מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 10 דקות–
טיילה, כתבה וערכה ליאור קן-לי
–
הדברים שאתם צריכים לדעת לפני הגעתכם לסין
כשאנשים חושבים על סין הם חושבים על רחובות עמוסים באנשים, פקקי תנועה אדירים ובקיצור – מדינה ענקית ומסובכת, שקשה להסתדר בה. אבל האמת היא, שאם תכינו את עצמכם מראש לטיול שלכם לסין, תוכלו להסתדר ואפילו להרגיש בה בבית. אנשים רבים מתבלבלים בין הסינים ליפנים וחושבים שהסינים הם קפדניים מאד ורציניים, אבל האמת היא שהיפנים הם כאלו. הסינים, לעומת זאת, הם מאד דומים לנו, הישראלים. גם הם, כמונו, אוהבים לצחוק ולדחוף, להתווכח ולעשות הרבה רעש. אז בניגוד לאירופאים, שמקבלים הלם תרבותי כאשר הם מטיילים בסין, אנו, הישראלים, יכולים לקבל את ההתנהגות של הסינים בהבנה רבה יותר. אבל בכל זאת, כשמדובר בסין מדובר במדינה זרה, שהמנטאליות בה היא שונה באיזושהי מידה משלנו וכמובן, קיים בה גם מכשול השפה. וזו הסיבה שאני, כאחת שחזרה מסין לא מזמן, אחלוק איתכם כאן כמה טיפים שכדאי לכם ליישם לפני נסיעתכם וגם אחרי נחיתתכם בסין:
טיפ 1- תכננו את הטיול שלכם מראש
כבר החלטתם באיזה אזורים תבקרו, באיזה ערים תטיילו ואיזה אטרקציות תראו? כי אם לא, אז כדאי מאד שתתחילו במשימה. סין היא מדינה ענקית, שגם אם תטיילו בה במשך שנה לא תוכלו לראות בה את כל מה שיש לראות.
לכמה זמן אתם מתכננים לשהות בסין? אם תהיו שם רק כמה ימים, כדאי שתראו את החומה הסינית (Great Wall) בבייג’ינג או את טיילת הבונד (The Bund) בשנחאי, וגם זה תלוי במקום שבו תלונו בזמן שאתם נמצאים שם. כשאתם מתכננים את מסלול הטיול שלכם, כדאי שתשאלו את עצמכם את השאלות הבאות: כמה זמן נטייל בסין? מהן הערים שאנחנו הכי מעוניינים לראות? האם אנחנו רוצים לעשות שופינג בסין או לסייר באתרים ההיסטוריים שבה? האם אנחנו רוצים להתרשם מהתרבות הסינית? כדאי לכם לרשום את האטרקציות המרכזיות שבהן תרצו לבקר, כיוון שברגע שתגיעו לסין ותראו את שפע האטרקציות הקיימות בה, אתם עלולים להתחיל להתפזר. אם תהייה לכם תוכנית מוגדרת או לפחות רשימה של עשרת האטרקציות שאתם חייבים לראות – תוכלו להיות בטוחים שלא תצאו מסין לפני שראיתם את כל מה שרציתם לראות.
טיפ 2 – הכינו מראש מפות וכתובות בסינית
לפני שיצאתי למסע שלי לסין, אחת מחברותיי, שהייתה שם לפניי, סיפרה לי שהסינים לא יודעים אנגלית. פשוט לא יודעים אנגלית. היא אמרה שהדבר הקשה ביותר בסין הוא לתקשר עם הסינים. כשתעלו על מונית בסין, תצטרכו להסביר לנהג לאן אתם רוצים לנסוע וזה לא תמיד יהיה פשוט, בייחוד בשל העובדה שרוב נהגי המוניות בסין אינם שולטים בשפה האנגלית או שכלל אינם מבינים אותה. גם שתלכו ברחוב, רוב הסיכויים הם שלא תצליחו למצוא סיני שיבין אתכם כשתשאלו באנגלית: “לאן אני צריכ/ה ללכת בשביל להגיע ל____?”
לקחתי את דבריה של חברתי ברצינות והתכוננתי למסע שלי לסין מבעוד מועד. הדפסתי מפות של האזורים שבהם תכננתי לטייל, שעליהן היה גם כיתוב סיני, ורשמתי על פיסות נייר את כתובות בתי המלון שהזמנתי מראש ואת כתובות האתרים שהיה ברצוני לבקר בהם (בסינית, כמובן). את כל המפות והכתובות סידרתי בתוך תיקייה חצי-שקופה, לפי אזורים, ואת התיקייה שמתי בתיק הגב שלקחתי איתי למסע. כך יכולתי לשלוף את המפה או את הכתובות בכל זמן שהייתי זקוקה להם. תאמינו לי שזה היה שימושי. הסינים שראו את המפות ואת הכתובות הבינו מיד לאן אני רוצה להגיע והנסיעות, שהיו יכולות להיות חוויות מתסכלות, הפכו להרבה יותר מהנות.
טיפ 3- תלמדו מילים חיוניות בסינית
בסין קיימים 23 מחוזות, כשבכל מחוז הסינים מדברים קצת אחרת. השפה השלטת בסין היא הסינית המנדרינית, אבל כל סיני מבטא את הסינית בצורה מעט שונה, כך שאם תנסו לדבר אליהם ותעוותו מעט את המילים, סביר להניח שיבינו (אלא אם כן תעוותו מאד את המילים, שזה כבר סיפור אחר).
הסינית היא כמו מנגינה. קיימים צלילים שאתם צריכים לבטא בטון עולה, יש כאלו שאתם צריכים לבטא בטון יורד ויש שאתם צריכים לומר בטון יורד ועולה. בניגוד למה שחושבים, המילים הסיניות הבסיסיות אינן קשות. אם תקדישו לכך כמה ימים ותלמדו איך לומר מילים סטנדרטיות כמו “שלום” (ni hao), “תודה” (xie xie) ו-“להתראות” (zai jian), הסינים מאד ישמחו. מומלץ גם ללמוד את המספרים בסינית, עד עשר לפחות, בשביל שתוכלו להבין איזה מחירים אומרים לכם ושגם תוכלו להתמקח. עוד ביטוי שיעזור לכם בקניות הוא ” tai gui le” – “יקר מדי”. אתם יכולים להצטייד גם בשיחון. ואם אתם בררנים בעניין האוכל, תדפיסו מראש תפריט בסינית שכולל את המאכלים שאתם מוכנים לאכול, למקרה שבמסעדה לא יהיו תפריטים באנגלית או שהמלצרים לא יבינו את האנגלית שלכם.
כיצד לבטא עיצורים
b,d,f,g,h,j,k,l,m,n,p,s,t,w,y – מבוטאים דומה לאנגלית.
ch, sh – דומה לאנגלית, לגלגל את הלשון מעלה לכיוון גג החייך .
c – החלק ts במילה cats באנגלית. דומה לביטוי האות “צ” בעברית כאשר הלשון בפנים החייך.
q – החלק ch במילה Church באנגלית. דומה לביטוי ” צ’ ” בעברית כאשר הלשון בקידמת החייך.
r – דומה ל- zhr במילה pleasure באנגלית.
x – דומה ל- sh במילה banshee. דומה לביטוי האות “ש” בעברית.
z – דומה ל- “דז” או “ds” במילה hards באנגלית.
zh – דומה ל- dg במילה fledge באנגלית. דומה לביטוי ” ג’ ” בעברית.
כיצד לבטא תנועות
a דומה לאנגלית ah
ai דומה לאנגלית eye
an דומה לאנגלית ahn
ang דומה לאנגלית ahng
ao דומה לאנגלית ow
ar דומה לאנגלית are
e – דומה לאנגלית uh
ei דומה ל eigh באנגלית
en דומה un
ung דומה ung באנגלית
er בין ar ל- er באנגלית
i דומה ל – ee באנגלית
in דומה לאנגלית een
ing דומה לאנגלית ing
iong דומה לאנגלית ee-ong (יונג)
iu דומה לאנגלית eo
o דומה o באנגלית (או)
ong דומה ōng
ou דומה oh באנגלית
u כמו oo במילה ב- moo
ǖ,ǘ,ǚ,ǜ בין oo ל- eew.
ua דומה באנגלית wa במילה wash
uai דומה לאנגלית why
uan דומה whan באנגלית
uang דומה wahng (וואנג)
ue דומה weh באנגלית
ui דומה way באנגלית
un דומה won באנגלית
uo דומה wo באנגלית
רשימת מילים חשובות
איפה…? 在哪里 zài nǎ li
אני 我 wǒ
אתה 你 nǐ
בית חולים אִי יוּאַן 医院
בנק יִן חַאנג 银行
חדר פַאן גְ’יֶן 房间
יציאה צ’וּ קַאוּ 出口
ישראל 以色列 Yǐ sè liè
טוב מאד 很好 hěn hǎo
טעים! 好吃 hǎo chī
כניסה רוּ קַאוּ 入口
להתראות – 再见 zài jiàn
מוזיאון בּוֹ אוּ גְוַאן 博物馆
מונית צ’וּ צוּ צֶ’ה 出租车
מלון לוּ גְוַאן 旅馆
מלצר – 服务员 fú wù yuán
מסעדה פַאן דְיֶן 饭店
סופרמרקט צַ’אוּ שְה 超市
סין 中国 zhōng guó
רחוב מַה לוּ 马路
רכבת כְוֹ צֶ’ה 火车
שדה תעופה פֶגִ’י צַ’אן 飞机场
שירותים צֶה סוֹ 厕所
שלום 你好 nǐ hǎo
תודה שְיֶה שְיֶה 谢谢
אחד 一 yī , שתיים 二 èr , שלוש 三 sān , ארבע 四 sì , חמש 五 wǔ שש 六 liù , שבע 七 qī , שמונה 八 bā , תשע 九 jiǔ , עשר 十 shí
–
מצורפת רשימה נוספת של משפטים שימושיות
אני רוצה את זה wǒ yào zhège
אני רוצה ללכת לבייג’ין wǒ yào qù Běijīng
אני רוצה לאכול wǒ yào chī
בבקשה תן לי קבלה qǐng gěi wǒ fāpiào
בבקשה תני לנו אורז qǐng gěi wǒmen mǐfàn
איפה השירותים? 卫生间在哪里 wèi shēnɡ jiān zài nǎ li
אני לא יודע וְוֹ בּוּ גִ’ידַאוּ 我不知道
אני שמח לפגוש אותך! 我很高兴见到你 wǒ hěn gāoxìng jiàndào nǐ
אפשר קצת יותר זול? 可以便宜一点吗 kěyǐ piányi yìdiǎn mǎ
יש לכם…? 有没有….? yǒu méi yǒu
יקר מידי! 太贵了 tài guì le
להתראות מחר 明天见 míngtiān jiàn
מה שלומך? 你好吗 nǐ hǎo ma
סליחה אדוני, אתה מדבר אנגלית? דוֹי בּוּ צ’י שְיֶשְן, נִי כְ’וְי בּוּ כְ’וְי שוֹ יִנג יוּ ? 对不起, 先生,你会不会,说英语 ?
סליחה עלמה, איפה תחנת התחתית? דוֹי בּוּ צ’י שַאוּ גְ’יֶיה, דִי טְיֶיה זַ’אן צַאי נַאר ? 地铁站在哪儿? 对不起小姐,
על לא דבר בּוּ קַה צִ’י 不客气
טיפ 4 – תארזו בחוכמה
כשאתם אורזים, תחשבו על זה שאינכם רוצים להסתובב בסין עם מזוודה ענקית וכבדה שתעיק עליכם בדרכים, ושאתם גם צריכים לשמור במזוודה מקום לכל המזכרות שתביאו מהשווקים וממרכזי הקניות הרבים.
לפני יציאתכם לסין, בדקו באתר מזג האוויר מה צפוי להיות מזג האוויר באזורים שבהם תטיילו. כך תוכלו לדעת איזה סוג של בגדים להביא: ארוכים או קצרים, עבים או דקים. קחו בחשבון גם את מספר הימים שבהם תהיו בסין. אם אתם מתכננים להיות שם בטיול של כמה ימים ספורים, אל תיסחבו עם הרבה מדי בגדים. למעשה, גם אם אתם מתכננים על טיול של חודש לסין אין צורך שתיסחבו עם כל המלתחה שלכם. בעונת החורף, כשקר, מעיל אחד ו-3 סוודרים מספיקים. אם אין לכם הרבה מקום במזוודה, גם שני סוודרים בלבד יספיקו לטיול של חודש. במקרה חירום תמיד תוכלו לבקש מהמלון שלכם לכבס את הבגדים שלכם, או שאתם יכולים להביא אתכם אבקת/סבון כביסה ולכבס בעצמכם. קחו איתכם כשני זוגות של בגדים שאיתם תרגישו בנוח לצאת לבילוי, אם זה קיים בתכנון שלכם. זכרו שתמיד כדאי לטייל עם מזוודה קלה!
דברים חשובים שלא כדאי לשכוח להכניס אל תוך התיקים הם: נעלי הליכה רזרביות (הרגליים של הסינים קטנות מאד יחסית לרגליים של אנשי המערב, לכן אם תתפרק לכם נעל ההליכה בזמן שאתם נמצאים בסין, זו עלולה להיות בעיה), בגדים נוחים להליכה, קרם הגנה, תיק עזרה ראשונה שכולל בתוכו גם פלסטרים, נייר טואלט (כי בשירותים רבים בסין תמצאו את עצמכם ללא נייר טואלט), מוצרי היגיינה ותרופות בסיסיות. אל תשכחו להשאיר מקום במזוודה למזכרות הרבות שאתם עשויים לחזור איתן הביתה, ביניהן מקלות אכילה, בדי משי, תה, דברי חרסינה, פנינים, אבני ג’ייד ורקמות.
טיפ 5 – אחרי שאתם נוחתים – איך תבחרו את המסעדה הנכונה
אם אתם לא מהמטיילים ההרפתקניים שמוכנים לטעום מכל דבר, כדאי שתשימו לב לכמה פרטים לפני שאתם מזמינים אוכל במסעדה, כדי שלא ייצא מצב שיגישו לכם בשר כלב או בשר חזיר או סתם מאכל שלא ייראה לכם טעים במיוחד.
לפני כניסתכם אל המסעדה, תראו אם כתוב על הדלתות שלה או על השלט המוצמד על יד, שקיימים בה תפריטים באנגלית (English Menus). אם כן – תוכלו להתמצא באוכל או לפחות לדעת בערך מה הוא מכיל. אם לא רשום דבר כזה בכניסה, אתם יכולים לנסות ולהיכנס אל תוך המסעדה בכל זאת. לפעמים רשום תפריט באנגלית על אחד מן הקירות הפנימיים של המסעדה, ולפעמים קיימים במסעדה תפריטים עם תמונות של המאכלים הנמכרים – שגם זה יכול לעזור לכם בבחירת האוכל. תנסו לדבר באנגלית עם המלצרים שבמסעדה – אם אתם קולטים שהם אינם מבינים על מה אתם בדיוק מדברים, הדבר יכול להוות בעבורכם מכשול בדרככם אל האוכל, אבל אם התפריטים במסעדה הם באנגלית או כוללים בתוכם תמונות – תמיד תוכלו להצביע על המאכל המבוקש ולקוות לטוב.
שימו לב שבאזורים מסוימים בסין האוכל שמוגש במסעדות הוא חריף מאד. אם אינכם מורגלים לאכילת מאכלים חריפים, כדאי לכם להצטייד בכמויות עצומות של בקבוקי מים או לחילופין, לבקש מהמלצר שהטבח ימעיט בתבלינים החריפים. המילה “חריף” נכתבת כך: 辣 ויש לומר אותה כך: “là” (“לה” בטון יורד). אם אינכם מעוניינים בחריף, תוכלו להוסיף לפני המילה את המילה “לא” (不), שיש לומר כך: “bù” (“בו” בטון יורד).
ואם אנחנו כבר מדברים על ענייני אוכל – אל תירתעו מהמזונות הנמכרים ברחובות. בערים רבות בסין תוכלו למצוא כמעט בכל פינת רחוב משהו לאכול, שנמכר בגרושים. אם הדברים שנמכרים נראים לכם טריים ויש תור לפני הדוכן, אין סיבה שלא תנסו אותם. תוכלו לקנות את החטיף הסיני, תותים מסוכרים על מקל, או את הכופתה (dumpling) המפורסמת ברחבי סין (אם לא אכפת לכם מה יש בתוכה, כי יש הממלאים את הכופתה בבשר חזיר, בשר תרנגולת וכן הלאה).
טיפ 6 – איך תחצו את הכבישים
כשתגיעו לסין לא תבינו מדוע טרחו להציב בכבישים רמזורים. הנהגים הסינים אינם מבחינים בין הצבע הירוק לצבע האדום, לכן גם כשיופיע בפניכם האיש הירוק שיקרא לכם לחצות את הכביש – תחשבו פעמיים ואפילו שלוש פעמים לפני שאתם באמת חוצים. לפני שאתם חוצים, תסתכלו ימינה ושמאלה, שמאלה וימינה ורק אז תתחילו לחצות, אבל אל תחשבו שזה שאתם נמצאים כבר באמצע הכביש הופך אתכם לחסינים בעיני הנהגים הסינים. אתם צריכים להמשיך להסתכל לצדדים לאורך כל החצייה, שכן המכוניות, האוטובוסים והאופניים יחצו את דרככם ללא כל הבחנה ולפעמים גם יצפרו לכם – הרי מה חשבתכם לעצמכם כשירדתם אל הכביש שלהם?
לפעמים הכביש יהיה כל כך עמוס במכוניות שיעברו על מעבר החצייה ללא כל התחשבות ברמזור, שתאלצו למצוא את דרככם ביניהן או לוותר על חציית הכביש. בכל מקרה, תמיד תיזהרו בעת חציית הכביש בסין! אין לדעת מאיפה תגיע המכונית הבאה שתעבור 2 סנטימטרים מכם. בערים מסוימות בסין, שבהן עומסי התנועה הם גדולים והכבישים רחבים, תוכלו למצוא מעברים תת קרקעיים שיחסכו מכם את החצייה המסוכנת.
טיפ 7 – איך תתחמקו מספסרים
כשתסתובבו בשווקים גדולים תאלצו להתמודד עם ספסרים רבים שינסו לגרום לכם לבוא ולראות את הסחורות שלהם. לפעמים הם יפנו אליכם בחביבות: “שלום גברת, תראי? צעיף?” – במקרה כזה תוכלו לסמן תנועת ביטול בידכם ולומר בחביבות “bu yao”, כלומר, שאינכם מעוניינים לראות, והם יניחו לכם לנפשכם.
אבל במקרים אחרים, בייחוד אם תפגינו עניין כלשהו בסחורה שלהם, הם מסוגלים להיצמד ולהציק לכם עד שתבואו לראות את הדוכן שלהם. במקרה כזה, תשתדלו להישאר חביבים, אבל תפגינו נחישות כשתאמרו להם שאינכם מעוניינים. אם גם אז הם לא יניחו לכם, תאמרו להם ” ni zuo kai” – “לכו מפה”. אם גם את זה הם לא יבינו, דווחו לרשויות המקומיות, כמו למאבטחים או למשטרה שנמצאים במקום. הם כבר יטפלו בעניין.
טיפ 8 – איך תשמרו על הכסף והמסמכים החשובים שלכם מפני כייסים
כמו בכל מקום אחר בעולם, גם בסין אתם צריכים לשים עין על הכסף והמסמכים החשובים שלכם, בייחוד באזורים צפופים, כמו באטרקציות תיירותיות מרכזיות או ברכבת התחתית בשעות העומס. בכדי לשמור על הכסף שלכם בצורה הטובה ביותר מפני כייסים, עליכם לזכור כמה דברים:
- אל תסתובבו עם יותר מדי כסף עליכם. קחו ליום הטיול שלכם רק את כמות הכסף שאתם חושבים שתצטרכו. את כל השאר שמרו בחדר הנעול שלכם, בכספת או במקום בטוח אחר.
- אל תשימו את כל הכסף שלכם במקום אחד. פזרו אותו בחגורת הכסף שלכם, בכיס שמוסתר בגרב, בארנק שנמצא בתיק, בכיס הפנימי של המעיל שלכם. כך גם אם מישהו יכייס את הארנק שלכם, עדיין יישאר לכם די כסף במקומות האחרים.
- אם אתם מסתובבים עם הדרכון שלכם, שמרו אותו קרוב אליכם, בתוך חגורת הכסף או במקום בטוח אחר.
- כשאתם מסתובבים עם תיק גב, תוודאו שהרוכסנים שלו תמיד סגורים, ובמקומות צפופים תצמידו אותו אל החזה שלכם, בכדי שתוכלו לשים עליו עין כל הזמן.
- אל תשימו את הארנק שלכם בכיס החיצוני של התיק, שאותו הכי קל לכייס.
- אל תסתובבו עם דברי ערך בתיק הגב שלכם. עדיף שתשאירו אותם בכספת בחדר או במקום בטוח אחר.
- –
טיפ 9 – איך תעמדו בתור בסין
אחד מן הדברים המעצבנים ביותר שתצטרכו לעשות בסין זה לעמוד בתור, או במשהו שנראה כמו אחד כזה. הסינים, כמו שכבר ציינתי קודם, דומים מאד לנו, הישראלים. הם דוחפים ונדחפים בתורים, רק שבסין אינכם יכולים לצעוק עליהם בעברית או להתווכח איתם, כי הם לא יבינו. הנה כמה עצות שכדאי ליישם בזמן שאתם עומדים בתור וסיני עוקף או דוחף אתכם:
- קחו נשימה עמוקה.
- אם מישהו עוקף אתכם, סמנו לו שאתם הייתם בתור לפניו.
- תעקפו את מי שעוקף אתכם.
- תיצמדו אל האדם שעומד מלפניכם, בשביל שאף אחד לא יחשוב שקיים שם רווח שהוא יכול להשתחל לתוכו.
- אל תיקחו את זה באופן אישי.
טיפ 10- למשפחות שנוסעות עם ילדים קטנים וחמודים
הסינים פשוט מתים על ילדים קטנים וחמודים, אז אם אתם נוסעים לטייל עם ילדכם או ילדתכם הקטנ/ה בסין, כדאי שתדעו מראש שהסינים עשויים להתלהב ממנו או ממנה עד מאד. הסינים עשויים לבקש להחזיק את תינוקכם, לדגדג אותו, לתת לו ממתקים, ללטף את ראשו וכן הלאה. אם תשומת הלב המוגזמת הזו מפריעה לכם, אתם יכולים להשתמש בכמה מן העצות הבאות בכדי להרחיק את הסינים מילדכם:
- תחייכו לעברם, תנערו בראשכם מצד לצד ותסמנו בידכם שלא יתקרבו.
- תבהירו להם שהתינוק יישן ותמשיכו להוביל את העגלה.
- אל תקבלו את הממתקים שיושטו לעברכם; תאמרו “לא תודה” או פשוט “תודה רבה” ותמשיכו בדרככם.
- תמשיכו ללכת ואל תסתכלו לאחור.
דברים נוספים שכדאי לכם לדעת:
על הקבצנים
וודאי שמעתם שסין הולכת ונהפכת למעצמה כלכלית, אך יש לזכור שגם כשמדינה מתעצמת מבחינה כלכלית, אין זה אומר בהכרח שהשכבות החלשות שלה מרוויחות מן העניין. בזמן שהכלכלה הסינית הולכת ומתעצמת, סינים רבים נותרים מאחור. גם בערים הגדולות והמפותחות ביותר תוכלו למצוא קבצנים בכניסה לאטרקציות מרכזיות, כמו מרכזי קניות גדולים, מסעדות מפוארות, ומועדונים וברים. לפעמים הקבצנים מתאספים גם סביב בתי מלון גדולים וכספומטים, כדי שיוכלו לדרוש מכם כסף ישר אחרי שאתם מוציאים אותו מהמכשיר. זו ההחלטה שלכם אם לתת נדבה או לא. זכרו שאם תתנו נדבה לקבצן אחד – עוד קבצנים רבים יבואו אחריו ויבקשו גם הם קצת מהכסף שלכם.
על היריקות
כשתלכו ברחובות סין, לעיתים קרובות יחסית ייצא לכם לראות ולשמוע את הסינים יורקים. בעקבות התפשטותה של מחלת הסארס, המודעות עלתה ופחות סינים יורקים ברחובות. גם לאולימפיאדה שהתקיימה בסין בשנת 2008 הייתה השפעה על תרבות היריקות בסין. היום תוכלו לראות בסין שלטים רבים, עליהם כתוב ש-“אסור לירוק”. הסינים הצעירים התחילו להתרגל לכלל החדש האוסר על יריקות, אבל לסינים הוותיקים קצת יותר קשה להיגמל מן ההרגל, אז תנסו להבין אותם.
על זיהום האוויר
וודאי יצא לכם לקרוא בעיתונים ולראות בחדשות שסין היא אחת מהמדינות המזוהמות ביותר בעולם. איכות האוויר בערים הגדולות הוא קטסטרופלי ולפעמים לא מומלץ בכלל לצאת מפתח החדר, אבל אל תתנו לזה להפחיד אתכם. הרשויות יודיעו לכם אם היציאה מפתח המלון תהייה בגדר סכנה בריאותית. ואם תצאו לטייל באזורים שמחוץ לערים הגדולות, תוכלו ליהנות משמיים נקיים יחסית. בכל מקרה, כדאי שתביאו אתכם משאפים אם אתם סובלים מאסטמה, תרופות נגד אלרגיות ואולי גם מסכה שתכסה על הפה והאף שלכם, כדי שלא תצטרכו לשאוף מן האוויר המזוהם.
מקומות ויעדי לינה מומלצים ופופולרים בסין
מאמרים נוספים על מדריכי טיול מומלצים בסין
- תורת ההתמקחות בסין. איך תצליחו לצאת מהשווקים במחירים זולים
- לפני שאתם יוצאים לסין: הוויזה, הבריאות והכסף
- כל מה שרציתם לדעת על החומה הסינית הגדולה
- טיול בגן עדן עלי אדמות: המדריך למטייל בהאנגג’ואו (Hangzhou), סין
- מדריך למטייל בשיאן, עיר הבירה של מחוז שאאנשי שבסין
- טיול בשאנגחאי. המדריך למבקר בבירה המסחרית של סין
- מה אפשר לעשות עם הילדים בשאנגחאי
- מסלול טיול של שלושה ימים בבייג’ינג, בירת סין
- מדריך למטייל במקאו והאטרקציות המומלצות
- מדריך השלם למבקר בעיר הקרח, חרבין
- מדריך הטיולים השלם למבקר בטאיפיי, טיוואן
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.