מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקות–
והנה חלפו להם כבר חודשיים מאז תחילת הטיול, הזמן עובר במהירות הבזק וכך גם האירועים והמקומות. יצאנו לדרך ותחנתנו הבאה בטיול היא קווימבטור. לעבר קווימבטור יצאנו עם עצבות קלה של פרידה מחברינו לגסט האוס במייסור, איתם בילינו יום יום במשך כחודש, ועם ציפייה והתרגשות להתארח בפעם הראשונה אצל משפחה הודית ולהתלוות לד”ר לאיורוודה.
כהרגלנו תפסנו אוטובוס לוקל ממייסור לקווימבטור, הנסיעה ארכה כחמש שעות, נסיעה נעימה בה עברנו מרחק של כמאתיים שישים ק”מ. הגענו לקווימבטור, בברכת גשם זלעפות, תפסנו ריקשה לביתו של ד”ר הארי, המארח שלנו. לאחר היכרות מהירה וחמה עם כל המשפחה, התמקמנו בקומה השנייה שמשמשת כקליניקה עם חדרי אירוח, בחדר נקי ומפנק, והמארחים דאגו לנו לארוחה ביתית טעימה. כך פתחנו בשעה טובה את שהותינו בקווימבטור.
הרבה פרטים על קווימבטור עצמה אין לנו לספר מכיוון שרוב שהותינו בילינו בלימודים בבית הד”ר מבוקר ועד ערב. מה שנוכל לספר הוא שמדובר בעיר של כשני מיליון תושבים. עיר תעשייתית, עם המון מפעלים. רוב התעשייה בעיר היא תעשיית רכב, תעשיית קוקוס (מפיקים מהקוקוס אינספור מוצרים שוונים, החשוב והבולט הוא שמן קוקוס, ניתן גם להפיק מהסיבים מזרונים, חבלים ועוד), תעשיית בדים מגוונת (למי שמתעניין בבדים וביגוד זה מקום מעולה לקניות..). בעיר עצמה המון חנויות מסורתיות ומודרניות. חנויות ענקיות, עם מבחר מטורף. כמו כן יש המון מסעדות, דוכנים למיצים ומתוקים, והמון אוכל רחוב. אנחנו זכינו לאכול במסעדת אנהפורנה הגדולה והמפורסמת בקווימבטור. בהחלט חוויה נעימה וטעימה. אוכל מדהים במחיר מצחיק ושירות מעבר למפנק (שירתו אותנו לפחות חמישה אנשים שדאגו שנאכל טוב טוב ושנצא מרוצים ומסופקים).
בקווימבטור יש גם מקדש עתיק, כבן אלפיים שנים. מקדש Perur . לנו יצא לבקר במקדש ובאמת מאוד מרשים, המקדש מלא אומנות, החל מפסלים, גילופים על קירות ובעץ, והמון המון ציורי תקרה וקירות מהפולקלור ההינדי. כמו כן אפשר להשתתף בטיקסי פוג’ה חוויה בהחלט מעניינת. אנשי קווימבטור חביבים מאוד. ייתכן שבגלל שהעיר כמעט ולא מתויירת המקומיים נעימים כלפי התיירים. העיר משמשת תיירים בעיקר כתחנת בינייים לקודאיקאנאל (שאליה נגיע בפרק הבא..) ולאנשים שמגיעים למטרות עסקים. על כן בעיר לרוב המלונות די יקרים ואין גסט האוסים. למי שמתעניין בחוויה עירונית, מדובר במקום מגניב לעצירה לכמה ימים, העיר חיה ותוססת אך עדיין לא המונית ומעיקה כמו הערים הגדולות בהודו.

עד כאן בקשר לעיר קווימבטור. עכשיו נתמקד במטרה שלשמה הגענו לעיר נחמדה זו – לימודי איורוודה ועל תופעה הולכת וגדלה בקרב בני המערב, הכוונה לתיירות לשם טיפולים איורוודים. האיורוודה מוכרת לרוב במערב בטיפולי המגע (עיסויים) ובטיפולי ניקיון הגוף (פאנצ’ה קארמה). כיום ניתן למצוא מטפלים איורוודים גם במערב, אך למי שמעוניין לקבל טיפולים מעמיקים ורציניים יותר עדיין עדיף לעשות זאת בארץ מולדתה של האיורוודה, כלומר בהודו. לרוב, הטיפול העיקרי שלשמו באים הוא הפאנצ’ה קארמה. אלה טיפולים לשם ניקוי הגוף שאורכים כעשרים ואחת ימים. טיפול הפאנצ’ה קארמה אינטנסיבי ואגרסיבי אך בעל תוצאות מיידיות וחזקות. טיפולי הפאנצ’ה קארמה נפוצים בעיקר באזורי דרום מערב הודו (קרלה, קרנאטאקה וטמיל נאדו). אכן, בשנים האחרונות האיורוודה תופסת תאוצה במערב. אנשים יותר ויותר נחשפים לתורה מדהימה זו. אז מהי בכלל תורת האיורוודה?
תורת האיורוודה היא רפואה שמקורה בתרבות ההינדו סראסוואטי העתיקה. התורה בת כארבעת אלפים שנים. היסטוריונים טוענים כי זוהי התורה הרפואית הראשונה שהועלתה על כתב לפני כאלפיים חמש מאות שנים. איורוודה פירושה ידע החיים. מטרת האיורוודה היא לטפל באנשים בעלי מחלות ולשמר את בריאותם של האנשים הבריאים. זוהי תורה הוליסטית, שלא מתעסקת במחלה אלא מנסה לטפל באדם באופן שמתאים לו ספציפית. יש לזכור שכל אדם הוא שונה ולכן גם ההתייחסות והטיפול שונה. לאיורוודה יש כלים מגוונים לטיפול, החל מאורח חיים ותזונה נכונים, תרגילים גופניים, תרופות שמקורן מצמחים או מיסודות כמו מתכות שונות, כמו גם טיפולי מגע.
עולם האיורוודה מרתק וכדי להעמיק בו בחרנו לפנות לד”ר הארי. את לימודיו התחיל ד”ר הארי בצעירותו, בשיטה הקלאסית של מאסטר ותלמיד, המשיך בבגרותו לתואר ברפואה והתמחה באיורוודה. במהלך השנים שימש כמנהל מחלקה לאיורוודה באוניברסיטה בקווימבטור. בשנים האחרונות פרש מעבודתו באוניברסיטה ופתח קליניקה בביתו בה הוא מטפל. הקליניקה ממוקמת בקומה נפרדת בביתו, עם חדר טיפולים, חדרי שינה למי ששוהה לתקופה ארוכה, שירותים, מקלחת ומטבח, הכול נקי וחדש. אה וכמובן מרפסת :). לקליניקה מגיעים מטופלים מקומיים ומערביים, בעיקר מארצות הברית שמגיעים לקבלת ייעוץ וטיפול.
בזמן שהותנו התארחו אצל ד”ר הארי אמא ובת מארצות הברית, מצב בריאותי קשה שלא הצליחו למצוא מענה ברפואה המערבית. ליווינו אותן במשך שבועיים וללא ספק היה מדהים לראות שיפור ניכר במצבן. לאנשים שמחפשים מענה לבעיות רפואיות שונות ומשונות שהרפואה המערבית לא נתנה להם הצליחה לתת מענה, שווה לבדוק על בתי חולים או קליניקות קטנות בהודו. ניתן היום לטוס לטיפול עם יחס חם, אוכל ולינה במחירים הגיוניים. חשוב לבדוק לפני טוב טוב ולשמוע המלצות מכיוון שכמו בכל תחום יש מטפלים טובים יותר ופחות. אנחנו יכולים להמליץ מכול הלב על ד”ר הארי פלאטרי היקר ששמח למסור את פרטי המייל שלו לכל מי שרוצה ליצור עימו קשר: pallathery@gmail.com .
קיבלנו אירוח מדהים, מלא בחום ואהבה. נתנו לנו להרגיש כמו חלק מהמשפחה, כיאה לאירוח ההודי. האוכל היה טעים, מעניין, מגוון וכמובן שבריא מאוד. כששמעו על אהבתנו למטבח ההודי לא היססו להכניסנו למטבח ולהעביר לנו סדנת דוסה בסגנון הקרלי (מקור המשפחה הוא מקרלה). המטבח הקרלי שידוע באיכותו נחשב למטבח עשיר והמפנק ביותר בהודו. מאפייניו הבולטים הם אורז וקוקוס. ימים שלמים היתלוונו לד”ר שישב והסביר בסבלנות שוב ושוב עד שהיה בטוח שהבנו, ענה על כל שאלה, תהייה או בעייה משעות הבוקר המוקדמות ועד הלילה. הלימודים היו מעמיקים ומלמדים, מעבר לכך שזכיתי ללמוד אביאנגה (טיפול שימון ועיסוי בסיסי ברפואה האיורוודית) מד”ר שלא חשב פעמיים שהדגים, הסביר, צפה ונתן דגשים כאילו יש לו את כל הזמן שבעולם ומעבר לכך הבהיר לי סוף סוף מהו מורה אמיתי.
בנוסף, למדנו והתעמקנו גם בעולם היוגה. מסתבר שהד”ר חובב יוגה מושבע ובצעירותו הודרך על ידי גורו. גם זו הייתה חוויה מעניינת ומרגשת. ללמוד יוגה מסורתית עם מורה שמעביר מתוך אהבה לעולם היוגה. למדנו על הפילוסופיה, על הפרקטיקה והד”ר הוסיף גם פן תרפי רפואי. בביקור בקווימבטור טופלנו, למדנו, אגרנו המון מידע במוח ובגוף, נחנו כמובן ואומצנו על ידי משפחה מדהימה. חוויה מעניינת שמחממת את הלב. אנחנו בהחלט התרשמנו לטובה ובהחלט נשאר לנו טעם של עוד.. הזמן עבר מהר והגיע הרגע להיפרד שוב. לאחר שנפרדנו בחיבוקים ונשיקות מהמארחים הנהדרים והמטופלות שליווינו, פלוס כמה תמונות לזיכרון יצאנו לדרך פעם נוספת. הפעם אנחנו בדרכנו לקודאי קאנל, דרומית לקווימבטור, שנמצאת על רכס הרים. נמשיך לעדכן. שולחים אהבה :*
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.