• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך האטרקציות מרכזיות למטייל בסידני, אוסטרליה

דף הבית » מדריך האטרקציות מרכזיות למטייל בסידני, אוסטרליה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 11 דקות

בית האופרה של סידני

מבנה מורשת עולמית                                                                                                                                                                                   

המבנה הסמלי הזה הממוקם ממש על נמל סידני, בית האופרה של סידני, הצטרף אל שורה של מבנים מפורסמים אחרים מהעולם כמו הטאג’ מהאל בהודו והחומה הגדולה של סין כאשר הוכרז כמבנה מורשת עולמית על ידי וועדת האומות המאוחדות לחינוך, מדע ותרבות ב- 28 ליוני 2007.

בית האופרה של סידני תואר על ידי ועדת אונסק”ו כ”ניסוי נועז ובעל חזון אשר לו השפעה מתמשכת על הארכיטקטורה של המאה ה -20. הבניין הוא סמל ואנדרטה בעלת ערך אמנותי רב.”

אייקון של סידני

בית האופרה של סידני הצטרף אל 16 אתרי מורשת עולמית אחרים בו בזמן.  מספר אתרי המורשת העולמית של אוסטרליה כיום הוא 19.
המבנה אשר עוצב על ידי האדריכל הדני יורן אטזון, שזכה בתחרות עיצוב עולמית בזכות עיצוב בית האופרה, נפתח באופן רשמי ב- 20 באוקטובר 1973 על ידי המלכה אליזבת השנייה.
המבנה הפך מאז מזוהה במידה רבה עם סידני והפך לסמל הבלתי מעורער של העיר והנמל.

 4.5  מיליון מבקרים מדי שנה

כ- 4.5 מיליון מבקרים פוקדים את בית האופרה של סידני מדי שנה. כ- 1.5 מיליון מתוכם צופים בהופעה כלשהיא במתחם המבנה.
כנראה שאף מבקר בסידני לא פספס את ההזדמנות לרכב על אופניים או ללכת ל’בנלונג פוינט’ ( Bennelong Point), שם בית האופרה של סידני מבהיק בלובנו על רקע שמי סידני ומרגלות המבנה נשטפים במי הנמל.

‘הסלעים’ (The Rocks)

 מקום הולדתה של אוסטרליה

‘הסלעים’ (The Rocks) זה בעצם כפר מהמאה ה -19 אשר מוקף ע”י ‘סידני קוב’ (Sydney Cove), ‘קמפבלס קוב’ (Campbell’s Cove) ו’מפרץ וולש’ (Walsh Bay)  ושנמצא בקצהו הדרומי של גשר הנמל.

זהו למעשה מקום הולדתה של אוסטרליה המודרנית היות קפטן ארתור פיליפ התיישב כאן ב 1788.

משם למענה סידני של היום צמחה לה.

הגנים הבוטניים המלכותיים של סידני (Sydney Royal Botanic Gardens)

נווה מדבר בלב העיר

מדרום לנמל סידני, פחות או יותר מזרחית לבית האופרה שוכנים הגנים הבוטניים המלכותיים של סידני – כ- 30 דונם של צמחייה ירוקה, ממש ליד מרכז העסקים של סידני.

הגנים הבוטניים המלכותיים של סידני פתוחים לקהל בכל ימות השנה, למעט בערב החג ‘יום שישי הטוב’ (Good Friday).
הגנים הבוטניים המלכותיים של סידני אשר הוקמו בשנת 1816, מהווים את המוסד המדעי העתיק באוסטרליה, עם אוספים של יותר מ 7500 מינים. כמו כן, הגנים הבוטניים הם בעצם החווה הראשונה של אוסטרליה.
הגנים הבוטניים של סידני הם אתר נהדר לטיולים ארוכים לאורך העיקול של ‘חוות קוב’, מ – ‘Man of ‘War Jetty close לבית האופרה של סידני, אל הנקודה של ‘גברת מקוורי’ (Mrs Macquaries Point ) במזרח ומשם אל מתחם הגלריה לאמנות של ניו סאות’ ויילס.

בריכות וקיוסקים

קיימים גם מסלולים אחרים כמובן והם חוצים זה את זה פעמים רבות. מסלולים אלו מובילים בסופו של דבר, כל אחד בדרכו, לשתי קבוצות של בריכות, מרכז מבקרים וחנות לגינות, מסעדות וקיוסקים, פסלי גינה ומספר אזורים עם גינות מעוצבות.

קיימים סיורים מודרכים במקום. לאילו שבוחרים להצטרף אליהם, הם זמינים כל יום בשעה 10:30 בבוקר, למעט בחגים ציבוריים.

כמו כן  ישנו סיור נופים במין רכבת קטנה אשר זמין גם כן למעוניינים בעבור תשלום סמלי.

גישה לכיסא גלגלים קיימת אך חשוב לציין שקיימיםמספר שבילים תלולים באזורים המדורגים כמו למשל באחד המסלולים לכיוון גן ‘פיוניר’ ((Pioneer בו מוצג אורן מסוג ‘וולאמי צעיר’ (young Wollemi pine). למרות זאת יש גישה לכיסא גלגלים לאתר זה מרחוב מקוורי ((Macquarie St..

בתוך הגנים

ארמון הנציב, אשר בעבר שימש כמגורים הבלעדיים של מושל מדינת ניו סאות’ ווילס, נמצא בתוך שטח הגנים הבוטניים של סידני. הוא ממוקם על גבעה המשקיפה על בית האופרה של סידני ו’חוות קוב’ Farm)  (Cove והוא פתוח לקהל הרחב לסיורים בהם ניתן לראות חפצים מיוחדים ויחודיים, ארכיטקטורה מעניינת וכו’.

ברר באילו ימים ושעות ארמון הנציב פתוח.

מתןך האזורים המגוננים להפליא, ניתן להגיע למרכז הטרופי של סידני ydney Tropical Centre, גינות הוורדים והתבלינים העסיסיים, החווה הראשונה, משרכת סידני (Sydney Fernery) ופאלם גרוב (Palm Grove) .

 הכניסה לגנים הבוטניים המלכותיים של סידני היא ללא תשלום, אם כי צריך לשלם כדי להיכנס למרכז הטרופי.

איך מגיעים
אוטובוסים מגיעים לגנים הבוטניים של סידני וישנם מספר חניונים בקרבת מקום. אם מגיעים ברכבת, צריך לעצור באחת מהתחנות ‘סנט ג’יימס’, ‘מרטין פלייס’ או ‘סיקולר קי’ (Circular Quay) ומשם להתקדם לכיוון מזרח לאורך רחוב ‘מקווארי’ (cquiarie.

חלק מן הבניינים הנמצאים בסמוך לגנים הבוטניים הם הקונסרבטוריון למוסיקה, ספריית המדינה, בית הפרלמנט של ניו סאות’ וויילס, בית החולים של סידני, ה’מנטה’, מגורי החיילים בהייד פארק, קתדרלת סנט מרי וכמובן, הגלריה לאמנות של ניו סאות’ וויילס.


דרלינג הרבור

ממש בלב סידני

ממש בלב סידני שוכן לו נמל ‘דרלינג’ ((Darling Harbour, אטרקציית המבקרים של הפרבר ‘וואטארסייד’ (Waterside. זה מספיק קרוב בכדי להגיע בהליכה מהרובע העסקים המרכזי. למעשה ניתן לראות את קו הרקיע של העיר מקרוב ממרכז הקניות ‘הרבורסייד’ (Harbourside.

יש מספיק מקומות חנייה בתוך ומסביב לאזור.
כמו כן, ניתן להחנות גם ממש מחוץ לנמל דרלינג – או בחניון התת קרקעי שלו ומשם ולקחת רכבל אשר כולל מבט על האתר ממעוף הציפור. תוך כדי תוכל להחליט היכן לעצור.
עוד אפשרות היא להגיע באמצעות מעבורת או מונית מים, דרך המזח ‘פירס’ ((Pierce ולהתחיל את הביקור שלך משם.

קניות ובידור

המים, בשביל עיר הממוקמת על הים, הם אטרקציה בפני עצמם אך בעצם איזורי הקניות באתר זה הם מה שהופכים את נמל ‘דרלינג’ לאטרקטיבי כפליים.
כאן תוכלו למצוא את מסך הקולנוע הגדול במדינה, גובהו כשמונה קומות, בתיאטרון ה’איימקס’.

מצפון נמצא האקווריום של סידני ולידו ‘עולם חיות הבר’ של סידני. לאחר הליכה קצרה דרומה תגיעו לגן סיני עם שבילים מפותלים ובריכות שלוות.

מרכז הבידור והקניות הענק של סידני נמצא בקצה הדרום מזרחי של נמל ‘דרלינג’.
ממערב נמצא מוזיאון תחנת כוח אשר מציע תערוכות שקשורות באופנה ובטכנולוגיה חדשנית.
הליכה צפונה דרך היכל הכנסים, תוביל ל ‘הרבורסייד’ ((Harbourside. זהו איזור עם מספר רב של חנויות ומסעדות.

בקצה הצפוני של ‘הרבורסייד’ נמצא המוזיאון הימי הלאומי האוסטרלי אשר שוכן ממש על שפת המים ליד נמל ‘דרלינג’ ומכיל מוצגים המתעדים את ההיסטוריה הימית של אוסטרליה.

בקזינו של סידני (לשעבר סטאר סיטי) תמצאו מספר סוגי בידור אבל בעקרון אין יותר מדי מה לראות שם.

באיזור נמצאות גם טיילות רחבות עם איים של דשא ירוק שבהם אנשים יכולים להירגע, יש את מופעי הרחוב המזדמנים, קונצרטים מאורגנים ופעילויות אחרות. לילדים יש תמיד את רכבי הקרנבל בקצה המזרחי.

מטיילי יום אשר מבקרים בנמל ‘דרלינג’ מגלים מהר מאוד למה האיזור פופולרי.


עין המגדל בסידני (Sydney Tower Eye)

נקודת ציון בסידני

ממש בלב ליבו של מרכז העסקים של סידני ממוקם בניין בגובה 305 מטרים ושמו ‘עין המגדל’. המבנה עצמו הוא ייחודי, בולט מאוד והוא הגבוה הגבוה ביותר בעיר. עוד נקודה מעניינת היא שהמבנה הוא למעשה יותר גבוה מאורכו של הגשר של נמל סידני.

המגדל עבר מספר שינויי שמות ו ב- 22 בספטמבר 2011 ולאחר חודשים של שיפוצים הוא נקרא ‘עין המגדל’ של סידני.
‘עין המגדל’ בסידני מספק פלטפורמת צפייה אוויריתאשר דרכה ניתן לצפות בסידני וסביבתה.
ביום בהיר, אפשר לראות אפילו עד החוף המרכזי בצפון, ההרים הכחולים במערב וגם עד ‘וולונגונג’ (Wollongong)  ואת חוף ‘אילווארה’ (Illawarra) בדרום.

אבל בניין עין המגדל בסידני הוא לא רק ציון דרך, פלטפורמת תצפית ונקודת איפוס לאלו שאיבדו את דרכם בעיר. כיום הוא מציע גם ‘הליכת שמיים’ (Skywalk) שהיא בעצם הליכה סביב החלק החיצוני של המגדל וגם קולנוע עם 4 מימדים שמציג תמונות ונופים של סידני.

חזונו של דונלד קרון

‘עין המגדל’ של סידני, נפתח באופן רשמי ב -27 בספטמבר 1981,לאחר שבנייתו החלה שבע שנים קודם לכן.
הוא נבנה כדי לעמוד רעידות אדמה,ורוחות עזות אשר תוקפות פעם בכל אלף שנה. ‘עין המגדל’ של סידני הוא עדות מרשימה לעבודה של האדריכל דונלד קרון שחזונו היה ליצור את הסמל הזה, “מחט” השמים.
צריחו של ‘עין המגדל’ של סידני שווה בגודלו לבניין בגובה 9 קומות. הוא יכול להכיל מקסימום של 960 אנשים ומכיל שלוש מעליות עם מהירות גבוהה. 56 כבלי פלדה מייצבים את המגדל.

מגדל בעל מספר שמות

יש בלבול מסוים לגבי שמו של המגדל. תושבים רבים כבר מתייחסים למבנה זה כאל מגדל ‘סנטרפוינט’ (Centrepoint Tower). בעבר היה זמן בו הוא נקרא מגדל ‘איי אם פי’ (AMP Tower), אחרי בעליו, עם  האותיות AMP מוטבעות על הצדדים של הצריח.
איך שלא נקרא המגדל קודם לכן (ויש אזכורים של מגדל ‘סנטרפוינט’ במספר מדריכי נסיעות ומדריכי רחוב מסוימים) הוא נקרא באופן רשמי מגדל סידני עד שצורפה אליו העין בספטמבר 2011.
כל השמות המוזכרים פה למעלה הם בעצם כולם אותו הבניין.

מכיוון שהבניין נראה ממקומות רבים בעיר, ‘עין המגדל’ של סידני משמש גם כדי לסמן אירועים בעיר למשל אולימפיאדת סידני 2000, כאשר דמויות חוט של הספורטאים האולימפיים הותקנו עליו.

  

חיי בר בסידני

דרלינג הרבור

האטרקציה ‘עולם חיי הבר’ בסידני נפתחה בנמל ‘דרלינג’ של סידני בספטמבר 2006, ומכילה בעלי חיים ייחודיים לאוסטרליה, ציפורים ויצורים אחרים  במרחק צעד ממרכז העיר.
בספטמבר 2011, שם האטרקציה השתנה ל ‘עולם חיי הבר סידני’ והיא כרגע חלק מקבוצת ‘מרלין אנטרטיינמנט גרופ’ (Merlin Entertainment Group) שגם מפעילה את ‘עין המגדל’ והאקווריום של סידני.  

נמל ‘דרלינג’ עצמו הוא מקום מפלט מועדף על מבקרים ומקומיים כאחד תודות לפארקים, גני שעשועים, טיילת, קולנוע איימקס, מוזיאונים, בוטיקים, קניות, משחקים, מרכז כנסים, אולמות תצוגה, מסעדות, בתי קפה, אקווריום – ועכשיו גם חיות בר.

הצצה לעולם חיות הבר

למבקרים עם זמן מוגבל ולסקרנים מקומיים, האטרקציה ‘עולם חיי הבר’ מציעה הצצה אל קיומם של מינים שונים של בעלי חיים, ציפורים, זוחלים וחרקים המצויים ב’בוש’ אוסטרלי, בביצות, ביערות הגשם ובמדבריות.

קחו בחשבון שאם אתם מחפשים לבקר במתחמים תחת כיפת השמיים (כמו אלו בפארק חיות הבר ‘פיטרדייל’ במערב סידני), עם קנגורו, וואלאבי או בתי גידול שונים של עולם החי באוסטרליה (למשל גן החיות טרונגה  (Taronga)אשר נמצא מרחק נסיעה במעבורת מסירקולר קי (Circular Quay) ‘עולם חיי הבר’ סידני לא יהיה המקום בשבילכם.

עולם החי האוסטרלי הייחודי

מה ש’עולם חיי הבר’ בסידני מציע בעצם זה מגוון מעניין ומיוחד של עולם החי האוסטרלי, נגיש מאוד למבקרים בסידני אשר יכולים פשוט ללכת אליו – עם מגוון של בעלי חיים אוסטרליים בתשעה בתי גידול ייחודיים. נאמר שיותר מ 6000 בעלי חיים נמצאים ב’עולם חיי הבר’ של סידני בתוך המערכות האקולוגיות שלהם.
כשאתה משוטט לך להנאתך באתר זה מזכיר במעט תערוכות המוזיאון, עם זכוכיות ומנורות – אלא שהמוצגים, כמובן, הם חיות בר.

“סליחה, מה זה היצור הזה?”

חלק מהמינים, חסרי החוליות במיוחד ,נמצאים בנישות קטנות, ולפעמים קשה לראותם.
אולי יש צורך בתיוג נכון שיאפשר לזהות את המינים השונים של בעלי החיים. אולי זה היה בתכנון ומאז שביקרתי זה כבר נעשה. אחרי הכל, אני ביקרתי שם ממש אחרי שהאטרקציה נפתחה.

כל הדרך אל  הקוואלות

הכלובים או יותר נכון איזורי התצוגה הם גדולים ,ממש כמו בחלקת הזוחלים ונראים די פתוחים במקום בו אתה מוצא קסווארי, וואלאבי וקואלה.
כצפוי, כשמדובר בבעל חיים המזוהה במידה רבה עם אוסטרליה, יש מקום למכירת מזכרות ולכן הקואלות נמצאים במתחם שלהם בסוף מסלול ‘חיות הבר’ ממש לפני חנות המזכרות.

הגעה למקום

‘עולם חיי הבר’בסידני נמצא במרחק הליכה ממרכז העיר.
אם מגיעים ברכבת, צריך לרדת בתחנת העירייה שנמצאת על קו סירקולר קי (Circular Quay), להיכנס לרחוב ‘מרקט’ (Market Street) מיד לאחר בניין המלכה ויקטוריה ואז לפנות מערבה לכיוון נמל דרלינג.
‘עולם חיי הבר’בסידני נמצא בצמוד לאקווריום, בין מפרץ ‘קוקל’ (Cockle Bay) למזח רחוב ‘קינג’ (King Street Wharf).

אם ברצונך לקחת את הרכבת הקלה ממרכז העיר, תצטרך לרדת בתחנת ‘פארק דרלינג’. אם לקחת את המעבורת מ’סירקולר קי’ (Circular Quay) , נא לרדת ברציף האקווריום של נמל ‘דרלינג’.
אם הנך מגיע מהתחנה המרכזית, תצטרך לקחת את הרכבת הקלה אל נמל ‘דרלינג’, לרדת בתחנת ‘מפרץ פירמונט'(Pyrmont Bay) , ואז ללכת מזרחה על גשר ‘פירמונט’.

אם אתה מגיע באוטובוס של סידני אקספלורר, תצטרך לרדת בתחנה מספר 22.

 

תיאטראות בסידני

מדריך להצגות התיאטרון בסידני

בית האופרה של סידני הוא נקודת הציון המוכרת ביותר בסידני.  כמו כן, המבנה עצמו מהווה סמל אומנותי – בעיקר של אמנויות הבמה.
למבקרים ולמקומיים כאחד, זה הוא בניין לבן ייחודי עם גגות שנראים כמו מפרשים על רקעם הכחול של השמים. כהולכי רגל אנחנו רואים את זה ממערב ‘סירקולר קי’ (Circular Quay)  ומהעיקול של נמל סידני. כנוסעים באוטובוס או במכונית אנחנו נוכל לראות זאת כשנהייה על כביש ‘בראדפילד’ (Bradfield ) כשהוא חוצה את נמל סידני על הגשר לכיוון דרום, לפני הכניסה לכביש המהיר ‘קייהיל’.
כאן בעצם המסע מתחיל, שעובר דרך תיאטרון האופרה, היכל הקונצרטים, תיאטרון הדרמה, ומשם לחדרים חדשים יותר אשר ביניהם ה’סטודיו’.

המשכן לאמנויות הבמה

בית האופרה של סידני הוא מרכז אמנויות הבמה של סידני.  מיקומו הוא במרכז הפיזי של סידני וכיוצא בזה יש לו מיקום מאוזן היטב בין הפרברים הצפוניים והדרומיים, ובין בפרברים המערביים והאוקיינוס ​​השקט העצום.
צפונית לנמל נמצא תיאטרון הבית של ‘אנסמבל’ (Ensemble Theatre), ממש על שפת המים ב’קיריבילי’ (Kirribilli). עוד קצת צפונה משם נמצא תיאטרון ‘סנט גלן’ אשר שוכן בבית ‘בלרוז’ (Belrose)  ליד הפרבר ‘פרנץ’ פורסט’ (Frenchs Forest).

אבל החשובים שבהם הם אלו שנמצאים בסביבה הקרובה של בית האופרה, ברדיוס של שבעה קילומטרים בערך, הלא הם ‘תיאטרון סידני החדש’ ושני תיאטראות המזח ב’וולש ביי’, התיאטרון המלכותי, על רחוב ‘קינג’, מרכז הבידור הענק בנמל ‘דרלינג’, אשר הופך בקלות לתיאטרון של גילברט וסאליבן האופרטות וגם של הופעות מוסיקליות ואומנות אחרות וגם תיאטרון ה’דקו הקפיטול’ (Deco (Capitol הגדול שממוקם קרוב לצ’יינה טאון.

מהצלב מערבה

מעבר לרחוב אליזבת ולתוך ‘סורי הילס’ (Surry Hills) ממוקם תיאטרון רחוב ‘בלוואר’ (Belvoir St Theatre) אשר נמצא במרחק הליכה מהתחנה המרכזית, שם ליד ה’קינגס קרוס’ נמצא את חברת התאטרון ‘גריפין’ (Griffin Theatre Company). קרוב יותר לרובע העסקים המרכזי ובמרחק הליכה קצר מתחנת העירייה, נמצא תיאטרון ‘ג’נסיאן’ (Genesian)  שהוא בעצם כנסיה לשעבר.
מערבה לאורך ‘ברודווי’ נמצא ‘תיאטרון הגשר’ (כיום בשימוש רק מדי פעם), לא רחוק מדי משלושת בתי התיאטראות במרכז ‘סימור’ שנמצא על ‘סיטי רואד’ ((City Road  וקרוב בצורה נוחה למסעדה רב-גונית שנמצאת על כביש ‘גלב פוינט’ (Glebe Point Road) .

ישנם גם מספר בתי תיאטרון רציניים שצצו להם במספר פרברים מ’פרמטה’ (Parramatta) ועד ל’פנריט’ ((Penrith  למרגלות ההרים הכחולים.

אבל זה לא הכל

אלו המוזכרים למעלה הם לא כל המקומות לאמנויות הבמה בסידני. צריך גם לראות גם מקומות חדשים יחסית כמו ‘קאריג’ וורקס (CarriageWorks)  שב’אבלי’ (Eveleigh)  שליד הפרבר ‘רדפרן’, (Redfern) מבנה תיאטרון המצעד של המכון הלאומי לאומנויות הבמה באוניברסיטת ניו סאות’ וויילס, תיאטרון ‘אנמור’ (Enmore) בניוטאון, ‘הארמון’ בבונדי ביץ’ ועוד בתי תיאטרון רבים אשר פזורים על פני מספר פרברים בסידני.

תושבים ומבקרים כאחד מבקרים בבתי בתיאטראות ולכן יש מגוון רחב של אומנויות הבמה בכל מקום. סידני מציעה סוגים שונים של תיאטרון ובידור אשר יתאימו לטעמו של כל אחד.
זוהי סידני, העיר והתיאטרון.

חופים בסידני

“ביום בהיר של שמש, אין עוד עננים”

שיר מצוין. כאשר השמש זורחת מתקופת האביב ועד הסתיו (ספטמבר – מאי) בסידני, זה זמן מצוין לשיר או שניים ולביקור באחד מהחופים הרבים של סידני, אלה עם החול הלבן, אשר נמצעים בעיקר לאורך החופים המזרחיים של העיר.
זה כמעט תמיד זמן מתאים לים בסידני, לאחר שהקור של החורף עבר. זה ככה בסופי שבוע במיוחד כאשר ההמונים נוהרים לחופים למשחק כדורעף חופים, לגלישה או סתם כדי לשכב על החוף ולתת לשמש של יום ראשון (חופש באוסטרליה) לעטוף אותם בחום שלה.
הים, החוף והשמש באוסטרליה הם כמעט חלק מהדת!

החופים ממש קרובים

בסידני, חוץ מבפרברים המערביים, אתה אף פעם לא נמצא יותר מחצי שעה מאחד החופים הפופולריים.

בין נהר ‘הקסבורי’ (Hawkesbury) בצפון והפארק המלכותי הלאומי בדרום העיר, מלאה סידני בחופים אשר ניצבים ממש על פני האוקיינוס ​​השקט, החל מהחוף הפופולארי פאלם ביץ’ ועד החופים של ‘קרונלה’ (Cronulla).
‘פאלם ביץ’ הוא חצי אי שנגמר בצפון ב ‘ברנג’ואי'(Barrenjoey) כאשר ניתן ללכת על חוף הים מצדו של האוקיינוס ​​השקט כדי להגיע לחוף ‘ברנג’ואי’.
מעבר ל’פיטווטר’ ((Pittwater נמצאים החופים ‘מקרל הגדול'((Great Mackerel ו’קראוונג’ ((Currawong אשר נמצא ממש ליד הפארק הלאומי ‘קו-רינג-גאי צ’ייס’ ((Ku-ring-gai Chase.

  


איזור הסיני (צ’יינה טאון) בסידני

חנויות ומסעדות

התכונות הבולטות ביותר בצ‘יינה טאון של סידני היא המסעדות שלה באזור ‘היימרקט’,(Haymarket) בעיקר לאורך רחוב ‘דיקסון’, המוכר כמרכז האוכל והמסחר הסיני של סידני.
במילים ‘סידני’, ‘רחוב דיקסון’ ו’צ’יינה טאון’ משתמשים הסועדים לסירוגין למרות שהם בעצם מתכוונים לאותו המקום. המקומיים יגידו לפעמים שהם הולכים לרחוב ‘דיקסון’ גם כאשר הם הולכים למסעדות או לחנויות סיניות שאינן בדיוק ברחוב ‘דיקסון’ אבל הם באזור הכללי של ‘היימרקט’.


צ’יינה טאון כנקודת ציון

השווקים בסידני שנמצאים ברחוב ‘היי’ ((Hay כמה מטרים מערבה מרחוב ‘ג’ורג’ פינת רחוב ‘תומס’ מהווים את נקודת הציון המוכרת ביותר של הצ’יינה טאון. רחוב ‘דיקסון’ מתחיל מול השווקים ברחוב ‘היי’ (Hay Street) ומשתרע על פני שני רחובות, עד לרחוב ‘גולבורן’ ((Golburn Street בצפון.

רחוב ‘דיקסון’ הוא בעצם מדרחוב הסגור לתנועת כלי רכב. ישנן מסעדות וחנויות זו לצד זו לאורך הרחוב, אז אם אתם מחפשים אוכל סיני, פה תוכלו להתפנק.

אוכל בשעת לילה מאוחרת

כאשר רוב המסעדות סגורות בסידני, אתם לא תטעו אם תפנו לכיוון צ’יינה טאון בו נמצאות מספר מסעדות אשר פתוחות עד מאוחר ואפילו עד שעות הבוקר המוקדמות ומציעות קערת קונג’י ((congee  או ארוחה מלאה.

סמורגסבורד (Smorgasbord) ויאם צ’ה (Yum Cha)

מלבד כמה ארוחות צהריים ממוצעות, הארוחה עשויה לכלול את מנת ה’סמורגסבורד’ (rgasbord הסינית תמורת תשלום קבוע לאדם ומנת יאם צ’ה Yum Cha, המכונה לפעמים ‘דים סאם’ במדינות אחרות, שבה אתה יכול לבחור מתוך מגוון מנות סיניות קטנות שמובלות על עגלות.

מקומות קדושה
מקומות הקדושה הסיניים בסידני נמצאים הרחק מאזור ‘היימרקט’ המסחרי.
המקום הכי קרוב ל’היימרקט’ הוא הכנסייה הטאואיסטית ‘אוורגרין’ (Evergreen) של ניו סאות’ וויילס אשר עברה למחנה ההכשרה המשטרתי לשעבר, ברחוב ‘בורק’ ((Bourke ב’רדפרן’ ((Redfern בשנת 1998.
קצת דרומה משם נמצא מקדש ‘יו מינג’ Yiu Ming ברחוב ‘ריטריט’ ((Retreat שבפרבר אלכסנדריה, דרומית לתחנת הרכבת ‘רדפרן’.

במערב הפנימי נמצא מקדש ‘זה יאפ’ ((Sze Yup ברחוב אדוארד, שנמצא בפרבר ‘גלב’ Glebe.

הגעה אל צ’יינה טאון

אם אתם מגיעים בנסיעה החניה הנוחה ביותר תהיה חנית ה’בידור’ ((Entertainment Carpark, עם נגישות מכיוון דרום מרחוב ‘קי’ Quay או מרחוב ‘פיר’ Pier מכיוון צפון.

אתם יכולים גם לחנות בחניון ‘גולבורן’ (Goulburn) שנמצאת בפינת הרחובות ‘גולבורן’ ו’אליזבת’ ואז פשטו ללכת מערבה.

ניתן גם להגיע עם תחבורה ציבורית בעזרת 3 אופציות נוחות –

אופציה אחת היא הרכבת הקלה או ה’מונורייל’ של נמל ‘דרלינג’ שעוצרות ב’היימרקט’.

אופציה שנייה היא לקחת את האוטובוס שעובר דרך רחוב ‘ג’ורג’ ולרדת בתחנה הקרובה לרחוב ‘היי’.

האופציה השלישית היא להגיע ברכבת – לרדת בתחנה המרכזית (Central Station), ללכת לכיוון צפון בפארק ‘בלמור’ Belmore ד לרחוב ‘היי’ ואז לפנות לכיוון מערב על רחוב ‘היי’.

אפליקציות שימושיות למטיילים בסידני (Sydney)

TripView Sydneyאם אתם מתכננים לעצור לביקור בסידני ואין ברשותכם רכב פרטי, אנו ממליצים על הורדת האפליקציה הזו, שתעזור לכם להתנייד בנוחות בתחבורה הציבורית של העיר, הכוללת רכבות, אוטובוסים ומעבורות. האפליקציה תציג בפניכם לוחות זמנים, תתריע בפניכם כשהאוטובוס מגיע, תספר לכם מאיזה רציף יוצאת הרכבת שאתם צריכים, תאפשר לכם לתכנן מראש את מסלול הנסיעה שלכם ועוד!

 

  Sydney Food Trucksהכול התחיל בשנת 2011, בזמן ישיבת הלילה המאוחרת הפתוחה בנושא הכלכלה בסידני, בה נשאלו המשתתפים מה היו רוצים לראות במהלך שעות הלילה המאוחרות ברחובותיה של העיר. רבים השיבו שבשעות הלילה המאוחרות, כשהם מסתובבים ברחובות שעות על גבי שעות, הם אינם מוצאים מסעדות פתוחות וגוועים ברעב. וכך, נולדו משאיות המזון של סידני, דוכני מזון ניידים העושים את דרכם ברחובות העיר בשעות הלילה המאוחרות ומגישות לעוברים ושבים מגוון נשנושים, ביניהם המבורגרים צמחוניים, סביצ’ות, פסטות ומיצים טריים. בעזרת האפליקציה, תוכלו לראות היכן ממוקמות משאיות המזון בזמן אמת, לקבל הוראות הגעה אליהן ולדפדף בתפריטים.

האתר הרשמי של האפליקציה: Sydney Food Trucks.

סידני – מקורות מידע שימושיים:

אתר תיירות רשמי של סידני: http://www.sydney.com/holiday-planners

המדריך לסידני באתר Lonely Planet: Sydney

העברות שייט, בתי מלון ושדה תעופה

סיורי סיור (הופ-און-הופ-אוף, בית האופרה וכו ‘), כרטיסים (גן חיות, חיי ים וכו’), טיולי יום

ספרים, מדריכים ומפות על סידני, אוסטרליה באנגלית. משלוח חינם

 –

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם