מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
אם ייצא לכם להגיע אל צדה הצפוני של מדינת קליפורניה, אתם יכולים לעצור בעיר הפיננסית והתרבותית המובילה באזור, סן פרנסיסקו (San Francisco).
–
אם ייצא לכם להגיע אל צדה הצפוני של מדינת קליפורניה, אתם יכולים לעצור בעיר הפיננסית והתרבותית המובילה באזור, סן פרנסיסקו (San Francisco). סן פרנסיסקו היא העיר-מחוז המגובשת היחידה בקליפורניה וצפיפות האוכלוסין שבה הוא השני בגודלו בארצות הברית, מיד אחרי העיר ניו יורק (New York), כך שאל תתפלאו אם תראו סביבכם המוני אנשים. בתור העיר שדורגה במקום ה-44 כיעד התיירותי הנחשק ביותר בעולם, לסן פרנסיסקו יש הרבה מאד מה להציע לתייר שאוהב לראות, ללמוד או סתם לשכב על חוף הים ולנוח. בשנת 2011 העיר דורגה במקום השישי ברשימת הערים המבוקרות ביותר בארצות הברית. אז אם גם אתם רוצים להיות מהאנשים שמגיעים לסן פרנסיסקו, הנה לכם המדריך למטייל, שיחשוף בפניכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על העיר המיוחדת הזו.
סן פרנסיסקו – היסטוריה על קצה המזלג
אם אתם בעניין של היסטוריה, אז נספר לכם שהעיר נוסדה בשנת 1776 על ידי מתיישבים מספרד שהגיעו אל האזור והקימו מצודה לצד שער הזהב. עשרות שנים מאוחר יותר, בשנת 1849, בתקופת בהלת הזהב של קליפורניה, העיר החלה לפרוח בקצב מסחרר ונהפכה לעיר הגדולה ביותר בחוף המערבי באותה התקופה. מאוחר יותר, בשנת 1856, סן פרנסיסקו נהפכה באופן רשמי לעיר-מחוז הודות למספר הרב של תושביה. בשנת 1906 רעידת אדמה הרעידה את העיר ושריפה הציתה את מבניה, מה שהרס שלושה רבעים מהעיר, אולם סן פרנסיסקו הצליחה לשקם את עצמה במהירות ותשע שנים מאוחר יותר אירחה את תערוכת פנמה-פסיפיק הבינלאומית.
מזג האוויר בסן פרנסיסקו
אחד מהדברים הראשונים שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני שאתם יוצאים לטיול במדינה אחרת הוא – מה יהיה מזג האוויר? אתם הרי צריכים לדעת איזה בגדים אתם צריכים לארוז מראש. זה לא יעזור לכם שתסתכלו ביום שבו תצאו מפתח בית המלון באתר האינטרנט שמציג את מזג האוויר ותגלו שקור אימים בחוץ, אם יהיו לכם במזוודה אך ורק בגדים קצרים. אז הפתרון הוא להיערך מראש.
אם אתם מתכננים להגיע לסן פרנסיסקו בחודשי הקיץ, כמו למשל ביוני וביולי, צפו למזג אוויר קריר. בערבים מזג האוויר עשוי להיות אפילו קר. בחודשים אלו אתם יכולים גם לצפות לערפל שיטשטש לכם את הנופים היפים של העיר. אם אתם מתכננים להגיע אל העיר בינואר צפו לגשם ותגיעו עם מטריות ומעילי גשם, כיוון שינואר נחשב לחודש הגשום ביותר בסן פרנסיסקו. העונות המומלצות ביותר לביקור בעיר הן עונות הסתיו והאביב. בעונות אלו השמיים בהירים יותר ואתם צפויים להיתקל בפחות גשמים.
–
מידע שימושי
לוח אירועים בסן פרנסיסקו
שדה-התעופה הבינלאומי של סן פרנסיסקו
המקומות השווים ביותר מחוץ לגבולות העיר סן פרנסיסקו
–
מה אתם יכולים לעשות בסן פרנסיסקו
בסן פרנסיסקו תוכלו למצוא עשרות אטרקציות שבהן תוכלו לבקר, אבל סביר להניח שלא כל האטרקציות יתאימו לכם. יש אנשים שאוהבים לבקר במוזיאונים, יש אנשים שאוהבים לעשות סיבוב בפארק ואחרים פשוט אוהבים לשבת על חוף הים ולהשקיף על השקיעה. בדיוק בגלל זה החלטנו לחלק את עשרים האטרקציות המובילות ביותר בסן פרנסיסקו לכמה קטגוריות, לנוחיותכם.
חמש האטרקציות שיעניינו את אוהבי המוזיאונים
1. מוזיאון “תאמינו או לא!” של רוברט ריפלי (Ripley’s Believe It Or Not!) – אם אתם אוהבים לקרוא ספרי קומיקס ועוד לא יצא לכם לשמוע על רוברט ריפלי, אז כדאי שתתחילו לשמוע. ריפלי היה אחד מהאנשים המפורסמים ביותר בעולם במחצית הראשונה של המאה ה-20. הוא היה מגדולי יוצרי הקומיקס ואהב לחפש אחר כל מה שנראה מוזר ויוצא מגדר הרגיל. בגיל 14 הצליח למכור את הקריקטורה המצחיקה הראשונה שלו למגזין LIFE והסתפק בשמונה דולרים בלבד. כנראה שהמגזין מאד התרשם מיכולותיו של ריפלי, שכן כבר בגיל 15 הוא אייש משרה בעיתון San Francisco Bulletin וזמן קצר לאחר מכן ב-San Francisco Chronicle. ב-1918, בזמן שעבד עבור ה-New York Globe בשרטוט קריקטורות ספורט, החליט להשתעשע קצת ויצר את הקריקטורה המפורסמת שלו – “Champs and Chumps” (אלופים ואידיוטים) – שהציגה דמויות של אתלטים ששוברים שיאים מטורפים בתרגילים מגוחכים. למשל, אחד מן “האלופים” רץ כ-92 מטרים ב-14 שניות, כשהוא בעצם רץ אחורנית כל הדרך! אחרי דיונים ממושכים, החליטו לשנות את שמה של הקריקטורה ל-“תאמינו או לא!”, מה שוודאי מסביר לכם את שמו של המוזיאון.
ריפלי לא רק יצר קריקטורות יוצאות מגדר הרגיל, אלא גם אהב לטייל סביב לעולם. בטיוליו הרבים חיפש אחר סיפורים מיוחדים ויוצאי דופן שבהם יוכל להשתמש על מנת ליצור קריקטורות מעניינות יותר. בתקופת חייו נחשב להרפתקן, שכן רוב האנשים העדיפו שלא לצאת מגבולות הארץ שלהם. ריפלי ביקר בעשרות ארצות, ביניהן הודו וסין.
ואחרי ההקדמה הארוכה הזו על חייו של רוברט ריפלי, אנו יכולים גם לספר לכם על המוזיאון עצמו. מוזיאון “תאמינו או לא!” הוא מבנה בעל שתי קומות המציג בתוכו תצוגות יוצאות מגדר הרגיל, משונות בצורה יוצאת דופן ובקיצור, כאלו שיגרמו לכם להגיד: “אנחנו לא מאמינים!” זוהי ללא ספק האטרקציה המטורפת והמוזרה ביותר בסן פרנסיסקו. המוזיאון כולל בתוכו פסלים מיוחדים, תצוגות ווידאו, אשליות ותערוכות שונות ומשונות. בשטח המוזיאון תוכלו גם לבקר ב-“מבוך המראות הנהדר של ריפלי”. המבוך מכיל בתוכו למעלה ממאה מראות, תאורה מיוחדת וצלילים דיגיטליים שילוו אתכם לאורך כל הדרך. ולסיומת, אתם יכולים להיכנס אל תוך “מפעל הממתקים של ריפלי”, שנמצא בתוך מבוך המראות וכולל בתוכו מאות ממתקים. ב”מפעל” הזה תוכלו למצוא את כל הממתקים שאתם יכולים להעלות על הדעת, מהממתקים הישנים ואהובים ועד הממתקים החדישים ביותר. תוכלו לקנות כאן כמה ממתקים שרק תרצו וכך ליהנות מכמה שעות של מתיקות.
מתאים גם למשפחות עם ילדים
איפה נמצא המוזיאון? המוזיאון ממוקם במזח הדייג (Fisherman’s Wharf), ברחוב ג’פרסון 175.
שעות הפתיחה של המוזיאון: מאמצע יוני עד חג העבודה – ימי ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 ל-23:00; שישי ושבת בין השעות 9:00 לחצות.
בשאר השנה – ימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00 ל-22:00; שישי ושבת בין השעות 10:00 לחצות.
כמה זמן כדאי לבקר במוזיאון? בין שעה לשעה וחצי
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון “תאמינו או לא!”
2. מוזיאון דה יונג (De Young Museum) – אם אתם מחפשים אחר מוזיאון אומנות מגוון, כדאי שתבקרו במוזיאון דה יונג, מוזיאון האומנות העתיק ביותר בסן פרנסיסקו, שנפתח בשנת 1895. במוזיאון תוכלו למצוא יצירות אומנות אמריקאיות מהמאה ה-17 ועד המאה ה-20, יצירות אומנות של הילידים האמריקאים ודברי אומנות מאפריקה וארצות האוקיינוס השקט. בין היתר, תוכלו ליהנות מתצוגה של כ-13,000 אריגים ופריטי לבוש שונים מרחבי כל העולם. המבנה המקורי של המוזיאון שופץ ושונה. המבנה שתראו היום, שמכוסה כולו בנחושת, הוא זה שנפתח לציבור הרחב בשנת 2005. יש אנשים שאוהבים את המראה החדש של המוזיאון ויש אנשים ששונאים אותו, כך שאתם מוזמנים להגיע אל המקום ולשפוט בעצמכם. אם אתם רוצים לראות את הנופים המרהיבים של העיר סן פרנסיסקו, אתם מוזמנים לעלות אל מגדל התצפית שנמצא במוזיאון. המוזיאון ממוקם במרכזה של העיר, כך שמראש מגדל התצפית אתם תזכו לזווית של 360 מעלות על כל סביבותיה של העיר.
אם תהיו רעבים, תוכלו לעצור באחד מבתי הקפה שבמוזיאון ולאכול מהמאכלים הטעימים במחירים סבירים ביחס למוזיאונים אחרים.
אם תגיעו אל המוזיאון ביום שישי, כדאי שתשקלו להישאר בו עד שעות הלילה, שכן בימי שישי מקיימים במוזיאון “Friday Nights”. הלילות הללו כוללים מגוון הופעות, מוזיקה וריקודים, הקרנות סרטים, הרצאות ופעילויות אומנותיות שבהן תוכלו לקחת חלק פעיל.
מתאים גם לאנשים שאוהבים אומנות ומתעניינים בתרבויות שונות.
איפה נמצא המוזיאון? המוזיאון ממוקם בצדו המזרחי של פארק שער הזהב, קרוב לאקדמיית המדעים של קליפורניה. הכתובת המדויקת: 50 Hagiwara Tea Garden Drive.
שעות הפתיחה של המוזיאון: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:30 ל-17:15.
מה-29 במרץ עד ה-29 בנובמבר בלבד – בימי שישי בין השעות 9:30 ל-20:45.
בימי שני המוזיאון סגור.
כמה זמן כדאי לבקר במוזיאון? בין שלוש שעות לארבע שעות.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון דה יונג.
3. מוזיאון משפחת וולט דיסני (Walt Disney Family Museum) – כשאנשים חושבים על דיסני הם לרוב חושבים על הסרטים המצוירים האהובים כמו “בת הים הקטנה”, “שלגיה”, “במבי” ו-“אלאדין”. אחרים נזכרים במיקי מאוס, העכבר הקטן שהתחיל את כל האימפריה הגדולה הזו שנקראת “דיסני”. אבל האם מישהו נזכר במי שבאמת התחיל את האימפריה הזו, האדם ששרטט בפעם הראשונה את מיקי מאוס – וולט דיסני? מעטים הם האנשים שמזכירים את וולט דיסני כאשר שואלים אותם על דיסני. ובגלל זה כדאי לכם לבקר במוזיאון משפחת וולט דיסני, שממוקם באופן מפתיע בסן פרנסיסקו – בכדי שתוכלו ללמוד קצת יותר על האדם שהביא לכם את כל הדמויות המצוירות האהובות.
כשתגיעו אל המוזיאון אל תצפו לראות בתוכו תצוגות של דמויות מצוירות. המוזיאון מחולק לשני מבנים היסטוריים ומספר על תולדות חייו והישגיו של וולט דיסני, אדם מציאותי לגמרי בדיוק כמונו וכמוכם. בתוך המוזיאון תוכלו לעבור דרך עשרה גלריות המסודרות בסדר כרונולוגי, שבהן, בין היתר, תוכלו לראות את הרישומים הראשוניים ביותר של מיקי מאוס ומודל בעל קוטר של כ-3.5 מטרים שיציג בפניכם את הדיסנילנד שעליו חלם וולט דיסני עצמו. הגלריה הראשונה תלמד אתכם על שנותיו הראשונות של דיסני בתור ילד ונער מתבגר והגלריות הבאות ייקחו אתכם למסע בעקבות הדרך שלו אל הפסגה. הגלריה האחרונה במוזיאון היא גלריה לזכרו של וולט דיסני, שנפטר ב-15 בדצמבר, 1966. גלריה זו מלאה בכתבות עיתונאיות המודיעות על פטירתו של האמן הדגול ומכתבים שנשלחו בעקבות המאורע, שכולם מציגים את הערכתם הרבה כלפי וולט דיסני, שהביא למיליוני אנשים מרחבי כל העולם אושר, תקווה ובעיקר השראה.
אם תהיו רעבים, תוכלו למצוא בית קפה קטן בקומה התחתונה של המוזיאון, שבו מגישים סלטים, כריכים ומאכלים נוספים באותו הסגנון. שימו לב שאסור להכניס עגלות תינוקות אל תוך שטח המוזיאון, כך שאם תכננתם להביא לכאן את הפעוטות שלכם, תשקלו את העניין שוב.
מתאים גם לאנשים שאוהבים לקרוא ביוגרפיות.
איפה נמצא המוזיאון? המוזיאון ממוקם ברחוב מונטגומרי 104, בפרסידיו (Presidio) שבקרבת גשר שער הזהב.
שעות הפתיחה של המוזיאון: ימי רביעי עד שני בין השעות 10:00 ל-18:00. כניסה אחרונה ב-16:45. סגור בימי שלישי.
כמה זמן כדאי לבקר במוזיאון? אתם יכולים להעביר כאן מספר שעות טובות.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון משפחת וולט דיסני.
4. מוזיאון קרון הרכבל (Cable Car Museum)- כשתטיילו בסן פרנסיסקו אתם וודאי תיתקלו בקרונות הרכבל שנוסעים לאורכם ולרוחבם של רחובות העיר. אם תסתובבו זמן רב בעיר וודאי גם ייצא לכם לעלות על קרון אחד או שניים, כך שוודאי ייצא לכם לחוות את החוויה המהנה של נסיעה בקרון רכבל בסן פרנסיסקו. מוזיאון קרון הרכבל שנפתח בשנת 1974 בסן פרנסיסקו יסביר לכם בדיוק על מה אתם נוסעים – על ההיסטוריה של קרונות הרכבל בעיר ועל המנגנונים שמרכיבים את הקרונות. גורו המסעות, ארתור פרומר, דירג את המוזיאון כ-“אחת מעשרת האטרקציות החינמיות הטובות ביותר בעולם”, כך שכדאי לכם לקפוץ לביקור בכדי לראות על מה כל המהומה.
במוזיאון תוכלו לראות מכשירים מכאניים שונים כמו כבלים, מנגנוני בלמים וכלים שונים. בקומה העליונה של המוזיאון תוכלו לראות צילומים היסטוריים של קרונות הרכבל ואם תרצו לראות משהו ממשי יותר, וודאי תשמחו לדעת שהמוזיאון מחזיק בשלושה קרונות רכבל עתיקים משנות ה-70 של המאה ה-19.
מתאים גם למשפחות עם ילדים שאוהבים להתעסק עם מכשירים מכאניים.
איפה נמצא המוזיאון? המוזיאון ממוקם ברחוב מייסון 1201. הדרך הפשוטה ביותר להגיע אל המוזיאון היא בנסיעה באחד מקרונות הרכבל. הקווים שייקחו אתכם אל רחוב מייסון הם קו Powell-Hyde וקו Powell-Mason.
שעות הפתיחה של המוזיאון: מה-1 באפריל עד ה-30 בספטמבר בין השעות 10:00-18:00.
מה-1 באוקטובר עד ה-31 במרץ בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן כדאי לבקר במוזיאון? כחצי שעה.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון קרון הרכבל.
5. מוזיאון המדע Exploratorium – מוזיאון המדע הזה מעודד למידה בצורה יוצאת דופן. בניגוד למוזיאונים אחרים שבהם המבקרים אינם רשאים להניח את ידם על היצירות או אפילו להתקרב אליהן יתר על המידה, במוזיאון Exploratorium המבקרים יכולים להניח את ידיהם על התצוגות השונות ותוך כדי כך ללמוד על תופעות אנושיות, על מערכת השמיעה, על מערכת הראייה, על יצורים חיים ועל הנופים השונים של כדור הארץ שלנו. במוזיאון תוכלו למצוא למעלה מ-600 תצוגות שונות ומרתקות. המוזיאון נפתח לראשונה ב-1969, אך ממש לאחרונה הוזז למיקום חדש לצד חוף הים של סן פרנסיסקו.
אם תהיו רעבים, תוכלו למצוא כאן שפע של דברים לאכול במסעדה ובבית הקפה של המוזיאון.
מתאים גם למשפחות עם ילדים סקרנים.
איפה נמצא המוזיאון? המוזיאון ממוקם על מזח 15 (Pier 15).
שעות הפתיחה של המוזיאון: ימי שישי עד ראשון וימי שלישי בין השעות 10:00-17:00; ימי רביעי בין השעות 10:00-22:00; ימי חמישי בין השעות 10:00-17:00 לקהל הרחב ובין השעות 18:00-22:00 לבני 18 ומעלה. סגור בימי שני.
כמה זמן כדאי לבקר במוזיאון? לפחות שלוש שעות.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון Exploratorium.
חמשת האטרקציות שיעניינו את אוהבי הקניות
1. מזח 39 (Pier 39) – המזח הזה, שבעבר שימש כמזח מסחרי, נחשב לאחת מן האטרקציות המובילות בקליפורניה ויש אומרים שהוא מדורג במקום השלישי ברשימת האטרקציות הפופולאריות ביותר בארצות הברית, מיד אחרי הפארקים של דיסנילנד. בכל אופן, המזח הוא המקום המושלם לאנשים שאוהבים לצאת למסע קניות ולרכוש מזכרות שיוכלו להביא הביתה. אם תרצו לראות משהו מעבר לחנויות ולמסעדות השונות שעל המזח, אתם יכולים לעשות את דרככם אל האזור שפעם שימש כמרינה, ממש בסמוך למזח. באזור זה תוכלו לראות חבורה של אריות ים שרובצים בשלווה על המשטחים הישנים של המרינה.
כדאי שתדעו שקיים כרטיס מעבר שניתן לרכוש מראש ולהשתמש בו על מנת להיכנס לאטרקציות שבאזור מזח 39. כך תוכלו לחסוך זמן וכסף. לפרטים נוספים על הכרטיס ועל דרכים לרכוש אותו, אתם מוזמנים להיכנס אל האתר שמוכר את ה-Pier 39 Attraction Pass.
קיימות אטרקציות רבות על המזח ובסביבתו. אם תתקדמו לכיוון סופו של המזח, תוכלו לראות את קרוסלת סן פרנסיסקו. את הקרוסלה הזו יצרו וקישטו ידנית באיטליה והאיורים שמופיעים על גביה מציגים את ציוני הדרך המרכזיים בסן פרנסיסקו, ביניהם את גשר שער הזהב, את צ’יינה-טאון, את רחוב לומברד ואת אריות הים שבקרבת המזח. זוהי הקרוסלה היחידה בקליפורניה שמציגה על גביה איורים של העיר שבה היא נמצאת. ילדכם יוכלו לבחור מתוך 32 דמויות שעליהן ניתן לרכב, ביניהן אריות ים, דולפינים, פנדות, דרקוני ים וסוסים.
אחת מן האטרקציות שאליהן תוכלו להיכנס באמצעות כרטיס המעבר של מזח 39 הוא אקווריום המפרץ (Aquarium of the Bay). האקווריום ממוקם בכניסה למזח, לצד מימי המפרץ ואם אתם מתעניינים ביצורים ימיים, תוכלו לפגוש באקווריום הזה כ-20,000 סוגים של יצורים ימיים מקומיים.
אם אתם אוהבים מופעי רחוב, תוכלו ליהנות ממגוון של הופעות שמתקיימות על המזח במהלך היום ומבוצעות לרוב על ידי השחקנים והרקדנים הטובים ביותר בסן פרנסיסקו.
מתאים גם למשפחות עם ילדים ואנשים שאוהבים בעלי חיים ימיים.
איפה נמצא המזח? 2 Beach Street.
שעות הפתיחה של המזח: פתוח מה-14 במרץ עד ה-3 בנובמבר. החנויות והאטרקציות פתוחות בימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-21:00 ובימי שישי ושבת בין השעות 10:00-22:00.
המסעדות פתוחות בימי ראשון עד חמישי בין השעות 11:30-22:00 ובימי שישי ושבת בין השעות 11:30-23:00.
כמה זמן כדאי לבקר במזח? אם אתם אוהבים קניות, אתם יכולים לבלות פה מספר רב של שעות.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של מזח 39.
2. צ’יינה טאון (Chinatown) – אם אתם מבקרים בסן פרנסיסקו, כדאי לכם לעצור בצ’יינה טאון של העיר, שמאכלסת בתוכה את האוכלוסייה הסינית הגדולה ביותר לאורך החוף המערבי של ארצות הברית. ואם נסתכל על הקהילה בעין רחבה יותר, נגלה שהקהילה הסינית בסן פרנסיסקו היא השנייה בגודלה בארצות הברית. ההתיישבות הסינית הגדולה ביותר בארצות הברית היא בעיר ניו יורק. ההתיישבות הסינית בסן פרנסיסקו החלה בשנת 1848, כאשר שני גברים סינים ואישה סינית הגיעו אל העיר בדו-תורנית אמריקאית.הקהילה הלכה והתפתחה מאז והיום צ’יינה טאון מתפרסת על פני כשמונה בלוקים. שני רחובות ראשיים עוברים דרך צ’יינה טאון – האחד Grant והשני Stockton.
כשתיכנסו אל תוך שטחה של צ’יינה טאון תמצאו את עצמכם בעיר בתוך עיר ותראו סביבכם את הדבר הכי קרוב לסין שאפשר לראות באמריקה. הרחובות עמוסים במבנים סיניים מסורתיים, אהילים צבעוניים לצד פתחי הדלתות ודוכנים שונים המוכרים דברים שאפשר למצוא בשווקים שבסין, כמו תכשיטים מאבני ירקן ופסלונים קטנים של בודהה ודרקונים. כשאתם עוברים דרך “העיר” הסינית, אל תשכחו לעצור באחת מן המסעדות הסיניות ולטעום מכמה מאכלים שהגיעו כל הדרך מהמזרח הרחוק. בסיום הארוחה, אל תשכחו לבקש עוגיות מזל ולקרוא את הפתקיות הקטנות שטמונות בתוכן. מי יודע – אולי עוגיות המזל יאירו לכם פנים!
מתאים גם לאנשים שמתעניינים בתרבויות שונות.
איפה נמצאת צ’יינה טאון? רחוב Grant עובר דרך צ’יינה טאון, כך שאם תעלו על קו קליפורניה של רשת קרונות הרכבל, תוכלו לרדת בתחנת Grant ולהיכנס אל צ’יינה טאון.
כמה זמן כדאי לבקר בצ’יינה טאון? אם אתם אוהבים קניות, אתם יכולים לבלות פה מספר רב של שעות.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של צ’יינה טאון סן פרנסיסקו.
3. מזח הדייג (Fisherman’s Wharf) – מזח זה הוא אחד מהאטרקציות התיירותיות הידועות ביותר במערב ארצות הברית, בעיקר הודות לעובדה שבאזור המזח הזה נמצאות אטרקציות פופולאריות רבות, כמו מזח 39 ומוזיאון “תאמינו או לא” של רוברט ריפלי. לפני שנים רבות, בשנותיה הראשונות של העיר, הגיעו אל האזור מתיישבים חדשים מאיטליה והחליטו לדוג באזור המזח סרטנים. מאותו יום ואילך אזור המזח נהפך למקום מרכזי שבו עסקו בתעשיית הדייג. למעלה מ-400 ספינות עגנו במזח ודייגים רבים היו עומדים על המזח ומוכרים את סחורתם. אולם בימים אלו תראו הרבה פחות דייגים כאן מבעבר. רק אם תגיעו מוקדם בבוקר, אתם עשויים לראות מספר מצומצם של דייגים על המזח. לאורך המזח תוכלו למצוא דוכנים שימכרו לכם מאכלי ים שונים, חנויות מזכרות ומגוון רחב של אטרקציות. במוזיאון השעווה שבמזח הדייג תוכלו לפגוש למעלה מ-250 אישים מפורסמים שפוסלו משעווה באופן מדויק ביותר.
מתאים גם לאנשים שמחפשים אחר אווירה טובה בקרבת הים.
איפה נמצא המזח? המזח ממוקם ברחוב ג’פרסון.
כמה זמן כדאי לבקר במזח? ההליכה מקצה אחד לקצה שני אורכת כחצי שעה, אך אם אתם מתעכבים בדרך בכל מני אטרקציות וחנויות, אתם יכולים לבלות כאן כשעתיים – שלוש.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של מזח הדייג.
4. כיכר ג’יררדלי (Ghirardelli Square) – בין האנשים שהגיעו אל סן פרנסיסקו במהלך בהלת הזהב של 1849 היה דומינגו ג’יררדלי. במקום לקחת את ולהתחיל לחפור באדמה בחיפוש אחר זהב, ג’יררדלי החליט להכין שוקולדים. ומסתבר שגם שוקולד יכול להפוך אדם לעשיר. חברת השוקולד של ג’יררדלי עברה אל הכיכר הזו, שבה תבקרו, בסוף המאה ה-19. למרבה הצער, לא תוכלו לראות היום את מפעל השוקולד של ג’יררדלי, שכן הוא עבר לסן ליאנדרו ואינו פתוח לקהל הרחב. אבל מצד שני, תמיד תוכלו ליהנות מהחנויות השונות שנותרו בכיכר ומחנות השוקולדים שעומדת כאן. אם אתם מגיעים למקום בספטמבר, אתם יכולים לקחת חלק בפסטיבל השוקולד שנערך בכיכר, שבמהלכו תוכלו לטעום ממגוון של שוקולדים ולאכול הרבה מאד גלידה.
אם אתם מעוניינים לשמוע פרטים היסטוריים על הכיכר, אתם יכולים להצטרף לסיור המודרך שיוצא בכל יום שישי, שבת ושני בשעה 10:00 בבוקר מדוכן השוער שבמרכז הכיכר.
מתאים גם לאנשים שאוהבים מתוק.
איפה נמצא הכיכר? הכיכר ממוקם ממערב למזח הדייג. הכתובת המדויקת היא: 900 North Point Street. אם תעלו על קו קרון הרכבל Powel-Hyde, תוכלו לרדת בתחנה שממוקמת ממש מתחת לכיכר.
כמה זמן כדאי לבקר בכיכר? אם אתם אוהבים קניות, אתם יכולים לבלות פה מספר רב של שעות.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של כיכר ג’יררדלי.
5. כיכר יוניון (Union Square) – כשראש העיר הראשון של סן פרנסיסקו הכריז על הכיכר הזו ככיכר ציבורית בשנת 1849 הוא וודאי לא העלה בדעתו שהיא תגיע למעמד ולמימדים שאליה הגיעה במהלך עשרות השנים שעברו על פניה. היום הכיכר נחשבת למרכז הקניות השלישי בגודלו בארצות הברית. בשנות ה-60 של המאה ה-19, במהלך מלחמת האזרחים האמריקאית, הכיכר שימשה כמקום שבו התאספו אנשים והפגינו תמיכה בצבא היוניון ומכאן שמה של הכיכר – יוניון. היום כבר לא מתקיימות בכיכר הפגנות מהסוג הזה ואתם יכולים להתהלך בה בשלווה, להיכנס אל החנויות הרבות שפזורות סביבה ולסעוד במסעדות שנמצאות בה. אם אין עליכם הרבה כסף, כדאי שתחפשו מקום אחר שבו תערכו את מסע הקניות שלכם, שכן החנויות שבכיכר יוניון הן חנויות יוקרתיות במיוחד. תוכלו למצוא כאן חנויות של הרשתות המובילות בעולם, חנויות מזכרות יוקרתיות, סלוני יופי וגלריות אומנות שמציגות יצירות אומנות מעוררות השתאות. אם אתם אוהבים להסתכל על תצוגות בחלונות ראווה, אנו ממליצים לכם להגיע אל הכיכר הענקית הזו ולהקסים את עיניכם. תוכלו לראות בסביבה גם שפע של מלונות מפוארים שיוסיפו לאווירה היוקרתית.
איפה נמצא הכיכר? הכיכר מוקף ברחובות Geary, Powell, Stockton ו-Post. אם אתם מגיעים מצ’יינה טאון, אתם יכולים ללכת דרומה על רחוב Grant, לעבור את השער של צ’יינה טאון, להמשיך אל Maiden Lane ושם לפנות ימינה אל כיכר יוניון.
כמה זמן כדאי לבקר בכיכר? אם אין לכם כסף לקניות, אתם יכולים להשקיע שעה או שעתיים בהתבוננות בחלונות הראווה. אם יש לכם כסף לקניות בכיכר יוניון, אתם יכולים לבלות כאן שעות מרובות.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של כיכר יוניון.
ארבעת האטרקציות שיעניינו את אוהבי הטבע
1. פארק שער הזהב (Golden Gate Park) – אם אתם מחפשים אחר מקום שבו תוכלו לנשום קצת אוויר צח ולהסתובב בחופשיות על פני שבילים ארוכים ומדשאות רחבות, פארק שער הזהב הוא המקום בשבילכם. זהו הפארק הציבורי הגדול ביותר בסן פרנסיסקו, שלמרבה הפלא גדול יותר גם מהסנטרל פארק שבניו יורק. כ-13 מיליון אנשים מבקרים בפארק זה בכל שנה, כך שהפארק מדורג במקום החמישי ברשימת הפארקים העירוניים המבוקרים ביותר בארצות הברית, מיד אחרי סנטרל פארק. כשתגיעו אל הפארק וודאי תתפלאו לשמוע שבשנות ה-60 של המאה ה-19 האזור היה כולו מכוסה בחול ובדיונות חוף. ג’ון מק-לרן, הגנן העקשן, הצליח להפוך את הדיונות לנוף הירוק והיפהפה שאנו רואים היום.
בתוך שטחו של הפארק תוכלו לראות שפע של דברים ולבקר בשפע של אטרקציות. שני מוזיאונים מרכזיים של העיר, מוזיאון דה יונג ואקדמיית המדעים של קליפורניה שוכנים בתוך הפארק. אם אתם מתעניינים בצמחים, אתם יכולים לבקר בגן הבוטני ששוכן בתוך הפארק וכולל בתוכו למעלה מ-7,500 מינים של צמחים מרחבי כל העולם. אם תגיעו אל הגן בשעה 13:30, תוכלו ליהנות מסיור מודרך שבמהלכו תוכלו ללמוד על הצמחים העיקריים שבגן. אם תחפצו בכוס תה, תוכלו לעשות את דרככם אל הגן ובית התה היפני שנמצא בפארק. זהו הגן היפני הציבורי העתיק ביותר בארצות הברית, שנפתח לקהל הרחב בשנת 1894. בסיור שלכם בגן היפני תוכלו לראות מגוון של צמחים שהגיעו כל הדרך מיפן, מפלי מים נעימים ופגודות יפניות יפהפיות. ואם תרצו לראות מראה מיוחד במינו, אתם מוזמנים לעשות את דרככם אל שדה הביסונים של הפארק, שבו תוכלו לצפות בעדר ביסונים אמריקאים. את השדה תוכלו למצוא בסמוך לאגם ספרקאלס. ולמי שמתעניין, נספר שהביסונים הגיעו אל הפארק בסוף המאה ה-19 ומאז משמשים כתזכורת יפהפייה למערב הפרוע.
מתאים גם לאנשים שאוהבים מוזיאונים.
איפה נמצא הפארק? הפארק ממוקם במערב העיר והשדרה ה-19 חוצה אותו.
שעות הפתיחה של הפארק: מזריחת השמש ועד 20:00.
כמה זמן כדאי לבקר במזח? לפחות שעתיים.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של פארק שער הזהב.
2. פארק סוף האדמות (Lands End Park) – אם אתם מחפשים אחר מקום מרוחק ממרכז העיר ומההמולה הרבה, אתם יכולים לעשות את דרככם אל פארק סוף האדמות. הפארק יעניק לכם מראות מרהיבים של חוף הים של סן פרנסיסקו ושבילי הליכה מהנים. שביל החוף של הפארק עובר לצד הקצה המערבי של העיר, בסמוך לחוף הים. אם אתם מתעניינים בבעלי חיים, תוכלו לראות בפארק שפע של ציפורי ים ואם יתמזל מזלכם, גם לוטרות. מנקודות תצפית שונות לאורך המסלול תוכלו לראות את שרידיהן של שלוש ספינות מבצבצים מתוך הים: ה-Ohioan שהתרסקה באזור בשנת 1937, ה-Frank Buck שגם היא התרסקה באזור באותה השנה וה-Lyman Stewart שהתרסקה שם עוד קודם, בשנת 1922. את הטיול שלכם בפארק אנו ממליצים להתחיל במרכז המבקרים החדש שנפתח, בו תוכלו ללמוד על ההיסטוריה הטבעית והתרבותית של הפארק.
מתאים גם לאנשים שאוהבים את השקט.
איפה נמצא הפארק? הפארק ממוקם באזור הפארקים הלאומיים של שער הזהב. אם אתם מגיעים ברכב, סעו מערבה על שדרת Geary לכיוון Cliff House. פנו ימינה במזלג הדרכים ועלו על שדרת Pt. Lobos.
כמה זמן כדאי לבקר בפארק? כשעה.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט של פארק סוף האדמות.
3. שדה קריסי (Crissy Field) – אם אתם מחפשים אחר חופים שבהם תוכלו לשכב על הגב ולנוח בשלווה, שדה קריסי הוא המקום בשבילכם. קיימים שפע של חופי ים בסן פרנסיסקו, אך החוף הייחודי ביותר הוא שדה קריסי, שיעניק לכם לא רק חול אלא גם משטחי דשא רחבים. בעבר האזור שימש כשדה תעופה של הצבא האמריקאי, אך היום הוא חלק מאזור הפארקים הלאומיים של שער הזהב. בזמן ששדה התעופה הצבאי תפקד באזור השדה נפגע קשות מחומרים רעילים שנזרקו על אדמתו. רק בשנת 1997, כשהאזור עבר לידיהם של רשת הפארקים הלאומיים, החלו לנקות את השטח ובשנת 2001 השדה נפתח לציבור הרחב. בשדה קריסי תוכלו למצוא את הצוק המערבי, שכולל בתוכו אזור שבו אפשר לערוך פיקניק, בית קפה קטן ושבילי הליכה שמובילים אל גשר שער הזהב ונקודת המצודה ההיסטורית. אם תרצו, תוכלו לבקר גם במרכז הסביבתי החינוכי של שדה קריסי, שמלמד את המבקרים במקום על ההיסטוריה והמאפיינים של המקום. אם תרצו לדוג דגים וסרטים, תוכלו לעשות זאת ללא רישיון במזח טורפדו שבפארק.
איפה נמצא הפארק? הפארק ממוקם ב-1199 East Beach, Presidio.
כמה זמן כדאי לבקר בפארק? כשעה.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט של שדה קריסי.
4. יער מיור (Muir Woods National Monument) – בסן פרנסיסקו יהיו לכם נופים אינסופיים של חופים, אבל אם אתם רוצים לראות נוף טיפה יוצא דופן, אתם יכולים לעשות את דרככם אל עבר יער מיור. נשיא ארצות הברית רוזוולט הכריז על היער כעל המונומנט הלאומי השביעי של המדינה בשנת 1917. ביער זה תוכלו לראות עצי סקוויה עתיקים הצומחים לצד החוף המערבי של ארצות הברית. העצים מתנשאים לגובה של כ-80 מטרים ותוכלו למצוא ביניהם מגוון של שבילי הליכה שתוכלו לצעוד על פניהם ברחבי היער. אם אתם מתעניינים בעולם החי שבפארק, אולי תרצו לדעת שכ-50 מינים של ציפורים חיות בפארק ו-11 מינים של עטלפים רואים את היער כביתם.
איפה נמצא הפארק? היער ממוקם כ-11 קילומטרים צפונית מגשר שער הזהב. עלו על הכביש הראשי 101 עד ליציאת Stinson Beach ומשם עשו את דרככם על כביש Muir Woods Road אל היער.
שעות הפתיחה של הפארק: מה-27 לינואר עד ה-9 במרץ בין השעות 8:00-18:00, מה-10 במרץ עד ה-14 בספטמבר בין השעות 8:00-20:00, מה-15 בספטמבר עד ה-12 באוקטובר בין השעות 8:00-18:00, מה-13 באוקטובר עד ה-3 בנובמבר בין השעות 8:00-17:00.
כמה זמן כדאי לבקר ביער? לפחות שעתיים.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט של יער מיור.
שלושת האטרקציות שיעניינו את אוהבי ההיסטוריה
1. אלקטרז (Alcatraz) – האי אלקטרז הוא אחד מן המקומות הפופולאריים ביותר בקרב המבקרים בסן פרנסיסקו. אם יצא לכם כבר לשמוע על האי, אתם וודאי יודעים שהוא שימש בעבר כבית כלא פדראלי שבו הוחזקו עבריינים מסוכנים במיוחד, אבל האם אתם יודעים שהוא גם היה המקום שעליו נבנו מצודה צבאית ומגדלור? ההיסטוריה הרשמית של האי מתחילה בשנת 1775, כשמלח ספרדי הגיע אל מפרץ סן פרנסיסקו ותיאר את האי ברשמיו כאי סלעי ושומם. הוא קרא לאי “La Isla de Los Alcatraces”, או בפירוש לעברית – אי עופות הים – ומכאן שמו הנוכחי, אלקטרז.
במהלך בהלת הזהב, שהתרחשה בין 1848 ל-1855, מאות ספינות נפגעו במהלך המסע שלהן לאורך קו החוף של מדינת קליפורניה. על מנת לצמצם את מספר הנפגעים, הוקם מגדלור על האי אלקטרז, שהחל לפעול בשנת 1854. מגדול זה היה הראשון שהוקם לאורך החוף המערבי של ארצות הברית.
כחמש שנים לאחר הקמתו של המגדלור, הצבא האמריקאי החליט להקים מצודה צבאית על האי על מנת לאבטח את מפרץ סן פרנסיסקו. בשנת 1859 המצודה עמדה בשלמותה על האי. במהלך מלחמת האזרחים האמריקאית, בין השנים 1861 ל-1865, המצודה שנבנתה על האי אלקטרז הפכה למצודה האמריקאית הגדולה ביותר ממערב לנהר המיסיסיפי. במהלך שנים אלו הצבא החל לשלוח אסירים צבאיים אל המצודה ולאט – לאט המקום נהפך לבית סוהר נחשב. ב-1907 הצבא האמריקאי הכריז באופן רשמי על האי כעל בית סוהר צבאי. ב-1934 האי הועבר לידיו של משרד האזרחי האחראי על בתי הסוהר. משנה זו ועד שנת 1963, אלקטרז כלא בתוכו את העבריינים המפורסמים ביותר של אמריקה, את אמני הבריחה ואת ראשי הכנופיות הקשוחות ביותר בארצות הברית. אלקטרז נרשם בספר שיאי גינס בתור “האי השמור ביותר בעולם”, ואכן, הבריחה מבית הסוהר הזה נחשבה לכמעט ובלתי אפשרית. המקום היה עמוס בשומרים ובמצלמות אבטחה, וגם מיקומו של האי באמצע המפרץ היווה בעיה עבור האסירים שתכננו לברוח. היו כמה אסירים שניסו לברוח, אבל כל ניסיונות הבריחה הללו הסתיימו בתפיסה ולפעמים אף במוות. ב-11 ביוני 1962 שלושה אסירים הצליחו להיעלם מן התאים שלהם. עד היום אין איש יודע לאן הם נעלמו, אך רוב הסיכויים הם שהם טבעו במימי המפרץ כשניסו להימלט מן האי. הסרט “הבריחה מאלקטרז” שיצא לאקרנים בשנת 1979 התבסס על הבריחה המסתורית הזו, כך שאם אתם רוצים להיות קצת יותר בעניינים, אתם מוזמנים לחפש את הסרט ולצפות בו לפני יציאתכם אל אלקטרז. בית הסוהר נסגר בשנת 1963, משום שעלויות האחזקה שלו היו גבוהות מדי.
עכשיו בואו נעזוב את ההיסטוריה ונתמקד בטיול שלכם אל אלקטרז. בכדי להגיע אל האי עליכם להגיע אל מזח 33, משם תוכלו לעלות על אחת מן הספינות של Alcatraz Cruises. אל תעלו על כלי שייט אחר, אלא רק על כלי השייט של Alcatraz Cruises. כל השאר הם רמאים. את הכרטיסים לשייט אתם יכולים לרכוש מבעוד מועד באתר האינטרנט הרשמי של אלקטרז או בדוכני הכרטיסים שנמצאים על המזח. השייט אל האי אורך כ-15 דקות. תוכלו להצטרף לאחד מארבעת הסיורים המודרכים שיוצאים אל האי או לסייר בו בעצמכם. רבים מן המבנים שנבנו על האי נהרסו במהלך השנים, אך כשאתם נמצאים על האי אל תשכחו להעיף מבט בתאי הסוהר, בבסיס הצבאי ובמגדלור שעוד נותרו על האי. אם אתם מתכננים להצטרף לסיור מאורגן, אנו ממליצים על “סיור היום”, שנמשך כשעתיים וחצי ולוקח אתכם אחורה בזמן אל המבנים העתיקים שעל האי אלקטרז. בסיור תוכלו ליהנות ממיצג אודיו באורך של 45 דקות, שמשמיע את סיפוריהם של קצינים ואסירים שחיו ועבדו על האי, לצפות בסרטון הסברתי של ערוץ Discovery ולעבור במבנים ובגנים שעל האי. אם אתם רוצים סיור קצת יותר הרפתקני, אתם יכולים להצטרף ל-“סיור הלילה”. במהלך הסיור תוכלו להקיף את האי בסירה, כשהמדריך מספר לכם תוך כדי על אודותיו של המקום ולהאזין למיצג האודיו שמספר על חייהם של האסירים באלקטרז. גם הסיור הזה נמשך כשעתיים וחצי, אך בניגוד לסיור היום, סיור זה נערך בזמן שהחשכה יורדת על סן פרנסיסקו – ללא ספק חוויה מיוחדת.
ואם לא מתחשק לכם לעשות את כל הדרך אל האי, אתם תמיד יכולים לעמוד על אחד מן המזחים שמשקיפים על מפרץ סן פרנסיסקו ולהתרשם מהמבנה העצום שפשוט אי אפשר לפספס.
כדאי לשים לב שלא קיימות מסעדות על האי אלקטרז. תוכלו למצוא אוכל רק על הספינות שמפליגות אל האי וחזרה, כך שאם אתם מגיעים בסמוך לארוחת צהריים, כדאי לאכול לפני יציאתכם מן המזח.
מתאים גם למשפחות עם ילדים שאוהבים לשחק בשוטרים וגנבים.
איפה נמצא האי? האי ממוקם במפרץ סן פרנסיסקו ובכדי להגיע אליו עליכם להגיע למזח 33, שממוקם באזור של מזח הדייג.
שעות הפתיחה של האי: האי נפתח לסיורים החל מהשעה 9:00 בבוקר. שעות הסגירה של האי משתנות בהתאם לעונה.
כמה זמן כדאי לבקר באי? לפחות שלוש שעות.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט של האי אלקטרז.
2. מיסיון דולורס (Dolores Mission) – אם אתם רוצים לבקר במיסיון השלם העתיק ביותר בקליפורניה, מיסיון דולורס הוא המקום בשבילכם. מיסיון, אם לא ידעתם, הוא מקום שבו יושבת כהונה דתית המעוניינת להפיץ את הדת שלה, לשמור על מאמיניה ולעסוק בפעילויות הומניטאריות בסביבה הקרובה למיסיון. מיסיון דולורס הוקם ב-26 ביוני 1776 על ידי האב פרנסיסקו פלאו. במקור המיסיון נקרא San Francisco de Asis, אך בשנות ה-30 של המאה ה-19 החלו לקורא למקום דולורס על שם הנחל והלגונה שנמצאים בקרבתו וכן על מנת להבדילו מה-San Francisco Solano. המקסיקנים ששלטו באזור החליטו לסגור את המיסיון בשנת 1834 והפכו את המקום לחילוני. רק בשנת 1846, כשקליפורניה הפכה לחלק מארצות הברית, כוהנים אמריקאים לקחו את המיסיון תחת חסותם והפכו אותו שוב למבנה דתי. כשתגיעו אל המיסיון היום תראו שהוא מוקף במבנים המודרניים של העיר. בית הקברות והכנסייה של המיסיון הם הדברים היחידים שנותרו מהקומפלקס המקורי של המקום. אנשי השכונה ממשיכים להגיע אל המיסיון וטקסים דתיים מתקיימים בו מדי פעם. אם תיכנסו אל תוך המבנה המרכזי של המיסיון תוכלו להתפעל מן הצבעוניות היפהפייה של המקום, מן התבליטים השונים ומן התקרה היפה, המעוטרת בצבעים חמים.
מתאים גם לאנשים שמתעניינים באדריכלות.
איפה נמצא המיסיון? המיסיון ממוקם בהצטלבות שבין הרחוב ה-16 לרחוב דולורס.
שעות הפתיחה של המיסיון: מה-1 במאי עד ה-31 באוקטובר בין השעות 9:00-16:30, מה-1 בנובמבר עד ה-30 באפריל בין השעות 9:00-16:00, בשישי בין השעות 9:00 עד הצהריים ובשבת מ-9:00 עד 16:00.
כמה זמן כדאי לבקר במיסיון? כחצי שעה.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט של מיסיון דולורס.
3. נקודת המצודה – אתר היסטורי לאומי (Fort Point National Historic Site) – מהנדסים של הצבא האמריקאי הקימו את המצודה הזו בין השנים 1853-1861 על מנת להגן על מפרץ סן פרנסיסקו. מבנה הלבנים והגרניט הזה נבנה בסגנון שהצבא האמריקאי מכנה “המערכת השלישית”. סגנון בנייה זה הוא ייחודי ומצודה זו היא היחידה שנבנתה בסגנון זה ממערב לנהר המיסיסיפי. הצבא השתמש במצודה במהלך מלחמת האזרחים, אך מעולם לא התרחש במקום קרב. ארגון הארכיטקטים האמריקאיים התרשם באופן מיוחד מן הארכיטקטורה של המצודה הצבאית ולכן, בשנת 1926, הציע לשמר את מבנה המצודה. למרבה הצער, לא היו קיימים מספיק כספים בשביל הפרויקט. בין השנים 1933 ל-1937 השתמשו במצודה כבסיס המבצעי של בנייתו של גשר שער הזהב וכך המצודה ניצלה מהריסה. ב-16 באוקטובר 1970 נקודת המצודה הוכרזה כאתר היסטורי לאומי. היום, כשתבקרו במצודה, תוכלו להשתתף בסיורים מודרכים באורך של כחצי שעה, שבמהלכם המדריך יספר לכם על ארכיטקטורת המבנה, על התותחים שהוצבו בו ועל חייהם של החיילים שחיו בין כתליו. תוכלו גם ליהנות מהדגמות שבמהלכן יראו לכם כיצד טוענים את התותחים. אם תרצו, תוכלו לצפות גם במיצגי הווידיאו שמוצגים במצודה – “בונים את גשר שער הזהב” ו-“שומרי שער הזהב”.
המצודה ממוקמת ישירות מתחת לקשת שתומכת בכביש שעובר על פני הגשר. אם אתם אוהבים לצלם מראות יפים ויוצאי דופן, אתם תמצאו את התמונה המושלמת שלכם כאן. השילוב שבין הלבנים העתיקים של המצודה ובין המראה המודרני והמתכתי של הגשר יוצר תמונה מיוחדת במינה. בכדי לתפוס את התמונה באור היפה ביותר, אנו ממליצים לכם להגיע אל המצודה בשעות הבוקר.
מתאים גם לאנשים שמגיעים עם מצלמה.
איפה נמצאת המצודה? המצודה ממוקמת מתחת לקצהו הדרומי של גשר שער הזהב, בכניסה למפרץ סן פרנסיסקו.
שעות הפתיחה של המצודה: ימי שישי, שבת וראשון בין השעות 10:00 ל-17:00.
כמה זמן כדאי לבקר במצודה? כחצי שעה.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט של נקודת המצודה.
שלושת האטרקציות שיעניינו את מי שאוהב לצלם
1. גשר שער הזהב (Golden Gate Bridge) –אם תקלידו “סן פרנסיסקו” במנועי החיפוש, התמונות הראשונות שתראו בראש העמוד יהיו התמונות של גשר שער הזהב. הגשר הוא ללא ספק נקודת הציון המרכזית של סן פרנסיסקו ונחשב לאחד מן הגשרים המפורסמים ביותר בעולם. הגשר חוצה מרחק של כ-1,965 מטרים ומחבר בין סן פרנסיסקו למחוז מרין. לפני שהקימו את גשר שער הזהב, מי שהיה רוצה לעבור מסן פרנסיסקו אל מחוז מרין היה צריך להשתמש במעבורת. מפרץ סן פרנסיסקו היה מלא במעבורות עד שבשנות ה-20 המהנדס יוסף שטראוס הגיע למסקנה שיש לבנות גשר שיחבר בין העיר למחוז. אתגרים רבים ניצבו בפני שטראוס, ביניהם תנאי השטח הקשים של האזור והעובדה שהתקופה הייתה תקופה קשה מבחינה כלכלית, מה שהקשה על גיוס תרומות לבניית הגשר. על אף הקשיים הללו, שטראוס הצליח לגייס 35 מיליון דולרים לפרויקט והחל בבנייתו של גשר שער הזהב בשנת 1933. הבנייה הושלמה בשנת 1937 והגשר, שרבים האמינו שלא יצליח להיבנות, הפך לנקודת הציון המרכזית של העיר, שניתן לראות כמעט מכל נקודה ברחבי המפרץ.
אם אתם מגיעים עם מצלמה, אתם יכולים לצלם את הגשר משתי נקודות מבט. הנקודה הראשונה נמצאת בצדו הדרומי של הגשר. תראו שם מגרש חנייה, שבדרך כלל, אם לא יתמזל מזלכם, יהיה מלא לגמרי. אם תצליחו לחנות בנקודה זו תוכלו לצלם את הגשר יחד כעם כל התיירים האחרים ולבקר במרכז המבקרים ובחנות המזכרות שקיימים בצד הזה של הגשר. מרכז המבקרים, שנקרא גם “ביתן הגשר”, ילמד אתכם על ההיסטוריה, המדע וההנדסה שעומדים מאחורי בנייתו של גשר שער הזהב וכל זאת באמצעות תצוגות אינטראקטיביות ומהנות. אם תרצו, תוכלו גם להשתתף בסיורים מודרכים שבמהלכם יסבירו לכם בצורה עמוקה יותר על הקמתו של הגשר. סיורים אלו יוצאים ממרכז המבקרים מדי יום בין השעות 9:30 בבוקר עד 17:00. חנות המזכרות, שנקראת גם “הבית העגול”, תספק לכם לא רק ספרים על הגשר ופסלונים מיניאטוריים שלו, אלא גם תצלומים יוצאים מגדר הרגיל. בבית העגול תוכלו להצטלם כשאתם צועדים על הכבלים הראשיים של גשר שער הזהב או כשאתם עומדים על ראש המגדל הדרומי של הגשר, מקומות שמוגדרים למעשה כמחוץ לתחום למבקרים. אז איך בכל זאת תעשו את זה? תשתתפו ב-“חווית תצלום הגשר” של חנות המזכרות ותצטלמו באופן ווירטואלי, כמו ששחקנים מצטלמים לסרטים שבהם נראה כאילו הם עפים באוויר או עומדים על השפיץ של מגדל אייפל.
הנקודה השנייה שממנה תוכלו לראות את גשר שער הזהב בשיא תפארתו היא הנקודה שבצדו הצפוני של הגשר, במחוז מרין. כאן תוכלו למצוא מגרש חנייה עצום שיהיה פחות מלא ממגרש החנייה שמצד השני של הגשר. כמובן שקיימות עוד נקודות שמהן תוכלו לצלם את הגשר, אך אלו הן שתי הנקודות הפופולאריות ביותר. אם תבחרו לעלות על הגשר ולא רק להסתכל עליו מן הצד, תהיו מוכנים לחוות חוויה אחרת לגמרי. כשאתם צועדים על הגשר או רוכבים עליו באופניים, אתם מבינים פתאום עד כמה הוא ארוך וגבוה, מרגישים עד כמה חזקות הן הרוחות ומעריכים הרבה יותר את עבודתם של הפועלים שעמלו על בנייתו של הגשר. שביל ההליכה הראשי של הגשר נמשך לאורך צדו המזרחי ופתוח להולכי רגל ולרוכבי אופניים. אם תרצו לחצות את הגשר בהליכה תוכלו לעשות זאת מ-5 בבוקר ועד רדת החשיכה. שביל ההליכה שבצדו המערבי של הגשר נפתח רק בסופי השבוע עבור רוכבי האופניים בלבד. גם מהגשר תוכלו לצלם תמונות יוצאות מן הכלל ואם לא תתעכבו יותר מדי, תוכלו לעבור מהצד האחד לצד השני של הגשר תוך 20 דקות הליכה.
מתאים גם לאנשים שאוהבים אדריכלות.
איפה נמצא הגשר? אם אתם נמצאים בסן פרנסיסקו, לא יהיה לכם קשה לאתר את הגשר. תוכלו להגיע אליו דרך שדרת לינקולן.
שעות הפתיחה של הגשר: פתוח 24 שעות ביממה לכלי רכב. להולכי רגל – מ-5 בבוקר ועד רדת החשיכה.
כמה זמן כדאי לבקר בגשר? הליכה הלוך ושוב תימשך כ-40 דקות, אך אם אתם מתכננים לבקר גם במרכז המבקרים ובחנות המזכרות של הגשר, אתם יכולים להעביר באזור כשעה וחצי.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט של גשר שער הזהב.
2. ארמון האומנויות (Palace of Fine Arts ) – נקודת הציון המפורסמת הזו הוקמה לכבוד תערוכת פנמה-פסיפיק הבינלאומית שהתקיימה בסן פרנסיסקו בשנת 1915. המקימים של הארמון, שנראה כמו שריד רומי עצום מימדים, לא תכננו שהוא יישאר בעיר אחרי התערוכה הבינלאומית. התכנון המקורי היה להרוס אותו מיד אחרי שכל הקהל יתפזר, אך תושבי העיר התאהבו במבנה המרשים הזה וכך קרה שארמון האמנויות נשאר גם אחרי שהתערוכה התקפלה. הארמון המקורי נבנה מחומרים שניתן להרוס בקלות, לכן בשנות ה-60, לאחר שהמבנה החל להיסדק, החליטו לבנות אותו מחדש באמצעות בטון מוצק. הבנאים שמרו על המראה המקורי של הארמון, כך שכשתגיעו אליו תראו בדיוק את מה שראו האנשים בשנת 1915. זהו מבנה יפהפה ומיוחד במינו, צבוע בגוונים בהירים ושוכן על שפת מקור מים שלוו, כשמסביבו צומחת צמחייה ירוקה שרק מוסיפה לאווירה הנעימה. מלבד לצלם את הארמון, תוכלו גם לצפות באחת מן ההופעות שמתקיימות באתר או להאזין לאחד מן הקונצרטים או ההרצאות.
מתאים גם לאנשים שאוהבים אדריכלות.
איפה נמצא הארמון? בקרבת רחוב Baker. הכתובת המדויקת היא 3301 Lyon Street. אם אתם מגיעים ברכב מגשר שער הזהב, עשו את דרככם לכיוון Downtown San Francisco, הישארו בשמאל וצאו מיציאת Marina. אל תיכנסו אל רחוב Lyon, אלא תמשיכו ישר על שדרת Marina, תפנו ימינה על רחוב Baker, תפנו שמאלה על רחוב Jefferson, תפנו שמאלה על רחוב Broderick, תפנו שמאלה על שדרת Marina ואז תעברו ישר אל הנתיב הימיני. תפנו ימינה על רחוב Yacht ותיסעו על פי השלטים שמכוונים למגרש החנייה של ארמון האמנויות.
שעות הפתיחה של הארמון: משתנה בהתאם ללוח הזמנים של ההופעות הנערכות במקום.
כמה זמן כדאי לבקר בארמון? אם אתם מגיעים כדי להתרשם מן מהמבנה ולצלם, אין צורך ביותר מחצי שעה.
3. רחוב לומברד (Lombard Street) – המוני תיירים מגיעים אל הרחוב הזה מדי שנה ואם אתם שואלים את עצמכם מדוע, אז לא, זה לא קשור ביופי המיוחד של הרחוב. למעשה, אין לרחוב הזה יופי יוצא דופן. מה שמיוחד ברחוב זה הם שמונת העיקולים שבו והשיפוע שלו, שמגיע ל-40 מעלות. רבים קוראים לרחוב זה “הרחוב המעוקל ביותר בעולם”, כשלמעשה קיימים רחובות אחרים בעולם שהם יותר מעוקלים ממנו. עובדה זו לא מעניינת את התיירים הרבים שמגיעים אל המקום ולכן גם לא חייבת לעניין אתכם. אם אתם אוהבים מראות מיוחדים, תגיעו אל רחוב לומברד עם מצלמה וצלמו את העיקולים הרבים של הרחוב, את האנשים שעומדים ומצלמים את המכוניות וכן, גם את המכוניות שחולפות במורד הרחוב. אם תרצו להיות הרפתקנים, תעלו על רכב בעצמכם, עם רישיון כמובן, וסעו במורד הרחוב.
אם אתם רוצים לבקר ברחוב שהוא באמת הרחוב המעוקל ביותר בסן פרנסיסקו, תעשו את דרככם אל שדרת Vermont שברחוב ה-20.
מתאים גם לאנשים שאוהבים לראות מראות משונים.
איפה נמצא הרחוב? בין רחוב Hyde לרחוב Leavenworth.
כמה זמן כדאי לבקר ברחוב? לא יותר מחצי שעה.
לפני שאתם יוצאים לדרך – דרך אחת שבה תוכלו לחסוך בכסף
לפני שאתם יוצאים לטיול שלכם בסן פרנסיסקו, כדאי שתדעו שקיימת דרך שבה תוכלו לחסוך בכסף בזמן שהותכם בעיר.San Francisco City Pass הוא כרטיס מעבר שיאפשר לכם לנסוע בחינם על קרונות הרכבל של העיר במשך שבוע שלם. הכרטיס גם כולל את דמי הכניסה לארבע אטרקציות של העיר, ביניהן אקווריום המפרץ ומוזיאון דה יונג. הנסיעה בחינם בקרונות הרכבל יכולה לחסוך לכם סכום נכבד של כסף וניתן לרכוש את כרטיס המעבר בעלות סבירה ביותר. אם אתם מתכננים להישאר בסן פרנסיסקו למשך מספר ימים, אנו ממליצים לכם לשקול את רכישתו של כרטיס המעבר. תוכלו למצוא פרטים נוספים באתר של San Francisco City Pass.
–
סן פרנסיסקו- לוח אירועים ופסטיבלים
מאי
יריד רחוב כמה מוזר (How Weird Street Fair)- היריד הזה, אשר נערך מדי שנה במספר בלוקים לאורך רחוב הווארד (Howard Street) וסביבותיו, כולל בתוכו סדנאות, תצוגות אופנה, הופעות מוזיקה חיות ומגוון הופעות חיות. היריד מושך אליו אלפי בני אדם, אשר רוקדים ושרים בתחפושות צבעוניות ברחובות.
מתי? תחילת מאי.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של יריד רחוב כמה מוזר.
יוני
פסטיבל הג’אז בחוף הצפוני (North Beach Jazz Festival)- הפסטיבל הזה הוא חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של סן פרנסיסקו בכל הקשור לג’אז. בכל שנה, מארגני האירוע מביאים אל החוף הצפוני את הלהקות החדשניות ביותר במדינה. הפסטיבל נערך בחינם לקהל הרחב, במחוז החוף הצפוני.
מתי? תחילת יוני (השנה ב-14-15 ביוני 2014).
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל הג’אז בחוף הצפוני.
יולי
פסטיבל הג’אז ברחוב פילמור (Fillmore Street Jazz Festival)- זהו פסטיבל ג’אז אשר נערך בחינם באוויר הפתוח, על פני שלוש במות. מלבד ההופעות החיות, תוכלו ליהנות מ-200 דוכי יצירה ואומנות ברחבי רחוב פילמור (Fillmore).
מתי? תחילת יולי (השנה ב-5-6 ביולי 2014).
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל הג’אז ברחוב פילמור.
אוגוסט
פסטיבל הג’אז סן ג’וס (San Jose Jazz Festival)- זהו אחד מהאירועים המובילים בתחום הג’אז אשר נערכים במפרץ סן פרנסיסקו. למעלה מ-80 אמנים מגיעים לפסטיבל מדי שנה ומופיעים בפני עשרות אלפים.
מתי? תחילת אוגוסט.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל הג’אז סן ג’וס.
ספטמבר
פסטיבל השוקולד של גירארדלי (Ghirardelli Chocolate Festival)- אם אתם אוהבים שוקולד, זהו הפסטיבל המושלם בעבורכם. בואו לטעום שוקולדים של יצרנים מקומיים, תשתתפו במגוון תחרויות, צפו בהדגמות של מיטב הקונדיטורים, תיהנו ממוזיקה חיה ופשוט תאכלו שוקולד. כמה מהפעילויות דורשות תשלום סמלי.
מתי? תחילת ספטמבר (השנה ב-13-14 בספטמבר 2014).
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל השוקולד של גירארדלי.
אוקטובר
יריד רחוב קסטרו (Castro Street Fair)- ביריד הצבעוני הזה תוכלו ליהנות מאומנויות שונות, מוזיקה חיה, ריקודים ואוכל טוב. כל זאת ברחוב קסטרו בסן פרנסיסקו.
מתי? תחילת אוקטובר.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של יריד רחוב קסטרו.
פסטיבל הג’אז של סן פרנסיסקו (San Francisco Jazz Festival)- רבים יאמרו שזהו פסטיבל הג’אז הטוב ביותר בעולם, כך שאם אתם חובבי המוזיקה הזו, כדאי לכם להגיע. אמני ג’אז מגיעים אל סן פרנסיסקו מכל רחבי ארצות הברית, ומלבד ההופעות החיות תוכלו להסתכל על תערוכה של צילומים אשר משקפת את עבודתם של האמנים המוכשרים.
מתי? מתחילת אוקטובר עד נובמבר.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל הג’אז של סן פרנסיסקו.
טיולי יום מומלצים מחוץ לסן פרנסיסקו
פחות משעת נסיעה:
1. Sausalito (כחצי שעה נסיעה מסן פרנסיסקו) – מעבר לגשר שער הזהב (Golden Bridge), תמצאו את העירייה הייחודית והציורית הזו. כאן תוכלו למצוא מעגנים יפהפיים, ונקודות מבט ייחודיות על גשר הזהב והמפרץ.
אוהבי הקניות יכולים לעשות את דרכם אל רחוב קלדוניה (Caledonia Street), שנמצא במרחק הליכה של כ-10 דקות מקו המים, ולמצוא שם מגוון גלריות וחנויות ספרים.
אם אתם מגיעים עם ילדים, אל תשכחו לעצור במוזיאון תגלית אזור המפרץ (Bay Area Discovery Museum), אשר ממוקם לצד גשר שער הזהב. זהו מוזיאון חווייתי אשר מציע מגוון פעילויות לבני שמונה ומטה, אשר כוללות בין היתר תצוגות מוחשיות. במוזיאון פתוח בימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:00-17:00. למידע נוסף אודות המוזיאון, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון תגלית אזור המפרץ.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Sausalito.
2. San Mateo (כחצי שעה נסיעה מסן פרנסיסקו) – אם אתם אוהבים את הטעם של יפן, כדאי לכם לקפוץ לביקור בעירייה זו, אשר בעיר התחתית שלה תוכלו למצוא לא פחות מ-23 מסעדות יפניות! האטרקציה המרכזית בעירייה, מלבד המסעדות שבה, היא הגן היפני (Japanese Garden).
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של San Mateo.
3. Half Moon Bay (כארבעים דקות נסיעה מסן פרנסיסקו) – לצד קו החוף של האוקיינוס תמצאו את העירייה השלווה הזו, אשר מתאימה במיוחד לאוהבי הגלים. בעירייה תמצאו חופים, חופים ועוד חופים. אם אתם יודעים לגלוש על גלים, אל תשכחו להביא אתכם את הגלשנים.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Half Moon Bay.
בין שעה לשעתיים נסיעה:
1. Felton (כשעה וחצי נסיעה מסן פרנסיסקו) – זוהי עיירה קטנה ומקסימה, אשר שוכנת במחוז סנטה קרוז (Santa Crus) ומלאה בעצי סקוויה. זהו היעד המושלם לטיול יום באווירה של יער.
אוהבי הטבע ישמחו לגלות שבצדה הדרומי של העירייה נמצא הפארק המדיני סקוויה על שם הנרי קוואל (Henry Cowell Redwoods State Park). בפארק זה תוכלו לסייר על פני שבילים ארוכים, כשמשני צדי השבילים צומחים עצי סקוויה עתיקים. למידע נוסף אודות הפארק, אתם מוזמנים לבקר באתר האינטרנט הרשמי של הפארק המדיני סקוויה על שם הנרי קוואל.
אם אתם רוצים לחזור אחורה בזמן, אתם יכולים לעלות בעירייה על רכבת קיטור שתיקח אתכם לנסיעה קצרה בסביבה. לפרטים נוספים אודות הרכבת, אתם מוזמנים לבקר באתר הרשמי של חברת הרכבות Roaring Camps.
ולסיום, עצרו לביקור במוזיאון גילוי ביגפוט (Bigfoot Discovery Museum). ביגפוט הוא אולי אגדה בעיני רבים, אבל בעיני מקים המוזיאון הוא חי ונושם. במוזיאון תוכלו לשמוע על הפעמים הרבות בהן ביגפוט נצפה על ידי עוברי אורח, לראות טביעות רגליים ולשמוע הקלטות של שאגותיו של ביגפוט. המוזיאון פתוח בימי רביעי עד שני בין השעות 11:00-18:00. למידע נוסף אודות המוזיאון, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון גילוי ביגפוט.
2. Napa (כשעה נסיעה מסן פרנסיסקו) – העיר המקסימה הזו, אשר ממוקמת בעמק נפה (Napa Valley) היא המקום המושלם לאוהבי האוכל והיינות. הערי מפורסמת הודות ליקבים הרבים שבה ולנופים הציוריים.
אם ברצונכם ללמוד פרטים רבים יותר על היין, אתם מוזמנים לעצור במוזיאון אוסף הס לאומנות ויינות (The Hess Collection Winery & Art Museum). המוזיאון ממוקם באתר היסטורי, בו ייצרו יין במאה ה-19. חדר הטעימות במוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 10:00-17:30, וכך גם מוזיאון האומנות שבמקום. למידע נוסף אודות המוזיאון, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון אוסף הס לאומנות ויינות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Napa
3. Santa Cruz (כשעה ועשרים דקות נסיעה מסן פרנסיסקו) – זוהי עיר הנופש האולטימטיבית, אשר ידועה בתור עיריית חוף מושלמת לגולשים. אבל חוץ מהחוף, תוכלו למצוא בסנטה קרוז עוד דברים רבים אחרים, כמו אומנות, פסטיבלי מוזיקה וכמות מכובדת של תרבות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של Santa Cruz
–
שירותי תיירות מומלצים בסן פרנסיסקו במחירים מוזלים במיוחד
- כל הדברים לעשות …
- סיורי אוויר, מסוק וכדור פורח
- חוגים וסדנאות
- טיולי שייט, שיט ומים
- סיורי תרבות ונושאים
- טיולי יום וטיולים
- אוכל, יין וחיי לילה
- סיורים בחגים ועונות
- ידידותית לילדים
- אירועים יוקרתיים ומיוחדים
- סיורים רב-יומיים ומורחבים
- פעילויות חוץ
- סיורים פרטיים ומותאמים אישית
- קניות ואופנה
- סיורי החוף
- מופעים, קונצרטים וספורט
- פארק שעשועים
- סיורים
- העברות ותחבורה הין שדה התעופה למלונות וחזרה ובין מקומות שונים בעיר
- סיורים VIP בלעדיים
- טיולי הליכה ואופניים
- ספורט מים
- חתונות וירח דבש
- ראה את כל הדברים לעשות …
אטרקציות מובילות בסן פרנסיסקו
- כל האטרקציות …
- סן פרנסיסקו צ’יינה טאון
- מיור וודס
- אלקטרז
- סוסליטו
- האקדמיה למדעים
- גשר שער הזהב
- הפארק הלאומי יוסמיטי
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.