אחד מהמלכים בשושלת, החל מ 1782 ועד היום. הדמויות מפוסלות בגודל טבעי ולמרבה הצער רק מעטים זוכים לראות אותן. זאת משום שהפנתיאון פתוח רק ביום אחד בשנה, ב 6 באפריל. ואם מגיעים ביום אחר אפשר בכל זאת להתרשם מן המבנה היפהפה גם מבחוץ ולהתרשם מהעיטורים המופלאים שמקשטים אותו.

החצר המרכזית

כשיוצאים מן מקדש הבודהא מאמזרלד מגיעים אל החצר המרכזית, שנמצא בה אולמות בהם נהג המלך לקבל מבקרים ולערוך מפגשים מדיניים בעבר. המבנה הראשון בו תתקלו הוא גם המבנה החדש ביותר במתחם, שנבנה בהשפעה אירופאית בשנת 1897. המבנה היום סגור לציבור. סמוך למבנה יש עוד מבנה שהוא המבנה הוותיק ביותר בארמון, שניתן לראות את האולמות שבהם התקיימו הכתרות המלכים ואת האירועים הרשמיים של ממלכת תאילנד. גם אפשר להתרשם מכתרים מוזהבים ומעוטרים שנמצאים בתוך האולמות, אזור רחצה בו נהג המלך להיטהר, אזורי מנוחה, לבוש ועוד. כדי לדעת כי הביקור בחלק זה של המתחם סגור בסופי שבוע. 

במרכז החצר המרכזית אפשר לראות מבנה מודרני עם גג תאילנדי מסורתי, שהמבנה הזה השתכנה אמו של המלך ראמה החמישי, וכאן גם נולד וגדל יורשו. במבנה שנחשב גם למוזאון ניתן לראות תצוגה של כלי נשק עתיקים. התצוגה סגורה בסופי שבוע גם היא.

המבנה הבא משמש אף הוא כאולם כנסים וגם בו אולמות שונים בהם אזורי מנוחה ששירתו את המלכים בין אירוע אחד למשנהו.

החצר הפנימית

החצר הפנימית נחשבה כמעין עיר קטנה שבה חיו בנות זוגם של המלכים וילידיהם. הבנים חיו בחצר המלכותית הזו עד שהגיעו לבגרות מינית, אז נאלצו לעזוב את חיקה של האם והסביבה המוכרת והצטרפו לאביהם. למרות שבני המלוכה כבר לא חיים בפועל בחצר הפנימית, האזור סגור בכל ימות השנה למבקרים וכל מה שנותר הוא לנסות ולדמיין כיצד הם חיו.

זמן משוער לביקור: שעתיים.

שימו לב! הכניסה לארמון היא בלבוש צנוע בלבד, והבדיקה של הנושא נעשית בצורה קפדנית בעת הכניסה לארמון! יש להימנע מכתפיים חשופות, מכנסיים קצרים וסנדלים.

הכניסה למקדש בודאה הזהב נכללת במחיר כרטיס הכניסה לארמון המלך.

הכניסה למקדש דורשת חליצת נעליים. הצילום בתוך המקדש עצמו אסור.

עלויות:

הכניסה למקדש האמרלד בודהא ולחצר המרכזית של הארמון היא בתשלום.

ילדים מתחת לגיל 6 לא נדרשים לשלם.

ניתן להשכיר מדריך קולי \מדריך אישי דובר אנגלית.

שעות כניסה:

שעות כניסה: 08:30 – 15:30 כל יום למעט ימים שבהם מתקיימים אירועים ממלכתיים.

סיורים מודרכים (באנגלית) ובחינם מתקיימים מידי יום ב 10:00, 10:30, 13:30, 14:00.

כתובת: Na Phra Lan Road, Phra Nakhon

האתר הבא הוא מקדש בודהא השוכב שהוא חוויה שאסור לפספס בבנגקוק. המקדש נקרא בשם וואט פו (wat po).

כדי להגיע לוואט פו עליכם לצאת מהארמון (הכניסה והיציאה הן מאותו המקום) וללכת ימינה כ 2 דקות ואז לפנות ימינה עוד פעם ולהמשיך ללכת כ 5 דקות ובסוף פונים ימינה בפעם השלישית וממשיכים כדקת הליכה ואז המקדש ניצב בצד השמאלי שלכם.

2) וואט פו (Wat Po)

בין מקדשי בנגקוק, המקדש הזה נחשב למקדש העתיק ביותר שנמצא בעיר. הוא נבנה במאה ה17 עוד לפני שהחלה בנייתה של העיר בנגקוק. המקדש עבר מספר שיפוצים לאורך השנים על ידי מלכי תאילנד והמלך ראמה השלישי אף ייסד בו מרכז למידה ראשון מסוגו שהפך למעשה לבית הספר לרפואה הראשון בתאילנד. הוא היה גם זה שהציב את פסלו המפורסם של בודהא השוכב, שהוא מקור המשיכה העיקרי לתיירים המבקרים כאן.

אחרי הביקור באולם הפסל השוכב המשיכו לאולם ההסמכה, במבואה תמצאו כמעט 400 פסלי בודהא מוזהבים ובהמשך, בתוך המבנה נמצא מזבח מרשים עם דמות גדולה של בודהא והכול מצופה בזהב.

עלויות:

הביקור כרוך בתשלום.

שעות כניסה:

 כל יום מ 08:00 עד 17:00 למעט חגים מיוחדים

זמן משוער לביקור: שעה.

http://www.watpho.com

אחרי שמסיימים את הביקור בוואט פו ממשיכים ברגל לעבר לוואט ארון,

 יוצאים מוואט פו ופונים שמאלה להליכה של 5 דקות עד שמגיעים אל המזח. כאן חוצים את הנהר באמצעות מעבורת (בצבע לבן וירוק-בתשלום) לצידו השני של הנהר. יורדים בצד השני ופותחים בהליכה של דקה ואז פונים שמאלה לעוד דקת הליכה ומגיעים לווט ארון.

3) וואט ארון (Wat Arun)

אחד מהמראות המפורסמים בתאילנד, ובעיקר בבנגקוק, הוא זה של וואט ארון. הוא בולט בזכות חודו הגבוה, הוא גם נחשב לפוטוגני מבין כל המקדשים בבנגקוק ועל כן האתר הכי תיירותי. למרות העומס בקרב המבקרים, מומלץ מאוד להגיע לביקור, ולטפס לראש המקדש ולצפות בנוף הנהדר שנשקף ממנו. שימו לב, הטיפוס קצר אך המדרגות תלולות מאוד. קחו עובדה זאת בחשבון.

פירוש שמו של המקדש הוא “מקדש השחר” על שם ארונה, אלת השחר ההודית. השם של המקדש ניתן על ידי המלך ראמה ה2, ששיפץ אותו לאחר ששנים שבהן עמד מוזנח ונטוש.  כאשר נבנה (במאה ה-17), הוא היה אז כחלק ממתחם המלוכה, אך מאוחר עבר מתחם המלוכה לצד השני של הנהר (איפה שהתחלתם את הביקור בבוקר) והמקדש ננטש.

עלויות:

הביקור כרוך בתשלום.

שעות פתיחה:

כל ימי השנה משעה 8:30-17:30.

זמן משוער לביקור כולל שיט הנהר: שעה וחצי.

4) ארוחת צהרים ומנוחה – רחוב קוואסאן Khao san Road

אחרי הליכה וביקור בחוויה זו צריך לנוח ולמלא אנרגיות לשם כך חצו בחזרה את הנהר וקחו טוק טוק (חוויה כשלעצמה) אל רחוב קוואסאן Khao san Road. כמובן שניתן לקחת מונית, או ללכת ברגל (כרבע שעה).

פירוש השם Khao san הוא אורז טחון והוא נקרא כך בגלל התפקיד ההיסטורי והמרכזי של הרחוב במסחר האורז. בשנות השמונים, נבנה המלון הראשון, והתחיל הרחוב להשתנות באופיו והפך לאחד הרחובות המפורסמים והתיירותיים ביותר בבנגקוק שבכך כל מי שמבקר בבנגקוק חייב לבקר בו. רחוב הקוואוסאן מהווה מוקד משיכה בעיקר לתרמילאים ולתיירים בעלי תקציב צנוע המבקשים להתאכסן באחד מן המלונות הזולים והרבים שבאזור. בשל אופיו התיירותי ניתן למצוא בו שירותים שונים לתייר: סוכנויות נסיעות, מכבסות, אינטרנט, מסעדות וברים, מכולות, בתי מרקחת ואף עיסוי תאילנדי מסורתי.

בשל אופיו הבינלאומי של הרחוב תוכלו למצוא כאן מגוון גדול של מסעדות, כולל מסעדות ישראליות. כך שאם התגעגעתם לחומוס, לצ’יפס ולשניצל, זה המקום לאכול בו צהרים.

בתום ארוחת הצהרים אתם יכולים לשוטט, לקנות מזכרות או פשוט לשבת ולשתות שייק פירות מרענן.

אחרי יום שלם של שיכרון חושים וחוויה יוצאת דופן ההמלצה היא לחזור למלון למנוחה ולמקלחת כדי להתרענן לקראת הלילה ובילויי ערב.

פעילות לילה בבנגקוק:

אחרי שנחים במלון ומתארגנים לבילוי לילה מומלץ לפתוח את הערב במסאז שאי אפשר בלעדיו בכל ביקור בבנגקוק בפרט ובתאילנד בכלל. המבחר הוא עצום וסוגי המסאזים עצומים גם הם.

אחרי זמן של פינוק אפשר להמשיך לכל מני אופציות ואני ממליץ על ביקור בשווקי הלילה המפורסמים של בנגקוק. השבילים אינם מיועדים להולכי רגל אלא לסחורות, ובכל מקום שאפשר לטייל בו יש גם דוכנים.

לפני שמגיעים לשוק הלילה ממולץ לעבור לביקור קצר ומהיר למקדש אראון שנמצא בפינת הרחוב תאנון ראטצאדאמרי שהוא מקדש פתוח ואפשר לצפות בטקס הנחת מונוחות על ידי המקומיים. משם הליכה של כמה דקות ומגיעים לשוק הלילה.

1)שוק הלילה פאטפונג:

כתובת: תאנון סילום: Soi 1 ו Soi 2

שעות פתיחה: 18:00-2:00

שוק פאטפונג מדגים באופן המובהק ביותר את הטענה הקלישאית שבבנגוק יש לכל דבר מחיר. בקצהו האחד נערכים מופעי המין הקרקסיים המפורסמים ובאחר מצטופפים דוכנים של חיקויי מותגים. בין לבין אורבים מוכרי הסרטים לגברים. אפשר לבלות בשוק בין 10 דקות עד 3 שעות תלוי במידת התחברותכם למקום.

2)שוק סואי לאלאי סאפ:

אם התעייפתם מן שוק פאטפונג אפשר להמשיך ברחוב תאנון סילום עיד כמה מטרים ולהגיע לSoi 5 לבקר בשוק של לאלאי סאפ שגדוש במזכירות תאילנדיות העומדות על המקח כדי לקנות תיקי יד מזויפים, כלי בית ובגדים מאריגים סינטתיים. לפעמים מוצאים דרכם לכאן גם בגדי מותגים סןג ב ממפעלים בקמבודיה.

מסלול יום 2: בנגקוק – צ’ינה טאון, בביתו של גים תומפסון, ווט מאהאתאט, שוק הקמעות.

היום הזה מעט רגוע יותר מקודמו, אך הוא מגוון ומלא בחוויות. הוא מתחיל בסיור בצ’יינה טאון, ממשיך בביקור בוואט טרימיט ולאחר מכן בביתו של גים תומפסון וממשיך לווט מאהאתאט ומסתיים בשוק הקמעות.

כמו ביום לפני ההמלצה שלי הוא לנוע בין האתרים בעזרת הטקטוקים או מונית, או הרכבת העילית.

1)צ’יינה טאון: China Town

הרובע הסיני משתרע לאורך רחוב יאוואראט ( Yaowarat), מכיכר אודיאון (Odeon) כאשר השער הסיני העצום מסמל את הכניסה. הרובע הסיני בבנגקוק הוא רובע שוקק חיים, מעניין ומהווה מרכז קניות למוצרים מסין, לזהב, אוכל ולמגורים של אוכלוסייה סינית בבנגקוק. הרחוב הראשי הוא רחוב תאנון יאוואראט שרצוף בחנויות תכשיטים עם חזית זכוכית שמזכירות מקדשים סיניים. בנוסף יש רחוב בשם סואן שגם בו ניתן למצוא דברים מעניינים מחנויות שמוכרות זהב ועד לבתי מרקחת סיניים בהם תוכלו להצטייד בתרופות סיניות עתיקות (לפחות כמו הפתגמים).  אך כדי לקבל רושם אמיתי יותר מצ’יינה טאון של בנגקוק, כנסו אל הרחובות הצדדיים, שוטטו בסמטאות הצרות ותגלו עולם שלם, מוזר ומעניין. המשיכו לסמטת סאמפנג (Sampeng Lane) הנמצאת במקביל לרחוב יאוואראט. כאן תוכלו למצוא אביזרי אופנה, עגילים זולים, בדים, נעליים, אביזרי שיער למיניהם. ייתכן שתגלו שהדרך היחידה לקנות סיכות ראש, מדבקות או אפילו נעליים, היא בסיטונאות. שזה לא ירפה ידיכם – 50 סיכות ראש בכמה גרושים זו עדיין עסקה משתלמת. השתדלו שלא להגיע בסופ”ש כאשר המקום הומה אדם, עובדה שפוגמת בהחלט בהנאה כאן.תאלאת מאי (Talat Mai) – זהו אחד מהשווקים הסיניים התוססים והמעניינים שתמצאו כאן. משמעות השם הוא “השוק החדש”, למרות שהשוק הזה כבר בן יותר ממאה שנים. זהו שוק צר, בין בתים גבוהים וברוב חלקיו תוכלו למצוא דוכנים של אוכל טרי ותבשילים, שניחוחותיהם נישאים מכל עבר. בחלקו הצפוני של השוק תמצאו תבלינים טריים ויבשים, רטבים, דגים מיובשים ומוצרים בלתי מזוהים… נסו את הממתקים הסיניים – זו חוויה מעניינת ומשעשעת.

2)וואט טרימיט (Wat Traimit)

כשמבקרים בצ’יינה טאון אי אפשר לעשות ביקור מקיף וחוויתי בלי לראות את מקדש בודהא המוזהב– וואט טרימיט.

נמצא בסוף רחוב יאווראט (Yaowarat), קרוב לתחנת הרכבת הואלמפונג (Hualampong). כאן נמצא הבודהא היושב המוזהב (זהב טהור) הגדול בעולם, גובהו כמעט חמישה מטרים והוא שוקל חמישה וחצי טונות. סיפור חשיפתו יוצא הדופן של הפסל, לאחר כ 200 שנה בהן הוצפן בתוך שכבות של טיח, הופך את הביקור כאן לסיפור הרפתקאות של ממש.

http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Buddha_(statue)

3) ביתו של גים תומפסון

כל תייר המבקר בביתו של גים תומפסון מייחל בלבו לאפשרות לגור במקום יום אחד. תומפסון הוא אמריקאי שהתגורר בבנגקוק שהיה תושב חוץ ידוע וצבר בביתו אוסף מרשים של יצירות אמנות ושל עבודות יד מרחבי תאילנד. בחדרים מוצגים את אוסף האומנות של תומפסון וחפציו האישיים בהם כלי חרסינה נדירים מסין וממצאים ארכיאולוגים מבורמה, קמבודיה, ותאילנד.

תומפסון היה חייל אמריקאי ששירת בצבא במלחמת העולם השנייה ושב לבנגקוק אחרי המלחמה והוא עזר ותרם הרבה כדי להחיות את האומנות המסורתית של משי שנטווה ביד, שהביקוש שאליו בתאילנד הלך והתמעט. הוא שלח לבתי אופנה באירופה דוגמאות מן הבדים שארגו שכניו ופתח בכך את הדרך לחברה משגשגת ליצוא משי, ששרדה עד ימינו. חיו הסתיימו בפתאומיות כשנעלם במהלך טיול ברמות קמרון במלזיה בשנת 1967.

כתובת: תאנון פרה ראם טי ננג

דמי כניסה: בתשלום

שעות פעילות: 9:00-17:00

חובה לעשות סיור מודרך

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של ביתו של גים תומפסון.

4) מנזר וואט מאהאתאט ושוק הקמעות

תיירים רבים מוותרים על ביקור באזור שמצפון לוואט פרה קוו לטובת אתרים מפורסמים ביותר, אבל לא בכל מקום בעיר אפשר לצפות במנהגים היומיום של המנהגים הבודהיזם בגרסתו התאילנדית באותה עוצמה כמו בסמטאות הדחוסות באזור מנזר וואט מאהאתאט. המנזר הרחב ידיים הוא מרכז חשוב ביותר לבודהיזם בדרום מזרח אסיה בגלל המצאות האוניברסיטה הבודיהיסטת מאהאתאט ראגאווידיאלאיה השוכנת בו. הפולחן הדתי ממדיטציה יומית והגות בכתבי קודש ועד האמונה העממית בקמעות מביאי מזל נפרשים במקום לעיני המבקר.

באוניברסיטה לומדים נזירים מלאוס, קמבודיה, ומווייטנאם. התפקיד החשוב שממלא המנזר בחיי המאמנים והנזירים הוא עצום, מטיילים זרים רבים נכנסים למקום בחיפוש אחרי שיעורי המדיטציה הנערכים כאן מדי יום, והנזירים דוברי אנגלית מדריכים אותם בהתלהבות.

ליד שערי המקדש, נערך מדי יום שוק הקמעות להגנה מרוחות רעות וממזל רע. האווירה בשוק מזכירה מעין שוק פשפשים, אבל החפצים המוצעים למכירה נחשבים ליקרים לליבם של המאמנים המקומיים.

המקום גם משמש את הסטודנטים המקומיים שקונים שם גלימות וכובעים לטקסי סיום הלימודים, ובהמשך מצטופפות מסעדות סטודנטים זולות המשקיפות מזווית העין על הנהר.

זמן משוער לביקור: חצי שעה עד אינסוף שעות.

דמי כניסה: בתשלום

שעות פעילות: 9:00-17:00

Wat_Phra_Mahathat

כאן אחרי יום ארוך מלא בחוויות ההמלצה שלי להתפנק בארוחת צהריים באחת המסעדות העממיות באזור שכך מוסיף לחוויה האותנטית.

מומלץ לחזור למלון ובדרך לעצור לעוד מסאז מפנק שאתו אי אפשר כל יום לפספס ואחריו לנוח במלון ולהתכונן לבילוי ערב

בילוי ערב והאופציות אינן סופיות ולפניכם שתי אופציות שלדעתי איתם סוגרים ביקור בבנגקוק:

1)      אפשר דרך המלון או סוכנות נסיעות לקנות כרטיס שייט ערב לנהר הגדול שכולל ארוחת ערב יוקרתית בכך לצפות בבנגקוק בלילה שלדעתי זו אחת האטרקציות המרהיבות שבנגקוק יכולה להציע.

2)      אפשר גם לסעוד במסעדה יוקרתית באיזה מגדל לצפות על העיר מלמעלה.

כמו כן אפשר לבלות עד אין סוף בלילה בבנגקוק שהעיר הזאת היא בלי הפסקה ושלל האטרקציות שלה עד אין סוף. בסוף כל אחד והטעם שלו.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם