• תַפרִיט
  • תַפרִיט
החומה הסינית Saad Akhtar from New Delhi, India

לפני שאתם יוצאים לסין: הוויזה, הבריאות והכסף

דף הבית » לפני שאתם יוצאים לסין: הוויזה, הבריאות והכסף

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 6 דקות

עיינתם במפת העולם והחלטתם שאתם רוצים לצאת למסע לסין הגדולה והמרוחקת? לפני שאתם רצים ומתחילים לארוז את המזוודות, כדאי שקודם כל תשמעו על הדברים הרבים שיש לעשות לפני יציאתכם מן הארץ. ותאמינו לנו, המסע שלכם לסין מתחיל עוד הרבה לפני הנחיתה שלכם על אדמתה. עליכם לשבת ולחשוב על הרבה דברים לפני היציאה, לארגן את כל הדברים הנדרשים ורק אז לתכנן את הדרך אל שדה התעופה.

אחד מן הדברים הראשונים והחשובים ביותר שאמור להעסיק אתכם לפני נסיעתכם הוא עניין הדרכון והוויזה. אתם כנראה כבר יודעים שללא דרכון תקף אתם כבר יכולים לשכוח מהטיול שלכם לסין, לכן כדאי שתפתחו את הדרכון ותוודאו שעוד לא פג לו התוקף. אתם גם צריכים לוודא שהדרכון שלכם תקף לחצי שנה לפחות מרגע כניסתכם המתוכננת לסין. אבל אל תשכחו שאתם גם צריכים להחזיק בוויזה המתאימה. ולא, בכדי להשיג את הוויזה לא תצטרכו לעבור תהליכים מסובכים מדי כמו שרבים חושבים. אם אינכם משתייכים לתנועות הפועלות נגד המשטר בסין ומעולם לא הסתבכתם בעבירות חמורות, אין סיבה שלא תקבלו את הוויזה. אם אתם עדיין קצת מבולבלים, הנה לכם כמה מילים שיבהירו לכם את העניינים:

 

איך להשיג וויזה

איפה אפשר להשיג את הוויזה?

אתם חייבים להחזיק בוויזה המתאימה בכדי להיכנס אל אדמת סין. בכדי להשיג את הוויזה, עליכם להתייצב בשגרירות הסינית שנמצאת בתל אביב. כתובתה המדויקת של השגרירות היא רחוב בן יהודה 219, בתל אביב. בניין השגרירות הוא קטן יחסית והכניסה אליו היא דרך דלת צדדית, שאינה פונה לרחוב המרכזי. לפני הגעתכם אל השגרירות, אנו ממליצים לכם להכין את כל המסמכים הנדרשים לקבלת הוויזה וכן למלא מראש את טופס הבקשה לוויזה שאפשר להוריד מהאתר הרשמי של השגרירות (תקליקו על Chinese Visa Application Form). כך תצמצמו את זמן השהות שלכם בשגרירות. בכניסה של הבניין אחת מן העובדות תקבל את פניכם ותעבור על המסמכים שהכנתם מראש. אם כל המסמכים הנדרשים נמצאים ברשותכם ומילאתם את הטופס כראוי, היא תשלח אתכם הלאה, למקום שבו תעבירו את הטפסים לבדיקה קפדנית יותר. גם בשלב הזה יעברו איתכם על מה שכתבתם ולבסוף ישחררו אתכם הביתה. את הוויזות תצטרכו לאסוף מאוחר יותר, כעבור כמה ימים.

 

שעות הפתיחה של השגרירות

השגרירות פתוחה מיום ראשון עד יום חמישי (חוץ מחגים רשמיים) בין השעות 9:00 עד 12:30 בבוקר.

 

סוגי וויזות ועלויות

קיימים מספר סוגי וויזה שעליכם להבחין ביניהם:

1. וויזת תייר (L Visa): מופקת לתושב חוץ שמגיע לסין לביקור קצר למטרות תיירותיות, ביקור משפחתי או עניינים אישיים אחרים. זוהי הוויזה הפופולארית ביותר בקרב הנוסעים לסין, ובדרך כלל תקפה ל-3 חודשים מרגע קבלתה. ברגע שתנחתו בסין, הוויזה תהייה תקפה, בדרך כלל, ל-30 ימים.

2. וויזת עסקים (F Visa): מופקת לתושב חוץ שמוזמן לסין לביקור, מחקר, הרצאה, עסקים, במסגרת חילופי מדע, טכנולוגיה או תרבות, לימודים מתקדמים, או תקופת התמחות של לא יותר מחצי שנה.

3. וויזת סטודנט (X Visa): מופקת לתושב זר שמגיע לסין בשביל לימודים, לימודים מתקדמים או תקופת התמחות של יותר מחצי שנה.

4. וויזת מעבר (G Visa): מופקת לתושב חוץ שאמור לעשות מעבר בין טיסות בינלאומיות בשדה תעופה בסין בדרכו אל מדינה או אזור שלישי ויישאר בשדה תעופה סיני במשך תקופת זמן של יותר מ-24 שעות או שיצטרך לצאת משדה התעופה.

כמובן שקיימים עוד סוגים רבים של וויזות, אך ככל הנראה שהן אינן רלוונטיות לכם. אם בכל זאת לא מצאתם כאן את הוויזה המתאימה בעבורכם, אתם מוזמנים להיכנס לאתר השגרירות ולמצוא את הוויזה שמתאימה לכם.

 

עלות הוויזה קשורה בכמה קריטריונים:

אם יש בבעלותכם דרכון ישראלי, עלות הוויזה זולה יותר (מאשר אם יש בבעלותכם דרכון אמריקאי). הנה לכם עלויות הוויזה, בהתאם למספר קריטריונים:

  • לכניסה חד פעמית לסין – 100 שקלים (אם תבקשו שירות דחוף שיזרז את זמן ההנפקה של הוויזה – 200 שקלים)
  • למספר כניסות לסין – 150 שקלים (אם תבקשו שירות דחוף שיזרז את זמן ההנפקה של הוויזה – 250 שקלים)
  • לכניסות מרובות במשך תקופת זמן של חצי שנה – 200 שקלים (אם תבקשו שירות דחוף שיזרז את זמן ההנפקה של הוויזה – 300 שקלים)
  • לכניסות מרובות המשך תקופת זמן של שנה או יותר – 300 שקלים (אם תבקשו שירות דחוף שיזרז את זמן ההנפקה של הוויזה – 400 שקלים)

יש לשלם במזומן (בשקלים) על הוויזה.

 

זמני ההמתנה לקבלת הוויזה

בדרך כלל לוקח לשגרירות ארבעה ימים לעבור על המסמכים שלכם ולהנפיק לכם וויזה, אך אתם יכולים לבקש שירות אקספרס, שיוכל לזרז את תהליך ההנפקה וידרוש מכם לחכות רק יומיים – שלושה (בתוספת תשלום, כמובן).

בואו נעבור לנושא השני – שהוא הדאגה לבריאות שלכם:

איך תשמרו על בריאותכם במהלך הטיול בסין

וודאי יצא לכם לשמוע על מחלת הסארס ועל שפעת העופות, שהיו נפוצות פעם ברחבי סין. מודאגים שהמחלות הללו יתפסו אתכם במהלך הטיול שלכם? אין שום סיבה לחשש. לפני כל יציאה לארץ שעוד לא ביקרתם בה מומלץ לבקר אצל הרופא ולברר מהם החיסונים שאתם צריכים לקחת, אם בכלל. ובמקרה של סין, הרופא יאמר לכם שאין צורך בחיסונים ספציפיים, אלא אם כן אתם מתכננים לטייל באזורים מסוימים או בעונות מסוימות, לכן כדאי לכם בכל מקרה לעצור אצל הרופא ולהתעדכן בהמלצות.

חיסונים שאולי כדאי שתיקחו הם:

חיסון נגד טטנוס – אם אתם עוד לא מחוסנים, כדאי שתתחסנו בכל מקרה. טטנוס יכול להיגרם מזיהומו של פצע פתוח.

חיסון נגד צהבת A – מומלץ לכל בני השנה פלוס שנוסעים לסין.

חיסון נגד טיפוס המעיים – אם אתם מתכננים לבקר במקומות נידחים בסין שבהם לא יהיו מסעדות רשמיות ושתאלצו לשתות שם ממים שאינם בהכרח ראויים לשתייה, מומלץ להתחסן.

חיסון נגד קדחת צהובה – אם אתם מגיעים מאזורים שהמחלה נפוצה בהם, כמו אפריקה, החיסון הוא בגדר חובה.

חיסון נגד כלבת – אם אתם מתכוונים להיות במגע עם בעלי חיים בסין, כדאי לכם לקחת את החיסון הזה.

חיסון נגד קדחת המוח היפנית – מומלץ למי שמתכוון לטייל זמן רב בסין, בייחוד לילדים, שרגישים לעקיצות יתושים וישהו בשטחים פתוחים בזמן עונת היתושים (שנמשכת בדרום סין בין מאי לנובמבר)

 

ישנן גם כמה תרופות שמומלץ לקחת איתכם בתיק הגב, ולא יזיק גם לקחת איתכם תיק קטן של עזרה ראשונה. אל תצאו מן הארץ ללא אספקה של תרופות בסיסיות, שכן רוב הסינים אינם שולטים בשפה האנגלית ורוב, אם לא כל, התרופות בבית המרקחת הסיני יישאו עליהן כתובות בסינית – מה שלא יעזור לכם כשתסבלו מכאבי בטן נוראיים או כשתזדקקו לתרופה דחופה להורדת חום.

הנה לכם רשימה של התרופות ומוצרי ההיגיינה שאתם חייבים להביא איתכם לסין (לטובתכם):

  • משחה אנטי בקטריאלית
  • תרופה נגד כאבי ראש
  • תרופה נגד כאבי בטן או שלשולים
  • תרופה נגד הצטננות או חום
  • דוחה יתושים וחרקים אחרים
  • תרופה נגד אלרגיה (אם יש לכם)
  • קרם הגנה
  • מחטא ידיים – מומלץ ביותר, שכן בבתי שימוש רבים בסין אין נייר או מייבש ידיים, וזה לא כיף להסתובב עם ידיים רטובות
  • גליל של נייר טואלט (או יותר, תלוי כמה זמן אתם נמצאים בסין) – בהרבה מקומות לא תמצאו נייר טואלט בשירותים!

 

אוכל ושתייה בסין

אולי תופתעו לשמוע, אבל בסין קיימת בעיה מסוימת עם מי השתייה. מי הברז אינם ראויים לשתייה, לכן כשהסינים רוצים לשתות מים, הם מרתיחים אותם בקומקום ולרוב שותים אותם כשהם עוד חמים. גם אתם צריכים לשים לב לעניין וכשאין בסביבה בקבוקי מים סגורים, להרתיח את מי הברז ורק לאחר מכן לשתות מהם. ישנם כמה מלונות בסין שמעניקים לאורחים שלהם מספר בקבוקי מים בחינם בכל יום.

אם יש לכם קיבה רגישה במיוחד, מומלץ להימנע מלצחצח שיניים עם מי הברז ומומלץ גם להימנע מאכילת ירקות גולמיים. כשתלכו לאכול במסעדה בסין, שימו לב לסועדים. אם המסעדה עמוסה, ובייחוד אם היא עמוסה במקומיים – זה סימן טוב וכדאי לכם לאכול בה. אם היא ריקה מאדם, תחשבו לפני שאתם אוכלים בה משהו.

 

במקרי חירום

סביר מאד להניח שלא תצטרכו ליצור קשר עם הנציגויות של ישראל בסין במקרה של בעיה רפואית, אבל לכל מקרה שלא יבוא, אנחנו מצרפים כאן את פרטי ההתקשרות עם הנציגויות שבבייג’ינג ובשנחאי:

נציגות ישראל בבייג’ינג – כתובת: No. 17, Tianzelu, Chaoyang District Beijing 100600
מספר טלפון: 0086-10-85320500

שעות קבלה: שני עד שישי בין השעות 9:00 – 12:00

קונסוליית ישראל בשנחאי – כתובת: 7F, New Town Mansion, No.55 Lou Shan Guan Road, Shanghai

 

ועכשיו אנחנו עוברים אל הנושא השלישי שמעסיק את כל בני האדם – העניינים הכספיים:

איך תתנהלו עם הכסף שלכם בסין

ראשית כל, אנו ממליצים לכם לבדוק מהו שער המטבע הסיני לפני יציאתכם לסין. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא באמצעות “גוגל” – פשוט כתבו בשורת החיפוש “כמה זה X שקלים ביואן” ותקבלו את התשובה שאתם מחפשים. או שאתם יכולים להיכנס אל אתר שמחשב את שער המטבע.

המטבע הסיני כיום נקרא “יואן” (Yuan) או RMB והוא נכתב כך: 元

 

בנקים וכספומטים

אנו ממליצים לכם להמיר את הדולרים שלכם ליואנים בשדה התעופה, לפני שאתם יוצאים אל שטחה של סין. זאת משום שרוב המוסדות הסינים אינם מקבלים דולרים, אלא רק את הכסף המקומי.

בערים גדולות כמו בייג’ינג ושנחאי תוכלו למצוא כספומטים שמקבלים כרטיסי אשראי בינלאומיים במרכזי הקניות הגדולים ובבתי מלון בינלאומיים. על הכספומטים הללו יופיע כיתוב או תמונה המצהירים שהכספומט מקבל כרטיסי אשראי בינלאומיים. כל הכספומטים יוציאו קבלות RMB (המטבע הסיני) . זכרו שאם תרצו להמיר את היואנים שלכם חזרה לדולרים בדרככם חזרה הביתה (בשדה התעופה, למשל), תצטרכו לשמור על קבלות הכספומט או הבנק, כי אחרת לא יסכימו להמיר לכם את הכסף.

הבנק הבטוח ביותר בסין הוא Bank of China וסניף שלו נמצא כמעט בכל עיר מרכזית. בבנק תוכלו להמיר את הדולרים שלכם ליואנים. 

 

כרטיסי אשראי

כיום יותר ויותר מוסדות בסין מקבלים כרטיסי אשראי בינלאומיים. אם תתארחו במלונות ברמה בינלאומית, תאכלו במסעדות ברמה גבוהה, תרכשו מזכרות בחנויות גדולות ותבקרו במשרדי תיירות, כנראה שלא תהייה לכם בעיה להשתמש שם בכרטיס האשראי. אולם, אנו ממליצים לכם לשאול לפני שאתם רוכשים משהו, כיוון שלפעמים יוסיפו דמי עמלה אם תשתמשו בכרטיס האשראי.

 

טיפים חשובים

  • אל תשכחו להמיר בשדה התעופה את חלק מהכסף שאיתו אתם מגיעים לסין ליואנים.
  • תביאו איתכם לפחות כרטיס משיכה אחד.
  • תביאו איתכם כרטיס אשראי בינלאומי, בכדי שתוכלו להשתמש בו במלונות וכשאתם רוכשים רכישות גדולות. כדאי שיהיה לכם גם כרטיס אשראי למקרה חירום, אם חס וחלילה יגנבו מכם את המזומנים.
  • שמרו אצלכם תצלומים של כרטיסי האשראי שלכם (קדימה ואחורה) ומספרי חירום.
  • שמרו על קבלות ההמרה שלכם, בכדי שתוכלו להמיר את הכסף חזרה למטבע המקומי שלכם לפני חזרתכם ארצה.
  • אל תשימו את כל המזומנים שלכם במקום אחד – פזרו את הכסף בכמה מקומות. אתם יכולים לשים כמה שטרות בתוך הארנק ואת כל השאר לשים בתוך חגורת הכסף הצמודה אליכם, או אם אתם רוצים להיות ממש בטוחים – להחביא גם כמה שטרות בתוך כיסים שונים בתיק הגב או להשאיר כמה שטרות בתוך הכספת שבמלון. מומלץ גם לשים את כרטיס האשראי במקום בטוח.

 

טיילה, כתבה וערכה: ליאור קן-לי

מאמרים נוספים על סין

  1. תורת ההתמקחות בסין. איך תצליחו לצאת מהשווקים במחירים זולים
  2. כל מה שרציתם לדעת על החומה הסינית הגדולה
  3. כל המידע שצריך לדעת על סין, לפני שנוחתים 
  4. טיול בגן עדן עלי אדמות: המדריך למטייל בהאנגג’ואו (Hangzhou), סין
  5. מדריך למטייל בשיאן, עיר הבירה של מחוז שאאנשי שבסין
  6. טיול בשאנגחאי. המדריך למבקר בבירה המסחרית של סין
  7. מה אפשר לעשות עם הילדים בשאנגחאי
  8. מסלול טיול של שלושה ימים בבייג’ינג, בירת סין
  9. מדריך למטייל במקאו והאטרקציות המומלצות
  10. מדריך השלם למבקר בעיר הקרח, חרבין
  11. מדריך הטיולים השלם למבקר בטאיפיי, טיוואן

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם