מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 5 דקות–
שינה בטיסה היא אחת הדרכים היותר מומלצות להתמודדות עם טיסות ארוכות ומשמימות, כאשר הנכם כלואים במושב המטוס ועסוקים בחיפוש התנוחה הנכונה שתאפשר לכם להגיע אל היעד במינימום נזקי גב ובמינימום ג’ט לג טורדני. אז במקום לחפש תעסוקה, להשתעמם, לבהות בחלון או לסקור את קשת הנוסעים הססגונית שלצדכם, תוכלו פשוט ללכת לישון ולהתעורר אל הנחיתה כשאתם רעננים הרבה יותר.
כאשר מדובר בטיסת לילה, סוגיית השינה במטוס הופכת לקריטית בכל קנה מידה, כשגופכם העייף משווע לשינה, אך, לעיתים קרובות, מתקשה להתמודד עם אתגרי השטח, מה שמותיר אתכם ערים, מתים מעייפות, נרגנים, חסרי מוטיבציה ובהחלט לא במצב האידיאלי להגעה אל היעד שלכם. אז בין אם מדובר בטיסה למטרה עסקית ובין אם יצאתם לחופשה, שנת לילה טובה במטוס תוכל לחסוך לכם שעות ארוכות של התאוששות ולייעל באופן משמעותי את התנהלותכם בשעותיכם הראשונות ביעד.
טסים במחלקת תיירים?
חברות התעופה השונות משקיעות, אמנם, את המרב ואת המיטב במחלקה הראשונה, ומספקות לנוסעים ברי המזל את מכלול התנאים הדרושים לשינה מפנקת בשחקים. אבל אם בחרתם לטוס במחלקת תיירים, חברות התעופה בהחלט אינן יוצאות מגדרן על מנת לספק לכם סביבת שינה נוחה ויהיה עליכם לנסות ולארגן אותה בעשר אצבעותיכם.
למה זה קורה?
תחום ההנדסה בתעשייה האווירית איננו שוקט על שמריו, מחקרים מקצועיים רבים נערכו במטרה ללמוד על צרכי השינה של הנוסע ומיטב המוחות עושים הכל במטרה לשפר את חוויית הטיסה ולהעניק לחברת התעופה יתרון על פני המתחרות לה. אז למה מיטב הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום השינה במטוס שמורים למחלקה הראשונה ואילו המושבים במחלקת התיירים אינם מזמינים ואינם מתוכננים להעניק לנוסע חוויית שינה אופטימלית?
מתברר, שחברות התעופה מתאמצות לשמור על סטנדרט של מושבי מחלקת תיירים קלים ופשוטים, מה שמונע, באופן טבעי, שילוב טכנולוגיות מתקדמות במושבים והופך את חוויית השינה של הנוסע הממוצע לבלתי נוחה עד בלתי אפשרית.
איך מארגנים סביבת שינה הולמת?
למען האמת, זה לא מאוד מסובך, ויצירת סביבת שינה אופטימלית בתנאי מחלקת תיירים היא רק עניין של תשומת לב לפרטים החשובים שעושים את ההבדל בין טיסה מעייפת ובלתי נגמרת לטיסה נוחה יחסית ששינה בצדה.
לא כל ספק, ככל שהמושב שלכם יהיה שטוח יותר, השינה שלכם תהיה נוחה ואפשרית יותר. מחקרים ארגונומיים לימדו באופן ברור שככל שהמיטה שטוחה יותר, איכות השינה גבוהה יותר”.
אבל אם אינכם מסוגלים או מעוניינים לשלם עבור מיטה שטוחה ומפנקת במחלקה הראשונה, זה לחלוטין לא אומר שחוויית השינה שלכם תהיה גרועה או שלא תצליחו כלל להירדם. כל שעליכם לעשות הוא לתת את הדעת על עקרונות המפתח החשובים בדרך לשינה נוחה במטוס!
הולכים לישון!
מכירים את אלה שנרדמים בקלות בכל מצב כשהאור, ההמולה מסביב ושאר תנאי רקע מורכבים כלל אינם נוגעים להם ואינם טורדים את שנתם המתוקה? הם לבטח יוכלו לישון בכיף גם במחלקת תיירים הומה ביותר, כשבליל הקולות והשאון העולה מכל עבר חולף לידם ואינו חודר אל בועת השינה שלהם.
אבל אם גם אתם, כמו כולנו, זקוקים לסביבת שינה מינימלית בדרך אל עולם החלומות, הכתבה הבאה מיועדת עבורכם ותעניק לכם טיפים פשוטים אבל שווים שיאפשרו לכם למצות את המקסימום ממושב המטוס שלכם ולעצב באופן עצמאי סביבת שינה אופטימלית בהתאם לנתוני השטח הקיימים.
לנוחיותכם, מציע White מספר טיפים מומלצים לשיפור חוויית השינה במחלקת התיירים במטוס, ולא משנה אם הנכם ממוקמים מקדימה, מאחור או באמצע. התייחסות נכונה ומושכלת לשלושת הפרמטרים הבאים תאפשר לכם לשפר ללא היכר את חוויית השינה בין ארץ לשמים, גם אם אינכם ישובים במושב ריקליינר נוח ומזמין. אז שימו לב לנתונים הבאים:
- אור
- רעש
- טמפרטורה
יצירת הטמפרטורה האופטימלית לשינה
יצירת טמפרטורה מזמינת שינה אינה דורשת כל מאמץ או הכנה מוקדמת. פשוט עמדו לרגע, עטפו את עצמכם בשמיכה והתיישבו חזרה במקומכם מכורבלים היטב, כשגופכם מרפה ונכון להניח לשמורות עיניכם להיעצם. עם זאת, בהנחה שאינכם מעוניינים שצוות המטוס ימהר להעיר אתכם בבהלה בדרישה לחגור חגורות בשעת הצורך, חגרו את החגורה מעל השמיכה, כך שגם בעודכם ישנים בשלווה הצוות יוכל לוודא שהנכם חגורים כהלכה.
סינון רעשי הרקע
מחלקת התיירים רועשת, הומה וגועשת, וזה טבעי בהחלט. רבים מהנוסעים נרגשים מעצם חוויית הטיסה, אחרים נוסעים בהרכב קבוצתי או משפחתי ורואים את הטיסה כחלק בלתי נפרד מהחוויה המגבשת, אחרים פורקים את השעמום בדרכים שאינן מאוד מקובלות על שכניהם למושב, ואם זכיתם לשבת בקרבת מקום לתינוק או שניים, רבים הסיכויים שתבלו את הטיסה בהאזנה מתישה למדי ליללות אופייניות מהולות בלחישות הרגעה מהוסות.
אבל רגע לפני שתתייאשו מהשינה הברוכה, אל תשכחו להיעזר בזוג האזניות הממתין לכם ומאפשר לכם לסנן בקלות וביעילות מרובה את רעש ההמולה מסביבכם. אם אתם מעוניינים לישון, תוכלו לדלג על אופציות ההאזנה המגוונות ולבחור בערוץ רעש לבן כזה או אחר שיכניס אתכם ביתר שאת לתחושת הנמנום הרצויה.
פחות אור
מי מסוגל לישון באור? בודדים. מרביתנו זקוקים, באופן טבעי לחלוטין, לחשיכה ברמה כזו או אחרת במטרה להגיע אל השינה המבורכת. כאשר מדובר בטיסה, סוגיית התאורה עשויה להיות מורכבת, בהתחשב בכך שייתכן בהחלט שחבריכם למסע יעדיפו דווקא להדליק את האור או להניח לאור השמש המסנוורת לחדור היישר אל תוך עיניכם המשוועות לשינה הגונה.
מה עושים?
צרו ריטואל שנת – טיסה נכון שיאפשר לכם להתמודד ביתר יעילות עם הבעיה. במקום לשדל את עצמכם להירדם כאשר המטוס מואר ושוקק חיים, מנעו מראש את התהליך המתיש וחסר הסיכוי, ותכננו לישון בשעות האמצע של הטיסה, כאשר המטוס רגוע יחסית. אם לא מדובר בטיסת לילה מאוחרת, מרבית הסיכויים שהשעה – שעתיים הראשונות של הטיסה יהיו רועשות למדי, כאשר הנוסעים מפטפטים בהתרגשות, אוכלים ומסתגלים לסביבה החדשה בה יבלו בשעות הקרובות, בה בעת שצוות המטוס נע במעברים ללא הרף. בסיטואציה זו, הסיכויים להירדם הם קלושים עד אפסיים, ולא מומלץ לבזבז אנרגיות מיותרות בניסיון להירדם. רק לאחר שההמולה תשכך, תוכלו גם אתם למקד את מאמציכם ולנסות לצלול אל שינה טובה ועמוקה.
לשם כך, השתדלו להיות ערוכים לעת הכושר, כשאתם שבעים, נינוחים, עטופים בשמיכתכם, מכסים את עיניכם בכיסוי העיניים הייעודי, מאזינים לרעש לבן מרגיע ונכונים להירדם להנאתכם.
בחירת המושב הנכון
למיקומו של המושב, כך מסתבר, ישנה גם השפעה מכרעת על חוויית השינה או חוסר השינה שלכם בטיסה, טוען White, וממליץ להעדיף באופן גורף מושב הסמוך לחלון ורחוק ככל האפשר ממוקדי ההמולה הקלאסיים של המטוס. זאת ועוד, ממליץ White, כדאי לבחון את עצמכם מראש ולבדוק מהו הכיוון אליו נוח לכם יותר לנטות בעודכם ישובים בכיסא. אם תגיעו למסקנה שאחד הצדדים נוח לכם יותר ותעדיפו מושב שיאפשר לכם לנטות בכיוון הנוח לכם, חוויית השינה שלכם במטוס תהיה חיובית ונינוחה יותר.
ואגב, מאחורי פיתוח של מושב מטוס מהפכני בשם Twister שהינו בעל שלד גמיש המתאים עצמו לגופו של הנוסע ומעניק לו חוויית נסיעה משודרגת ונוחה, גם אם לא זכה להימנות על נוסעי המחלקה הראשונה.
המושב הייחודי טרם זכה לתהילת העולם המגיעה לו, וזאת, היות והוא מורכב מבחינה טכנית, מה שאיננו עולה בקנה אחד, למרבה הצער, עם המוטו המוביל את חברות התעופה כיום בתחום מושבי מחלקות התיירים.
ערכו היכרות מקרוב עם המושב שלכם!
מחלקת תיירים היא, אמנם, מחלקת תיירים, על קשת החסרונות האופיינית לה, אך בשנים האחרונות חברות תעופה שונות משקיעות בפרט קטן אחד שעשוי לשדרג את חוויית השינה האווירית של נוסעי המטוס ומפנקות את נוסעי מחלקת התיירים במושבים בעלי כרית ראש מתכווננת שאת תנוחתה ניתן לשנות בהתאם לזווית הנוחה לכם. לרוב, בכריות מסוג זה, צדדי הכרית אף נשלפים ומיועדים להעניק לראשו של הנוסע תמיכה מרבית. אז אם זכיתם בכיסא שכרית הראש שלו הינה בעלת ריפוד נפרד משלה, סביר להניח שקיבלתם כרית ראש מתכווננת, ואם תקדישו את הזמן ואת הסבלנות לכוונון נכון של הכרית בהתאם לנוחות האישית שלכם, תגלו שאתגר ההירדמות במטוס הוא ריאלי יותר משחשבתם.
ואם נפלתם על מושב נטול כרית ראש תומכת מסוג זה? גם כרית צוואר איכותית תעשה את העבודה נפלא ומומלץ בהחלט להצטייד בה כאמצעי עזר משמעותי בדרך לשינה נינוחה במהלך הטיסה הבאה שלכם.
ועוד נקודה, חשובה לא פחות
הורידו לחץ, ככל שתהיו מוטרדים יותר מסיכוייכם להירדם במטוס וככל שתלחיצו את עצמכם יותר בניסיון להירדם, השינה תלך ותתרחק מכם. האמינו שהנכם מסוגלים להירדם בקלות גם במושב נוסעים בסיסי ופשוט וצייתו לכללים הבסיסיים שצוינו לעיל אשר יכניסו אתכם למצב השינה הרצוי. עשיתם הכל? אין כל סיבה שלא תירדמו כעת ותיהנו משינה נוחה (כמעט) כמו בבית!
וסרטון משלים לבחירת מיקום המושב
טיסה (ושינה) נעימה!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.