• תַפרִיט
  • תַפרִיט

חדר פנימי ללא חלונות באוניית קרוז – האם זה באמת כדאי?

דף הבית » חדר פנימי ללא חלונות באוניית קרוז – האם זה באמת כדאי?

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

כפי שידוע, רבים מעדיפים חדרים עם מרפסות. קמים בבוקר עם קרוז נופי. אין כייף יותר מזה ולנשום את אוויר האוקיינוס ​​הצח.

קרדיט לתמונה ראשית: 영훈 박  Pixabay 

אם מעולם לא הייתם בשייט בעבר, אולי לא ידעתם שיש דבר כזה חדר בלי חלון. אבל יש, והם למעשה די נפוצים. לאוניות רבות המופעלות על ידי קווי שייט מרכזיים יש מאות חדרים ללא חלונות בכל ספינה.

חדרים פנימיים נקראים כך בגלל שהן ממוקמות באמצע הספינות. רוב החדרים הפנימיים קטנים בכל ספינת תענוגות. רבים ממש זעירים (לנוסעים בודדים-סולו).

יש מקרים שבהם חדרי הנוסעים לא יקרים וצנועים בגודלפ וזה בסדר גמור, גם אם אין בו שום דבר שמפריע לנוף.

למרות גודלם הקטן, תאים בפנים יכולים לעתים קרובות להכיל עד ארבעה אנשים הודות לדרגשים נפתחים.

חדרים פנימיים עם טוויסט

בכמה אוניות חדשניות, יש תאים פנימיים ללא חלונות שמציעים נוף של העולם החיצון שהם למעשה מסכים מובנים בקירות התא כדי לתת אשליה של נוף אשנב וחלקם גם בזמן אמת בצורה כזו שהם מציעים אשליה של מרפסת. תוספת המסכים ממש משנה את תחושת החדרים.

יתרונות חדרים פנימיים בקרוז

הזמנת חדר “פנים” ללא חלונות בספינת תענוגות עשויה להיות לא כל כך גרועה כמו שאנשים מסוימים עשויים לחשוב. הנה כמה סיבות והשיקולים לכך:

חיסכון בעלויות: החדרים הפנימיים בדרך כלל זולים יותר מאשר חדרים עם מרפסות או נוף לאוקיינוס. זו יכולה להיות אפשרות מצוינת עבור בעלי תקציב. בזמן פרסום מאמר זה, למשל, תעריפי ההפלגות של מרבית הקרוזים לספטמבר 2024, היו נמוכות בכ-35% מהמחירים של חדרים מרפסת.

פחות רעש: חדרים פנימיים ממוקמים בדרך כלל באמצע הספינה, מה שיכול להיות פחות רעש מבחוץ. זה יכול לגרום לשנת לילה שלווה ורגועה יותר.

פחות אור: החדרים הפנימים הם בדרך כלל כהות יותר מחדרים עם חלונות, מה שיכול להועיל למי שאוהב לישון (כמו תינוק) בחדר חשוך או לאנשים רגישים לאור. ברגע שאתם מכבם את האורות, זה יהיה שחור גמור – סוג החושך שכמעט מפחיד לחשוב עליו. תלכו לישון בלי לדאוג שקני שמש הבוקר יתגנבו מבעד לווילונות שלכם כדי להעיר אותכם בטרם עת.

לחלק מהנוסעים חדר חשוך עשוי להיות מושך במיוחד, אם אתם מפליגים הרחק צפונה כאשר השמש נשארת ערה במשך חלק גדול (או כל) היום, כמו: אלסקה, החוף הנורבגי וסביב איסלנד וגרינלנד. או שייט דרומה במהלך החורף למקומות כמו אנטארקטיקה והחלקים הדרומיים יותר של דרום אמריקה.

יותר מקום (כאילו): חדרים פנימיים מעוצבות לרוב כדי למקסם את המרחב, מה שיכול לגרום להן להרגיש מרווחות ונוחות יותר מאשר חדרים עם מרפסות או נוף לאוקיינוס.

פחות חשיפה לתנודות ים: המקום היציב ביותר להיות בו בכל אוניית תענוגות נמוך כשהחדר ליד נקודת שיווי המשקל שלו, שזה בדרך כלל ליד מרכז האונייה. מכיוון שהחדרים הפנימיים קרובים יותר למרכז האונייה מאשר חדרי מרפסת. עם נוף לאוקיינוס ​​ומרפסת. הם יכולים להיות יציבים יותר בים סוער. החוכמה היא למצוא תא פנימי לכיוון מרכז הספינה בשני הכיוונים – לאורך ולרוחב.

יותר פרטיות: תאים פנימיים ממוקמים בדרך כלל באמצע הספינה ולעתים קרובות הם פחות גלויים מבחוץ, מה שיכול לספק יותר פרטיות. חשוב לזכור שהחדרים הפנימיים עשויים להיות קטנים יותר ואין להם אור טבעי או נוף. אם אתם אוהבים ליהנות מהנוף או מהאור הטבעי, ייתכן שזו לא האפשרות הטובה ביותר עבורך. כדאי לבדוק את פריסת החדר וגודלו לפני שאתם מקבלים את ההחלטה הסופית.

עוד ועוד

צריך לזכור שאחרי הכל אף אחד לא יוצא להפלגות כדי לבלות הרבה זמן בחדר. ברוב האוניות האטרקציות, המסעדות, הברים והטרקלינים, פתוחים לכל מי שעל הסיפון, בין אם אתם שוהים בתא קטן ביותר או הגדול ביותר.

מלבד הצורך לישון בחדר קטן יותר ללא חלונות, תקבלו את אותה חוויה על הסיפון כמו מישהו שמשלם הרבה יותר עבור חדר נוסעים מפנק, בשבריר מהמחיר.

אם אתה נוסע סולו, אתה עשוי להימנע מעמלות נוספות: כמעט כל חדר באוניות השייט מיועדות לשני נוסעים, שכל אחד משלם את הנסיעה שלו, ומטיילים בודדים בדרך כלל צריכים לשלם תשלום נוסף כדי להישאר באחד לבד. אבל לכמה אוניות יש חדרים פנימיים מיוחדים שתוכננו במיוחד לנוסעים בודדים ובכך תוכלו להימנע מתשלום נוסף של נוסעים בודדים, המכונה “תוספת ליחיד”. יש כמה חדרים עם נוף לאוקיינוס ​​המיועדות לנוסעים בודדים, אבל הן נדירות מאוד.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם