מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 5 דקותאוזניות הן אביזר נהדר לאלה מכם שאוהבים להאזין למוזיקה, לצפות בסרטים או לשחק במשחקי מחשב. יש מגוון רחב של אוזניות, חלקן קומפקטיות, חלקן גדולות, ואפשר להשתמש בהן בזמן ריצה, בזמן נסיעה, בזמן עבודה או סתם בשעות הפנאי. אם אינכם בטוחים באילו אוזניות כדאי לכם לבחור, אנחנו כאן בשביל לעזור לכם. במאמר הבא נציג לכם כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כשאתם ניגשים לרכוש אוזניות חדשות.
קרדיט לתמונה ראשית Foundry Co Pixabay
כדאי לשאול את עצמכם – בשביל מה אתם צריכים את האוזניות?
לפני שאתם ניגשים לבחור את האוזניות המושלמות עבורכם, חשוב מאד לשאול את עצמכם בשביל מה אתם צריכים את האוזניות. האם אתם מחפשים אוזניות שתוכלו לשים בזמן ריצה? האם אתם מחפשים אוזניות לשימוש ביתי בלבד? או שאתם מחפשים אוזניות מקצועיות במיוחד, שיאפשרו לכם לשמוע את הצלילים המופקים מהן מבלי לשמוע את כל מה שמתרחש מסביב? בעבר, אנשים היו משתמשים באוזניות קומפקטיות בשביל שימושים מחוץ לבית ובאוזניות שמכסות את כל האוזן לשימושים ביתיים. אבל, היום כבר אין חוקים. אם מפריע לכם שהאוזניות הקומפקטיות נופלות לכם מהאוזניים בזמן ריצה, יכול להיות שתעדיפו לרוץ עם אוזניות גדולות יותר.
תבחרו את סוג האוזניות המועדף עליכם בהתאם לסוג השימוש:
אחרי שהבנתם לאיזו מטרה אתם תצטרכו את האוזניות שלכם, כדאי להחליט איזה סוג אוזניות תרצו. יש שלושה סוגים עיקריים של אוזניות: בתוך האפרכסת (ear-buds), בתוך תעלת האוזן (in-ear) ועל האוזן (over-ear). לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות, שאותם נציג לכם כעת.
אוזניות בתוך האפרכסת: אלו הן אוזניות קטנות, קומפקטיות וקלות משקל, שנכנסות לכם לאפרכסת של האוזן. כלומר, לחלק החיצוני של האוזן. האוזניות האלו אומנם נעימות יותר וניתנות לשימוש לזמן ממושך יותר, אך אינן טובות בבידוד רעשים מהסביבה. היום, רבות מהאוזניות האלו מגיעות עם מתאמי סיליקון, שמיועדים להתאים אותן לאוזן שלכם ולבודד רעשים מבחוץ. בידוד מרבי אפשרי באמצעות מתאמים מקצף, שגם הם מוצעים היום בכמה דגמים.
האוזניות האלו נוטות ליפול בקלות עם כל טלטול של הראש, כך שהן פחות מתאימות לריצה. אוזניות מהסוג הזה מומלצות לשימוש במשרד ובבית. אם אתם בכל זאת רוצים להשתמש באוזניות האלו לריצה, אתם יכולים לבחור בדגם בעל קשת קשיחה ודקה, המוצמדת לראש, או בדגם בעל תפסנים מיוחדים, שנתפסים מאחורי האוזן ומאפשרים אחיזה טובה יותר.
אוזניות בתוך תעלת האוזן: אלו הן האוזניות הקטנות ביותר הקיימות בשוק והן מיועדות להיכנס לכם אל תוך חלל האוזן. האוזניות האלו נהדרות לאלה מכם שרוצים לרוץ או לבצע פעילות ספורטיבית, כיוון שהן יציבות יחסית וחלקן אף כמורכבות מחומרים נוגדי מים וזיעה. ביחס לאוזניות בתוך האפרכסת, הן גם הרבה יותר חסינות בפני רעש מבחוץ. אולם, קחו בחשבון שהשימוש בהן לאורך זמן יכול להיות לא נעים באוזן.
אוזניות על האוזן: האוזניות הגדולות ביותר הן האוזניות ששמים על האוזן, שנקראת גם אוזניות קשת. האוזניות האלו מקיפות את כל האוזן שלכם, מונחות עליה, ומפעילות לחץ מתון על הרקה והלסת העליונה כדי להישאר במקום. האוזניות האלו נחלקות לשני סוגים: אוזניות סגורות ואוזניות פתוחות. האוזניות הסגורות סוגרות על האוזן בצורה טובה יותר ולכן מבודדת בצורה טובה יותר רעשי רקע. איכות הצליל הוא בדרך כלל טוב יותר מאשר באוזניות פתוחות, אבל אם אתם רוצים להאזין לצלילי באס, יכול להיות שהאוזניות הפתוחות יתאימו לכם יותר, שכן הן מפיקות באסים מדויקים יותר. האוזניות הסגורות הן גדולות וכבדות יותר מהאוזניות הפתוחות ולכן מומלצות בעיקר לשימוש ביתי. האוזניות מהסוג הזה גם מומלצות במיוחד לאוהבי המוזיקה שביניכם.
חסרון נוסף שיש לאוזניות הסגורות על האוזן הוא שהן נוטות להתחמם מהר יחסית ולכן, אם אתם משתמשים באוזניות לזמן ממושך אתם עלולים להרגיש הצטברות של חום באוזן. אוזניות פתוחות מאווררות יותר ואינן גורמות להצטברות החום הזה.
אם אתם מעוניינים להתנייד עם האוזניות שעל האוזן, תבדקו לגבי דגמים שמאפשרים קיפול של האוזניות. כך, תוכלו לחסוך מעט מקום בזמן שאתם נושאים את האוזניות ממקום אחד למקום אחר.
עוד כמה דברים שכדאי לדעת: באופן כללי, בחלק מהדגמים של האוזניות קיים שלט-רחוק מובנה בחוט, שמאפשר לשלוט על דברים מסוימים, שמשתנים בהתאם לדגם. יש שלט-רחוק שמאפשר לכם לקבל ולנתק שיחה נכנסת, אם חיברתם את האוזניות לטלפון נייד, ויש שלט-רחוק משאפשר להגביר או להנמיך את עוצמת השמע. אם אתם משתמשים באייפון ורוצים לחבר אליו אוזניות, מומלץ לבחור באוזניות שקיים בהן מיקרופון מובנה לתקשורת עם Siri.
עוד כמה סוגי אוזניות שכדאי להכיר:
אוזניות נטולות חוטים (Truly Wireless): האוזניות האלו הן חדשות יחסית בשוק, אבל תופסות תאוצה במהירות. האוזניות הללו אינן מחוברות לחוט או לקשת, אלא מחוברות באמצעות ה-Bluetooth לטלפון או למחשב שלכם. כך, אתם לא צריכים להסתבך עם החוטים. החסרונות העיקריים של האוזניות האלו הוא שהן מאד קטנות, כך שמאד קל לאבד אותן, שחיי הסוללה שלהן קצרים יותר מדגמים אחרים ושמחירן גבוה יותר. קיימות גם אוזניות אלחוטיות עם קשת, אם אתם רוצים שהן יהיו יציבות יותר. אולם, קחו בחשבון שאיכות הצליל עלולה להיות מעט ירודה יותר מאוזניות חוטיות. אם חשוב לכם איכות הצליל, אוזניות Bluetooth שתומכות בתקן aptX יכולות לשפר מעט את האיכות.
אוזניות ביטול רעשים: האוזניות האלו מתאימות לאלה מכם שרוצים לשמוע אך ורק את מה שמתנגן לכם באוזניות. האוזניות האלו חוסמות באופן מאד אפקטיבי את רעשי הרקע של הסביבה על ידי שידור גל קול נגדי לרעשים שבאים מבחוץ. דגמי האוזניות האלו קיימים בכל אחד משלושת הסוגים הקלאסיים שהצגנו. כמובן, שהאוזניות לרוב הרבה יותר יקרות מאוזניות אחרות הקיימות בשוק.
תוודאו שאיכות הצליל הוא ברמה שאתם צריכים:
כשאתם באים לרכוש אוזניות, חשוב להסתכל על הנתונים הטכניים, שיאפשרו לכם לחזות בצורה מסוימת את איכות הצליל שתשמעו דרך האוזניות. עם זאת, קחו בחשבון שהנתונים לא תמיד משקפים את המציאות ולכן חשוב עוד יותר לבקש לנסות את האוזניות בחנות ולהאזין לצלילים בעצמכם לפני שאתם רוכשים את האוזניות.
הנה לכם כמה נתונים טכניים שכדאי להכיר:
ה-THD: הערך של ה-THD מופיע באחוזים וככל שהוא גבוה יותר, כך יש יותר סיכויים שתחוו עיוות צורם בזמן שתאזינו למוזיקה בעוצמה גבוהה. לכן, אם אתם מעוניין בצליל איכותי, מומלץ לשאוף לערך THD נמוך ככל הניתן, שלא עולה על אחוז בודד. באוזניות איכותיות במיוחד, רמת ה-THD אינה עולה על 0.1 אחוז. עם זאת, קחו בחשבון את הבריאות שלכם ותימנעו ככל הניתן מההאזנה ממושכת בעוצמה גבוהה.
דרייברים: הדרייבר הוא מה שמפיק את הצליל ברמקול ואפשר למדוד את האיכות של הדרייבר במספר דרכים. ככל שהדרייבר גדול יותר, הצליל שהוא יפיק יהיה עשיר וחזק יותר, במיוחד כשמדובר בבאסים. את הגודל של הדרייבר מודדים לפי מ”מ, וכמובן שבאוזניות גדולות יותר הדרייבר יהיה גדול יותר. גם סוג הדרייבר משפיע על איכות הצליל, כששני הסוגים המרכזיים הם B.A ודינמי. ה-B.A מדגיש בעיקר את הצלילים הגבוהים, בעוד שהדינמי מדגיש בעיקר את הצלילים הנמוכים. בדגמים משוכללים ויקרים במיוחד, קיים יותר מדרייבר אחד, כך שאיכות הצליל הוא הרבה יותר טוב.
תחום תדרים: האוזן האנושית קולטת טווח תדרים שבין 20Hz ל-20KH. כדאי לכם לשאוף לאוזניות שמספקות את הטווח הזה. אם אתם רואים אוזניות שמספקות טווח גדול יותר, אל תתרגשו. גם כך אתם לא יכולים לשמוע מעבר לתדר 20KH.
רגישות: אפשר למדוד את הרגישות של הרמקולים של האוזניות באמצעות דציבל למיליוואט (dB/mW). כדאי לשאוף לאוזניות שבהן הנתון הוא dB/mW100 ומעלה, שכן אז האוזניות מסוגלות לספק עוצמת שמע גבוהה יותר.
תסתכלו טוב-טוב על התקע של האוזניות:
בסופו של דבר, אם אתם רוכשים אוזניות חוטיות, תצטרכו לתקוע אותן באיזה שהוא שקע. התקע הקלאסי הוא תקע בגודל 3.5 מ”מ. דגים משוכללים ומקצועיים יותר מגיעים בדרך כלל עם תקע או עם מתאם של 6.5 מ”מ, ששימושי לשימוש באולפנים. בנוסף, תקעים שמצופים בזהב מאפשרים מגע יציב לאורך זמן ולכן נחשבים לאיכותיים יותר.
תבחרו את הכבל המתאים עבורכם:
אם אתם מתכננים לרכוש אוזניות חוטיות, תצטרכו לקחת בחשבון את הכבל של האוזניות כדי שיתאים לצרכים שלכם. הנה כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם כשבוחרים כבל:
אורך הכבל: אורך הכבלים של האוזניות נע בדרך כלל בין מטר ל-3.5 מטרים. אם אתם מתכוונים להשתמש באוזניות בבית, מומלץ לחשב את המרחק מהמכשיר שלכם למקום הישיבה שלכם. אם אתם מתכוונים להשתמש באוזניות בזמן ריצה או הליכה ולשים את הטלפון הנייד שלכם בכיס המכנסיים, כדאי לחשוב על כבל ארוך יחסית.
כבל עגול או שטוח: בדרך כלל, כבל שטוח פחות מסתבך מאשר כבל עגול. לכן, אם אתם נוטים להוציא את כבל האוזניות שלכם מהכיס או מהמגירה כשהוא לגמרי מתוסבך, אולי שווה לכם לרכוש כבל שטוח.
כבל קבוע או נתיק: ישנם כמה דגמים שמאפשרים לכם לנתק את הכבל מהאוזניות ולחבר אחרות או להשתמש בתקשורת Bluetooth. בדגמים אחרים, הכבל נשאר קבוע ואינו ניתן לניתוק, כך שאי אפשר לשחק איתו.
חומר הכבל: ברוב המקרים, האוזניות עשויות מנחושת רגילה. אולם, ישנם כבלים איכותיים יותר העשויים מנחושת נטולת חמצן (OFC), שהיא נחושת המשפרת את המוליכות.
תוודאו שהמחיר מתאים לתקציב שלכם:
כשרוכשים את האוזניות, חשוב כמובן לוודא שהמחיר מתאים לתקציב שלכם. בדרך כלל, המחירים של אוזניות שנכנסות לתוך האוזן, בין אם לתוך האפרכסת או לתוך תעלת האוזן, נעים בין 20 שקלים ל-1,500 שקלים. היקרות יותר הן בדרך כלל אלחוטיות. גם ככל שהאוזניות קטנות וקומפקטיות יותר, כך המחירים שלהן עולים. גם המחירים של אוזניות על האוזן (אוזניות קשת) נעים בין עשרות שקלים לאלפי שקלים, תלוי באיכות של הדגם.
לגבי האחריות, רוב האוזניות מגיעות עם אחריות יצרן והאוזניות היקרות יותר מגיעות עם אחריות של לפחות שנה.
היכן לקנות אוזניות?
אוזניות איכותיות בבנגגוד מומלץ
אוזניות מהפשוטות והזולות עד האיכותיות ב KSP
כלל בכל קניה
לא לקנות אוזניות זולות, אלא להשקיע באוזניות איכותיות עם שמע מדהים שיתנו לתת לכם שנים טובות של שמיעה מעולה ואיכותית, מאשר אוזניות מוזלות.
מאחלים לכם שתבחרו את האוזניות המתאימות ביותר עבורכם!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.