• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של כיסא מושב איכותי ונוח עבור רכיבה באופניים

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של כיסא מושב איכותי ונוח עבור רכיבה באופניים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

קרדיט לתמונה הראשית Pixabay License

רכישה חכמה של מושב לאופניים תבטיח רכיבה נוחה וכיפית בכל מקום ובכל זמן שתבחרו. אז אל תסתפקו במושב שיש לכם, אלא בדקו אם הוא אכן מאפשר לכם להנות מהרכיבה מתחילתה ועד סופה. קיים מבחר גדול של מושבים לאופניים, שיכולים להפוך את תחביב הרכיבה לכל אחד בכל מצב ובכל זמן, להנאה מושלמת.

 לחץ כאן > כסא אוכף לאופניים בעליאקספרס

 לחץ כאן >  כסא אוכף לאופניים באמזון

לחץ כאן > כסא אוכף לאופניים בבנגגוד

איך תשלטו בהתאמת המושב כדי להשיג רכיבה מושלמת?

  1. התאימו את גובה המושב לגובה שלכם – כדי להימנע מתנודות לצדדים במהלך הרכיבה, ומשפשופים בעקבות המגע עם המושב.
  2. בצעו התאמה עדינה של המושב בעזרת ההברגה שנמצאת מתחת למושב – כדי שהמושב לא ינוע קדימה ואחורה בזמן הרכיבה. הידוק נוסף של הבורג יכול גם לשחרר לחץ. כאשר המושב שטוח מידי הטו אותו מעט קדימה.
  3. כאשר ברכיבה על באמפרים או רכיבת יום גורמת לכם אי נוחות וכאבים, הפתרונות הבאים יכולים לעזור:
  • עמידה על הפדלים לפרקי זמן קצובים – אולי כל 10 דקות.
  • במעבר על באמפר, הרגלים יכולות לעזור בבלימת הזעזוע ע”י התנתקות מהכיסא.
  • שימוש באופניים מרחפים או במושב משוחרר-תלוי ברכיבת הרים במיוחד.
  • בחירה באופני רכיבה מאוזנת.
  • במצבים של סוכרת, משקל יתר או עישון חזק – התייעצות עם רופא תמנע נזק.

קחו בחשבון את המפגש העדין של המושב עם הגוף שלכם

כל רוכב, בין אם הוא מתחיל או ותיק, רגיש לישיבה על כסא האופניים – כי מדובר באזור הרגיש של ריצפת האגן, שיש בו ריכוז עצבים, אברי המין והסוגרים – הפרינאום.  כל מכה קלה או תחושת אי נוחות גורמת להפרעה בשטף הרכיבה, עד כדי הפסקת הפעולה לחלוטין.
מושב איכותי ומותאם לרוכב מספק הגנה ובלימת זעזועים ומכות. ההגנה הזאת חשובה בפרט ברכיבה ממושכת, ובמסלולי שטח מאתגרים.
רוכבים בוחרים את המושב לאופניים שלהם בהתאמה למבנה האנטומי שלהם. יש שבוחרים מושב עם שקערורית. אחרים בוחרים מושב עשוי משתי כריות זו לצד זו, וללא קצה צר.

אם אתם מרגישים אי נוחות ברכיבה, חשוב שתחליפו את מושב האופניים שלכם – בפרט אם את רוכבים מתחילים!

הנה כמה טיפים לרכישה חכמה של מושב לאופניים:

  1. מושבים שונים מיועדים למטרות רכיבה שונות
  • מושב לרכיבת פנאי – מושב בסגנון כרית רכה הוא המושב המושלם לרכיבת נסיעה וסיור עירונית ובאזור ישוב. כיסא כזה מאפשר שקיעה במושב בנוחיות והנאה מלאה לאורך זמן מהרכיבה. לכסא הרך יש “אף”, שהוא בליטה קדימה שמתאימה את המושב כולו לצורת הישבן ומיצבת את הרכיבה. הנוחות ותחושת הביטחון חוסכת את הצורך בהתרוממות והתרחקות ממגע עם המושב בזמן של מעבר על באמפרים ומהמורות שבדרך. מושב רך כמו כרית חוסך דאגה ודריכות לקראת הפתעות שבדרך שעלולות לגרום למכה וכאב בישבן. עם כסא רך כל רכיבה רגועה לאורך זמן יכולה להפוך לספורט בנוחות ובבטחה.
  • מושב לרכיבת דרכים – מושב ביצועים הוא המתאים לרכיבה למרחקים ארוכים בכבישים בין עירוניים או שבילי שטח מתונים. רכיבת דרכים מאופיינת בריכוז מאמץ יותר ברגליים ובידיים, וכולל גם רכיבה בעמידה על הפדלים. כיוון שברכיבת ביצועים המשקל על המושב פוחת, מושב הביצועים מתוכנן כך שהוא צר וארוך, ועם ריפוד מינימלי. המושב הצר מאפשר העברת כח אופטימלית לרגליים ולידיים, והשפשוף בין הרגליים הוא מינימלי – אם בכלל.
  • מושב לרכיבת הרים – מושב ספציפי שמעוצב ליעילות ברכיבת הרים. הוא מצויד בריפוד חזק, שמגן על העצמות מפני מכות. רכיבת הרים מאופיינת בעמידה על הפדלים, תוך כדי כפיפה קדימה, ובנחיתות פתאומיות על המושב. המושב הספציפי מתוכנן למצבי גוף שונים בזמן הרכיבה, ולהגנה על הגוף ועל הכסא בזמן של נחיתה על המושב.
  • מושב לרכיבת טיול – לרכיבה למרחקים ארוכים בכבישים ארוכים ובהרים מותאם מושב עור או מושב רך, שהוא ארוך ועם אף צר ובולט קדימה.
  • מושב לרכיבת נשים – מושב ספציפי עם מוטות וגופים מינימליים, שתומך במבנה הגוף הנשי ובירכיים רחבות.
  • סוגי ריפוד – שני סוגי ריפוד שמתחשבים במשקל:
    • ריפוד ג’ל – מספק את הנוחות המתאימה בהתאם למשקל הגוף שלך. רוכבים ברכיבה רגילה ופנאי מעדיפים אותו על פני ריפוד קצף.
    • ריפוד קצף – קפיצי וגמיש להתכופפות. הקצף הוא חזק יותר ומספק תמיכה נוחה יותר מאשר ריפוד הג’ל. הוא אידיאלי לרוכבים כבדים שרוכבים למרחקים, ולבעלי עצמות במצב טוב – בזכות הדחיסה המופחתת בריפוד יחסית לריפוד ג’ל.
    • ריפוד כרית – זו אפשרות של תוספת למושב, המוסיפה לרכות שלו. הוא רק, נוח, וניתן להסרה כשלא צריך אותו. אבל לרוכבים מהירים ולמטיילים הוא עלול להוות מטרד.

מדוע יש במושבים חריץ במרכז?

מבנה מושב האופנים מתוכנן כך, שיספק את ההגנה לאזורי הגוף העדינים בזמן הישיבה והרכיבה. באזורים אלה בגוף יש ריכוז של עצבים, וכל מכה קלה עלולה לגרום לכאב ונזק פיזי.

רוכבים מעדיפים מושבים שמותאמים למבנה האנטומי שלהם. עקב שונות במבנה זה בין הרוכבים, ישנם שמעדיפים מושב עם שקערורית, ואחרים מעדיפים אותו שטוח יותר. למתלבטים מומלץ לבחור מושב חצוי עם חריץ במרכז לאורכו, אשר נראה כשתי כריות וללא בליטת אף קדמית.

מושב עור

מושב שהוא כולו מעור הוא נוח מאוד, בזכות המבנה שלו. פיסת עור מגורען מתוחה על גבי המושב ומפרידה בין המסילות ומסגרת המתכת. אחרי רכיבה של כ 300 ק”מ העור מתאים את עצמו למשקל ולמבנה גופו של הרוכב. כך שגם כשבהתחלה הרכיבה לא נוחה, עם הזמן כל רוכב יכול להנות מהתאמה מושלמת ואישית למבנה גופו.

יש מושבים שמגיעים עם יתרונות נוספים – כמו קפיציות וגזרה מותאמת לישבן. בנוסף לכך מושב עשוי מעור מאפשר רכיבה קרירה בזכות תכונתו לדחות חום, בניגוד לחומר הסינתטי.

מושבים רבים עשויים מחומר סינתטי, ורבים הרוכבים שמעדיפים אותם בגלל משקלם הקל והתחזוקה הפשוטה שלהם. כדי להוסיף להם נוחות אפשר להלביש עליהם שכבת ריפוד עור שמביאה איתה גם אופי מסורתי.

העור אינו דוחה מים, לכן דורש טיפול מידי פעם עם בחומר מיוחד וספציפי – סוג של קונדישנר, שמשמר אותו רך ומגן עליו מפני התייבשות. כמו כן יש לכסות את העור בזמן שלא רוכבים כדי לשמור על העמידות שלו לאורך זמן.

פעולות נוספות לפני הרכישה עצמה

  1. חשוב לקחת את האפנים לרכיבת ניסיון לפני הקניה, ולנסות אותם במצבים שונים – רכיבה איטית, מהירה וגם על באמפרים.
  2. גם כשאין בחנות את המושב שהתכוונת לרכוש, מומלץ לנסות מושבים אחרים שדומים לו – יתכן שיתאימו לך.
  3. יש לבדוק את הסוגרים שמחברים בין המוט הנושא את המושב למושב עצמו. חיבור כרומטי מאפשר גמישות והתאמה לסגנונות רכיבה שונים. אנשים שרוכבים בתצוגות מעדיפים את הקיבוע מטיטניום, שהוא חזק ועמיד יותר.
  4. המחיר – קיימת קשת רחבה של מחירים – כמגוון החומרים והדגמים של מושבי האופנים. עבור מושב בעל משקל גדול יותר ואיכות משובחת, תשלמו מחיר יקר יותר. המחיר משתנה גם בהתאם ליצור הכיסא – מושב שמגיע מקו יצור תעשייתי הוא זול יותר ממושב שנוצר בעבודת יד או בהתאמה אישית.

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם