מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 10 דקות–
כתבה: נגוהה שפרלינג
ערכה: ליאור קן-לי
הכתבה פורסמה ב-9 ביולי 2016
–
בסדרה “סיינפלד”, הסיטקום הטלוויזיוני ששבר את כל השיאים האפשריים ונחשב לסדרה מיתית קאנונית, שימשה העיר בו חיה החבורה הצבעונית כדמות מפתח מרכזית סביבה נעו צירי העלילה. מי שחולה על הסדרה (מי לא?) ומכיר כל פינה בעיר בה בילו רביעיית המשוגעים (מי לא?) מוזמן לטיול הכי מגניב בבירה הקוסמופוליטית של העולם – מסלול טיול בניו יורק בעקבות הסדרה סיינפלד.
–
“סיינפלד” היא ככל הנראה הסדרה הנצפית ביותר בכל הזמנים והצלחתה חסרת התקדים והבינלאומית זיכתה אותה בצדק רב בתואר תכנית הטלוויזיה הגדולה ביותר בכל הזמנים מבין חמישים תכניות שדורגו במגזין האמריקאי הנחשב TV GUIDE ובפרסים רבים אחרים לה, לשחקניה וליוצריה. “סיינפלד”, שהפכה לתופעה, נחרתה בזיכרון של כולנו ועודנה מהווה חלק בלתי נפרד מפס הקול של החבר’ה שמתמוגגים מהסצנות ההזויות והמצחיקות, שעדיין משתמשים במטבעות הלשון ובשפה שהומצאה שם, שעדיין מזדהים עם החוויות, התחושות והמאורעות של החבורה העליזה, בעיקר משום שכל פרקי הסדרה המשובחים מיטיבים לתאר אותנו- את האנושות בשלהי המאה ה-20.
אז מה הפלא אם כך שהסדרה הזו נחשבת לתופעה תרבותית בעלת השלכות שטרם ניתן לסכמן? ומה הפלא שכל מי שמגיע למנהטן, ניו יורק רואה את ג’ורג’, אלין ג’רי וקרמר בכל פינה? השילוב הזה בין סדרה אדירה לעיר שלדעתנו היא הכי מעניינת, מסעירה, מרתקת ומיוחדת בעולם הוא שילוב מנצח. אז יאללה, תתחילו להתאמן על החיוך והצחוק וצאו לבקר בכל האתרים בהם התרחשו סיפורי התכנית (שצולמה אגב באולפנים בלוס אנג’לס שהיטיבו לשחזר את המקור בצורה מופתית).
אז איפה שתה ג’רי את המרק המפורסם? ואיפה נמצא הדיינר בו נפגשו כולם לדיאלוגים הזויים על שגרת היום יום האבסורדית? והיכן התרחשה הסצנה ההזויה ההיא? והסצנה הסוריאליסטית האחרת? היכן התגורר ג’רי? היכן עבדה איליין? ואיפה בילו הארבעה כל הזמן? כל רחוב, כל פינה, כל צליל יזרקו אתכם לפרק זה או אחר בסדרה (וסניפי הדואר יזכירו לכם את ניומן, כמובן) וזה כיף גדול.
מוכנים? צאו לדרך!
–
מסלול טיול במנהטן בעקבות הסדרה סיינפלד:
את הסיור שלנו נתחיל מדרום האי מנהטן, הלואר סייד (Lower Side Manhattan) ונטפס אל המידטאון (Midtown Manhatten), שהוא החלק המרכזי של העיר הכולל את הטיימס סקוור (Times Square), את ברודווי (Broadway) והרבה מאד אתרי ביקור מרכזיים. המסלול יתפתח מאזור המידטאון לאזור האפ טאון (Up Town Manhattan), עד הגיענו אל הסנטרל פארק (Central Park), שם הוא יסתיים.
–
לפני שנגיד לכם באילו אתרים לבקר, אתם חייבים לקרוא קצת על העיר ניו יורק בה מתקיימת הסדרה:
המדריך השלם למטייל המבקר בניו יורק סיטי (New York City)
–
מחפשים מקום לישון בו בניו יורק?
–
וזהו, עכשיו צאו לדרך מדרום האי מנהטן ועד לצפונו ובדרך עצרו ובקרו במקומות הבאים:
–
“סופ נאצי” (Soup Nazi the Original SoupMan):
מי לא מכיר את מטבע הלשון האדיר הזה ואת המרקייה הכה מפורסמת? בעונה השביעית כיכבה המרקייה הניו יורקית והפכה לשם דבר, לקאלט, והפרק שעסק בה הוא ללא ספק אחד הפרקים הזכורים בתולדות הסדרה. הפרק עוסק בכללים הנוקשים והמבהילים שהונהגו במרקייה המציעה מרק משובח להרבה מאד לקוחות מפוחדים. המהגר המפעיל את אותה מרקייה, שהיא לא יותר מדוכן מרקים, מצטייר כנאצי של ממש המקפיד על מילוי הכללים הדרקוניים ולא מספק מרק למי שלא עומד בהם. הפרק מצחיק עד דמעות ומזמן דיאלוגים גאוניים בין חברי החבורה שמוצאים לו את הכינוי המדבק, והסצנה בה איליין מגורשת מהמקום בבושת פנים היא כנראה אחת הזכורות בתולדות הסדרה.
דמותו של הנאצי מבוססת על שף אמתי, שהוא אכן מהגר שניהל מרקייה והקפיד על כללים מסוימים, כשלמרקייה שלו קראו Soup Kitchen International. השף, שעונה לשם אל יאגנה, לא ממש אהב את הפארודיה על מסעדת המרקים שלו, אך בהחלט נהנה מההצלחה העסקית-כלכלית שהיא גררה. כיום המרקייה פועלת במסגרת כמה סניפים כשהסניף המיתולוגי ברחוב 55 ליד השדרה השמינית במנהטן, ניו יורק, הוא המקורי ובו נמליץ לכם לבקר.
לפני שתגיעו לשם נזכיר לכם מה עוד עשה הנאצי המרתק הזה ששמו נודע רק בפרק האחרון של העונה השביעית: “יאב קסאם”. אותו קאסם מחליט לעזור לקריימר המספר כי נגנב לו ארון עתיק ששווה הרבה כסף ומתוך חמלה מעניק לו ארון דומה. אותו ארון אכן נעלם אבל הוא היה של איליין ולא של קריימר ולכן מתנתו הנדיבה של השף הנאצי מתגלגלת לידיה של איליין אסירת התודה. אך כשזו מגיעה לשבח את השף הוא נובח עליה ומצהיר כי אילו ידע שהיא בעלת הארון לא היה נותן לה את הארון שלו.
לצפייה- מיטב הסצנות של הסופ נאצי:
–
–
אז עם החיוך הגדול שעכשיו נמתח על פניכם גשו אל המרקייה, שנקראת כעת the Original SoupMan ומבטיחה לכם שאם תטעמו מרק מהתפריט שלה תזכו ליהנות מהמרק הטוב ביותר בעולם. איננו יכולים להתחייב לעניין, אך נספר לכם שהמבחר של מנות המרק רב מאד, שהמקום נעים, בעל אחלה קטע ושהמחירים בו סבירים בהחלט. בתפריט המרקים תוכלו לבחור בין מרק ירקות מוקרמים למרק פירות ים, מרק צמחוני, מרק מקסיקני חריף, מרק גולאש או מרק עוף צלול וכן שלל מרקים יצירתיים לפי המוזה של השף הנודע.
ואם חשבתם שהנאצי התרכך, אתם טועים. הכללים עדיין תקפים והם מפורסמים ותלויים בשלטים ברורים בכל פינות המרקייה. אז כדאי שתדעו שבהגעתכם אל המרקייה מצופה מכם קוד התנהגות מאד ברור: אל תתמהמהו והיו קשובים להתקדמות התור שכן התור חייב לזוז כל הזמן ואסור שייעצר; אל תתמהמהו מול התפריט ותגמגמו כשיגיע תורכם אלא עליכם לבחור את המנה מראש ולדעת בדיוק את סוג המרק שתרכשו מבעוד מועד; אל תתחילו לפשפש בארנק מול המוכר- הכינו את הכסף מראש ולאחר התשלום פנו מיד את התור- זוזו לצד שמאל והמתינו למנה שהזמנתם בסבלנות, וכמובן שלאחר שקיבלתם אותה, זכרו שאין החזרות או החלפות. הקפידו למלא אחר הכללים הללו אחרת אין מרק בשבילכם – “No Soup for you”!
כתובת: 8th Ave & W 55th St, New York, 10019.
טלפון ליצירת קשר והזמנות: 1.212.757.7730+
דרכי הגעה: ברכבת התחתית בעזרת קווים A,B,C,D,1 לתחנת 59th St – Columbus Circle, או קווים N,Q,R,W לתחנת W 57th St & 7th Ave. באוטובוס: תחנת 8th Ave & w 55th St.
לצפייה: מסעדת דה אוריגינל סופ:
מרכז רוקפלור (Rockefeller Center)
זהו אתר ביקור מפורסם שנמצא ברשימת ה-“Must See” של כל התיירים, גם אלה שאינם חובבים את סיינפלד (יש כאלה?). הקשר של מרכז רוקפלר לסיינפלד כרוך בעובדה שאחד הבניינים במרכז רוקפלור מאכלס את רשת NBC, שהיא אביה של הסדרה וגם הוזכרה במהלכה כאשר ג’רי וג’ורג’ ניסו להעלות בה את הסיטקום שיצרו.
מרכז רוקפלר כולל לא פחות מתשעה עשר מבני מסחר המשתרעים על שטח גדול הממוקם בין רחוב 48 לרחוב 51, בין השדרה החמישית לשדרת האמריקות במרכז מנהטן, כשהמרכז כולל שני קומפלקסים – האחד נבנה בסגנון ארט דקו בשנות ה-20, והשני כולל ארבעה מבנים מודרניים שנבנו בשנות ה-60 וה-70. ההגעה למרכז מתבקשת: סביב לבניין ישנה את הכיכר הראשית של מרכז רוקפלר שמשמשת בחודשי החורף כאתר החלקה על הקרח ובמרכזה ניצב פסל פרומתאוס.
השם רוקפלר מוכר לכל אמריקאי כמעט ולא רק בגלל המרכז המפורסם, אלא בגלל פועלם רב השנים של בני המשפחה המולטי מיליארדרית. ג’ון ד. רוקפלר ג’וניור הניע את טיפוח המרכז למעלה מעשור (מאז שנת 1928). כיום המרכז לא נמצא בבעלות המשפחה – בשנות ה-80 של המאה ה-20 רכשה את המרכז חברת מיצובישי שלא שינתה את שמו.
כשתגיעו לרוקפלור סנטר, כנסו אל בניין רשת הטלוויזיה NBC ושם תמצאו בקומת הקרקע את חנות המזכרות, NBC Experience Store, שמציעה למכירה שלל מזכרות מכל תכניות הרשת השונות, כולל כמובן מזכרות מ”סיינפלד”, כגון חולצות עם תמונות מסצנות בולטות ורגעים בלתי נשכחים בסדרה, כובעים ושלל אקססוריז סופר מגניבים. אנו מבטיחים שלא תרצו לצאת משם וכשתאולצו לעשות כן, לא יהיה זה בידיים ריקות.
כתובת: 45 Rockefeller Plaza, New York, NY 10111, ארצות הברית
טלפון ליצירת קשר: +1 212-332-6868
דרכי הגעה: תחנה רכבת תחתית קרובה: תחנת רוקפלור Rockefeller.
–
–
ואם כבר הגעתם אל רוקפלר סנטר, חצו את הכביש ועשו אתנחתא תרבותית כשתבקרו בקתדרלת סיינט פטריק (St. Patrick’s Cathedral), שנמצאת מול מרכז רוקפלור. מדובר בקתדרלה מרשימה ופעילה, שבהחלט שווה הצצה ולו רק בשל כך שהיא משמשת עד היום את מקום מושבו של הארכיבישופ של ניו יורק. הקתדרלה, שבנייתה הושלמה בשנת 1878, היא קתדרלה גדולה ומרשימה ביותר, שעוצבה בסגנון ניאו-גותי, תוך שימוש באבן שיש לבנה, ושצריחי מגדליה נישאים לגובה של 100 מטרים…
כתובת: מול רוקפלר סנטר, הצד המזרחי של השדרה החמישית, בין רחובות 50-51.
–
–
כעת נמשיך בטיול אל עבר האפ טאון מנהטן (Up Town Manhattan), שם למעשה התגורר ג’רי בסדרה והתרחשו רבים ממעלליהם המופרעים וההזויים של הרביעייה הטלוויזיונית הכי מפורסמת בכל הזמנים.
–
את הטיול בחלק זה של מנהטן, הכולל הרבה מאד מוקדי ביקור מרכזיים וביניהם מוזאון הטבע, המוזיאון לתרבות מודרנית מומה והסנטרל פארק, נתחיל באתר ביקור מאד לא שגרתי שאיננו מהווה חלק מאתרי הביקור של תיירים במנהטן. זהו בית החולים בו נתקל קרמר ב”איש החזיר”. סצנה בלתי נשכחת זו צולמה באולפן שהתפאורה שנבנתה בו מדמה אחד לאחד בדיוק מירבי את בית החולים המפורסם, Mount Sinai St. Luke’s and Mount Sinai Roosevelt. הסדרה “סיינפלד” היא לא הסדרה היחידה בה מופיע בניין בית חולים זה.
כתובת: 1111 Amsterdam Ave, New York, NY 10025, ארצות הברית.
דרכי הגעה: ברכבת התחתית סעו בקו 1 או 9 לתחנת West 116th Street, או בקו B או C ל-West 110th Street and Central Park West.
טלפון: +1 212-523-4000
–
בשלב זה בטח תהיו רעבים ותשמחו לסעוד במקום בו רבות מהסצנות של הסדרה התרחשו, הלא הוא “הדיינר של סיינפלד”, שיותר נכון לכנותו “המסעדה של טום” (Tom’s Restaurant) -“המסעדה של מונק” –
כבר כשתתקרבו לאזור תבחינו בחזית שנמרחה פעמים כה רבות על מסך הטלוויזיה שלכם בזמן שצפיתם עוד ועוד (ועוד ועוד) בשידורים החוזרים של פרקי הסדרה. הדיינר, שהינו כמו שתראו לגמרי אמתי, נמצא באפר ווסט סייד, ברחוב 112 מערב, פינת ברודווי. שבו לאכול שם בסבבה, אבל קחו בחשבון: בעוד שחזותו החיצונית של המקום זהה, לחלק הפנימי של הדיינר אין קשר לחלל המוצג בסדרה והספסלים, השולחנות, האביזרים והסגנון שונים לחלוטין. בסדרה אגב לא כונתה המסעדה “המסעדה של טום”, אלא “המסעדה של מונק”. נמליץ לכם לשבת לאכול במקום כיוון שהתפריט מגוון, המנות משביעות והמחירים סבבה. הבונוס- את קירות הדיינר מקשטים תמונות חתומות של ארבעת המוסקטרים הסיינפלדיים שנתנו כבוד לבעל המסעדה.
כתובת: 2880 Broadway, New York, NY 10025, ארצות הברית.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המסעדה של טום.
–
–
דיינר נוסף בו בילו הארבעה, גם הוא קשור לסדרה “סיינפלד” ושוכן לא הרחק מ-“הדיינר של טום”, הוא Westway Diner. בדיינר זה ניגש לארי דיוויד אל ג’רי סיינפלד וביקש ממנו שיכתבו יחד “סדרה על כלום”.
כתובת: 614 Ninth Avenue, New York.
טלפון ליצירת קשר והזמנות: 212-582-7661.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Westway Diner.
–
היעד הבא הוא דירתו של ג’רי סיינפלד. הסברה הרווחת גורסת כי הסדרה הציגה את בניין מגוריו של ג’רי סיינפלד כבניין המגורים בסדרה. אנחנו לא יודעים מי צודק במחלוקת שטרם הוכרעה אבל ישנן שתי עובדות ידועות: בסדרה נאמר שכתובת בניין המגורים של ג’רי היא 129 W. 81st Street ובכתובת זו בדיוק התגורר ג’רי סיינפלד תקופה מסוימת כאשר עבד כסטנד אפיסט קומיקאי שמחפש את דרכו בטרם פריצתו הגדולה. מצד שני כשתגיעו למקום תראו שחזית בניין המגורים שניצב בכתובת זו איננה זהה לחזית הבניין המצולמת כה רבות במסגרת הסדרה.
כתובת: 129 W. 81st Street.
–
–
אלה הם רוב האתרים הקשורים לסדרה סיינפלד בעיר מנהטן, ותוכלו להגיע אליהם בעצמכם או בדרך משעשעת בהרבה אם תצטרפו ל”מסע המציאות של קריימר”. מה בדיוק זה אומר?
בעיר מנהטן תוכלו לעבור חווייה סיינפלדית תיירותית למדי: טיול עם הדמות המציאותית עליה מתבססת דמותו של קרמר. אם אתם חובבי “סיינפלד” אתם ודאי יודעים שהדמות של קרמר היא גילום של אדם בשר ודם העונה לשם קני קרמר. קרמר היה שכנו של לארי דיוויד (שותפו ליצירה של ג’רי סיינפלד) והם התגוררו יחד בבניין שכתובתו רחוב 43, פינת השדרה ה-10.
אותו קוני קריימר היה טיפוס צבעוני וסגנונו הוקצן לשם יצירת דמות אלמותית, בלתי נשכחת, ייחודית ומיוחדת שתיזכר לדורות- דמותו של קוזמו קריימר (באנגלית: Cosmo Kramer), המגולמת על ידי מייקל ריצ’רדס ונחשבת לשם דבר. לארי דייוויד סיפר לא פעם על השתלשלות העניינים- על איך שכינו בפרק הפיילוט את הדמות של קריימר בשם “קסלר”, בשל החשש של לארי דייוויד מכך שקני קריימר יפגע או ינצל את העובדה שהדמות מכונה על שמו. לאחר צילום הפיילוט היה זה ג’רי סיינפלד שזיהה שהשם “קריימר” מתאים כל כך לדמות, לסגנונה, למאפייניה ולמעלליה, על כן התעקש להחזיר לה את שמו המקורי של השכן ההזוי של לארי וכך היה.
אמנם אותו קוני קריימר לא ניצל לרעה את השימוש בשמו ודמותו אך בהחלט רתם את הצלחת הסדרה לטובתו וכיום הוא מציע לקהל הרחב חוויה סיינפלדית: הוא יצא במופעי סטנד אפ וכן מציע סיורים בלוקיישנים שונים שקשורים לסדרה תוך שהוא מבדר את האורחים.
המפגש עם קוני קריימר מענג, מעניין ומסקרן. לא בכדי נוצרה דמותו של קוזמו קריימר בצורה כה מופתית ומשעשעת- מלאכת מחשבת של גאונות. הגובה, הכרבולת, הלבוש המיוחד, השפה, ההתנהלות, ההבעות וקורות החיים הם חומר מצויין לפארודיה בת ימינו שבאמצעותה ניתן לומר כה הרבה. קוזמו קריימר הגבוה, בעל השיער הפרוע, שתמיד נוהג ללבוש בגדים הקטנים ממידותיו, על התנהגותו המוזרה, הפך לדמות קאלטית וכשתפגשו בהשראה שלו- באותו קוני – תבינו שהמציאות עולה על הדמיון. אותו שכן מוזר אך חברותי ומצחיק ממש כמו קריימר מובטל רוב חייו וחי ומתפרנס מאפיזודות חולפות. האפיזודה החדשה שלו דווקא די שורדת. אם תלכו למנהטן פלאזה ברחוב 34 תמצאו את Kramer’s Reality Tour ושם תשלמו סכום צנוע ותפגשו את קני קריימר שיקח אתכם לטיול מבדר ומהנה של שלוש שעות. “מסע המציאות של קריימר” הוא בבחינת חובה לכל חובבי הסדרה המבקרים במנהטן ובמסגרתו תוכלו לראות, מלבד כל המקומות אליהם ניתן בקלות להגיע באופן עצמאי, גם את מקום עבודתה של איליין, הלא הוא “פנדנט- הוצאה לאור” (כן זו ההוצאה בה קרמר הוציא את ספר שולחן הקפה חה-חה-חה).
הסיור של Kramer’s Reality Tour יוצא בכל יום שבת ויש להזמין אליו מקום דרך האתר. אל תתמהמהו והזמינו מקום כמה שבועות מראש, כיוון שהסיור הוא לגמרי “Fully Booked” רוב הזמן.
כתובת: 484 W 43rd St, New York, NY 10036, ארצות הברית.
טלפון ליצירת קשר והזמנות: +1 212-290-8124
או לחילופין, הזמינו דרך אתר האינטרנט הרשמי של Kramer’s Reality Tour.
–
–
עוד קצת ממנהטן:
אמנם הסיור הזה מתמקד במנהטן בסימן “סיינפלד”, אבל כל האתרים בהם תבקרו סמוכים לאתרים נוספים וממש מתבקש שאם כבר “אתם באזור”, תקפצו לבקר באתרי תיירות בולטים או לפחות תבינו על פני אילו אטרקציות מרתקות אתם חולפים.
הטיול במידטאון מנהטן יזמן לכם את האתרים הבאים:
–
–
כיכר טיימס (Times Square): צומת הרחובות הכי מפורסם בעולם עטור שלטי חוצות מהבהבים והומה מיליוני אנשים. בצומת הזה, שמחבר בין הרחובות ברודוויי (Broadway) והשדרה השביעית, תרגישו את ניו יורק בעצמותיכם: האווירה, כמות האנשים, האקשן, הקצב והבניינים הגדולים. אם לא הייתם בטיימס סקוור לא הייתם במנהטן.
כתובת: צומת השדרה השביעית עם רחוב ברודויי, בין רחוב 42 מערב ו-47 מערב.
–
–
מגדל אמפייר סטייט (Empire State Building): קו הרקיע של מנהטן זרוע בבניינים גבוהים ובולטים אך אין ספק שהבניין הייחודי והבולט מבין כולם הוא האמפייר סטייט בילדינג, אם בזכות עיצובו המיוחד ואם בשל העובדה שלאחר אסון התאומים הוא חזר להיות המגדל הגבוה ביותר במנהטן. האמפייר סטייס בילדינג, גורד שחקים בן מאה ושלוש קומות, הוא אחד מסמליה החשובים של העיר ניו יורק וחובה לבקר בו. כשתגיעו לשם התרשמו מחזיתו, טפסו אל הגג לתצפית מרהיבה על העיר, התפעלו מסגנון הארט-דקו והרגישו את ניו יורק. התצפית כרוכה בטיפוס לאחת משתי תצפיות אפשריות- בקומה 86 או בקומה 102, והתענוג כרוך בתשלום. מומלץ לתצפת גם ביום וגם בלילה.
שעות פתיחה: בכל יום, בין השעות 08:00-02:00 (המעלית האחרונה עולה בשעה 01:15).
כתובת: צומת השדרה החמישית עם רחוב 34 מערב.
–
–
אפר מנהטן (Uptown / Upper Manhattan) יזמן לכם את האתרים הבאים:
–
–
סנטרל פארק (Central Park): סנטרל פארק הוא שם נרדף לניו יורק ואחד מסמלי העיר הבולטים, שמהווה אתנחתא מכל האספלט וגורדי השחקים. הפארק העצום שנחשב לריאה הירוקה הכי גדולה של ניו יורק פועל מאז שנת 1859 והפופולריות שלו הייתה תמיד בשיאה- אנחנו מדברים על למעלה מעשרים וששה מיליון מבקרים בכל שנה. יש עוד מה להוסיף? אז יאללה, לכו לטייל שם, תעשו פיקניק, תגלשו על סקייטים או על הקרח, שוטו בסירה, עשו ג’וגינג, רכבו על אופניים, צפו או תשתתפו במשחקי כדור, הביטו בכלבים של המקומיים ובילדים המתוקים או שתצאו לסיור בעגלה וסוסה (כן, זה תיירותי להחריד, אבל זו אחלה שיטה שמאפשרת לראות את רוב חלקי הפארק העצום מבלי להתעייף). סנטרל פארק משתרע על שטח ענק- שלושה וחצי קילומטרים של מדשאות, גני שעשועים, פסלים, מזרקות, מגרשי משחק, אגמים, אינספור שבילים להליכה ולריצה, תיאטרון פתוח עם הופעות מזדמנות, אגמים ומזרקות, גן חיות ועוד.
כתובת: הפארק נמצא במרכז אזור האפ טאון אפר מנהטן, הוא למעשה מפריד בין הצד המערבי, אפר ווסט סייד, לצד המזרחי, אפר איסט סייד.
–
–
המוזיאונים של ניו יורק: באפר מנהטן ישנו צבר של מוזיאונים סמוכים בהם תוכלו לבלות ולטייל ימים שלמים. אם מתאים לכם לכו לביקור במוזיאון המטרופוליטן (The Metropolitan), הכולל יותר משלושה מיליון מוצגים מתולדות ההיסטוריה והאמנות האנושית.
כניסה בתשלום.
שעות פתיחה: בין הימים ראשון עד חמשי בין השעות 11:00-17:30. בימים שישי ושבת בין השעות 10:00-21:00.
כתובת: השדרה החמישית מספר 1000, פינת רחוב 82, על הגבול המזרחי של הסנטרל פארק.
–
לחובבי הז’אנר מומלץ גם ביקור במוזיאון ההיסטוריה של הטבע (Natural History Museum), שהינו עצום בגודלו ושם דבר בהווייתו. הוא נחשב לאחד המוזיאונים הגדולים והמפורסמים ביותר בעולם וכולל 46 תערוכות קבע מקיפות, הכוללות למעלה מ-30 מיליון פריטים בתחומי טבע, אנושות, אסטרונומיה, חקלאות, ימה ועוד.
הכניסה בתשלום.
שעות פתיחה: בכל יום בין השעות 10:00-17:45.
כתובת: Central Park West at 79th Street.
–
–
מוזיאון גוגנהיים (The Guggenheim Museum): מוזיאון מפורסם המציג אומנות מודרנית ושוכן במבנה מרהיב.
הכניסה בתשלום.
שעות פתיחה: בין הימים ראשון עד רביעי וביום שישי בין השעות 10:00-17:45, ביום שבת בין השעות 10:00-19:45, בימי חמישי סגור.
כתובת: השדרה החמישית מספר 1071, פינת רחוב 89.
–
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.