מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 10 דקותביטוח נסיעות לחו”ל הוא מהחשובים ביותר שאתם יכולים לרכוש לעצמכם. רבים משקיעים זמן וכסף בתכנון המסלול, האטרקציות השונות, השכרת הרכב והזמנת הטיסות. אבל, הם שוכחים ומזלזלים בנושא ביטוח הנסיעות. אך, יש סיכונים רבים בזמן טיול בחו”ל. יכול להיות שתצטרכו לדחות את הטיסה, אולי תאבדו את המזוודה שלכם, וחס וחלילה, אתם עלולים לחלות או להיפצע במהלך הטיול. במקומות מסוימים, כמו בארה”ב, טיפולים פשוטים יחסית עשויים להסתכם באלפי דולרים. למזלכם, יש ביטוח נסיעות, שיכול לעזור לכם כלכלית במקרה שמשהו משתבש. חשוב להתאים את הביטוח לגילכם, מצבכם הרפואי ואופי הטיול. אז, מה כולל ביטוח נסיעות לחו”ל ומה אתם צריכים בשביל החופשה שלכם? הנה כל הפרטים.
אך לפני זה… כמה טיפים חשובים
- בכל נסיעה מומלץ לעשות ביטוח של חילוץ והטסה. העלות אפסית וכל אחד בכול מצב עלול לשבור משהו שיחייב בהטסה רפואית שעולה הרבה הרבה כסף.
- לוקחים כדורים למחלות קיימות? יש חובה ליידע את חברת הביטוח, משום שאם לא תיידעו לא תהיו מכוסים במקרה של כל אירוע. דבר זה מייקר את הביטוח.
- אם אתם נוסעים לחו”ל עם מלווה/שותף, חשוב ששניכם תהיו מבוטחים באותה חברת ביטוח. כי אז הם מוגדרים כמלווה במקרה שיש בעיות המצריכות אשפוז ו/או הארכת השהייה.
בררו עם סוכן ביטוח אישי (לא אינטרנטי), באיזה מקרים אפשר לקבל החזר על ביטול נסיעה עקב מצב רפואי (לכל חברה יש קריטריונים שונים). בדרך כלל, החברות מספקות החזר רק בעקבות שהייה במיון או אשפוז או החמרה של מצב רפואי (אך ורק באישור רופא מקצועי).
חשוב להדגיש: כותב המאמר איננו סוכן ביטוח אלא מידען תיירות. לכן, מומלץ להתייעץ עם סוכן מקצועי כדי לוודא שאתם רוכשים את הביטוח הטוב ביותר עבורכם. המידע שבמאמר מבוסס על דברים שאספנו מסוכני ביטוח.
אם אתם מתלבטים איפה לעשות את ביטוח הנסיעות שלכם, קראו – השוואת ביטוחי נסיעות: איפה כדאי לעשות ביטוח?
רוצים לדבר עם סוכן לגבי ביטוח נסיעות לחו”ל? מוזמנים למלא את הפרטים הבאים בטופס ואנו נעביר את הפרטים שלכם לסוכן ביטוח מומלץ, שיחזור אליכם ויעזור לכם לבחור את הביטוח המתאים ביותר עבורכם.
תוכן עניינים:
אילו פוליסות ביטוח קיימות ומה המחירים?
על מה להסתכל כשרוכשים ביטוח נסיעות לחו”ל?
סעיפים חשובים שכל אחד צריך בביטוח נסיעות לחו”ל
סעיפים שרלוונטיים לאנשים מסוימים
ומה אפשר לעשות אם שכחתם לעשות ביטוח נסיעות לחו”ל?

אילו פוליסות ביטוח קיימות ומה המחירים?
קיימים שלושה סוגים של פוליסות ביטוח, כל אחת בעלות שונה:
- ביטוח לבריאים עד גיל 60. זוהי הפוליסה הבסיסית, שעולה בין 1.2 ל-3.5 דולרים ליום. חשוב להדגיש שאנשים הסובלים ממחלות כרוניות כמו סכרת, לחץ דם וכולסטרול גבוה צריכים לרכוש ביטוח מורחב שיכסה את המחלה הכרונית. אם לאדם כזה תהיה בעיה כלשהי והביטוח יקשור אותה למצבו הכרוני, לא יהיה כיסוי ביטוחי.
- ביטוח לנוסעים עם מחלות קודמות. נוסעים אלה לא התאשפזו בחצי השנה האחרונה ואינם זקוקים לאישור רפואי מיוחד. חייבים להכניס סעיף ביטוח החמרה של מחלה קיימת. אם לא תעשו זאת וחס וחלילה תהיה בעיה, לא תהיו מכוסים ותצטרכו לשאת בהוצאות.
- ביטוח לנוסעים עם מצב רפואי. נוסעים אלה חייבים למלא שאלון ולקבל אישור מרופא החברה כדי לקבל את הביטוח. במקרה של מחלות קשות, כדאי לבדוק אם יש כיסוי למחלות קשות. בדרך כלל ביטוחים אינם כוללים סעיף כזה, אך חשוב לדעת אם קיים. אם התאשפזתם מעל 24 שעות בחצי השנה האחרונה, לא תהיו מכוסים בכל מה שקשור לסיבת האשפוז.
אז מה המחיר?
מחיר הפוליסה הסופי תלוי בגיל המבוטח, מצבו הרפואי, היקף הכיסוי ובהרחבות שנרכשות עבורו. ישנן חברות שאינן מבטחות נוסעים מעל גילאים מסוימים, בדרך כלל מעל גיל 75. אך, ישנן חברות שמוכנות לבטח כמעט בכל גיל לאחר מבחינת מצבו הרפואי של המבוטח וקביעת פרמיה על פי רמת הסיכון. אם מצבכם הרפואי השתנה במהלך 6 החודשים האחרונים, זה עלול לגרום לסייגים ולהחרגות בהיקף הכיסוי הביטוחי ולעיתים אף לדחיית בקשה לביטוח.
הביטוח הזול ביותר הוא זה שנעשה באמצעות קופות החולים. קופת החולים אינה המבטחת אלא חברת ביטוח, שיצרה קשר עסקי עם הקופה. התיק הרפואי אינו חשוף בפני חברת הביטוח ולכן חשוב להצהיר על כל הבעיות הרפואיות הקיימות.
בכל מקרה, אל תנסו לעבוד על חברות הביטוח. הן יודעות הכול וינסו לא לשלם אם לא עמדתם בתנאים. ולכן, מסרו את דוח המידע הרפואי שמספקת קופת החולים שלכם שמפרט בדיוק אילו תרופות אתם נוטלים ואם יש לכם מחלות כרוניות. יש ליידע גם לגבי אשפוזים ובירורים בחודשים האחרונים.
אפשר לרכוש את הביטוח עד 90 יום מראש. אפשר לבטח גם 365 יום מראש, אבל אם קרה משהו יום לפני החופשה, הביטוח לא יתפוס.
על מה להסתכל כשרוכשים ביטוח נסיעות לחו”ל?
לא משנה באיזה גיל אתם ומה מצבכם הרפואי, חשוב לעשות ביטוח נסיעות לחו”ל. גם אנשים בקבוצות סיכון יכולים לעשות ביטוח נסיעות בחברות מסוימות. מומלץ לבטח את עצמכם ברגע שסגרתם את הטיסות ולא לחכות לדקה ה-90. עדיף שתיקחו ביטוח טוב, שאולי יעלה קצת יותר היום, אבל יציל אתכם מחר.
הנה כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם כשאתם רוכשים את ביטוח הנסיעות:
- זמן הביטוח. תוודאו שהביטוח כולל סעיף שאתם מבוטחים מרגע צאתנו לשדה התעופה ועד מועד החזרה הביתה. דקה אחרי או לפני חצות נחשב יום חדש. חשוב לוודא שתקופת השהייה בחו”ל תואמת את מספר ימי הטיול שלכם.
- ללא הגבלה בהוצאות. ההוצאות הרפואיות עלולות להגיע לאלפי דולרים, בייחוד במקומות כמו ארצות הברית, שם יום אשפוז הוא מהיקרים בעולם. לכן, חשוב לרכוש ביטוח שלא יגביל את סכום ההוצאות על ימי אשפוז, תרופות, ביקורי רופא והוצאות עקיפות.
- כולם צריכים להיות מבוטחים באותה חברה. אם אתם נוסעים עם אנשים נוספים, כדאי שכולם יהיו מבוטחים באותה חברה. אם אחד מהנוסעים עשה ביטוח “משופר”, כדאי לבדוק שהאנשים האחרים מכוסים במקרה שיקרה לנוסע הזה משהו. אחרת, עדיף שכולם יעשו ביטוח “משופר”. לדוגמה, אם זוג אנשים נוסעים יחד וקרוב משפחה של אחד מהם נפטר, חשוב שגם בן הזוג יפוצה.
- גובה הפיצוי החד-פעמי במקרה של מוות או נכות. בסעיף זה יכולים להיות פערים גדולים בין חברות הביטוח השונות. הפוליסה הבסיסית תציע תשלום של 10,000 שקלים בלבד, בעוד שיש פוליסות שמציעות כ-50 אלף דולר. לצד זאת, יש לציין שסעיף זה הוא הכי פחות חשוב.
- הסדר תשלום ישיר לבית החולים. זה חשוב, כדי שלא תצטרכו לשלם את ההוצאות ורק אחר כך לקבל החזר.
- מוקד סיוע בינלאומי 24/7. חשוב שיהיה מוקד שעמו תוכלו ליצור קשר לקבלת עזרה, הנחיות ועצות. יש להצטייד במספר הטלפון של המוקד.
- ביטוח במדינות עם אזהרת מסע. חברות הביטוח לא מחויבות לשלוח חילוץ והצלה למדינה עם אזהרת מסע. לכן, אם בחרתם לנסוע לאחת ממדינות אלה, האחריות היא עליכם.
טיפים לאוכלוסיות מסוימות:
- ביטוח נסיעות לנשים בהיריון: חברות מסוימות מבטחות נשים בהיריון רק עד השבוע ה-26 ואחרות עד לשבוע ה-32. לאחר מכן, יש לרכוש הרחבה וגם אז לדעת, שהיא אינה מכסה הוצאות שקשורות להיריון עצמו.
- ביטוח נסיעות לחיילים משוחררים: חיילים משוחררים לשלושה חודשי ביטוח חינם. מומלץ לוודא שהפוליסה מתאימה לאופי הטיול שלכם וכוללת במידת הצורך כיסוי על ספורט אתגרי, איתור וחילוץ.
- לאנשים המתכננים טיפול רפואי בחו”ל: חשוב לעדכן את חברת הביטוח בתכניות שלכם.
- לגיל הזהב: בני גיל הזהב יצטרכו לשלם יותר על ביטוח נסיעות, בגלל שחברות הביטוח רואות גיל זה בסיכון מוגבר. זה לא הוגן, אבל זה חוקי. כדאי לחפש ביטוח מתאים מוקדם ככל האפשר, כדי שיהיה לכם זמן למצוא את הביטוח הטוב ביותר במחיר הזול ביותר. אם כבר בוטחתם בעבר, הרבה יותר קל להשיג כיסוי בחברה שכבר מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלכם מאשר לפנות לחברה חדשה.
- מבוטחות במסגרת כרטיס אשראי: חשוב להדגיש שביטוח במסגרת כרטיס אשראי מכסה רק את בעל הכרטיס, ומדובר רק בכרטיס בינלאומי או כרטיס זהב או פלטינה. עבור כל בן משפחה נוסף יש לצלצל לחברת הביטוח שעובדת עם כרטיס האשראי ולהרחיב את הביטוח. שימו לב לכיסוי הכספי במסגרת הפוליסה, כדי להימנע מכיסוי חלקי. דמי ההשתתפות מאד גבוהים וסכומי הכיסוי מאד נמוכים, מה שמעמיד את כל העניין באי כדאיות. חשוב לציין שביטוחי החינם של כרטיסי האשראי לא מתבצעים באופן אוטומטי. אי-לכך, יש לצלצל לחברת הביטוח ולהפעיל את הביטוח וזאת על-ידי קבלת מספר קוד אישי.
ביטוח נסיעות לחו”ל בזמן מגיפה:
כיום, בשל מגפת הקורונה, ביטוח נסיעות לחו”ל הפך לחובה. הקורונה עוד לא עזבה את העולם ולכן, אנחנו צריכים לקחת אותה בחשבון כשאנחנו ניגשים לרכוש ביטוח נסיעות. אם אתם בוחרים לעשות את הביטוח מול סוכן, כדאי לשאול אותו אם אפשר לעשות ביטוח, בצל הקורונה, למדינה שאליה אתם רוצים לטוס. ייתכן שהמדינה מפעילה מגבלות מסוימות על תיירות נכנסת או שישראל אינה מאפשרת נסיעה אליה.
צריך לשאול את הסוכן את הדברים הבאים:
- האם תקבלו החזרים עבור הטיסות, הלינה, הקרוזים, הפעילויות וכל מה שרכשתם במידה שתאלצו לבטל את הנסיעה עקב כניסה לבידוד?
- מה התקרות לכיסוי הביטוחי בזמן הקורונה?
- האם הכיסוי כולל את כל ההוצאות הכרוכות בבידוד בחו”ל, כולל לינה? ואם יש צורך בהארכת הבידוד מעבר ל-14 יום, האם הביטוח מכסה?
- האם ביטוח הנסיעות מכסה אותי במקרה של הידבקות בווירוס?
- האם פוליסת הביטוח כוללת כיסוי עבור הוצאות רפואיות גם עבור מגיפה? מהו סכום הכיסוי? (למעט במקרים של חיתום רפואי, כלומר מצב רפואי קיים המצריך התייחסות מיוחדת)
- האם ביטוח הטיסה כולל בדיקת קורונה?
- מה כולל כיסוי מגן מגפה?
- האם הפוליסה מכסה הפסדים בעקבות תקופת בידוד לאחר חזרה לארץ?
- אני בחו”ל וחושש/ת שנדבקתי בזמן הנסיעה. מה כדאי לעשות?
- ביטלתי את הנסיעה שלי. האם אפשר לבטל את הביטוח שרכשתי?
- מה כולל ביטוח הנסיעות למי שנדבק במגפה בחו”ל מעבר להוצאות רפואיות?
- האם אפשר לקבל החזר מהביטוח אם לא אושר לעלות לטיסה עקב בידוק רפואי בנתב”ג?
- האם ההרחבה לקיצור נסיעה מכסה חזרה מוקדמת לארץ עקב התפשטות המגיפה במדינת היעד?
חשוב: אם קיבלתם (חס וחלילה) קורונה בזמן הטיול ואתם עושים בדיקת PCR שמתגלה חיובית. אתם בבעיה רצינית. חברות הביטוח לא מכסות (נכון ל 27.06.2022) את ביטול הקרוז
בכל מקרה, אם אתם רוצים להיות בצד הבטוח, יכול להיות שעדיף לכם לדחות את החופשה ולחכות לראות מה קורה עם המגיפה. אם אתם בקבוצת סיכון, יכול להיות שגם לא יבטחו אתכם או שידרשו תשלום גבוה פי שלושה וארבעה.
סעיפים חשובים שכל אחד צריך בביטוח נסיעות לחו”ל:
קיצור/ ביטול נסיעה:
זהו הסעיף החשוב ביותר בביטוח הנסיעות. הסעיף הזה מכסה עד 4,000 דולר אם תצטרכו לבטל או לקצר את הנסיעה בעקבות מצב רפואי שלכם או של בני משפחתכם מדרגה ראשונה. במקרים מסוימים, אפשר להרחיב למשפחה מדרגה שנייה. הסעיף הזה יכסה את כל העלויות של כרטיסי הטיסה, המלונות והשכרת הרכב. העלות: עד 5 דולר.
יש חריג בסעיף הזה: אם קרוב המשפחה שבגינו ביטלתם/ קיצרתם את הטיול היה במיון או מאושפז בחצי השנה האחרונה, אז הביטוח לא מכסה. זאת, כיוון שהיה סיכוי גדול שיקרה משהו.
טיפ קטן: כדי להוזיל את עלויות הלינה שלכם, אנו ממליצים לעשות את הדבר הבא: לאחר שרכשתם את הטיסה שלכם, הזמינו מיד לינה ישירות מאתר ההשוואות הזה. בשלב הראשון, עשו השוואת מחירים וחפשו לינה עם אפשרות ביטוח. שימו לב עד מתי אפשר לבטל את ההזמנה, כי כל מלון פועל באופן שונה. הזמינו את המלון המתאים לכם. מיד אחרי סגירת הביטוח, גשו לאתר ההשוואות ובדקו מה מחיר המלון כעת, האם המחיר ירד או שיש מבצע במלון אחר. אם אכן מצאתם מחיר טוב יותר, קודם כל בצעו הזמנה חדשה ללא אפשרות ביטול (כי אתם הרי מבוטחים) ומיד לאחר מכן בטלו את ההזמנה הניתנת לביטול.
מה לגבי ביטול נסיעה מכל סיבה?
לפעמים צריכים לבטל את הטיסה מסיבה כלשהי, שאינה מוות או מחלה קשה של קרוב משפחה. מה עושים במצבים האלה? לאחרונה, חברת ביטוח ידועה יצאה עם ביטוח חדש שמאפשר ביטול נסיעה מכל סיבה שהיא עד הרגע האחרון, כולל קבלת החזרים על ההוצאות. זה אומר שאתם יכולים לבטל את הנסיעה מכל סיבה, גם אם פשוט לא בא לכם לטוס בסוף. בדקו האם הפוליסה שלכם כוללת אפשרות לביטול נסיעה מכל סיבה. חובה לרכוש את הביטוח הזה בשבוע הראשון שלאחר רכישת כרטיס הטיסה.
במקרה של תביעה, סכום ההחזר ללקוח נקבע על 80% מהעלות ללקוח בפועל (לאחר הביטול) של השירותים שבוטחו במסגרת הפוליסה ועד 80% מסכום הביטוח כפי שבוטח בפוליסה. לדוגמה, אם המבטח ביטוח כרטיס טיסה בסכום 700$ ולאחר ביטול הכרטיס, קיבל החזר מחברת התעופה בשווי 200$, אזי במקרה זה הוא יקבל מהביטוח החזר של 400$ השווים ל-80% מ-500$ (העלות בפועל לאחר הביטול).
ניתן לבטל את הטיסה או חבילת הנופש מרגע רכישת הביטוח ועד 12 שעות לפני מועד יציאת הטיסה. כדי להגיש תביעה תצטרכו את המסמכים הבאים:
- טופס תביעה ממולא ע”י המבוטח.
- מסמך מספק התיירות או חברת התעופה שבו נאמר כי הלקוח ביטל את הטיסה. מסמך זה כולל את שם הספק, חברת התעופה, קוד מזהה לטיסה, שמות הנוסעים שביטלו את הטיסה ומועד הודעת הביטול, כולל תאריך ושעה.
- אם בנוסף לביטול הטיסה בוצע חיוב כלשהו לטובת כרטיסי הטיסה או שירותים נוספים כבית מלון, השכרת רכב וכדומה, יש להגיש אסמכתאות חיוב ואסמכתאות לתשלום דמי ביטול.
יש לזכור שאם הביטול אינו ביוזמתכם אלא ביוזמת חברת התעופה או ספק התיירות, הביטוח אינו מכסה.
עיכוב/ אובדן כבודה:
אחד מהסיוטים הגדולים של הנוסעים לחו”ל זה שהמזוודה לא תגיע ליעד שלכם. לכן, מומלץ לדאוג שפוליסת הביטוח תכלול סעיף של עיכוב/ אובדן כבודה. סעיף זה יספק לכם פיצוי כספי במקרה שהכבודה מתעכבת או נאבדת בדרך.
אם אתם רואים שהמזוודה מתעכבת בהגעה, צריך לפנות מיד לחברת התעופה ולהוציא אישור שהמזוודה מתעכבת. אם אחרי כמה ימים המזוודה עדיין לא הגיעה, יש לפנות טלפונית לחברת התעופה ולבקש אישור שהמזוודה אבדה.
חברת התעופה אחראית לפצות במקרים כאלה, אבל חברות הביטוח גם נותנות פיצוי במקרים כאלה. יש לדווח לחברת הביטוח על עיכוב הכבודה. בחברת מגדל ובפספורט קארד, תקבלו תוך זמן קצר את הפיצוי ישירות דרך האפליקציה. בחברות אחרות, תקבלו את הפיצוי רק לאחר החזרה לארץ והגשת האישורים. אם אבדה הכבודה, תקבלו פיצוי עם החזרה לארץ בכל חברות הביטוח אלא אם מדובר במקרה של חיים ומוות. חברות הביטוח בדר כלל נותנות פיצוי של עד 2500 דולר על המזוודה והחפצים שהיו בה, לאחר החזרה לארץ, מעריכים את שווי החפצים ומקבלים פיצוי בהתאם.
לרוב, הסעיף הזה של ביטוח על כבודה קיים בכל פוליסה אלא אם ביקשת להוריד אותו. למשל, אם אתם נוסעים רק עם כבודת יד שתעלה איתכם למטוס, לא שווה להוסיף את הסעיף הזה כי אין מצב שהכבודה תלך לאיבוד.
ומה עושים עם הכבודה ניזוקה? גיליתם שהמזוודה ניזוקה במהלך הטיסה? חברת התעופה אחראית לפצות על הנזק. חשוב לגשת מיד לחברת התעופה כדי לקבל את המסמכים המבטיחים פיצוי, כדי שלא יטענו אחר כך שהמזוודה ניזוקה בדרך למלון.
ביטוח צד שלישי (צד ג’):
זהו סעיף חשוב ביותר, שאמור להגן עליכם מהוצאות שנגרמות מרשלנות שלכם.
איתור וחילוץ:
באופן כללי, אם כנראה לא תצטרכו איתור וחילוץ עם אתם מתכננים לטוס לאירופה, אבל תמיד כדאי להיות בצד הבטוח. איתור וחילוץ יכול להציל אתכם במקרה של רעידת אדמה, צונאמי או כל אסון טבע אחר. אם אתם נוסעים לאפריקה, אסיה או דרום אמריקה, כיסוי איתור וחילוץ הוא בגדר חובה. אם חברת הביטוח לא מוכנה לבטח, מומלץ לפנות לחברות חיצוניות שנותנות שירותי חילוץ ואיתור בעלות זניחה של דולרים בודדים ליום.
ניתן להרחיב את הביטוח, שיכלול הטסה רפואית ופינוי במקרה הצורך, בעלות קטנה.
סעיפים שרלוונטיים לאנשים מסוימים:
ביטוח ציוד יקר:
אם אתם מטיילים עם ציוד יקר, כדאי לשדרג לביטוח ציוד יקר. אל תסתמכו על ביטוח מטען רגיל, שמכסה אובדן ציוד בסכום של עד 1,700 דולר בלבד.
אם יש לכם ביטוח תכולת דירה, אתם יכולים במקרים רבים להוסיף את הציוד היקר לביטוח זה. בעלות של 4% מערך הציוד (לשנה), הביטוח יכסה גם גניבה בחו”ל.
חשוב לשים לב לתנאי הפוליסה, כי יש פוליסות שאינן תקפות במקרים של גניבת ציוד מתוך מכונית חונה.
איך מקבלים את כספי הביטוח? בתביעה על אי הגעת מזוודה למדינת היעד, יש להביא אישור כתוב משדה התעופה המאשר שהמזוודה לא הגיעה. יש לצלם את האישור ולהעביר לחברת הביטוח. בתביעה על גניבת רכוש מבוטח, חובה להציג אישור מהמשטרה המקומית על אירוע הגניבה.
כיסוי על גניבת מכשיר סלולרי/ מחשב נייד:
הוספת הכיסוי הזה מעלה משמעותית את מחיר הביטוח. חשוב גם לזכור שהכיסוי הזה מכסה רק גניבה ובשביל לקבל את הפיצוי, יש לגשת למשטרה המקומית ולקבל אישור על גניבה. חברת הביטוח אינה משלמת על נזקים או אובדן המכשיר הנייד. בנוסף, חברות הביטוח דורשות מהלקוחות לגלות מידת אחריות אישית מינימלית. למשל, אם אתם השארתם את הנייד שלכם על חוף הים ונכנסתם למים מבלי להשאיר עליו השגחה, אתם אשמים אם הוא נגנב והחברה אינה מפצה.
ביטול השתתפות עצמית – רלוונטי להשכרת רכב:
אם אתם מתכננים לשכור רכב בחו”ל, כדאי להוסיף את הסעיף הזה. אם תעשו תאונה, חברת ההשכרה תבקש השתתפות עצמית. במקרה כזה, תוכלו להפנות אותם לחברת הביטוח והיא תשלם את ההשתתפות העצמית. בסעיף זה אפשר לבחור את התאריכים המדויקים בהם תשכירו רכב, כך שתשלמו רק על הימים האלה.
מומלץ לשכור את הרכב דרך חברת אוויס. התהליך שם במקרה של השתתפות עצמית הוא הרבה יותר חלק. אין צורך לשלם את הסכום בחו”ל. בשאר החברות, צריך לשלם בחו”ל ומחזירים לכם בארץ.
כיסוי ספורט אתגרי:
ספורט אתגרי הוא ספורט שכרוך בסיכון מסוים, כמו סנפלינג, סקי וצלילה. זהו סעיף חריג בפוליסה. לכן, אם אתם מתכוונים להשתתף בספורט אתגרי כלשהו, חשוב להוסיף את הסעיף הזה לביטוח. עלות ההרחבה נעה בין 0.5 ל-2.5 דולרים ליום. יש לציין שגם פעילויות שאינן נראות לכם כפעילויות אתגריות, כמו טיול ג’יפים, אטרקציות ימיות (אבובים/ בננות) וכדומה חייבות ברכישת כיסוי לספורט אתגרי. לכן, מומלץ מאד להתייעץ עם סוכן ביטוח שיגיד לכם אם אתם צריכים הרחבה לספורט אתגרי.
ומה אפשר לעשות אם שכחתכם לעשות ביטוח נסיעות לחו”ל?
הגעתם למדינת היעד ונזכרתם ששכחתם לעשות ביטוח? אל דאגה. יש אפשרות לעשות ביטוח נסיעות גם כשכבר יצאתם לדרך, אך תצטרכו לשלם קצת יותר. עם זאת, כדאי לזכור לעשות לפני כדי לצמצם את הסיכון שתצטרכו לבטל את הטיסה ולשלם.
האם שווה לשקר לחברת הביטוח?
ישנם אנשים הבוחרים לשקר לחברות הביטוח ולטעון כל מיני טענות מופרכות על הפסדים שלא היו ולא נבראו כדי להוציא מהן כסף. מבדיקות שנעשו, מסתבר שבין 15 ל-20 אחוזים מתביעות הביטוח הן הונאה. אז האם גם לכם כדאי לשקר לחברת הביטוח. קודם כל, נבהיר שלא כדאי לשקר. ואם אתם עדיין מתלבטים, הנה שלוש סיבות מדוע אסור לבצע הונאת ביטוח:
- זה לא מוסרי. מדובר במעשה לא ישר ולמעשה, ברמאות. האם שווה לאבד את המוניטין הטוב בשביל כמה דולרים? התשובה היא – לא!
- זה לא חוקי. מדובר בהונאה לא חוקית. אם יעלו עליכם – וסביר להניח שיעלו עליכם – תצטרכו להחזיר את כל כספי הפיצויים ואולי אפילו לשלם קנס גבוה או לעמוד לדין בבית המשפט.
- אתם גורמים לאנשים אחרים לשלם יותר. כאשר יש עלייה בכמות התביעות, חברות הביטוח מעלות את הפרמיות. מעבר לזה, חברות הביטוח יתחילו לאבד אמון בתובעים, יתחילו להקשות על אנשים לקבל את הפיצוי המגיע לכם, ויצמצמו את כמות הכיסויים שהן מציעות. זה יביא לכך שמטיילים רבים יהיו הרבה יותר פגיעים במהלך הטיול שלהם. לכן, כשאתם מבצעים הונאה אתם לא “דופקים” רק את חברת הביטוח אלא אנשים תמימים שלא עשו דבר.
לסיכום:
ביטוח נסיעות לחו”ל הוא חשוב לכל אחד ואחת שרוצים לטייל, לא משנה באיזה גיל או מצב רפואי הוא או היא. חשוב להקדיש זמן ולחפש את התנאים הטובים ביותר עבורכם במחיר הזול ביותר האפשרי ולא לחפש את המחיר הזול ביותר ללא תנאים מתאימים. חשוב לקרוא את האותיות הקטנות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע כדי לבחור את הפוליסה המתאימה ביותר עבורכם. יש הרבה סעיפים שכדאי לכלול ואחרים שהם לא חובה כלל וכלל. והכי חשוב, אל תשכחו לצלם, לתעד ולהקליט במידה שמשהו משתבש במהלך החופשה, כדי שתוכלו לקבל את הפיצוי המגיע לכם!
שתהיה לכם נסיעה טובה!
כתיבת המאמר נעשתה בעזרתו של אלון ארן מומחה לביטוחי נסיעות בחול
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.