מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 8 דקות–
רכב שכור בחו”ל – יתרונות: נוחיות, הנעה ממקום למקום, חופש לטייל באופן עצמאי, אפשרות עצירה בכל שעה ביום, אפשרות הגעה למקומות שעליהם לא מגיעה תחבורה ציבורית ולעיתים עלות זולה מאשר טיול מאורגן ותחבורה ציבורית. כדאיות ההשכרה עולה ככל שמספר הנוסעים גדול יותר.
מומלץ (אך לא חובה) לעבוד עם חברות בינלאומיות רק בגלל שיש מענה לכל הבעיות במשך 24 שעות וכן צי רכבים מגוון וחדש יותר, חסרונו הוא במחיר היקר. בחברות מקומיות המחיר זול אך החיסרון בשרות (לא תמיד), לבדוק אם נקודת ההשכרה פתוחה בשעה וביום שהוזמן.
התמונה הראשית נלקחה מאתר Pixabay
היתרונות של החברות הגדולות: פריסת סניפים. שאתה נוסע ברכב והכל בסיידר, אז אין בעייה ואתה מבסוט. אך בחיים לא תמיד הולך כמו שצריך ולפעמים יש גם תקלות ברכב ואז מתחילה הבעיה. איפה הסניף הקרוב שהוא יגיע אליך או שאתה תגיע אליו. לי היתה תקלה חמורה ברכב במפלי הניאגרה ועשיתי בחברה ידועה. רק מה, חיכיתי כ-12 שעות לרכב ועם הרבה עצבים וגם הוא היה מקולקל. והפסדתי יומיים של טיול (לא לשכוח זמן מבוזבז זה הפסד של כסף). מה אני רוצה להגיד בזה? חיבים לבחור חברה שיש לה את הפריסה הכי טובה. יש לבדוק גם מאיזה ועד איזו שעה המקום פתוח. עדיף למסור ביד את מפתחות האוטו ולא לסמוך על המזל ששמים בקופסא (למרות שאין בעיות). לא כל החברות (במיוחד הקטנות) פותחות את הסניפים לאורך זמן ולא תמיד יש סניף בנמל התעופה ואז תמתינו לפעמים מספר שעות לפתיחה (במיוחד בשעות הבוקר המוקדמות). לא לשכוח זמן מבוזבז זה הפסד של כסף. חשוב לבחור ישירות בחברה ההשכרה הגדולות ולא דרך הסוכן. כי הם יוצאות בדרך כלל במבצעים גדולים שאחרים לא יכולים לעמוד. ואם אתה שייך לארגון כלשהו שהוא גדול למשל “חבר” הסתדרות המורים וכו’ אתה יכול לקבל הנחה עד 16% (אמיתי). לקוח מועדף בחברות גדולה כמו אוויס: כשאתה מזמין רכב, אתה בדרך כלל מקבל את הרכב שביקשת ורק לעיתים רחוקות אתה משודרג. למה לא להיות לקוח מועדף ללא תשלום ולשלם על קלאס B (לדוגמא) ולקבל קלאס C. בתור לקוח מועדף אתה מחכה לרכב עד `10 דקות ולא עובר תהליך ארוך של עמידה בתור. ובמקרה ושאתה מחכה יותר אפילו מזכים אותך ברוב המקומות. מניסיון אישי
1. ספירת יממות השכירות מתחילה ברגע שטופס השכירות שלך מוחתם בתחנת קבלת הרכב. איחור של שעה ולמעלה נחשב יום נוסף. ההזמנה והדיווחים הנלווים ממוחשבים ומאפשרים איחור של עד 59 דקות בהחזרה. איחור של מעל 59 דקות בהחזרה, גם אם מקורו של האיחור בעמידה בתור ההחזרה בדלפק, פירושו תשלום יום שכירות נוסף. יום = 24 שעות.
2. חשוב לדייק בזמן ההזמנה במתן מדויק של שם המזמין/הנהג, מקום לקיחה והחזרת הרכב, שעת ללקיחת הרכב והכי חשוב מספר הטיסה (מכיוון שערכת את הזמנתך מראש הרי בחברת השכרה מצפים לך בהתאם לשעה שבה הזמנת את רכבך, אם חל איחור בטיסה יש בחברה פרטים על טיסתך ויתבצע מעקב בהתאם. הרכב ישמר לך עד שעתיים משעת ההגעה המשוערת אם לא נמסרו פרטי הטיסה). לא ניתן לשנות פרטים אלה בחו”ל. שנוי בזמן ההמראה מחייב לשנות בהתאם את מועד המשוער לקבלת הרכב!! יש לוודא נתון זה ידוע לחברות ההשכרה (אם לא תודיע לחברות ההשכרה, יש סיכוי רב שתמתין לרכב שלך זמן רב).
3. חלק גדול מהביטוחים המוצעים לשוכר הרכב עם קבלתו בחו”ל הינם בגדר הצעה ולא חובה. חשוב לשים לב ולא לחתום על טפסים בעת קבלת הרכב מבלי לבדוק את תוכנם, זאת על מנת למנוע תשלומים מיותרים בהמשך.
4. בעת השכרת רכב יש לקחת בחשבון: שלא מומלץ לשכור רכב בערים צפופות (ניו יורק, לונדון, ברצלונה, פריז, לאס וגאס ודומיהם) אלא אם אתה מתכונן לצאת מהעיר.
5. בחברות הקטנות לא ניתן לקחת רכב במדינה מסוימת ולהחזיר במדינה אחרת. בחברות הגדולות והמבוססות הדבר ניתן ויש ארצות שיש תוספת מחיר. את התוספת יש לקבוע עוד בארץ.
6. להתאים את סוג וגודל הרכב לצרכים שלך ועפ”י מספר הנוסעים (רכב שטח\וואן\סטיישיין פרטי וכו`) סוג ההילוכים, מזגן ברכב ולקחת בחשבון את גודל המטען האישי שלך ושל המתלווים אליך. לבדוק מהו צי הרכבים הקיים בקטגורית הרכב שהוזמן. המלצות 2-3 אנשים- מומלץ רכב מסוג בי 4 אנשים- מיניבוס 6 עד 9 מושבים- מרווח ביותר. אפשר גם מסוג סי . 6 אנשים- מיניבוס תשעה מושבים. כעקרון כאשר נוסעים יותר מאשר 2 אנשים יש לקחת רכב כמספר האנשים אשר נוסעים + 2. הדבר ימנע אי נעימויות בנושא אחסון מזוודות. בקיץ, לדוגמא באיטליה הזמן רכב עם מזגן. בחורף, לאזורי סקי מומלץ רכב 4X4 (אחיזה טובה יותר בכביש), צמיגי שלג+ שרשראות ותא מטען גדול שיספיק גם לציוד סקי.
7. רכב עם 2 דלתות זול מרכב עם 4 דלתות (אותו גודל, אותו רכב, פחות דלתות). אבל זאת תהיה התעללות וחוסר התחשבות ביושבים מאחור אם אתה נוסע עם 3 או 4 אנשים ברכב עם 2 דלתות.
8. רכבים מיוחדים (ג’יפים, ואן, ספורט וכו’) יש להזמין מראש הרבה זמן. אחרת לא יהיה לכם רכב להשכרה מסוג זה
9. לבדוק את מנין הימים: לעיתים זול יותר לשכור רכב לשבוע ולהחזירו לאחר 5 ימים מאשר לקחת מראש רכב לחמישה ימים. אין החזר בגין ימים לא מנוצלים אלא על שובר שלם שלא נוצל, בניכוי דמי ביטול השובר.
10. ברוב המקרים הזמנת רכב מהארץ זולה משמעותית יותר מהזמנת רכב מארה”ב או אירופה. לעשות בחברה ידועה. אם יהיו לך תלונות יש כתובת וגם לאותה חברה יש מאגר גדול צי מכוניות.

11. כדאי לבדוק מחירי השכרה בשדות תעופה גדולים ביחס לערים או בשדות תעופה אחרים שלצידם! השכרת רכב בשדה”ת קנדי עולה כמעט כפול (!) מהזמנת אותו רכב, באותה חברה, משדה”ת ניו ארק, בניו ג`רזי. חשוב גם לדעת שבשדה התעופה יש מיסי נמל שמשולמים בארץ שבה נחתת.
בנמל התעופה של ג’נבה, יש שתי יציאות. אחד שוויצרי ואחד צרפתי. ולאותה חברת השכרה יש שני דלפקים עם מחירים שונים ובהפרשים גדולים. מומלץ לבחור בצד הצרפתי.
12. “צעירים”, מתחת לגיל 24 או 25: בארה”ב מרבית חברות השכרת רכבים אינם משכירות לאלה שמתחת ל – 24 או 25. אלה שכן משכירות, משכירות לצעירים החל מגיל 21, וגובות סכום יומי נוסף (בין 10- 40 דולר ליום. גובה הסכום הנוסף תלוי במקום ההשכרה) מעטות מאוד הן החברות שמשכירות לגילאי 19 ומעלה (וגובה מבני 19-20 סכום של 20 דולר נוספים ליום).
13. מומלץ לחרוש את השוק, לבדוק, להשוות ורק אז לחתום. כמו כן, מומלץ מאד להתחיל את הטיול במדינה בה מחירי השכירות זולים משמעותית בהשוואה לשכנותיה.
14. תמיד כדאי להזמין את הרכב מחברה ידועה בארץ. המחיר יהיה זול יותר מהזמנה בחו”ל. תמיד תהיה כתובת במקרה של תלונות.
15. בעת הזמנת הרכב החברה מתחייבת לקטגוריית הרכב המוזמן ואינה מתחייבת לסוג רכב מסוים.
16. חשוב לוודא עם הזמנת הרכב מה הן התוספות הייחודיות שחובה לשלם עם החזרת הרכב בחו´´ל.
17.בקש רכב דיזל (לבדוק את מחירי הדיזל בארץ היעד- לא תמיד הם זולים יותר מאשר דלק) אך באזורים מסוימים הדיזל זול משמעותית מדלק רגיל (הפערים במחירים מגיעים בארצות מסוימות עד 50%), יש לקחת בחשבון שגם נוסעים הרבה יותר (כמעט פי שתיים) קילומטרים במיכל של דיזל לעומת מיכל דלק רגיל.
18. תשלום בארץ – יותר זול להזמין בארץ מלהזמין בחו”ל. הכי זול להשכיר: באירופה- גרמניה. ארצות הברית– פלורידה.
19. חובה להשוות בין סוגי הביטוחים וההטבות (מיכל מלא? גגון? ועוד). כדאי לשאול כמה תעלה לך תוספת של החזרת הרכב במדינה אחרת ממנה השכרת את הרכב,יש לברר כמה עולה ביטוח נוסף כשעוברים למדינות מזרח-אירופה, מהי עלות ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה ח”ו. יש לוודא שאין הגבלה ביטוחית: בנסיעה על מעבורות, כניסה לארצות מסוימות ובמיוחד במזרח, כניסה לאיטליה, מקסיקו, מגבלת גיל וכדומה. מומלץ מאד לעשות ביטוח מורחב נגד תאונות וצד שלישי וכן ביטוח ביטול השתתפות עצמית וזאת בנוסף לביטוחי החובה (גניבה למשל). לא מומלץ לשלם מעבר לזה שום תוכנית ביטוחית. קודים בביטוח Cdw – Collision damage waiver ביטוח לרכב השכור והרכב הנפגע. ישנה השתתפות עצמית. SCDW -ביטוח ביטול השתתפות עצמית לרכב השכור והרכב הנפגע ואין השתתפות עצמית. הרבה חברות עושים לך ביטוח ביטול השתתפות עצמית מחוץ להשכרה עצמה וגובים כ-5-6 יורו כל יום ואז אם חס וחלילה קורה נזק כל שהוא לרכב אתה מתחיל במסע מעייף משלמים את הקנס כ-400 יורו השתתפות עצמית בלי זכות ערעור. ושמגיעים לארץ אתה צריך לנהל משא ומתן עם החברות, למלא טפסים ובסוף מורידים לך השתתפות עצמית ועד שאתה מקבל את הכסף עובר זמן ולפעמים גם בעצבים. אבל יש חברות שביטוח “ביטול השתתפות עצמית” כלול במחיר וחוסך הרבה כסף. Pai – ביטוח תאונות אישיות. Tp– Third party liability protection – ביטוח נגד גניבת הרכב וכו’. STP – ביטול השתתפות עצמית – לא חובה אך מומלץ. SLI – הרחבת ביטוח צד ג´ (רק בארצות הברית מומלץ). ניתן לבטל תוספות תוך 24 שעות. (יש השתתפות עצמית – בכל מדינה שונה) CDWTP ההצעות כוללות. מומלץ לבצע את ההרחבות בארץ. חברת הביטוח פטורה מלשלם לכם פיצוי כלשהו אם מפתחות הרכב הושארו בו על ידכם וע”י כך נתאפשרה או הוקלה גניבת הרכב. חברות הביטוח לא ישלמו את מלוא ערך המטען אם החפצים נגנבו מהרכב גם אם לא הושארו בו המפתחות והוא ננעל כראוי.
זאת פלטפורמת השכרת רכב מהטובות בעולם
אף אחד מהביטוחים הללו אינו מכסה נזקים לשמשות, צמיגים ומרכב תחתון
20. רישיון נהיגה בינלאומי + רישיון ישראלי בתוקף. זכור!! לא בכל מדינה מכירים ברישיון ישראלי. בחוקים של מדינת ישראל ובמקומות אחרים בעולם מצוין שהרישיון הלאומי הוא בינלאומי. חברות ביטוח לא מוכנות להכיר ברישיון הבינלאומי בחו”ל וזאת מכיוון שהוא תולדה של הסכם בין שרים ולא תולדה של חוק ומכיוון שכך הן לא מבוטחות בלויידס. בפוליסה שלהם הם דורשות רישיון בינלאומי בצמוד לרישיון הלאומי. ישנו גם מצב שרשויות מסוימות לא מודעות לחוק הקיים בארצם. אי לכך, תמיד לצאת עם שני רישיונות (בינלאומי + ישראלי). מקומות שבהם ניתן להוציא רישיון בינלאומי: בממס”י ובחלק מסניפי הדואר בכול מקרה רצוי הוציא את הרישיון הבינלאומי בסמוך למועד הנסיעה כדי שיהיה לו תוקף ארוך יותר
21. וודא שיש ברשותך כרטיס אשראי בינלאומי. במרבית חברות ההשכרה מאפשרים לצאת עם מכונית בלי לגהץ את הכרטיס כדי להבטיח תשלום עבור כל נזק שייגרם לרכב או עבור מיכל דלק ריק שצריך למלא אותו.
שם בעל כרטיס האשראי חייב להיות זהה לשם מזמין הרכב (עליו רשום הוואוצ’ר) וזהה לשם הנהג הראשי, בעל רשיון הנהיגה הבינלאומי. אם השם אינו זהה, עלולה חברת ההשכרה לבקש ערבות במזומן של מאות יורו/דולר או לא להסכים להשכרת הרכב.
22. וודא שברשותך שובר השכרת רכב המתאימה לך.
23. בכמה חברות יש דמי רישום קבועים בערך של 9$ שלא מוחזרים במקרה של ביטול.
24. תשלומים שמתבצעים בחו”ל: מס כבישים, ציוד כמו כסא תינוק, גגון סקי, שרשראות שלג וכו’, ביטוח נהג נוסף ואו נהג צעיר, הרחבת ביטוח ומס נמל אם לא בוצע ארץ, קנסות תעבורה, מס אוטוסטראדה.
25. תמיד כדאי לחפש ולבדוק לפני שעוזבים את סוכנות הרכב: כאשר מקבלים את הרכב, ועוד לפני שאתה יוצא ממגרש החנייה של החברה, יש לבדוק את הרכב, ומכל הכיוונים. וודא שהרכב לא ניזוק בתאונה (ואם כן, שהנזקים אכן מצוינים בטופס ההשכרה (אחרת תחויב בהחזרת הרכב וזה לא סכום קטן), לוודא שיש צמיג רזרבי מלא אוויר, אבזרים להחלפת גלגל, משולש בטיחות ומיכל דלק מלא (וודא סוג הדלק – אחרת זה עולה תיקון). לבדוק אם רישיון הרכב/כתב אחריות שלו נמצאים (לרוב הם אמורים להיות בתא כפפות). אם אחד מהם לא נמצא, להגיד לסוכנות. מלבד העובדה שחובה שהמסמכים האלו יהיו ברכב (צריך לעיתים להראות אותם גם כשעוברים את הגבול לקנדה וגם בעת תאונה, או כאשר עוצר אתכם שוטר), יש סיכויים רבים שסוכנות הרכב לא יכולה להמציא לך את המסמכים האלה לגבי הרכב הספציפי, ויחליפו את הרכב. ואם יש מזל – הם יבצעו “שדרוג”. שווה (למי שרוצה לקחת את “הסיכון”. מקסימום פשוט יחליפו רכב ללא שדרוג). לבדוק את כלי הנהג (מפתח גלגלים, מגבהה, משולש אזהרה). לבדוק את כמות הדלק במיכל (ע”י מבט בשעון מד הדלק). לקבל הסבר על תפעול מערכות הרכב: פתיחת מכסה מנוע\תא מטען, מיקום כלי הנהג, תפעול ידיות (וישרים\וינקרים), לשאול על הכפתורים השונים הנמצאים ברכב, נעילת הרכב (קבלת קוד הסודי) אם יש נעילה מרכזית ע”י שלט. במדינות מסוימות ישנה חובה להחזיק ז’קט מואר למקרה של עצירה בצידי הדרך. אם לא קיבלתם, יש לדרוש זאת. באופן אישי אני ממליץ לקנות בתחנת הדלק הקרובה ולקחת לארץ. וודא כי קראת את תנאי השכירות המלאים המופיעים בחלקו התחתון של שובר השכירות. כבר בעת השכרת הרכב וודא כי רשמת את הכתובת והטלפון של תחנת ההחזרה על מנת למנוע אי בהירות ועיכובים מיותרים. בקש גם מפה שתעזור לך להגיע למקום החזרת הרכב. כדאי מאד לקחת את מפות הדרכים שנמצאות בתחנת ההשכרה. הן יועילו לך מאד. כמו כן, כדאי לבקש הדרכה במפה איך לצאת מהאזור לכיוון היעד.
26. בדרכים במעבר בין מדינות מסוימות יש לקנות בתחנת הגבול מדבקה המאפשרת נסיעה בכבישי המדינה שאליה נכנסת (נסיעה בכבישים אלה ללא המדבקה עלולה לגרור קנס כספי). בכל מקרה מומלץ לשאול במקום שהינכם מקבלים את הרכב. וודא שיש לך שעון חנייה המאפשר להחנות מספר שעות. אם אין מומלץ לקנות. וודא שיש לך תו לנסיעה בכבישים (יש מדינות שדורשות זאת) אם אין מומלץ לקנות.
27. בהחזרת הרכב: להחזיר מיכל דלק מלא!! ומבלי שום התחכמויות אחרת תחויב מחשבון כרטיס האשראי לך במחיר של מיכל דלק מלא במחיר מופרז של מילוי הדלק. שים לב, כי בחלק משדות התעופה באירופה תחנות הדלק סגורות בשעות הצהרים, לכן מלא מיכל הדלק סמוך לשדה התעופה. יש לשמור על השובר לאחר החזרת הרכב- למקרה ויצוצו בעיות לאחר החזרת הרכב. החזר את הרכב לנקודת ההחזרה שהצהרת בעת לקיחת הרכב, החזרה בנקודה שונה פוגעת בתוכנית השכרות של החברה. ועשויה לגרום לחיוב נוסף. הקפד לדרוש העתק מחוזה השכירות בעת סיום התהליך, וודא כי קיבלת אישור על החזרת הרכב ללא נזק! שמור העתק זה למקרה של בירור. ברוב שדות התעופה המרכזיים באירופה אם תחזיר את הרכב בשעה שתחנת ההשכרה סגורה, קיימת תיבת שירות להחזרת המפתח וחוזה השירות של חברת ההשכרה. במקרה כזה לא תקבל אישור להחזרת הרכב. לא יינתן כל החזר על ניצול חלקי של השובר אם הרכב הוחזר מוקדם מכפי ששולם מראש. כל התחייבות ו/או הבטחה בעל פה להחזר כספי אשר ניתנה בחו”ל אינה מחייבת את חברת ההשכרה בארץ.

חוקים כללים בנהיגה
אנא הקפד לשמור על חוקי התנועה שמקובלים במדינה בהם אתה נוהג. חוקי התנועה שונים ממדינה למדינה, בנושאי מהירויות נסיעה, תמרורים, רמזורים, כיווני תנועה והנסיעה, חנייה, סימוני כביש וכד’. הקנסות ברוב מדינות אירופאיות וארה”ב וגם בגין חנייה לא תקינה. במקרה ונתפסתם וקיבלתם מומלץ מאד לשלם עוד בטרם יציאתכם, אחרתספקית רכב חייב אותכם בגין הוצאות נוספות מעבר לכיסוי קנסות ודוחות אלו.
במקרים של תקלה, תאונה או גניבה,ברכב נא לדווח למשכיר הרכב דרוש את מספר החירום של ההשכיר (בדרך כלל מודפס על חוזה השכירות). אם ההשכרה כוללת שירותי דרך אנא צרו קשר עם משכירת הרכב הרכב כדי לקבל עזרה מידית ואו לדאוג לרכב חילופי. במקרים של תאונות או גניבת רכב, חובה לדווח למשטרה המקומית. חובה לשמור את העתקים למקרה של תביעה.
הקפיד להשאיר רכב נעול, ולקחת עמך חפצים יקרי ערך ותיקי יד בכל יציאה מהרכב. אם השכרת מערכת ניווט דאגו להסירה בכל יציאה מהרכב.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.