• תַפרִיט
  • תַפרִיט

יומן מסע בהודו של נועה הראל – פרולוג ( הקדמה )

דף הבית » יומן מסע בהודו של נועה הראל – פרולוג ( הקדמה )

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

שמי נועה. מאז גיל 20  גדל בליבי רצון לנסוע לטייל בהודו. רצון זה הלך וגבר עם הזמן. במהלך השנים התחלתי לתרגל יוגה ובהמשך סיימתי גם קורס להדרכת יוגה. באותו הזמן, בן זוגי אוסקר, טבח במקצועו, התאהב במטבח ההודי והתמקצע בו. בנוסף, סיים לימודי איורוודה (רפואה הודית עתיקה). כך הגיע הרגע ובגיל 31  נפלה ההחלטה לארוז ולתרמל את עצמנו לעבר מסע בהודו.

יש להודות שהמשפחה מעט התפלאה, חבר פה וחברה משם שאלו ומה עם ילדים? חתונה? ובכול זאת כולם הבינו. סקרנים ומחבקים ליוו את ההכנות ועזרו כשהיה צורך. יומן מסע זה נכתב במשך טיולנו, בהמשך אכתוב על מהלך הטיול, מקומות מעניינים ויפים, חוויות, אטרקציות ועוד. הכול פרי מציאותי שלי בשילוב הודו הקסומה. אשמח לחלוק עימכם ועימכן את שהותי, לשמוע המלצות ולענות על שאלות אם יהיו..

אז ההכנות..על מנת לצאת למסע יש להיערך בהתאם. זה הרי הכול יודעים..על אחת כמה וכמה בגילנו, שצבר עימו התחייבויות. אז יאללה נתחיל בהתחלה.. 🙂

הכנות לטיול בהודו:

– דבר ראשון צריך לבחור מסגרת. זה עוזר מאוד לתאם ציפיות. מה אופי הטיול (נופש, אתגרי, רמת מחייה גבוהה/נמוכה וכד’). למשל, אנחנו החלטנו שנתמקד בעולם היוגה, הטיפול האיורוודי והמטבח ההודי.

– בחירת זמן נסיעה, איזור טיול ואורך הטיול. כל אלה מושפעים דבר ראשון מכך שבהודו יש עונות לטייל בצפון ויש עונות לדרום. מזג האוויר לא בעונה מתאפיין במונסונים (גשמים כבדים) או חום כבד דבר שמשפיע ישירות על הטיול. לכן כדאי לבדוק בהתאם לתאריך הטיסה לאן כדאי לנסוע ואם בכול זאת חפצים במזג אוויר נעים עם מונסון כל יום ושקט כדאי ייתכן להצטייד במטריה או בכיסוי ניילון לתיקים..

גורם נוסף שמשפיע הוא העובדה שהודו מתירה ויזה לישראלים עד חצי שנה. יש אופציה להאריך רק ביציאה מהודו (לדוגמא לנפאל או לסרי לנקה), אז ניתנת ויזה חדשה לשלושה עד שישה חודשים. קצת על תהליך הוצאת הויזה. את הויזה להודו מוציאה חברה פרטית בשם ש.מ. אשרות. יש סניף בתל אביב וסניף בחיפה. זמן ההמתנה לויזה הוא בין חמישה עד שיבעה ימי עסקים. שימו לב, ימי עסקים זה לא כולל שישי, שבת וראשון וחגים יהודיים והודים. מרגע אישור הויזה מתחילה ספירת חצי השנה שניתנה. כלומר, הויזה מתחילה לדפוק כשאת עדיין בארץ..קצת מבאס אבל זה מה יש..

עשינו המון בירורים עם חברים וחברות על מקומות בהודו. שמענו מלא מידע ובסופו של דבר בחרנו להתחיל את מסענו בגואה. מדינה מתויירת מאוד בהודו ולכן גם מקנה נחיתה רכה למטייל הישראלי. למרות שידענו שאנחנו מקדימים את העונה וייתכנו מונסונים החלטנו ליהנות מחווית השקט שלפני הבלאגן. משם החלטנו להדרים אך ידענו שבכל זאת בהודו הכול אפשרי אז נתנו לעצמנו את האפשרות להחליט מאוחר יותר לאן נמשיך משם.

– קניית כרטיס. ניתן לרכוש ישירות דרך האינטרנט או דרך חברת נסיעות. אנחנו בחרנו דרך חברת הנסיעות flyeast. בנסיעה ארוכה הרגשנו שכדאי שהתקשורת תיהיה מול נציג לכל בעיה, שינוי תאריך טיסה חזרה וכד’. ההתנהלות מול flyeast הייתה נוחה, שירות הלקוחות היה זמין וניתן מענה.

בסופו של דבר בחרנו לטוס עם חברת אל על. כרטיס כפול מנתב”ג למומבאי, קונקשן קצר של כארבע שעות וטיסת המשך עם חברה מקומית לגואה. בחירה זו נעשתה עקב הרצון לוותר על החוויה של הגעה לעיר צפופה וגדולה כמו מומבאי על ההתחלה.. מהלך זה גם לדעתי חוסך כסף בגלל שמומבאי ודלהי מאוד יקרות, מחירים שדומים לארץ.

– חיסונים. מסתבר שאם כבר נעשו חיסונים בעבר לא תמיד צריך את רוב החיסונים שוב. כדאי להתייעץ עם קופת החולים ומרפאות מטיילים. אנחנו עשינו חיסון לטטנוס שמקבלים חינם (בקופת חולים מכבי) ולאחר המלצת רופאה עשינו בדיקה לנוגדנים נגד צהבת. הנוגדנים הראו שאין לנו צורך בחיסון נוסף. כדאי לברר כל מקרה לגופו ולהיערך מספיק זמן לפני.

– ביטוח. מומלץ בעייני לעשות ביטוח להודו במיוחד שנוסעים להרבה זמן ודברים רבים יכולים לקרות. ישנן מספר חברות בארץ שמציעות מגוון ביטוחים. כדאי לעשות בדיקה לעומק והשוואה בין החברות ולא מזיק גם קצת להתמקח על המחיר. אנחנו בחרנו לבטח את עצמנו בחברת הראל.

– ציוד. בחירת סוג התרמיל. לשקול טוב טוב איזה תרמיל לקחת. אם מדובר בטיול עם אופי של נופש כמו שהייה ממושכת בחופי גואה. ניתן להסתפק במזוודת טרולי ותיק גב קטן ונוח. אבל אם אופי הטיול יותר אתגרי והרפתקני אין ספק שתרמיל טיולים יתאים יותר.

בגדים לפי העונה, ניתן לבדוק גם באינטרנט על מזג האוויר הצפוי כשמתקרב מועד הטיסה. אנחנו לקחנו מעט בגדים קצרים ונוחים. עלינו בטיסה שמנו בגדים ארוכים (דקים). ידענו שבהודו ניתן לקנות אם יש צורך כל דבר שנצטרך (במיוחד בגואה). נעליים, תלוי באופי הטיול אך לכל הפחות חשוב להביא זוג אחד נוח ולא כבד ומסורבל יותר מדיי, אפשר לשים עליכם בטיסה. רצוי סנדלים וחובה כפכפים (חופים וזה :)..)

מה עוד? כלי רחצה, תיק עזרה 1, מראה קטנה, נייר טואלט (אין בשירותים, ניתן לקנות אבל עדיף להביא כמה להתחלה..), תרסיס נגד יתושים (חובה!!), סכין טובה למי שמתעניין בבישול, פנס, סדין ציפה וציפית (נעים יותר לישון במוכר ובנקי שרגילים אליו). שקית לכביסה, שקיות לזבל, מגבת, ספרים ומשחקים וכל דבר נוסף שיש לכם בו צורך גדול. כמובן טאבלט, רמקול, פלאפון או מחשב נייד למי שגם מתכנן לעבוד (יש אינטרנט זמין ברוב המקומות). לא להתפרע כי הכול אפשר לקנות בהודו ויחסית בזול 😉

– כסף. מבחינת כסף צריך להצטייד בדולרים. להחליט מה סכום הכסף שמוקצה לטיול ובאיזה אופן להתנהל עם הכסף בהודו (מזומן, אשראי או טראבל צ’קס). אנחנו בחרנו לנסוע עם סכום התחלתי של דולרים במזומן (כאלף חמש מאות דולר), ולקחת כרטיסי אשראי להוצאת כסף נוסף. אם בוחרים בכרטיסי אשראי יש לפתוח חשבון מט”ח בבנק (כדאי לברר בכל בנק באופן פרטני על ההליך), ולרכוש לחשבון זה דולרים. בנוסף כדאי לברר עם חברת האשראי שהכרטיס פתוח גם לחו”ל.

– סיום התחייבויות. למי שמתפטר מהעבודה, פיצויים, מוכר את האוטו, מסיים שכירות או משכיר את דירתו, סוגר חשבונות נייד, בנק וכד’.. כדאי להתחיל בתהליך מוקדם. לברר פרטים ולא לחכות לרגע האחרון. בירוקרטיה בארצנו לוקחת זמן ולא כדאי לעשות את הדברים האלה בלחץ.

– פרידות. לבלות עם המשפחה, חברים וחיות הבית כמה שיותר. להיפרד כמו שצריך, בחגיגות מכולם. בטיול כיף להיזכר ברגעים האלה ולא תמיד ניתן לשמור על קשר תכוף.

זהו, נראה לי, הרבה דברים שיש לעשות. עצה שלי לתת מקום וזמן להכנות לטיול. זה יטיב עימכם בטיול. כשרגע הטיסה מתקרב הזמן מתחיל לרוץ וכדאי בכל זאת ליהנות מהתהליך..

אנחנו יצאנו לדרך, עם פרפרים בבטן וברק בעיניים אעדכן בהמשך על הגעתנו למדינת גואה שבהודו הקסומה.

שולחת אהבה,

נועה 🙂


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם