• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך למטייל בטנזניה

דף הבית » מדריך למטייל בטנזניה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 6 דקות

Geir Kiste ויקיפדיה

כתב וערך: צפריר מומחה בבנית מסלולי טיול בטנזניה (לפרטים לפנות בצור קשר)

טנזניה – תעודת זהות

עצמו את העיניים ודמיינו לעצמכם תמונה אפריקאית רומנטית… קרוב לוודאי שטנזניה וזנזיבר תעלנה מיד בדמיונכם. תראו בה עדרי חיות בר רועות במרחבים אינסופיים, חופי ים רומנטיים וקסומים, חיות פרא משוטטות בסוואנה פראית, הרים גבוהים ופסגות מושלגות, תראו את לוחמי שבט המסאי המיתולוגים ואת המישורים העצומים…האמת היא שאינכם צריכים לדמיין! הכל נמצא פה בטנזניה!

טנזניה מציעה לנו שילוב של ביקור בשמורות טבע עצומות ופראיות, צפייה בבעלי חיים בסביבת החיים הטבעית שלהם כמו גם קילומטרים של חוף ים קסום, הרים מושלגים וגבוהים, תבלינים אקזוטיים, תכשיטים אוטנטיים ועושר תרבותי רב שנים – טנזניה משמשת כביתם של יותר מ 120 קבוצות אתניות ותרבויות.

למרות שטנזניה נחשבה עד לפני תקופה קצרה לאחת המדינות העניות בעולם, יש לה כמה נקודות יתרון על פני מדינות אחרות. , בעיקר תיירותיות ולכן היא מהווה יעד פופולארי ביותר למטייל המערבי. מומלץ להגיע ולטייל בעונות היבשות ולבקר בשמורות הטבע הגדולות והיפות שבה.

זוהי היא המדינה הגדולה ביותר במזרח אפריקה. בדומה למדינות אחרות באפריקה, שבהן קיים ‘עושר הפוטנציאלי’ בדמות של אוצרות טבע לעומת העוני בפועל, כך גם לטנזניה יש מחצבים רבים הראויים ליצוא, כמו יהלומים, מרבצי זהב ענקיים, אורניום והאבן היקרה טנזנייט, המיוחדת רק לה! אולם, רוב האוכלוסייה עדיין עוסקת בה בחקלאות. החקלאות בטנזניה נשארה ברובה פרימיטיבית ביותר, (חקלאות בעל) וזאת חרף מאמצים רבים לאורך שנים לשפר מצב זה ובעזרת סיוע מהבנק העולמי, עדיין לא הצליחו ליעל ולשפר את המערכת החקלאית וזאת בשל חוסר יעילות, שחיתות והחלטות ממשלתיות שגויות

קצת היסטוריה על טנזניה:

האזור שבו שוכנת טנזניה הוא אחד האזורים שהיו מיושבים ברציפות עוד מתקופת הפרה-היסטוריה האנושית!  ניתן למצוא בטנזניה עדויות לחיים של קדם-אדם שחי והתקיים באזור כבר לפני מיליוני שנים. ידוע, שבאזור חיו מאז שחר ההיסטוריה האנושית, קהילות של לקטים וציידים. לפני כ 2000 שנים החלו להגיע לאזור זה אנשים ממערב אפריקה במספר גלים של הגירה. הגירה זו נמשכה עד אמצע המאה ה 18. במשך השנים, הגיעו לחופי טנזניה, נוסעים וסוחרים מאזורים שונים בעולם. היו אלו סוחרים מהמפרץ הפרסי, מחצי האי ערב וממערב הודו, אשר ביקרו בחוף המזרחי של אפריקה. האסלאם הגיע לאפריקה ולטנזניה בערך במאה ה – 8 לספירה. ידוע למשל, שמושל זנזיבר, היה הסולטן של עומן, שישב באי שנים ארוכות וממנו שלט על עומן.

במאה ה – 19, גרמניה, כמדינה אימפריאליסטית, השתלטה על אזורים הנכללים כיום במדינת טנזניה (ללא זנזיבר). עם תום מלחמת העולם הראשונה הפכה טנזניה למנדט בריטי ובשנת 1961 זכתה טנגניקה, כפי שנקראה אז בעצמאותה. זנזיבר והאיים הסמוכים, חברו לטנגניקה ב 1964. ומאז נקרא האיחוד: ‘הרפובליקה המאוחדת של טנזניה’

מצבה הכלכלי של טנזניה גם היום, אמנם אינו מזהיר. אבל השתפר בהרבה בעשרים השנים האחרונות. ענף התיירות, היא מקור חשוב למטבע זר למדינה – וזאת מכיוון שטנזניה נתפסת כיעד תיירותי לחובבי האתגר והטבע.

האטרקציות המרכזיות בטנזניה כוללות את ההר הגבוה באפריקה- קילימנג’ארו, שמורות טבע רבות ומגוונות, שהידועה בהן היא שמורת הסרנגטי ועוד 16 שמורות גדולות אחרות, חלקן גדולות ממדינת ישראל! וכמובן, איי האוקיאנוס ההודי שלחופיה. טנזניה היא מדינה של ניגודים גיאוגרפים – תמצאו בה את ההר הגבוה ביותר באפריקה, האגם הגדול ביותר באפריקה, האגם העמוק והארוך ביותר באפריקה, אזורים סמי-מדבריים ואזורים שבהם גדלים יערות גשם, אזורים וולקניים פעילים לעומת אזורים חופיים שבהם יש רק סלעי משקע, אגמי מלחה לעומת האגמים המכילים רק מים מתוקים, נהרות עצומים ואפילו קרחונים!

דת: התושבים בטנזניה נחלקים לנוצרים, מוסלמים ובני דתות אחרות בערך ביחס של שליש – שליש ושליש.–

חיסונים: יש להתייעץ עם מרפאת המטיילים לגבי החיסונים הנדרשים והתרופות שיש לקחת לטיול. שתי המחלות הנפוצות ביותר בטנזניה, היא המלריה וקדחת הדנגי.

שפה: סוואהלית ואנגלית.–

עיר בירה: עיר הבירה היא דודומה, אשר במרכז המדינה, אולם העיר הגדולה ביותר היא דאר א- סלאם.

מזג אויר בטנזניה:

מזג האוויר בטנזניה נע מחם ולח במקומות הנמוכים כמו בדאר אל סלאם ל- חם ביום וקריר בלילה באזור ארושה. אין עונות מוגדרות כמו חורף וקיץ אלא עונה יבשה עונה רטוב.המומלץ להגיע לטנזניה בעונה היבשה.  בתי מלון רבים ואתרים אחרים נסגרים בתקופת “העונה הרטובה”. בנוסף, יש שבילים בפארקים ובשמורות הטבע שאליהם לא ניתן להגיע ולכן כדאי להגיע בעונות היבשות. שהזמן הטוב ביותר הוא בחודשים יוני עד אוגוסט או ינואר – פברואר.

שקעים חשמליים בטנזניה: השקעים החשמליים הפופולאריים בטנזניה הם מסוג C ו- F.

230V

מטבע מקומי בטנזניה: המטבע המקומי הוא שילינג טנזניה 2300 שילינג (תלוי ביום המסחר) = 1 דולר אמריקאי. ניתן להחליף כסף מזומן בכל סניפי הבנקים וכרטיסי אשראי מתקבלים ברוב בתי המלון ובבתי עסק נוספים.

קידומת: קידומת המקום הינה 255, הקידומת בדאר א סלאם הינה 51 ובדודומה 61.

=

אוכל בטנזניה:

האוכל בטנזניה שונה מאזור לאזור והוא תלוי במוצרי המזון הקיימים באותו אזור. בפנים המדינה, רחוק מקו החוף, מרבית האוכל המוגש בבתי המלון הוא תבשילים טנזנים כמו עוף מטוגן, תפוחי אדמה מבושלים וכד’. בערים טנזניות בהן יש בני דור שני למהגרים מהודו קיימות מסעדות הודיות רבות. על קו חוף האוקיינוס ההודי יש מגוון של מאכלי ים בסגנון סוואהילי המתובלים בשפע התבלינים הטנזניים. כמו כן תפגשו במגוון פירות טרופים טעימים כמו אגוזי קוקוס, פאפאיה, מנגו, אננס ובננות מהם מכינים מיצים נפלאים.

בזנזיבר תמצאו מסעדות מצוינות – בעיקר בסטון טאון. האוכל מצוין ומאופיין בעיקר בדגים ופירות ים. המטבח הזנזיברי מושפע מהתרבויות השונות אשר שלטו באי בתקופות שונות – פורטוגזים, ערבים ופרסים

 המטבח הסוואהילי מושפע גם הוא ממדינות שונות ומחומרי גלם מקומיים כמו בקר, עוף ודגים המתובלים בתבלינים שונים. המקומיים, נוהגים לאכול את הארוחות בידיים! פה זה מותר (: כדאי שתדעו, מכיוון שמרבית האוכלוסייה בזנזיבר מוסלמית, יהיה אלכוהול בבתי המלון, אולם אסור לשתות אלכוהול במסעדות המקומיות ובציבור. בירה מותרת לשתייה בציבור. לכן, בירה תמצאו בכל מקום!

מותר (: כדאי שתדעו, מכיוון שמרבית האוכלוסייה בזנזיבר מוסלמית, יהיה אלכוהול בבתי המלון אולם לא יהיה אלכוהול במסעדות המקומיות ואין לשתות אלכוהול, חוץ מבירה, בציבור. בירה, תמצאו בכל מקום!

דאר א- סאלם היא עיר גדולה וקוסמופוליטית ולכן מגוון האוכל שבה רב יותר ותוכלו למצוא בה מסעדות שונות עם אוכל מערבי ומזרחי. בלודג’ים שבהם תלונו, מגישים גם אוכל מערבי שיערב לחיך. בנוסף, כדאי להביא פירות יבשים ועוד ונשנושים שאתם אוהבים. בטנזניה, מצפים מכם לתת טיפ. במסעדות, טיפ בשווי 10% יתקבל בהערכה רבה.

לינה בטנזניה:

בתי מלון-לודג’ים-מחנות-ריסורטיםבטנזניה מגוון רחב מאד של בתי מלון לכל כיס. ממלונות יוקרה ועד מלונות ממוצעים ואף זולים. מקומות לינה בשמורות הטבע, יכולים להיות לודג’ים מפוארים במיוחד, מחנות אוהלים ‘פשוטים’ ומפוארים ואפילו אתרי קמפינג. באתר הזה: www.tanzaniaparks.com תוכלו למצוא רשימה של אתרי הקמפינג ברחבי טנזניה בזנזיבר, תמצאו מלונות בבניינים עתיקים בסטון טאון, וריזורטים מפוארים על חוף האוקיאנוס וגם מקומות למעוטי תקציב. בזנזיבר ניתן למצוא את המגוון הגדול ביותר של מקומות הלינה.

תחבורה בטנזניה:

בטנזניה קיימת כמובן תחבורה ציבורית אולם, לרוב התיירים משתמשים בטיסות פנים. בזנזיבר ניתן להשתמש במוניות או להשכיר רכב. אובר, היא אופציה טובה להתנייד בערים.  בשמורות הטבע, במילא נוסעים עם מדריך צמוד ברכב ספארי מיוחד.

שגרירות ישראל בטנזניה:

לא נדרשת ויזה לטנזניה. אין שגרירות ישראלית ואם נתקלתם בבעיה כלשהי תוכלו ליצור קשר עם שגרירות ישראל בניירובי שמבחינה קונסולרית, אחראית גם על טנזניה.

BISHOP RODA NAIROBI
P.O. BOX 30354
NAIROBI 00100
KENYA

המקומות שבהם כדאי לבקר במהלך הביקור בטנזניה:

קילימנג’רו:

הר הקילימנג’רו הוא יעד תיירותי ופופולארי מאד בטנזניה. זהו ההר הגבוה ביותר במדינה ומרבית התיירים המגיעים אליו הינם חובבי טיפוס הרים ששמו לעצמם מטרה – לכבוש את הקילימנג’רו ולהגיע לפסגתו. במעלה ההר ובראשו לא תפגשו בעלי חיים רבים אולם בתחתיתו של ההר, ביער הגשם, ישנו מגוון רב של בעלי חיים.

מכתש נגורונגורו:

בין קירות מכתש זה המוקף מצוקים ובתוכו אגם מלח, מתאפשר מפגש עם שפע של בעלי חיים אפריקאים, החל מפלמינגו ועד פילים ואריות. בקרבה למכתש, יושבים בני שבטים שונים כמו שבט המסאי, שבט הדטוגה ובני שבט ההדזבה ולכל שבט מאפיינים המסקרנים ומעניינים מאד את התייר המערבי. ניתן ממש להתחבר לחייהם של הלקטים – ציידים הקדמונים.

פארק סרנגטי:

בשמורת הסרנגטי מומלץ לסייר ולשהות יותר מיום אחד. השמורה משתרעת על פני שטח עצום ובתוכו מגוון גדול של בעלי חיים. אם תגיעו בזמן ‘הנכון’ , תוכלו לחזות במחזה מרהיב שבו עדרים שלמים של זברות ושל גנו חוצים את נהר המרה השורץ תנינים. כל זאת, בנופי סוואנה קסומים ועצומים ושלל בעלי חיים.

האי זנזיבר:

 זנזיבר הינה ארכיפלג המצוי במרחק של כ 25 ק”מ מחופי טנזניה ומשתייך אליה באופן מדיני.  זנזיבר המכונה גם אי התבלינים הוא יעד עוצר נשימה ביופיו, באותנטיות שלו ובאפשרות לנוח, לאכול ופשוט ליהנות. מים צלולים בצבע טורקיז, איים קטנטנים וכמובן ליבה של זנזיבר היא עיר הבירה שלה. המקום משמש עדות למפגשים תרבותיים בין אזורים שונים ובין דתות ותרבויות שונות. אל נשכח שזנזיבר שמשה בעבר כמרכז לסחר עבדים ועדויות לכך תמצאו באי עד היום!

אגם מניארה:

אגם מניארה הוא אגם שנוצר בשבר הסורי – אפריקאי. שמורת האגם מאד מגוונת והיא אחד מיעדי החובה לצפרים. אם מתמזל המזל, ניתן לראות בה אריות המטפסם על העצים, שלל בעלי חיים אחרים ובעיקר – מגוון רחב מאד של ציפורים.

שמורת גומבה:

שמורת גומבה (בסווהילית -פרה) היא שמורה ייחודית במערב טנזניה והיא גובלת ממערב עם אגם טנגניקה האדיר. בשמורה זו תוכלו לפגוש במשפחות של שימפנזים באופן בלתי אמצעי. בשמורה זו ערכה החוקרת ג’יין גודאל את מחקריה אודות השימפנזים (זוכרים את ספרה: “השימפנזים ואני”?) ולעיתים נדירות אפשר לפגוש בה בביקוריה בשמורה. כדי להגיע לשמורה זו, יש לטוס לעיר קיגומה ומשם יוצאים בשייט של כעשרים קילומטרים לשער השמורה. ניתן ללון בשמורה עצמה או מחוץ לשמורה. חווית הפגישה בשימפנזים הפראיים, היא חווית חיים!

תכנון טיול לזנזיבר:

רוצים לתכנן טיול לזנזיבר, אבל לא בטוחים מאיפה להתחיל? בשביל זה יש מומחים בתחום תכנון הטיולים, שישמחו לעזור לכם בתכנון הטיול ואפילו לעשות אופרציה. מלאו את הטופס הבא או צרו קשר (support@tiulim.net) ונוכל לקשר אתכם ליועצי טיולים רלוונטיים לצרכים שלכם:

רוצים לדעת עוד על השירות? לחצו כאן כדי לקרוא על שירות תכנון טיולים של אתר טיולים.נט.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם