• תַפרִיט
  • תַפרִיט

יומן מסע בנושא טיול אלטרנטיבי אירופה

דף הבית » יומן מסע בנושא טיול אלטרנטיבי אירופה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

שלום לקהל קוראינו,

שוב אנחנו בפתחו של טיול נוסף. בתקופה האחרונה יצא לנו לשמוע רבות על חיים אלטרנטיביים מגוונים המתקיימים באירופה, כמו חיים בקהילות פֶּרְמָקַלְצֶ’ר, בקהילות אנתרופוסופיות, בקהילות טבעוניות, צריכה של אוכל אורגני, חנויות שעובדות כקואופרטיבים וכמובן תיירות אלטרנטיבית. לכן, הפעם החלטנו כי ברצוננו לסקר ולהכיר את התופעה, שנראה כי הולכת וגדלה בעולם המערבי (כמו גם אצלנו בארץ) – אורח חיים אלטרנטיבי.

ראשית כול, ננסה להגדיר מהם “חיים אלטרנטיביים”. על מנת לחקור תופעה כדאי קודם כל להבין את המילים המרכיבות אותה. ננסה להסתנכרן כולנו ונמנע אי הבנות באמצעות חידוד הפירוש שלנו להגדרה המעניינת “חיים אלטרנטיביים”. החיפוש של גוגל, הגדיר “אלטרנטיבי” בפירוש “יכול להחליף דבר אחר; חלופי”. לאחר סיעור מוחות קל וצלילה לעולם הפילוסופיה, הגענו למסקנה שחיים אלטרנטיביים הם הגדרה נזילה. זאת מכיוון שכל אדם יכול לתפוס אלטרנטיבה לפי ראות עיניו.

כלומר, אם נסתכל על השימוש כיום במושג אורח חיים אלטרנטיבי בעולם המערבי, בדרך כלל הכוונה היא לאורח חיים השונה ממה שהנורמה הקולקטיבית מציעה לנו. הנורמות בעולם המערבי מתאפיינות במגורים בדירה, בהחזקת משרה, משפחה קטנה, להזין את עצמך בידע שמועבר דרך כלי התקשורת והמטרה העיקרית שמלווה את החיים היא רווח והפסד של כסף. על כן ניתן לומר שכול אורח חיים שיסתור נורמות אלו יוכל להיקרא “אורח חיים אלטרנטיבי” בחברה המערבית. ואכן ניתן לראות צורות חיים שנתפסות בעיני הכלל כחיים אלטרנטיביים כגון: טבעונות, יוגה, היפים, תרבות הפרמקלצ’ר, טיפולים אלטרנטיביים ועוד.

לנו אכן יש קושי להגדיר מהם חיים אלטרנטיביים עבורנו והאם אנו מתנהלים על פיהם. אך ללא ספק משהו בוער בליבנו ובמוחנו, לחקור לעומק אלטרנטיבות ולנסות לשנות אפילו במקצת את הנורמות הקיימות כיום בחיינו. איננו יכולים להתעלם מכך שהנורמות המקובלות בחברה המערבית כיום מובילות אותנו לא בהכרח לעתיד טוב יותר או בריא יותר, אלא גורמות לנו לשקוע יותר באזור הנוחות ולשכוח מהם הדברים החשובים לנו באמת.

2016-09-21_23-14-21
אנחנו 🙂

אז בזרימה טבעית בחרנו בנושא זה בטיולנו. מעין טיול חיפוש עצמי, בניסיון להגדיר ולהבין איך אנחנו רוצים לחיות את האלטרנטיבה שלנו. טיולנו יועד לכך שנוכל להשיק עם אורח חיים אלטרנטיבי כמה שיותר במהלכו, ללא תכנון יותר מדיי של המסלול ועם החלטה של זרימה מודעת. בכול זאת מדובר באירופה והזרימה בה אמורה להיות מוכרת וקלה עבורנו.

בשבילכם החלטנו לסקר תופעה זו, על מנת לתעד ולשתף את כל מי שמתעניין בנושא עם מידע עדכני ומרחיב אופקים. ובנוסף, להאיר את עינכם גם לכך שבפעם הבאה שתחפשו טיול או חופשה, אולי תעדיפו לקחת חלק בתיירות אלטרנטיבית הענפה הקיימת כיום באירופה ועליה גם נרחיב בכתבות הבאות.

תחנתנו הראשונה היא אמסטרדם שבהולנד. ההחלטה על אמסטרדם נבעה מכך שחברה הזמינה אותנו להתארח בביתה וגם מהעובדה שאמסטרדם הינה אולי אחת מהערים האלטרנטיביות הראשונות בעולם, מקום טוב להתחיל לחקור את העיר, את האלטרנטיבות שהיא מציעה, לחפש קהילות אלטרנטיביות בתוך העיר ומחוץ לה. ומשם נמשיך הלאה לאן שרוח ההזדמנויות תישא אותנו.

אז לאחר חצי שנה בישראל, ארזנו שוב את תרמילנו, סיבלטנו את דירתנו, נפרדנו מהמשפחה ומהחתולים היקרים ויצאנו לדרך.

מנדלות שהכנו במהלך המסע בהודו הגיעו בערב לפני הטיול החדש, כסוגרות תקופה ומודיעות על התחלה של טיול חדש
מנדלות שהכנו במהלך המסע בהודו הגיעו בערב לפני הטיול החדש, כסוגרות תקופה ומודיעות על התחלה של טיול חדש

נשיקות, חיבוקים ונצנוצים בעיניים,

נועה ואוסקר 🙂

אמסטרדם האלטרנטיבית – יומן מסע

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם