מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקות–
–אם אתם מתכננים לצאת לאזורים מושלגים של העולם, אתם חייבים שיהיו לכם גרזני קרח. האזורים הקפואים האלה מלאים בהרפתקאות, שמיועדות לנועזים ולאמיצים שביניכם; אתם ללא ספק תיתקלו בכמה מכשולים, ביניהם קרחונים ושכבות קרח. אבל, המכשולים האלה לא ירתיעו מטייל רציני. אם יהיה מספיק נחוש, יוכל למצוא דרך לעקוף את המכשולים האלה, אבל ללא הציוד המתאים, הוא עלול להיכשל במשימה בעקבות אפיסת כוחות או פגיעות חמורות בגוף. תדמיינו לכם מטייל שמנסה לשבור קרחונים בעזרת הידיים שלו בלבד; במקרה הזה אפשר לצפות לגרוע מכול- יכול להיות שאותו מטייל לא יוכל להמשיך את דרכו כתוצאה מפגיעה חמורה בידיים או מתשישות. מצד שני, תדמיינו מה היה קורה אילו המטייל היה הולך עם כלי מתכתי, בעל חוד דוקרני- אין ספק שבמקרה הזה הטיפוס לגבהים ופריצת המכשולים תהיה נטולת מאמץ.
קרדיט לתמונה ראשית: WALLPAPER FLAR
עם כל זאת, חשוב לזכור שבחירת גרזן הקרח המתאים היא משימה לא פשוטה ולעיתים אף מתסכלת. בבחירת גרזן קרח, צריכים לקחת בחשבון כל כך הרבה גורמים, כולל האורך, המשקל, הצורה, הדירוג של הגרזן על ידי CEN וכמובן, סוג הפעילות המתוכננת.
אנטומיה של גרזן קרח:
חשוב שתכירו את החלקים הבסיסיים של גרזן קרח.
ראש: החלק הזה של גרזן הקרח עשוי מסגסוגת פלדה. הראש מורכב משני חלקים- מכוש וחוד. נדגיש שגרזני חוד שמיועדים לטיפוס תלול על קרח או על משטח מעורב עשויים לכלול פטיש במקום מכוש.
חוד: החלק החד בקצה של גרזן הקרח נקרא “חוד”. זה החלק בגרזן שננעץ לתוך השלג או הקרח. החודים אינם זהים בגרזנים השונים. שני מאפיינים חשובים מבדילים בין החודים השונים: זווית הקשת וזווית החדירה. הנה לכם הסבר קצר על כל מאפיין:
הזווית שבה החוד נוטה למוט של גרזן הקרח נקראת “זווית הקשת”. הזווית הזו משתנה בהתאם לייעוד של החוד. אם אתם מתכוונים לצאת עם גרזן הקרח שלכם לטיפוס הרים, אתם צריכים שזווית הקשת תהיה 65-70 מעלות. גרזני קרח שמיועדים לטיפוס טכני צריכים להיות בעלי זווית קשת של 55-60 מעלות.
אל תתבלבלו בין זווית הקשת לזווית החדירה. זווית החדירה מדברת על הזווית היחסית של הקצה של החוד למוט של הגרזן. לקצה של החוד יכול להיות זווית חדירה חיובית או זווית חדירה שלילית, בהתאם לזווית של החוד למוט. בימינו, זווית החדירה של החוד איבדה מהרלוונטיות שלה מהסיבות הבאות:
- כמעט שאי אפשר להשיג בשוק גרזן קרח עם זווית חדירה שלילית; כל גרזני הקרח הם בעלי זווית חדירה חיובית.
- לא משנה אם לגרזן יש זווית חדירה שלילית או חיובית, הוא יחדור דרך השלג.
מכוש: המכוש הוא חלק המתכת הרחב, שדומה לאת חפירה, בראש הגרזן. משתמשים בו בעיקר כדי לחתוך מדרגות או מושבים בשלג או בקרח.
חור לטבעת חיבור: זהו החור בראש של גרזן קרח, אליו אתם יכולים לחבר רצועה או טבעת חיבור.
ידית המוט: בחלק הזה אתם צריכים לאחוז. המוט יכול להיות עשוי מאלומיניום, מסיב פחם או מפלדה. באופן כללי, ידיות שעשויות מחומרים כבדים הם חזקים יותר וכמובן, כבדים יותר. אם אתם מעוניינים בידית קלה יותר, לכו על חומרים קלי משקל.
- סוגי ידיות מוט: יש ידית ישרה וידית מעוגלת. הישרה טובה לירידות תלולות ולטיפוסי הרים. ידיות מעוגלות הן פחות או יותר כמו קשתות, כך שהן מתאימות במיוחד לטיפוסים טכניים, ובייחוד בתנאי שלג, כשאתם צריכים להיתלות על קרח לעיתים קרובות. קיימות ידיות מכוסות, שמספקות אחיזה נוספת; יכול להיות שיהיו מכוסות כולן או חלקן בחומרים כמו גומי או טיים קינזיולוגי, על מנת ליצור חיכוך מוגבר ולהפחית את הסיכויים שהידית תחליק מבין הידיים שלכם. מומלץ גם ללבוש כפפות כדי להשיג את אותה המטרה.
קוץ: לגרזן יש קצה מתכתי אלטרנטיבי מחודד, שגם אותו אפשר לתקוע לתוך השלג או הקרח. החלק הזה מאפשר למטייל לשלוט על שיוו המשקל שלו בזמן הליכה בשלג או בקרח, כמו מקל הליכה. אבל, הקוץ מוסיף הרבה מאד משקל לגרזן הקרח ולכן, חברות רבות משמיטות את הקוץ מהעיצוב שלהן. בנוסף, הסרת הקוץ מהגרזן מגבירה את הבטיחות של המטייל, שכן הדבר מפחית את הסיכויים להיפצע מהכלי כשמשתמשים בו הפוך.
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.