• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך מקיף לבחירה וקנייה של הטאבלט האיכותי והמתאים ביותר

דף הבית » מדריך מקיף לבחירה וקנייה של הטאבלט האיכותי והמתאים ביותר

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 6 דקות

קרדיט לתמונה הראשית Karolina Grabowska  Pixabay 

אם אתם מחפשים מכשיר עוצמתי כמו סמארטפון, אבל עם מסך הרבה יותר גדול, יכול להיות שמה שאתם צריכים זה טאבלט. טאבלט יכול להיות שימושי מאד אם אתם מתכוונים לצפות בו בסרטים או לעבור על מסמכים בשביל העבודה או הלימודים. הוא גם יכול לשמש כצעצוע מגע לא-סלולרי עבור הילדים הקטנים שלכם. אם אינכם בטוחים כיצד לבחור את הטאבלט המושלם עבורכם, הנה לכם כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם לקבל את ההחלטה הטובה ביותר.

תבחרו במערכת הפעלה:

כיום, מערכות ההפעלה הנפוצות ביותר בטאבלטים הן אנדרואיד של Google, iOS של אפל ו-Windows 10 של מיקרוסופט. לכל אחת יתרונות וחסרונות, כך שאתם צריכים להחליט מהי מערכת ההפעלה המתאימה ביותר לצרכים שלכם.

טאבלטים בעלי מערכת הפעלה של אנדרואיד מאפשרים חופש פעולה נרחב יותר. קל יותר לשנות בה הגדרות והיא גם מאפשרת סנכרון נוח עם כל מחשב. מערכת ההפעלה פועלת במגוון רחב של טאבלטים וגם במוצרים סיניים זולים יחסית. הגרסה העדכנית ביותר של מערכת ההפעלה היא 10, אך הגרסאות הישנות יותר נפוצות יותר. טאבלטים בעלי מערכת הפעלה של אנדרואיד הם לרוב זולים יותר ומתאימים לכל כיס.

טאבלטים בעלי מערכת הפעלה של iOS הם מהירים יותר, מעוצבים להפליא ונוחים מאד. בשנים האחרונות נוספו לה מספר אפשרויות חדשות, שמביאות אותה כמעט לרמה של מחשב, כמו פיצול מסך בין אפליקציות. יש לה גם מגוון עצום של אפליקציות בחנות האפליקציות, יותר מכל מערכת הפעלה אחרת. אולם, אם אתם משווים את הטאבלטים הללו לאלו של אנדרואיד, תמצאו כאן הרבה פחות אפשרויות. קשה מאד לשנות את ההגדרות של המכשיר, ומערכת ההפעלה אינה תומכת בפלאש בדפדפן, מה שעלול לגרוע מחוויית הגלישה. בנוסף, אתם חייבים להשתמש בתוכנת iTunes כדי להעביר קבצים מהטאבלט למחשב ולהפך, מה שאומר שאם אין לכם את התוכנה יהיה לכם מאד קשה להעביר את מה שאתם רוצים.

טאבלטים בעלי מערכת הפעלה של Windows 10 הם ידידותיים למשתמש, בעלי תצוגה גדולה ונוחה. המערכת פתוחה מאד, כך שאתם יכולים להתאים בקלות את ההגדרות לצרכים שלכם. היא מגיעה על מכשירים של מגוון יצרניות וזמינה במגוון רחב של מחירים, כך שהיא יכולה להתאים לכל כיס. אולם, קחו בחשבון שמבחר האפליקציות בחנות האפליקציות שלה הוא דל יחסית.

תחליטו איזה גודל מסך מתאים לכם:

בימינו, רוב הטאבלטים מגיעים עם מסכים שגדלים שנעים בין 7 ל-12 אינטשים. ישנם גם טאבלטים גדולים יותר, שיכולים לשמש אתכם לבית או למשרד. אולם, קחו בחשבון שככל שהמסך גדול יותר, כך הוא כבד יותר.

אם חשובה לכם הניידות של הטאבלט שלכם, יכול להיות שכדאי לכם לבחור במסך 7 אינטשים. הוא קל יחסית ושוקל בין 200 ל-500 גרם בלבד, כך שאתם יכולים להסתובב איתו בקלות ממקום למקום. אולם, קחו בחשבון שהתצוגה קטנה יותר ולכן, אתם עלולים להתקשות לראות את מה שמוקרן על המסך.  

אם אתם מעוניינים להשתמש בטאבלט כדי לצפות בסרטים או לקרוא מסמכים, יכול להיות שתעדיפו מסך גדול יותר. אולם, קחו בחשבון שמסך גדול שוקל בדרך כלל בין 650 ל-900 גרם, מה שאומר שהנשיאה שלו לאורך זמן עלולה להיות מעייפת.

בכל מקרה, כדי לוודא שתיהנו מחוויית צפייה טובה, חשוב מאד לבדוק גם את הרזולוציה של המסך שלכם. תבחרו ברזולוציה גבוהה, שגם תתאים לגודל המסך שלכם. הרזולוציה הנפוצה ביותר למסכי 7 אינטשים היא 600X1,024. למסכים גדולים יותר, מומלץ לכוון לרזולוציה 800X1,280 ומעלה, בהתאם לגודל המסך. במסכים מתקדמים ביותר, הרזולוציה יכולה להגיע לעבור את ה-1,080X1,920.

כשאתם מגיעים לחנות בשביל לרכוש את הטאבלט, אנו ממליצים גם לבקש להשתמש בו כדי לראות האם זוויות הצפייה שלו רחבות או צרות. במצב של זוויות צפייה צרות, התצוגה של המסך תתכהה ותהיה מטושטשת כאשר לא תביטו היישר אל מרכז המסך. תחזיקו את הטאבלט בידכם, תטו אותו הצידה ותראו האם אתם רואים את התצוגה היטב. אם כן, מדובר במסך איכותי שבהחלט יכול להתאים לכם.

תוודאו מהם ביצועי הסוללה:

אם אתם מתכוונים להשתמש בטאבלט הרבה, כדאי לבדוק שביצועי הסוללה עומדים בסטנדרט שלכם. בימינו, רוב הטאבלטים מסוגלים לפעול ברציפות בין 5.5 ל-10 שעות, כמובן שתנאי שאתם לא עושים בהם שימוש מופרז. גורמים רבים משפיעים על ביצועי הסוללה, ביניהם קיבולת הסוללה, שמגיעה עד 11,560mAh, מהירות המעבד, גודל המסך ובהירותו וכמובן דפוסי השימוש שלכם.

תבחרו בטאבלט בעל ביצועים טובים:

כשאתם בודקים את טיב הביצועים של הטאבלט, אתם צריכים להסתכל על שני פרמטרים: הזיכרון והמעבד.

לגבי הזיכרון (RAM), ככל שהוא גדול יותר, כך מערכת ההפעלה והתוכנות של הטאבלט יפעלו בצורה מהירה יותר. זיכרון גדול גם יאפשר להריץ כמה תוכנות במקביל מבלי שהמכשיר ייתקע. מומלץ לבחור בטאבלט בעל לפחות GB1 זיכרון. אם אתם מתכוונים להשתמש בו לצפייה בסרטים או למשחקים, כדאי לבחור בנפח זיכרון גדול יותר.

לגבי המעבד, מומלץ לבחור במעבד בעל מהירות שעון מינימלית של Ghz1. אם אתם מתכוונים להשתמש בטאבלטים למספר משימות במקביל או לשים עליו תכונות עבדות במיוחד, מומלץ לבחור במעבדים מרובעי-ליבה או כפולי-ליבה, שיכולים להקל על המכשיר.

תחליטו כמה נפח אחסון אתם צריכים:

אם אתם מתכוונים לאחסן על הטאבלט שלכם סרטונים, תמונות, משחקים ומסמכים שונים, כדאי לחשוב כמה נפח אחסון תצטרכו. נפח האחסון נע בדרך כלל בין 4GB ל-256GB, אך תוכלו למצוא גם דגמים משוכללים יותר בעלי נפח אחסון גדול יותר. מומלץ לבחור בטאבלט בעל נפח אחסון של לפחות 16GB. אם אתם בוחרים בטאבלט בעל מערכת הפעלה של Windows 10, מומלץ לבחור בנפח אחסון של 128GB לפחות. חשוב גם לוודא שיש לכם אפשרות להרחיב את שטח האחסון באמצעות כרטיס זיכרון, כדי שלא תהיה לכם בעיה במקרה שתגיעו אל סף הזיכרון של המכשיר.

תחשבו – איך תרצו שהטאבלט יתחבר לאינטרנט?

אצל טאבלטים, קיימות שתי אפשרויות לחיבור לאינטרנט: חיבור באמצעות Wi-Fi וחיבור באמצעות G3 או G4.

טאבלט תומך G3/G4 יאפשר לכם להכניס כרטיס סים לתוך המכשיר ולגלוש בו על גבי הרשת הסלולרית שלכם. לעיתים נדירות קיימת גם אפשרות להוציא ולקבל שיחות ואסאמאסים דרך המכשיר. מכשירים שתומכים ב-G3/G4 הם לרוב יקרים יותר מהמקבילים שלכם, לכן חשבו לעומק האם יש לכם צורך בדבר הזה. אם אתם מתכוונים להשתמש במכשיר בעיקר בבית או במקומות שבהם קל להתחבר לרשת ה-Wi-Fi, אזי אין לכם צורך בחיבור לרשת הסלולרית. גם סמארטפון יכול לשמש בתור נקודת גישה אלחוטית לרשת הסלולרית, אולם שימוש מופרז בו עלול לחסל לכם את חבילת הגלישה. אם אתם מתכוונים להסתובב עם הטאבלט במקומות שונים, שלא בהכרח מציעים חיבור ל-Wi-Fi, ואינכם מתכוונים להסתמך על הסמארטפון שלכם, יכול להיות שחיבור G3/G4 מאד יעזור לכם. אולם, אל תשכחו שתצטרכו גם לרכוש חבילת גלישה.

ומה לגבי חיבורים אחרים?

אם אתם מתכוונים לחבר את הטאבלט שלכם למחשב כדי להעביר קבצים, לחבר אוזניות או להכניס כרטיסים שונים לטאבלט כדי לשדרג אותו, חשוב מאד לשים לב לסוגי החיבורים הקיימים במכשיר.

חיבור למחשב או לשקע טעינה: מומלץ לבחור בטאבלטים בעלי שקע מסוג USB Type-C או בשקעים הישנים יותר מסוג Mini-USB או Micro-USB. חלק מהטאבלטים גם משתמשים בשקע סנכרון לטעינה או כוללים שקע טעינה נפרד.

חיבור וידאו-אודיו דיגטלי (Mini / Micro HDMI): עם חיבור מהסוג הזה תוכלו להעביר אות וידאו וסאונד לרסיבר או לטלוויזיה חיצונית. האות יעבור ברזולוציה של עד p1080.

חיבור להתקנים חיצוניים (USB): לחיבור ה-USB אפשר לחבר כונן חיצוני או דיסק און קי, וכך להעביר קבצים בקלות מהטאבלט למכשיר אחר. תוכלו לחבר באמצעות ה-USB גם מקלדת ועכבר. כיוון שמדובר בחיבור גדול יחסית, תמצאו אותו בעיקר בטאבלטים עבים וגדולים או בתחנות עגינה לטאבלטים.

חיבור של כרטיס זיכרון: נפח האחסון של הטאבלטים הוא ברוב המקרים מועט יחסית ולכן מומלץ לרכוש טאבלט שמאפשר את הרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס זיכרון. ברוב הטאבלטים קיים חריץ לכרטיסי זיכרון Micro-SD, אך ישנם גם כאלו המאפשרים הכנסת כרטיסי SD רגילים.

תבחרו במסך מגע שלא יקשה עליכם:

לפני שאתם רוכשים את הטאבלט, מומלץ לנסות לשחק בו ולבדוק את מסך המגע שלו. אל תבחרו בטאבלט בעל מסך מגע רזיסטיבי, שאפשר להפעיל רק באמצעות לחיצות חזקות על המסך. עם מסך מהסוג הזה יהיה לכם קשה לבצע פעולות ולגלול. תוודאו שמסך המגע שלכם הוא קפאסיטיבי, כלומר שתומך במולטי-מגע ושמספיקה נגיעת אצבע קלה כדי לנווט בו.  

תבדקו איזה תכונות נוספות תרצו במכשיר שלכם:

רכיב GPS: חלק מהטאבלטים מציעים רכיב GPS, שמאפשר להשתמש בטאבלט כמפת דרכים גדולה. עם זאת, קחו בחשבון שהרכיב הזה לא כל כך יעיל אם המכשיר שלכם אינו תומך ב-G3/G4, שכן רוב תוכנות הניווט זקוקות לחיבור קבוע לרשת הסלולרית כדי לתפקד. כדי לעקוף את הבעיה הזאת, אתם יכולים להוריד את המפות מראש ולנווט בהן ללא גישה לרשת.

רמקולים: לרוב, הטאבלטים מגיעים עם מערכת רמקולים טובה, שמאפשרת חוויית שמע סטריאופונית. אולם, כשאתם מגיעים לרכוש את המכשיר, מומלץ לבדוק שהרמקולים אינם נחסמים בזמן האחיזה. אתם יכולים גם לבקש להאזין לרמקולים כדי לבדוק האם איכות הצליל מתאימה לכם. ואם אתם כבר בודקים את הרמקולים, לא יזיק לבדוק היכן נמצא שקע האוזניות ואם הוא קיים בכלל, כדי לוודא שהוא נמצא במיקום נוח ונגיש לכם.

מצלמה: ישנם טאבלטים שמגיעים עם מצלמה קדמית בלבד, ששימושית לשיחות וידאו, וישנם שמגיעים גם עם מצלמה ראשית לתמונות סטילס ולצילום סרטונים. אולם, קחו בחשבון שברוב המקרים האיכות של הצילום אינה משתווה לזו שבסמארטפונים, כך שלא מומלץ לבנות על הטאבלט ככלי צילום מרכזי.  

מקלדת: רוב הטאבלטים מגיעים עם מקלדת וירטואלית בלבד, כך שתצטרכו להקליד ישירות על המסך. אבל, אם אתם מתכוונים להשתמש בטאבלט כדי להקליד מסמכים שונים, יכול להיות שתעדיפו לבחור בטאבלט בעל מקלדת מובנית בתצורת סליידר או מקלדת תואמת. כך, תוכלו להפוך את הטאבלט שלכם לסוג של מחשב נייד קטן. לפני שאתם רוכשים את המקלדת, חשוב לוודא שהמקשים נוחים לכם ומגיבים בצורה טובה. אולם, קחו בחשבון שטאבלטים בעלי מקלדת הם לרוב יקרים יותר וגם כבדים יותר.

תוודאו שהטאבלט עומד בתקציב שלכם:

המחיר של הטאבלט מושפע ממספר פרמטרים, ביניהם נפח האחסון הפנימי, גודל המסך והתמיכה ב-G3/G4. לפני שאתם ניגשים לחנות, מומלץ לחשוב מהו התקציב שלכם ולעמוד בו. קחו בחשבון שככל שהמכשיר משוכלל יותר, כך המחיר שלו גבוה יותר. המכשירים הפשוטים ביותר מתחילים ממחיר של כ-500 שקלים, והמכשירים המשוכללים ביותר יכולים להגיע עד למחיר של כ-4,000 שקלים.

מומלץ גם לברר לגבי אחריות המכשיר. במרבית מהטאבלטים, משך האחריות יהיה שנה אחת.

איפה לקנות טאבלטים?

טאבלטים זולים במבצעים באתר KSP

טאבלטים הכי מומלצים באתר אמזון

טאבלטים הכי נמכרים באתר בנגגוד כאן מקבלים החזר של מע”מ אם נגבה ממכם. צריך להפעיל תוכנית הגנת מס, בעת ההזמנה.

טאבלטים מיצרנים בסין אפשר גם לבקש דוגמא. מניסיון, זה עובד רק פעם אחד אצל כל יצרן


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם