מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: < 1 דקה–
לכנסייה הרוסית הלבנה “מריה מגדלנה של הר הזיתים” או בכינוייהּ המוכר לנו כישראלים, כנסיית הבצלים, על שום המראה המזכיר בצלים ואת הכנסייה בקרמלין שבמוסקבה. בנייה ארכיטקטונית זו מאפיינת כנסיות מהמאה השבעה עשר ברוסיה. הכנסייה נחנכה בשנת 1888 ע”י משפחת הצאר הרוסי. הדוכס סרגיי, שנכח בעצמו יחד עם אשתו אליזבטה בטקס, נרצח בשנת 1905.
בזמן המהפכה האדומה ברוסיה של 1917, אלמנתו של הדוכס, אליזבטה פדירובנה, שגרה מספר שנים בירושלים ופעלה בה רבות, במיוחד בכפר עין כרם וכמו כן בנתה את הכנסייה שבה אנו נמצאים, הוּצאה להורג בידי הקומוניסטים. בדרך לא דרך, הוברחה גופתה לכאן אל הכנסייה דרך סין ב-1919 כפי שביקשה שנים רבות לפני בצוואתהּ – להיקבר בהר הזיתים.
הכנסייה היא מהיפות בארץ הקודש אולם חלקה הפנימי די צנוע יחסית. מימין למזבח נבחין בגופתהּ החנוטה ובתמונתהּ של אליזבטה פדירובנה, שהפכה בנתיים רשמית לקדושה בשנות העשרים של המאה ה-20. משמאל למזבח גופתהּ החנוטה של ברברה הקדושה. שימו לב על הקיר המזרחי של הכנסייה בציור שבו מתואר עמק יהושפט, נחל קדרון, שצויר בידי הצייר אלכסנדר איוונוב, גדול צייריהָּ של רוסייה במאה התשעה עשר ואשר אליזבטה פדירובנה עצמה הביאה את הציור לכאן.
יש לקחת בחשבון לצערנו, שדי קשה לבקר במתחם בשל ההגבלה על שעות הביקור (שלישי, חמישי ושבת ב- 11:00 בבוקר).
ממול לשער הכניסה אל המתחם, נמצא עמוד שיש בתוך הקיר המסמל את המקום בו על פי המסורת נישק יהודה איש קריות את ישו והסגירו לחיילים הרומאיים. כמוזכר במרקוס יד’: ” עודנו מדבר ויהודה בא והוא אחד משנים העשר ועמו המון רב בחרבות ובמקלות מאת ראשי הכוהנים והסופרים והזקנים. והמוסר אתו נתן להם אות לאמר האיש אשר אשקהו זה הוא תפשו אתו והוליכהו אל-ימלט. הוא בא והוא נגש אליו ויאמר רבי רבי וינשק-לו. וישלחו-בו את-ידיהם ויתפשהו”.
כתב וצילם : רון פלד מדריך ירושלים
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.