• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מסלולים, אטרקציות, בילויים, המסעדות ולינות בתל אביב-יפו

דף הבית » מסלולים, אטרקציות, בילויים, המסעדות ולינות בתל אביב-יפו

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 21 דקות

מעודכן ל-22 בנובמבר 2015

תל אביב-יפו – היסטוריה על קצה המזלג

יפו היא מהערים העתיקות ביותר בארץ ולכן, אם אנחנו רוצים לספר על ההיסטוריה של תל אביב-יפו, אנו צריכים להתחיל ממנה. על פי הממצאים הארכיאולוגיים, אזור יפו היה מיושב כבר במאה ה-18 לפני הספירה, אולם אנו נקפוץ כמה מאות שנים קדימה, אל שנת 1268 לספירה, אל התקופה שבה הצלבנים שלטו ביפו. בשנה זו, הסולטן הממלוכי, בייברס, כבש והרס את העיר והגלה את תושביה. יפו נותרה חרבה עד שבמאה ה-17 הגיעו אליה נזירים פרנציסקנים והחליטו להקים בה אכסניה. מאוחר יותר, בשנת 1776, העיר נכבשה על ידי צבאו של “מוחמד בך אבו דהב” הממלוכי, אך הכיבושים לא הסתיימו שם. בשנת 1799, נפוליאון כבש את העיר ולאחריו, כבש אותה סולימאן פאשה בשנת 1806, בשיתוף פעולה עם מוחמד אבו נבוט, שבהמשך הפך למושל של יפו מטעם השלטון העות’מאני. ב-15 השנים שבאו לאחר מכן, יפו שוקמה בצורה נהדרת: חומה נבנתה לכיוון הים, חומת היבשה שופצה, שער ראשי נבנה במזרח העיר והוקמו מצודות חדשות לצד הנמל. מעמדה של יפו גבר ובמאה ה-19, עם חידוש ההתיישבות היהודית בארץ, נמל העיר הפך לנמל הקליטה הראשי של העליות הראשונות. רבים מהעולים החליטו להתיישב ביפו ולא לראות בה רק כתחנת מעבר, וכך, גדלה הקהילה היהודית ביפו.

ומה באשר לתל אביב הסמוכה? התלים השונים שפזורים ברחבי העיר, ביניהם תל קסילה ששוכן בתחומי מוזיאון ארץ ישראל ותל נפוליאון, ששוכן בצפון העיר, מצביעים על כך שבני אדם התיישבו באזור שהיום אנו מכנים “תל אביב” עוד הרבה לפני שהעיר הרשמית הוקמה. על תל קסילה, לדוגמה, נמצאו ממצאים שמעידים על הימצאותו של היישוב הפלשתי במקום, החל מהמאה ה-12 לפני הספירה ועד תחילת המאה ה-10 לפני הספירה.

אך העיר תל אביב התפתחה דווקא מקהילת יהודי יפו. הקהילה הקימה בשנת 1896, מחוץ לגבולותיה של יפו, את שכונת “מחנה יהודה” ובשנת 1904 את שכונת “מחנה יוסף”. לאחר שראו שהשכונות הללו מצליחות לשגשג בכוחות עצמן, קבוצת יהודים מיפו החליטה לקחת צעד אחד קדימה ולהקים את שכונת “אחוזת בית”, מתוך כוונה מוצהרת שתהיה השכונה הראשונה של “העיר העברית הראשונה”. בשנת 1909 נוסדה השכונה, לאחר שב-“הגרלת הצדפים” חולקו חלקות האדמה שמצפון ליפו בין 66 המשפחות העבריות. בשנת 1910 החליפו את שמה של השכונה ל”תל אביב”.

תל אביב זכתה למעמד של עיר רק בשנת 1934, לאחר שהופרדה מהעיר יפו, בהוראת שלטונות המנדט הבריטי בשנת 1921 ולאחר פרעות תרפ”א, שהובילו לעזיבת יהודים רבים את העיר יפו לטובת תל אביב. בשנת 1936 תל אביב כבר הייתה העיר הגדולה ביותר בארץ, והייתה למרכז השירותים הציבוריים, התרבותיים והכלכליים של היישוב היהודי. בשנות ה-40, בשל קרבתה לים וחשיבותה הרבה, העיר תל אביב קיבלה את אוניות המעפילים, וארגוני המחתרת העברית התאגדו בעיר ופעלו ממנה. היה זה כאן, בתל אביב, שדוד בן גוריון הכריז על עצמאותה של מדינת ישראל, בה’ אייר תש”ח, ה-14 במאי 1948.

ההיסטוריה של העיר אינה נקטעת כאן, כמובן. אם אתם מתעניינים בהיסטוריה, אנו ממליצים לכם לפנות לספרים ולאתרים הרלוונטיים כדי ללמוד עוד על ההיסטוריה העשירה והמרתקת של תל אביב-יפו.

מזג אוויר שנתי בתל אביב-יפו

ינואר 17-10 , פברואר 18-10 , מרץ 19-12 , אפריל 23-14 , מאי 25-17 , יוני 28-21 , יולי 30-23, אוגוסט 30-24 , ספטמבר 29-23 , אוקטובר 27-19 , נובמבר 23-15 , דצמבר 19-11.

תחבורה ציבורית בתל אביב-יפו

רכבת ישראל – תל אביב-יפו מרושתת היטב בתחנות רכבת, כך שקל להתנייד בה באמצעות רכבת ישראל. תחנות הרכבת הפועלות בתל אביב הן:

  • “תל אביב מרכז סבידור” – ממוקמת בקצהו של רחוב ארלוזורוב, במרחק הליכה קצר ממגדלי עזריאלי וממוזיאון תל אביב לאמנות. זוהי תחנת הרכבת הראשית של תל אביב והוותיקה בעיר. ממגרש החנייה הצמוד לתחנת הרכבת יוצאים קווי אוטובוס רבים אל אזורים שונים בעיר.
  • “תל אביב השלום” – ממוקמת בסמוך לקניון עזריאלי ולקריה.
  • “תל אביב ההגנה” – ממוקמת על דרך ההגנה ונמצאת במרחק הליכה קצר מהתחנה המרכזית של תל אביב.
  • “תל אביב האוניברסיטה מרכז הירידים” – ממוקמת בצפון העיר, בסמוך למרכז הירידים והקונגרסים בישראל ולאוניברסיטת תל אביב. התחנה נמצאת במרחק הליכה קצר מלונה פארק תל אביב.

ללוחות זמנים ולפרטים נוספים, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של רכבת ישראל.

אופניים – אם יש לכם זמן ואתם רוצים לחוות את הרחובות של תל אביב-יפו בקרוב, אתם מוזמנים לשכור אופניים ולצאת לסייר בעיר על גלגלים. חברת “תל-אופן” מציעה אופניים ירוקות להשכרה ברחבי העיר. כל שעליכם לעשות הוא לגשת לאחת מתחנות “תל-אופן” בעיר, לרכוש מנוי יומי או שבועי ולהוציא את האופניים לסיבוב. בסיום השימוש, פשוט החזירו את האופניים לאחת מהתחנות בעיר. אין חובה להחזיר לאותה תחנה.

לפרטים נוספים, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של “תל-אופן“.

בכל מקרה, מומלץ לשקול שלא להגיע עם רכב, שכן קשה מאד למצוא חנייה בתל אביב.

אטרקציות מרכזיות בתל אביב-יפו

תל אביב-יפו היא מהערים הגדולות בארץ, עמוסה בהיסטוריה של היישוב היהודי ובעשרות אטרקציות מרתקות ומהנות. ריכזנו עבורכם את האטרקציות המרכזיות והמומלצות בתל אביב-יפו:

מוזיאונים מומלצים בתל אביב-יפו

מוזיאונים בצפון תל אביב

מוזיאון ארץ ישראל – אם אתם מעוניינים ללמוד אודות ארץ ישראל מהעת העתיקה ועד ימינו, אין מקום טוב יותר לעשות זאת מאשר במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, שהינו אחד משלושת המוזיאונים הגדולים בארץ. במוזיאון קיימות תערוכות קבע ותערוכות מתחלפות במגוון תחומים, ביניהם ארכיאולוגיה, פולקלור, אומנויות שימושיות, אתנוגרפיה, דואר ובולאות והיסטוריה תרבותית. כל תערוכה קיימת במבנה נפרד ובלב המוזיאון, בחלל הפתוח, נמצא תל ארכיאולוגי קדום, שהחל להתפתח כבר במאה ה-12 לפני הספירה. מומלץ גם לרכוש כרטיס למופע בפלנטריום, שעוסק בחלל ובמערכת השמש.

אם אתם בונים על הקפיטריה של המוזיאון, אנא שקלו להביא אוכל מהבית. לא קיים מגוון והמחירים גבוהים.

הכניסה למוזיאון – בתשלום סביר עד גבוה.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד רביעי בין השעות 10:00-16:00, ימי חמישי בין השעות 10:00-20:00 (פרט לביתן האתנוגרפיה והפולקלור שנסגר בשעה 16:00), ימי שישי בין השעות 10:00-14:00 וימי שבת בין השעות 10:00-16:00.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? לפחות שעתיים.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם ברחוב חיים לבנון 2, ברמת אביב. אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 7, 13, 24, 25, 45, 127 או באמצעות קווי אגד 126, 171, 270, 271. החנייה במקום הינה בתשלום.

יצירת קשר: 03-6415244.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון ארץ ישראל.

מוזיאון הפלמ”ח – במוזיאון תלמדו בצורה חווייתית אודות פלוגות המחץ, הלוא הן הפלמ”ח, ששימשו ככוח הצבאי המגויס של ארגון “ההגנה” בין השנים 1941 ל-1948. בזמן הסיור, תצפו בסרטים דוקומנטריים ותשמעו סיפורים אישיים של לוחמי הפלמ”ח. שימו לב שהביקור במוזיאון הינו מגיל 6 ומעלה.

הכניסה למוזיאון הפלמ”ח – בתשלום סביר.

הביקור במוזיאון בתיאום מראש בלבד. אם אתם מגיעים כמבקרים בודדים, ידאגו לשלב אתכם בקבוצות של 25 מבקרים.

שעות הפתיחה: עליכם לקבוע את זמן הביקור שלכם מול מרכז ההזמנות של המוזיאון בטלפון 03-5459800. עליכם להגיע בזמן שייקבע לכם, שכן איחור עלול להביא לביטול ההשתתפות שלכם בסיור. המוזיאון פתוח בימי ראשון עד שישי.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון הפלמ”ח? הסיור במוזיאון נמשך שעה וחצי.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם ברחוב חיים לבנון 10 ברמת אביב. אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 13, 24, 25, 94, 113, 126 או באמצעות קווי אגד 171, 271, 464, 575, 572.

יצירת קשר: 03-5459800.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הפלמ”ח.

מוזיאון בית התפוצות – בקמפוס אוניברסיטת תל אביב תמצאו את המוזיאון הייחודי הזה, אשר מספר את סיפורם של יהודי התפוצות. בזמן הביקור במוזיאון, תוכלו ללמוד אודות עם ישראל המגוון, דרך שחזורים תלת ממדיים, ציורים, תצוגות אור קוליות, סרטים תיעודיים ועוד אמצעים חווייתיים. במוזיאון קיימות תערוכות קבועות לצד תערוכות מתחלפות. בתכנון לשנות את שמו של המוזיאון ל”מוזיאון העם היהודי”.

סיורים מודרכים: אתם יכולים להזמין מקום באחד מהסיורים המודרכים המתקיימים במוזיאון. הסיור הבסיסי לוקח אתכם לסיבוב של כשעה וחצי בתצוגת הקבע של המוזיאון. הסיורים כרוכים בתשלום.

הכניסה למוזיאון – בתשלום סביר.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שלישי בין השעות 10:00-16:00, ימי רביעי עד חמישי בין השעות 10:00-19:00 וימי שישי בין השעות 9:00-13:00. המוזיאון סגור בימי שבת ובחגים.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון בית התפוצות? בין שעה וחצי לשעתיים וחצי.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם בקמפוס אוניברסיטת תל אביב, רחוב קלאוזנר. אם אתם מגיעים ברגל, הכניסה היא משער 2, “שער מתתיה”. אתם יכולים להגיע אל השער באמצעות קווי אגד 270, 271, 222, 274 או באמצעות קווי דן 7, 25, 45.

יצירת קשר: 03-7457808.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון בית התפוצות.

מרכז יצחק רבין – המוזיאון הישראלי – המרכז הוקם בשנת 1997, בעקבות הירצחו של ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין, בשנת 1995. מטרתו של המרכז לקדם את הסובלנות ואת השיח הדמוקרטי בחברה הישראלית. המוזיאון הישראלי שנמצא בתחומי המרכז יגולל בפניכם את תולדותיה של מדינת ישראל דרך מלחמותיה השונות, ובמקביל יספר לכם את סיפורו של יצחק רבין, שבשנותיו האחרונות לחם למען השלום. התערוכות השונות מרתקות ובנויות באמצעים טכנולוגיים חדשניים, שמעצימים את חוויית הביקור. הסיור נעשה בליווי אוזניות שמספקות מידע אודות מה שעיניכם רואות, אך קיימת גם אפשרות להזמין סיור מודרך אנושי יותר דרך הטלפון: 03-7453313. הביקור במוזיאון מומלץ לבני 10 ומעלה.

הכניסה למוזיאון – בתשלום סביר עד גבוה.

שעות הפתיחה: ימי ראשון, שני ורביעי בין השעות 9:00-15:30, ימי שלישי וחמישי בין השעות 9:00-17:30 וימי שישי בין השעות 9:00-12:30. מומלץ לוודא את שעות הפתיחה באתר הרשמי של המוזיאון, בייחוד בחגים ובמועדים.

כמה זמן מומלץ לבקר במרכז? בין שעה לשלוש שעות.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם ברחוב חיים לבנון 8 ברמת אביב. קיימים מספר קווי אוטובוס שמגיעים לפינת רחוב חיים לבנון: קווי אגד 171, 271, 274, 521 מתחנת הרכבת ת”א מרכז או 501 מתחנה מרכזית; או קו 89 של דן מתחנה מרכזית.

יצירת קשר: 03-7453358.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מרכז יצחק רבין.

מוזיאונים במרכז תל אביב

מוזיאון תל אביב לאמנות – זהו אחד ממוסדות התרבות והאמנות הגדולים והמובילים בארץ, כך שאם אתם אוהבים להסתובב שעות על גבי שעות בין יצירות אמנות, מומלץ לעצור לביקור. במוזיאון תמצאו אוסף גדול של יצירות אמנות מודרניות ועכשוויות של אמנים מקומיים ובינלאומיים, לצד יצירות אמנות מהמאה ה-16 ואילך. היצירות כוללות צילומים, רישומים והדפסים, פסלים, סרטונים וציורים על קנבס. התערוכות קבועות ומתחלפות, כך שאין בעיה לבקר במוזיאון פעמיים.

אם אתם מתעניינים באמנות ישראלית, אנו ממליצים לכם לבקר ראשית כל באגף שמוקדש כולו לנושא זה. בכניסתכם אל המוזיאון, פנו שמאלה על מנת להגיע לאגף זה. אם אתם מגיעים עם ילדים, אנו ממליצים לרדת לקומה התחתונה ולבקר בתערוכה האינטראקטיבית המתחלפת, שמיועדת למבקרים הצעירים.

הדרכה: אם אתם מעוניינים לדעת יותר על יצירות האמנות שאתם צפויים לראות לאורך הביקור שלכם, אתם יכולים לשכור מכשיר אודיו בכניסה, בתשלום סמלי, ולסייר איתו במוזיאון. במקומות שבהן מופיע סימון של אוזניות, תוכלו ללמוד פרטים מעניינים נוספים אודות היצירה דרך האוזניות והצג של המכשיר.

הכניסה למוזיאון – בתשלום סביר.

שעות הפתיחה: ימי שני, רביעי ושבת בין השעות 10:00-18:00, ימי שלישי וחמישי בין השעות 10:00-21:00, ימי שישי בין השעות 10:00-14:00.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? לפחות שלוש שעות.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם בשדרות שאול המלך 27, במתחם גולדה מאיר. המוזיאון נמצא במרחק קצר של כ-10 דקות הליכה מתחנת הרכבת “סבידור מרכז”.

יצירת קשר: 03-6077020.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון תל אביב לאמנות.

בית העצמאות – כשדוד בן גוריון הכריז ב-ה’ באייר ה’תש”ח, 14 במאי 1948, על הקמתה של מדינת ישראל בארץ ישראל, הוא עשה זאת בבית שבחלוף השנים שינה את שמו ל”בית העצמאות”. כיום קיים במבנה מוזיאון, שבמרכזו נמצא ההיכל המשוחזר שבו נערך טקס הכרזת המדינה. תוכלו לראות את הבימה עליה עמד בן גוריון בעת שהכריז על הקמת המדינה, לקרוא את שמות המשתתפים בטקס המקורי, להתרשם מדיוקנו של הרצל המתנוסס מעל הבימה, לעיין במסמכים, בפתקים ובהזמנות לטקס ולצפות בסרט דוקומנטרי קצר, המספר אודות הבית והתקופה.

טיפת היסטוריה: סיפורו של “בית העצמאות” מתחיל בשנת 1909, אז נערכה “הגרלת הצדפים” על 66 חלקות אדמה חוליות בכרם ג’יבלי. המשתתפים בהגרלה היו 66 משפחות שהקימו בהמשך את שכונת אחוזת בית, השכונה הראשונה בעיר העברית הראשונה, תל אביב. מאיר וצינה דיזינגוף זכו בחלקה מספר 43 והקימו עליה את ביתם, שברבות השנים הפך ל”בית העצמאות”. מאיר דיזינגוף, אם אינכם מכירים, נבחר לאחר מספר שנים לראש העיר הראשון של תל אביב. הוא התגורר בבית יחד עם אשתו עד שנפטרה בשנת 1930, אז החליט להפוך את הבית למוזיאון לאמנות, הראשון מסוגו בעיר. גם כאשר נפתח לקהל הרחב כמוזיאון בשנת 1932, דיזינגוף המשיך להתגורר במבנה, בדירה קטנה בקומה העליונה, עד למותו בשנת 1936. המוזיאון המשיך להתקיים בבית דיזינגוף עד שעבר לכתובת חדשה בשנת 1971.

לומדים דרך הסמארטפון: אם אתם רוצים להכיר את “בית העצמאות” בפרט ואת תל אביב בכלל בצורה חווייתית במיוחד, וודאי תשמחו לדעת שהצוות של “בית העצמאות” השיק מספר משחקים ייחודיים לסמארטפון. המשחקים הינם משחקים תחרותיים, אשר ילמדו אתכם אודות המבנים המרכזיים בתל אביב הישנה. זמני המשחקים משתנים ממשחק למשחק. מלבד המשחק, תשתתפו גם בסיור קצר בבית העצמאות ובאולם הכרזת המדינה. לפרטים נוספים אודות פעילות זו, צרו קשר בטלפון 03-5173942/03-5106426.

הכניסה לבית העצמאות – בתשלום נמוך עד סביר.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 9:00-17:00 וימי שישי בין השעות 9:00-14:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בבית העצמאות? בין חצי שעה לשעה וחצי.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם בשדרות רוטשילד 16. אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 4, 5, 16, 104, 204 מתחנה מרכזית או באמצעות קו דן 61 מתחנת הרכבת סבידור מרכז.

יצירת קשר: 03-5173942.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית העצמאות.

בית בן גוריון – אם תמיד תהיתם כיצד נראה הבית של דוד בן גוריון, ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון של מדינת ישראל, לפני שעבר יחד עם אשתו פולה לצריף בשדה בוקר, אתם תמיד יכולים לבקר בביתו שבשדרות בן גוריון בתל אביב. גם לאחר עזיבתם את הבית לטובת הצריף, הבית המשיך להיות בבעלותם והם השתמשו בו בעת הצורך. בצוואתו, בן גוריון הוריש את הבית למדינה ולציבור הישראלי, שבחר לשמור על החפצים ועל הרהיטים שבתוכו ולהפוך אותו למוזיאון העוסק בחייו של בן גוריון. בואו לגלות היכן בן גוריון שתה את קפה הבוקר שלו, היכן רשם את הנאומים שלו והיכן העביר את לילותיו. וכמובן, קחו את הזמן כדי להתרשם מהספרייה העצומה שתחזק דוד בן גוריון בכבודו ובעצמו.

הכניסה לבית בן גוריון – בחינם.

שעות הפתיחה: ימי ראשון, שלישי, רביעי וחמישי בין השעות 8:00-15:00, ימי שני בין השעות 8:00-17:00, ימי שישי בין השעות 8:00-13:00 וימי שבת בין השעות 11:00-14:00. בחגים ובמועדים, מומלץ להתעדכן בשעות הפתיחה המדויקות באתר הרשמי.

כמה זמן מומלץ לבקר בבית בן גוריון? כשעה.

איך מגיעים? הבית ממוקם בשדרות בן גוריון 17.

יצירת קשר: 03-5221010.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית בן גוריון.

בית ביאליק – חיים נחמן ביאליק, המשורר הלאומי של ישראל, אהב את העיר תל אביב והחליט להקים בה את ביתו. בואו כדי להתרשם מרשמיו של ביאליק ולגלות כיצד נראו רהיטיו וחפציו האישיים. הבית מארח בתוכו גם תערוכות אמנות של מגוון אמנים ולעיתים גם מפגשי קריאה והופעות מוזיקאליות.

טיפת היסטוריה: הבית, שהקמתו הסתיימה בשנת 1925, תוכנן על ידי האדריכל יוסף מינור ונבנה בסגנון האקלקטי. ביאליק היה דמות חשובה ואהודה בתל אביב ואירח בביתו אורחים רבים, ביניהם אורחים חשובים וילדים, שהיו מתאספים בחצר שלו כדי לשמוע אותו מקריא את שיריו. זמן קצר לפני פטירתו של ביאליק בשנת 1934, הוא החליט לעבור לגור ברמת גן ובזמן זה, השכיר את הבית בתל אביב למשפחה שהגיעה מדרום אפריקה. לאחר פטירתו, אשתו של ביאליק החליטה לחזור אל הבית הישן שלהם והתגוררה בו עד לשנת 1937, אז החליטה למסור אותו לידי העירייה.

הכניסה לבית ביאליק – בתשלום נמוך.

שעות הפתיחה: ימי שני עד חמישי בין השעות 9:00-17:00 וימי שישי עד שבת בין השעות 10:00-14:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בבית ביאליק? כשעה.

איך מגיעים? הבית ממוקם ברחוב ביאליק 22. אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 4, 16, 18, 24, 25.

יצירת קשר: 03-5254530.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית ביאליק.

מוזיאון ההגנה – המוזיאון, שמתפרש על פני שלוש קומות, ממוקם בבית משפחת שרת-גולומב, אחד מהבתים הראשונים שהוקמו בתל אביב הצעירה. בכל אחת מהקומות תוכלו ליהנות מתצוגה אחרת, אשר תספר לכם על התפתחותו של ארגון “ההגנה”, הארגון הצבאי הגדול ביותר של היישוב היהודי והתנועה הציונית בארץ ישראל בזמן המנדט הבריטי, בין השנים 1920 ל-1948. התצוגות מסודרות בסדר כרונולוגי, כך שככל שתתקדמו במעלה המדרגות, תגיעו לתקופות מאוחרות יותר של הארגון ולבסוף, להקמתו של צבא ההגנה לישראל, שתפס את מקומו של “ההגנה”.

הכניסה למוזיאון – בתשלום נמוך.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 8:30-16:00.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? כשעה.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם בשדרות רוטשילד 23.

יצירת קשר: 03-5608624.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון ההגנה.

בית יוסף באו – לא רבים מכירים את המוזיאון הקטן והמיוחד הזה, שמסתתר בלב לבה של תל אביב. המוזיאון ממוקם בתוך הסטודיו של הצייר, הגרפיקאי, הצלם והסופר יוסף באו, שהיה גם מחלוצי האנימציה בארץ. באו נפטר בשנת 2002, אך הותיר אחריו את כל יצירותיו הרבות, שעליהן שומרות בצורה יוצאת מן הכלל בנותיו, אשר מנהלות אתה מקום. יצירותיו של באו יעבירו אתכם דרך הנקודות המרכזיות בחייו: מימי השואה, דרך פעילותו במוסד, שנותיה הראשונות של מדינת ישראל ועד לימיו האחרונים. המקום נמצא בסכנת סגירה בשל בעיות תקציביות.

שעות הפתיחה: ההגעה הינה בתיאום מראש בלבד.

כמה זמן מומלץ לבקר בבית? בין שעה לשעתיים.

איך מגיעים? הבית ממוקדם ברחוב ברדיצ’בסקי 9, ליד שדרות רוטשילד.

יצירת קשר: 054-4212730 (הדסה) או 054-4301499 (צלילה).

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית יוסף באו.

מוזיאונים בדרום תל אביב

מוזיאון נחום גוטמן לאמנות – נחום גוטמן היה אחד מגדולי הציירים והסופרים בישראל, ואף זכה בשנת 1978 בפרס ישראל לספרות ילדים. מוזיאון האמנות הזה, שממוקם ב-“בית הסופרים”, אחד מהמבנים הראשונים של שכונת נווה צדק, מציג בתוכו יצירות אמנות של נחום גוטמן לצד יצירות של אמנים ישראלים אחרים. התבוננו ושימו לב שמרבית מיצירותיו של גוטמן מתארות את תל אביב ואת יפו. קיימות תערוכות קבע ותערוכות מתחלפות.

הכניסה למוזיאון – בתשלום סביר.

שעות הפתיחה: ימי שני עד חמישי בין השעות 10:00-16:00, ימי שישי בין השעות 10:00-14:00, ימי שבת בין השעות 10:00-15:00.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? בין שעה לשעתיים.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם ברחוב רוקח 21, בשכונת נווה צדק. אתם יכולים להגיע אל אחד מהרחובות הקרובים למוזיאון על ידי נסיעה בקווי דן 41, 40, 240 לרחוב דרך יפו או על ידי נסיעה בקווי דן 10, 18, 37, 119 לרחוב המרד.

יצירת קשר: 03-5161970.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון נחום גוטמן לאמנות.

מוזיאונים ביפו העתיקה

מוזיאון אילנה גור – האמנית, המעצבת והפסלת, אילנה גור, החליטה לפתוח מוזיאון משלה בשנת 1995. במוזיאון, גור מציגה את יצירותיה לצד למעלה מ-400 יצירות אמנות של אמנים בינלאומיים וישראליים אחרים, ביניהם מנשה קדישמן, אורי ליפשיץ, הנרי מור וג’וזף אלברס. במוזיאון תערוכות קבועות ומתחלפות. המוזיאון מציע מגוון סיורים מודרכים בתשלום.

הכניסה למוזיאון – בתשלום סביר.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שישי בין השעות 10:00-16:00, ימי שבת וחג בין השעות 10:00-18:00, וערבי חג בין השעות 10:00-14:00.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? בין שעה לשעתיים.

איך מגיעים? המוזיאון ממוקם ברחוב מזל דגים 4, ביפו העתיקה. אתם יכולים להגיע באמצעות קו 10 של חברת דן, שיוצא מתחנת רכבת סבידור-מרכז ומגיע לתחנת יפת 32 (לואי פסטר), או באמצעות קו 41 של חברת דן שיוצא מתחנה מרכזית ומגיע לתחנת רחוב יפת 38.

יצירת קשר: 03-6837676 .

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון אילנה גור.

אדריכלות מומלצת בתל אביב-יפו

העיר הלבנה – אי אפשר לתחום את “העיר הלבנה” לאזור אחד בתל אביב, שכן זהו כינוי לשלושה אזורים ישנים של העיר, בהם ריכוז גבוה במיוחד של מבנים שנבנו בסגנון הבינלאומי באדריכלות. למעשה, ב”עיר הלבנה” קיים הריכוז הגבוה ביותר בעולם של מבנים אלה. בשנת 2003, ארגון אונסק”ו הכריז על “העיר הלבנה” כאתר מורשת עולמית. האזור הגדול והמרכזי של “העיר הלבנה” משתרע על פני 0.97 קילומטרים מרובעים, בשטח שבין שדרות בן גוריון בצפון, שדרות ח”ן במזרח ורובע לב תל אביב בדרום. במרכז אזור זה תוכלו למצוא את כיכר דיזינגוף ואת מתחם הבימה.

כמה מילים על “הסגנון הבינלאומי”: מבנים בסגנון הבינלאומי בדרך כלל בנויים כבניין בודד על חלקה בודדת, בעלי 2-4 קומות וצבועים בגוונים בהירים. כאשר האדריכלים תכננו את המבנים שנמצאים כיום ב”עיר הלבנה”, הם העדיפו את הפונקציונליות על פני הקישוטיות, לכן לא תמצאו קישוטים מיותרים על המבנים. בנוסף, הם לא האמינו בסימטריה.

מומלץ לצאת לסיור רגלי של מספר שעות ב-“עיר הלבנה”.

למידע נוסף, בקרו במאמר שלנו – סיור בעיר הלבנה בתל אביב או באתר האינטרנט של העיר הלבנה.

המשכן לאמנויות הבמה תל אביב – המשכן, שממוקם ב”מרכז גולדה” לצד התיאטרון הקאמרי, הוא  אחד ממרכזי התרבות הגדולים והמובילים בעיר. גם אם אינכם מתכוונים להיכנס על מנת לבקר את האופרה הישראלית, ששוכנת במשכן, אנו ממליצים לכם לעצור ולהתרשם מהמבנה החיצוני היפהפה.

איך מגיעים? המשכן ממוקם בשדרות שאול המלך 19.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של האופרה הישראלית.

גנים ופארקים מומלצים בתל אביב-יפו

פארק הירקון – הפארק, שבשמו הרשמי נקרא “גני יהושע”, משתרע על פני כ-4,000 דונמים ונחשב ל”סנטרל פארק” הישראלי. הפארק משתרע לאורך נחל הירקון ומהווה מקום אהוב על התושבים שאוהבים לעשות הליכות בוקר. בזמן ביקורכם בפארק תוכלו גם אתם ללכת או לרוץ לאורך הירקון, לדווש על אופניים, לשוט בנחל או באגם המלאכותי של הפארק, לבקר בגנים הייחודיים הקיימים בפארק, לשחק במגוון המגרשים ולאכול פיקניק על אחת המדשאות הרחבות.

הכניסה לפארק – בחינם.

שעות הפתיחה: 24 שעות ביממה.

כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? כמה זמן שתרצו.

איך מגיעים? אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 22, 89, 189 או קווי מטרופולין 47, 48.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פארק הירקון.

אטרקציות מומלצות לילדים בתל אביב-יפו

לונה פארק תל אביב – אם הילדים שלכם אוהבים להתרוצץ ולעלות על מתקנים שמעלים את רמת האדרנלין, בואו איתם ללונה פארק תל אביב, אחד מפארקי השעשועים הגדולים והמלהיבים ביותר בארץ. הילדים הקטנים יוכלו ליהנות ממספר רב של קרוסלות ואף יוכלו להוציא רישיון ב-“בית ספר לנהיגה”. הגדולים והאמיצים שביניכם יוכלו ליהנות מרכבת ההרים הידועה, “האנקונדה”, שכוללת גם לופ ומתאימה לילדים מגיל 10 ומעלה, שגובהם 1.20 מטרים ומעלה. קיימים גם מתקנים מהנים נוספים, כמו “בלאק ממבה” שתעיף אתכם גבוה לשמיים ו-“ספינת פיראטים”, שתגרום לכם להרגיש כמו על אונייה בלב ים. בלונה פארק קיים מתחם מזנונים. קיים גם מזנון כשר. מומלץ להביא אוכל מהבית, כיוון שהמחירים במזנונים גבוהים.

הכניסה ללונה פארק – בתשלום גבוה.

שעות הפתיחה: יש לבדוק מהן שעות הפתיחה המדויקות באתר הרשמי של הלונה פארק. בעונות מסוימות האטרקציה סגורה בפני מבקרים.

כמה זמן מומלץ לבקר בלונה פארק? לפחות חצי יממה.

איך מגיעים? לונה פארק תל אביב ממוקם בשדרות ישראל רוקח, גני התערוכה. אחת מהדרכים המומלצות ביותר להגיע ללונה פארק היא באמצעות רכבת ישראל, שעוצרת בתחנת “האוניברסיטה-מרכז הירידים”, הסמוכה לאטרקציה. לחילופין, אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 21, 27, 28, 47, 48 ו-113 או באמצעות קווי אגד 74, 89, 90, 174, 201.

יצירת קשר: 03-6427080.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של לונה פארק תל אביב.

המימדיון – אם אתם מגיעים לתל אביב בתקופה חמה במיוחד ומחפשים מקום בו תוכלו להתרענן, קפצו לביקור בפארק המימדיון, פארק המים הגדול ביותר בארץ. בפארק תמצאו עשרות בריכות שכשוך ושחייה, לצד מספר רב של מגלשות מים מהנות ומרגשות במיוחד ומסלולי אבובים. בין אטרקציית מים אחת לאחרת, תוכלו לנוח על המדשאות הירוקות הרחבות שמציע הפארק או לשחק באחד ממגשרי הספורט הקיימים. תוכלו להשתמש גם בלוקרים לשמירת חפצים שקיימים בתשלום נוסף. הלוקרים נמצאים בקרבת המקלחות. בממדיון קיימת גם מסעדה, אך מומלץ להביא אוכל מהבית, כיוון שהמחירים גבוהים.

הכניסה למימדיון – בתשלום גבוה.

שעות הפתיחה: יש לבדוק מהן שעות הפתיחה המדויקות באתר הרשמי של המימדיון. בעונות מסוימות האטרקציה סגורה בפני מבקרים.

כמה זמן מומלץ לבקר במימדיון? לפחות חצי יממה.

איך מגיעים? המימדיון ממוקם בחלקו המזרחי של פארק הירקון, פארק גני יהושע, בסמוך לאצטדיון רמת גן.

יצירת קשר: 03-6422777.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המימדיון.

כיכרות מומלצות בתל אביב-יפו

כיכר רבין – הכיכר, שבעבר נקראה “כיכר מלכי ישראל”, היא המקום שבו נערכה עצרת “כן לשלום, לא לאלימות”, שבסיומה נרצח ראש הממשלה לשעבר, יצחק רבין, ב-4 בנובמבר 1995. זוהי הכיכר העירונית הראשית של תל אביב והיא ממוקמת מדרום לבית העירייה. עצרות שונות ממשיכות להתקיים בשטחה. מצפון לכיכר, בסמוך לגרום המדרגות של בניין העירייה, תמצאו את האנדרטה לזכר יצחק רבין. בסמוך לה, תמצאו את פסלו של יצחק רבין וקירות מכוסים גרפיטי, שמביעים את הרגשות סביב מותו של ראש הממשלה.

איך מגיעים? קווי אוטובוס רבים מגיעים אל כיכר רבין – כיכר מלכי ישראל. בין הקווים שמגיעים לכיכר נמנים קווי דן 18, 24, 38, 89 ו-61.

כיכר צינה דיזנגוף – במרחק הליכה קצר מדיזנגוף סנטר, נמצאת הכיכר הזו, שבמשך שנים היוותה אחד מסמליה של העיר תל אביב. הכיכר נקראת על שם אשתו של מאיר דיזנגוף, ראש העיר הראשון של תל אביב. כיום, תוכלו לזהות את הכיכר בזכות “מים ואש”, המזרקה הצבעונית, המיוחדת, שנמצאת במרכזה. המזרקה הינה פרי יצירתו של יעקב אגם.

איך מגיעים? מדיזנגוף סנטר, המשיכו כ-5 דקות ברגל צפון-מערבה לאורך רחוב דיזנגוף, עד שתגיעו לכיכר. אם אתם מגיעים מכיכר רבין, אתם יכולים להגיע לכיכר תוך 15 דקות הליכה. מכיכר רבין, המשיכו מערבה לאורך רחוב פרישמן, עד שתגיעו אל הפנייה שמאלה לרחוב דיזינגוף. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לכיכר.

חופים מומלצים בתל אביב-יפו

אם אתם כבר בעניין של חופי ים, אנו ממליצים לכם לצעוד או לרכוב על אופניים לאורך טיילת תל אביב-יפו. הטיילת נמשכת לאורך הים התיכון, מיפו בדרום ועד גן העצמאות של תל אביב בצפון. מלבד ים ואנשים, תוכלו למצוא לאורך הטיילת חופי רחצה, גנים ציבוריים, מסעדות, בתי קפה ובתי מלון.

בכל אחד מהחופים המוזכרים הבאים חל איסור על הדלקת מדורות ומנגלים, על קיום מסיבות חוף, על הכנסת כלבים ועל ספורט ימי.

חוף ירושלים – זהו חוף הים המוכרז הראשון של תל אביב וכן, הוא נקרא על שם ירושלים. ראש העיר השביעי של תל אביב יפו, שלמה להט, החליט לקרוא לחוף כך כמחווה לראש עיריית ירושלים, בשנה ה-20 לאיחוד העיר. זהו חוף ים רחב, אך לרוב עמוס באנשים, בשל הנגישות הגבוהה שלו לתחבורה ציבורית. תוכלו לשכשך במים, לנוח על החוף, לשחק באחד ממגרשי הספורט או לאכול בבית הקפה שעל החוף.  אם אתם מתעניינים בקייט סרפינג, חלקו הדרומי של החוף מוקדש לנושא.

הכניסה לחוף – בחינם.

קיימים שירותים ציבוריים? כן. בתשלום סמלי.

קיימים תאי שמירת חפצים? כן.

נגיש לבעלי מוגבלויות? כן.

איך מגיעים? החוף ממוקם בסמוך לבית האופרה. מגרשי החנייה שבאזור הינם בתשלום.

חוף מציצים – אם יצא לכם לראות את הסרט “מציצים”, הגיע הזמן שתכירו את החוף המפורסם מהסרט. רצועת החוף לרוב עמוסה באנשים, בעיקרם משפחות עם ילדים, בשל נגישותו הרבה של החוף לתחבורה ציבורית. תוכלו לשחק גם במגוון פעילויות ספורט במגרשים הקיימים בחוף, שמוארים גם בשעות הלילה.

הכניסה לחוף – בחינם.

קיימים שירותים ציבוריים? כן.

קיימים תאי שמירת חפצים? כן.

נגיש לבעלי מוגבלויות? כן.

איך מגיעים? החוף ממוקם צפונית-מערבית לשדרות נורדאו. אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 4, 9, 11, 72 או באמצעות קו 55 של חברת קווים. מגרשי החנייה שבאזור הינם בתשלום.

חוף פרישמן – גם חוף זה, כמו השניים הראשונים שהזכרנו, הוא חוף פופולארי ונגיש במיוחד. רוב המבלים בחוף זה הם צעירים וצעירות. על החוף משטחים המיועדים למשחקי כדורעף להנאתכם. כמו כן, לאורך החוף תוכלו למצוא טיילת עמוסה במסעדות, במועדונים ובבתי מלון.

הכניסה לחוף – בחינם.

קיימים שירותים ציבוריים? כן.

קיימים תאי שמירת חפצים? כן.

נגיש לבעלי מוגבלויות? כן.

איך מגיעים? החוף ממוקם בקצה רחוב פרישמן, מתחת למלון “דן”. מגרשי החנייה שבאזור הינם בתשלום.

מרכזי קניות מומלצים בתל אביב-יפו

דיזינגוף סנטר – מרכז הקניות והבילוי, “דיזינגוף סנטר”, הוא הוותיק מסוגו בישראל ואחד מהפופולאריים ביותר בתל אביב. המרכז, נפתח לקהל הרחב בשנת 1977, נקרא על שמו של ראש העיר הראשון של תל אביב, מאיר דיזינגוף.  המרכז עצום ומורכב משני מתחמים, משני צדיו של רחוב דיזינגוף, אשר מחוברים באמצעות ארבעה מעברים עיליים ושני מעברים תחתיים. בין החנויות שתמצאו במרכז נמנות: “אלדו”, “זארה”, “טו גו”, “אמריקן איגל”, “גליק”, “הודיס”, “למטייל” ועוד.

אם אתם מגיעים ביום חמישי או שישי, אתם יכולים ליהנות במרכז הקניות משני שווקים נהדרים: “יריד האוכל”, שמורכב ממספר רב של דוכני מזון ביתי וטרי, ו-“בוטיק המעצבים”, שבו תוכלו למצוא בגדים ופריטים מקוריים של מעצבים ישראלים צעירים.

שעות הפתיחה: המרכז פתוח 24 שעות ביממה, אך לכל חנות שעות פתיחה משלה. החל מהשעה 1:00 היציאה היא דרך שער 7 בלבד.

איך מגיעים? המרכז ממוקם ברחוב דיזינגוף 50. קיימים קווי אוטובוס רבים אשר מגיעים למרכז.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של דיזינגוף סנטר.

מדרחוב נחלת בנימין – המדרחוב, שפועל כבר קרוב ל-20 שנה, ידוע בארץ ובעולם בזכות יריד האמנות הייחודי המתקיים בו, שהינו הגדול והוותיק מסוגו בישראל. קרוב ל-250 אמנים מציגים במדרחוב את יצירותיהם המקוריות: עבודות עץ, תכשיטים, פיסול, עבודות קרמיקה, ציורים ועוד. בזמן שתסתובבו בין הדוכנים השונים, תוכלו ליהנות גם ממופעים מוזיקאליים המתקיימים לאורך המדרחוב.

שעות הפתיחה: יריד האמנים במדרחוב פתוח בימים שלישי ושישי בלבד ושעות הפתיחה משתנות בהתאם לעונה. בדקו את שעות הפתיחה המדויקות באתר הרשמי של המדרחוב.

איך מגיעים? אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 4 (מתחנה מרכזית), 61, 20, 82 (מתחנת רכבת סבידור מרכז).

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מדרחוב נחלת בנימין.

קניון עזריאלי תל אביב – בעבר, מגדלי עזריאלי היו מהמבנים הגבוהים והמרשימים ביותר בקו הרקיע של תל אביב – שלושה גורדי שחקים, שהגבוה שבהם מתנשא לגובה של 49 קומות, ועל אחד מהם בעל צורת בסיס אחרת: עיגול, משולש וריבוע. כמובן שלא כל המגדלים מאכלסים בתוכם את הקניון, שהינו אחד משלושת העמוסים בארץ. בקניון תמצאו כ-200 חנויות, מתחם מסעדות גדול במיוחד ובראש הקניון, מצפה מרהיב שמשקיף על העיר תל אביב כולה. בין החנויות בקניון נמנות: “קסטרו”, “רנואר”, “נייק”, “אמריקן איגל”, “באג” ו-“ללין”.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 9:30-22:00, ימי שישי בין השעות 9:30-15:00 ומוצאי שבת החל משעה מצאת שבת ועד 23:00.

איך מגיעים? קיימים קווי אוטובוס רבים המגיעים לקניון עזריאלי. אתם יכולים להגיע גם באמצעות רכבת ישראל, שעוצרת בתחנת “תל אביב השלום”.

יצירת קשר: 03-6081199.

מתחם שרונה – זהו מתחם שקט, אלגנטי ויפהפה בעיר תל אביב, הממוקם במרחק הליכה קצר ממגדלי עזריאלי. המתחם כולל בתחומו מספר רב של מבנים טמפלריים משוחזרים, שמשמשים כיום כחנויות, כמסעדות וכברים. מומלץ גם לעצור במרכז המבקרים של שרונה, ללמוד על ההיסטוריה של המקום ואולי להצטרף לאחד מהסיורים המודרכים המתקיימים במתחם.

לאחרונה נפתח במתחם גם “שרונה מרקט”, שהינו השוק הקולינרי המקורה הגדול ביותר בישראל. מסיבוב שלנו בשוק נראה שהוא שוק קולינרי לאניני טעם ולעשירים. לפרטים נוספים, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של שרונה מרקט.

איך מגיעים? המתחם ממוקם ברחוב אליעזר קפלן. הדרך המומלצת ביותר להגיע למתחם שרונה היא באמצעות רכבת ישראל, על ידי ירידה בתחנת “השלום”. צאו מהתחנה והמשיכו כ-5 דקות הליכה מערבה על רחוב אליעזר קפלן עד למתחם.

יצירת קשר: 03-6099028.

למידע נוסף, בקרו במאמר שלנו – מסלול טיול בשרונה – היסטוריה, סיפורי בתים ושוק – או באתר האינטרנט הרשמי של מתחם שרונה.

שוק הכרמל – השוק, שהינו הגדול והמוכר ביותר בגוש דן, הוא מקום מצוין לאלה מכם שמחפשים אחר אביזרי בית, פרחים, פריטי לבוש למיניהם וכמובן, פירות, ירקות, בשרים, דגים ומאפים. בשנים האחרונות הוקמו במתחם השוק גם מספר בתי קפה ומסעדות, שהופכות את המקום למרכז בילוי נפלא.

אם תרצו, תוכלו להצטרף לסיור מודרך בן שלוש שעות בשוק הכרמל, שיחשוף אתכם להיסטוריה של השוק, לאגדות הסובבות סביבו וכמובן, למגוון הקולינרי העשיר שקיים בו. ניתן ליצור קשר עם מפעילי הסיור דרך הטלפון 055-6646684.

“כרטיס הטעימות”: אנו ממליצים לכם לרכוש את “כרטיס הטעימות” של שוק הכרמל, שיאפשר לכם ליהנות ממגוון המאכלים והטעמים שיש לשוק להציע. הכריס כרוך בתשלום. ניתן לרכוש את הכרטיס באתר של השוק.

שעות הפתיחה: השוק פתוח בימי ראשון עד שישי. רוב הדוכנים פתוחים מהשעה 8:00 ועד לשעות הערב.

איך מגיעים? השוק ממוקם לאורך רחוב הכרמל ונמשך מכיכר מגן דוד ועד מסוף כרמלית. אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן 4, 204 (מתחנה מרכזית), 18, 61 או 82 (מתחנת רכבת סבידור-מרכז).

פרטים נוספים: שוק הכרמל.

שוק הפשפשים – השוק הזה ביפו הוא אחד מהשווקים המרתקים, הציוריים והפופולאריים בישראל. השוק אהוב במיוחד בקרב אנשים שמחפשים אחר פריטים עתיקים ואותנטיים או פריטים שנוצרו במלאכת יד. אחרי שתסיימו לשוטט בין הפריטים השונים, תוכלו לעצור באחת מהמסעדות הרבות שקיימות בשוק וליהנות מארוחה באווירה מיוחדת במינה.

“כרטיס הטעימות”: אנו ממליצים לכם לרכוש את “כרטיס הטעימות” של שוק הפשפשים, שיאפשר לכם לטעום מהמאכלים השונים שיש לשוק להציע. בנוסף, הכרטיס יאפשר לכם ליהנות מסיור אודיו שיספר לכם סיפורים מרתקים אודות השוק. הכרטיס כרוך בתשלום. ניתן לרכוש את הכרטיס באתר של השוק.

שעות הפתיחה: השוק פתוח בימי ראשון עד חמישי בין השעות 9:00-17:00 ובימי שישי עד השעה 14:00.

איך מגיעים? השוק ממוקם בסמוך לכיכר השעון היפו, באזור רחובות יהודה מרגוזה, יפת, בית אשל ועמיעד. אתם יכולים להגיע באמצעות קו 41 של חברת דן מהתחנה המרכזית.

פרטים נוספים: שוק הפשפשים.

מסעדות מומלצות בתל אביב-יפו

דלידה – מלבד האוכל הטעים, שכולל בין היתר מאכלי ים, בשרים ופסטות שונות, תיהנו כאן מאווירה נעימה וממוזיקה נהדרת. השירות אדיב ומהיר. קיים גם תפריט אלכוהול מגוון, שמציע קוקטיילים, בירות ויינות. שימו לב שבימים עמוסים, המסעדה עלולה להיות מעט צפופה.

המחירים: סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי החל מ-18:00 ועד 2:00 לפנות בוקר, ימי שישי החל מהשעה 11:00 ועד 2:00 לפנות בוקר, ימי שבת החל מהשעה 18:00 ועד השעה 2:00 לפנות בוקר.

הכתובת: זבולון 7, בשוק לוינסקי.

הטרקלין – ביסטרו בשר וייןאם אתם חובבי בשרים ויינות, זוהי ללא ספק אחת מהמסעדות המומלצות ביותר עבורכם בתל אביב. המנות איכותיות וטעימות במיוחד, האווירה רומנטית ומהנה, מוזיקת הרקע נעימה לאוזן והשירות אדיב, מהיר ומקצועי במיוחד. מומלץ להזמין שולחן מראש.

המחירים: יקרים.

שעות הפתיחה: מדי יום החל מהשעה 19:00 ועד אחרון הסועדים.

הכתובת: היכל התלמוד 4.

Kitchen Marketבמרכז נמל תל אביב המפורסם, תמצאו את המסעדה הנהדרת הזו, שמגישה מגוון סלטים, בשרים, פירות ים ופיצות איכותיים וטעימים במיוחד. השירות אדיב ומהיר. מומלץ להזמין שולחן מראש.

המחירים: סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 18:00-23:30, ימי שני עד חמישי וימי שישי בין השעות 12:00-23:30 (עם הפסקה בין השעות 16:00-18:30), ימי שבת בין השעות 12:00-23:30 (עם הפסקה בין השעות 17:00-19:00).

הכתובת: האנגר 12, נמל תל אביב.

הפיצה – הפיצרייה הנהדרת הזו ממוקמת במרחק הליכה מהים ומציעה מגוון מנות איטלקיות איכותיות וטעימות. בימים שבהם קיים עומס במקום, השירות עשוי להיות איטי יותר, אך המנות שוות את ההמתנה. במקום מוגשות גם מנות צמחוניות וטבעוניות.

המחירים: זולים עד סבירים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 11:30-00:30, ימי שישי בין השעות 11:00-17:00 וימי שבת בין השעות 18:00-00:30.

הכתובת: בוגרשוב 51 , פינת פינסקר.

Amore Mioזוהי אחת מהמסעדות האיטלקיות הטובות בתל אביב ובארץ כולה. בתפריט תמצאו מגוון גדול של מנות, הכוללות בין היתר סוגים שונים של פסטות, בשרים, פיצות וקינוחים. המסעדה מעוצבת בצורה יפהפייה, ברקע מתנגנת מוזיקה איטלקית נעימה והשירות נהדר.

המחירים: סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: מדי יום החל מ-12:00 ועד 1:00 לפנות בוקר. המטבח נסגר בחצות.

הכתובת: אבן גבירול 100.

מרכזי בילוי מומלצים בתל אביב-יפו

מרכז “נא לגעת” – את מרכז הבילוי הייחודי הזה מפעילים עיוורים וחירשים. במרכז תמצאו מסעדה מוחשכת שהמלצרים בה עיוורים, בית קפה שהמלצרים בו חירשים ותיאטרון בו מועלות הצגות של שחקנים עיוורים-חירשים. אם אין לכם זמן לצפות בהצגה, אנו ממליצים בחום לעצור במסעדת “בלאקאאוט” ולחוות ארוחה בצורה שמעולם לא חוויתם. המלצרים יובילו אתכם פנימה ואתם תאכלו את המנות שלכם בחשיכה מוחלטת, מה שיגביר אצלכם את החושים האחרים, את הטעם ואת הריח.

שעות הפתיחה: הארוחות מתקיימות בימים ובשעות קבועות. בדקו את השעות המדויקות באתר הרשמי של מרכז “נא לגעת” והזמינו מקום דרך הטלפון03-6330808  (שלוחה 1).

איך מגיעים? המרכז ממוקם בנמל יפו, אחד מהנמלים העתיקים בעולם. אם אתם מגיעים ברכב פרטי, הכניסו לתוך שורת החיפוש של “Waze” את הכתובת “חניון נמל יפו” ותגיעו למרכז.

יצירת קשר: 03-6330808.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מרכז “נא לגעת”.

נמל תל אביב – כשהקימו את תל אביב, “העיר העברית הראשונה”, הבינו מהר מאד שהיא לא תהיה מושלמת ללא נמל. וכך, הוקם הנמל העברי הראשון בשנת 1938, והוא פעל בצורה רצופה עד לשנת 1965. היום אתם יכולים לשוטט בחופשיות בנמל שוקק החיים, לראות את הים מצד אחד ולעבור בין המסעדות והחנויות השונות מצד אחר. בלילה, אתם יכולים לעצור במועדון “המסבאה”, שהינו המועדון הראשון של הזמר הישראלי, שממוקם בהאנגר 13 ופתוח מדי יום החל מ-20:00, או אם אתם מעדיפים מוזיקת ג’אז, לעצור ב”שבלול” שגם הוא ממוקם בהאנגר 13.

שעות הפתיחה: שעות המוסדות השונים בנמל משתנות ממוסד למוסד.

איך מגיעים? הנמל ממוקם בקצה הצפוני של רחוב הירקון.

יצירת קשר: 03-5441505.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של נמל תל אביב.

מתחם התחנה – מתחם הבילוי, התרבות והפנאי היפהפה הזה שימש בעבר כתחנת הרכבת הראשונה במזרח התיכון מחוץ למצרים ולטורקיה. מתחנת הרכבת הזו יצא הקו שהוביל מיפו לירושלים, שפעל בין השנים 1892 ל-1948. אולם, עם פרוץ מלחמת העצמאות, נסגרה התחנה ואחרי המלחמה, הוחלט להעתיק את מקומה לתחנת תל אביב דרום. כיום, מלבד שיטוט בין החנויות, המסעדות והפאבים השונים הקיימים במתחם, תוכלו ליהנות גם מהופעות חיות ומהאטרקציות שונות ומהנות.

שעות הפתיחה: החנויות שבמתחם פתוחות בימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-21:00, בימי שישי בין השעות 10:00-15:00 ובימי שבת בין השעות 10:00-22:00. המסעדות, בתי הקפה והפאבים פתוחים בימי שישי עד חצות.

איך מגיעים? המתחם ממוקם בין נווה צדק לים. אתם יכולים להגיע באמצעות קווי דן  18, 10 או 100. אם אתם מגיעים ברכב פרטי, הכניסה לחניון היא מרחוב המרד.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מתחם התחנה.

נמל יפו – נמל יפו, שנחשב לאחד מהנמלים העתיקים והיפים בעולם, שופץ והתחדש, כך שהיום משמש כאחד ממרכזי המסחר, התרבות, הפנאי והתיירות הגדולים באזור. בנמל מתקיימות מדי חודש מבחר הופעות ותערוכות.

שעות הפתיחה: שעות המוסדות השונים משתנות ממוסד למוסד.

איך מגיעים? אם אתם מגיעים מאזור טיילת תל אביב ברכב פרטי, סעו לכיכר השעון והמשיכו משם ישר ברחוב יפת. פנו ימינה ברחוב יהודה מרגוזה ולאחר הכיכר, פנו ימינה וסעו עם הכביש עד לנמל.

יצירת קשר: 03-6832255.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של נמל יפו.

מסלולי טיול מומלצים בתל אביב-יפו ובסביבתה

מסלול טיול בשדרות רוטשילד תל אביב

מסלול טיול בעקבות תחנות בחייה של תל אביב

מסלול טיול בשכונת נווה צדק, שכיית חמדה בתל אביב

סיור אוכל רחוב בתל אביב

מסלול טיול בתל צפית

מסלול טיול אל מקורות הירקון ותל אפק

סיור בעיר הלבנה בתל אביב

מסלול טיול ביפו העתיקה

מקומות לינה מומלצים עבורכם בתל אביב לפי סוג הלינה


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם