מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 5 דקותפלאפי, לבן, מלבני, רך. כל הכריות אולי נראות אותו הדבר, אבל יש הבדל גדול בין סוגי התמיכה שהם מספקות. כרית שתהיה מושלמת עבור מישהו שישן על גבו עשויה להיות נוראית עבור מישהו שישן על הצד. כרית אשר לא נותנת את התמיכה הנכונה לרוב גורמת לחוסר מנוחה ולקשיחות בשרירי הצוואר והגב, דבר שמוביל לאיכות שינה ירודה.
אז איך אתה יכול לדעת אם כרית מתאימה לך? המשיכו לקרוא על מנת ללמוד על המשתנים השונים אותם צריך לקחת בחשבון, להבדיל בין סוגי המילוי השונים ולהכיר את המותגים השונים שקיימים בשוק.
באיזו תנוחה אתה ישן? כדי לתת לצוואר שלך ולראש את התמיכה שהם צריכים, אתה רוצה כרית שלא תטה את הראש שלך למעלה או למטה יותר מדי. אם אתה ישן על הגב, ייתכן שתצטרך כרית שטוחה יותר מאשר אדם שישן על הצד. מי שישן על הבטן צריך לחפש כרית דקה שלא תרים את הצוואר גובה מדי. בהמלצת פיזיותרפיסט מומחה , רצוי להשאיר את הגב והצוואר בתנוחה ניטרלית ככל שניתן, כדי למנוע לחץ או מתח בעמוד השדרה. אם אתה נוטה לשלב בין שינה על הגב ושינה על הצד במשך הלילה, בחר את סוג הכרית לפי התנוחה שבה אתה נרדם.
איזה סוג מזרן יש לך? אולי זה לא נראה חשוב, אבל יש לזה יותר חשיבות ממה שאתה חושב. אם יש לך מזרן מוצק יותר, אתה רוצה כרית מלאה יותר. אם יש לך מזרן רך יותר, אתה רוצה כרית דקה יותר. הסיבה לכך היא שמזרן רך יותר בדרך כלל מאפשר לגוף לשקוע לתוכו, ולכן יש פחות מרווח בין הראש למזרן שלך. מזרנים קשיחים מונעים ממך לשקוע, ומשאירים מרווח גדול יותר בין המזרן לצוואר שצריך למלא. ההמלצות האלה רלוונטיות בין אם אתה ישן על הגב או על הצד.
האם חם לך או קר לך במהלך הלילה? אם אתה נוטה להזיע בזמן שאתה ישן, מומלץ לחפש כרית נושמת ומנדפת חום. בבדיקות שעשינו, כריות שעשויות מספוג מגורר (חלקיקי ספוג) או פוליאסטר נוטות להישאר קרות יותר במהלך הלילה מאשר אלה העשויות מספוג אחיד. ואל תיפלו לכריות עם שכבת ג ‘ל “קרירה”. למרות שהם אולי יתנו לכם תחושה של קרירות בהתחלה, בבדיקות שביצענו, הפיצ’ר הזה לאורך זמן, נטה לאגור חום ולחות וזה אף פעם לא מהנה להתעורר בבוקר, עם כמות זיעה שלא מביישת ריצת בוקר.
האם אתה אלרגי לחומרים מסוימים? יש אנשים שאולי אלרגיים ללטקס או כוסמת, שניהם חומרים שמשמשים למילוי כריות, וצריך להיות מודעים לכך. על פי מחקרים, במילויי כריות סינתטיים כמו פוליאסטר, ניתן למצוא את קרדית האבק. לכן אני ממליץ לאנשים עם אלרגיה לקרדית האבק לקחת זאת בחשבון לפני רכישת הכרית. השימוש במילוי נוצות נמצא תחת בקרה על מנת לוודא שהכרית נקייה מאלרגנים שניתן למצוא בציפורים כגון אבק נוצות וקרדית נוצות.
שים לב שאתה בודק את תווית הכרית ומוודה ממה היא מיוצרת לפני שאתה קונה, חבל להרוס שינה טובה עם התקף אלרגיה. גם אם מצוין על התווית שהכרית עשוייה מחומרים היפואלרגנים אני ממליץ להיזהר- אין סטנדרט מפוקח למונח “היפואלרגני.”
אחד החומרים שלרוב לא יגרום תגובה אלרגית הוא לטקס סינתטי. עם זאת, הוא עשוי לשחרר תרכובות גז אורגניות נדיפות או כימיקלים כמו פורמלדהיד, ואף עלול לאגור קרדיות אבק.
כריות ספוג זיכרון
מדובר באותו החומר שממנו עשויים מזרנים רבים (פוליאורתן). כריות ספוג זיכרון עשויות לכלול שכבה אחת מוצקה של החומר או חלקים ממנו. כריות עם מילוי ספוג זיכרון בד”כ צפופות יותר מפוליאסטר או כריות ספוג מגורר, והן נוטות להתאים לצורת הראש שלך באופן מושלם. במהלך הבדיקות, גינלינו שאין להם יכולת נשימה כמו לכריות אחרות, מה שאומר שזה עלול לחמם אותך קצת במהלך הלילה.
כריות פוליאסטר
לעתים קרובות יקרא סיבי או מילוי פוליאסטר, זה הסוג הנפוץ ביותר של כריות הנמצא בשוק, ולרוב הוא יהיה הכי זול. לכריות פוליאסטר בדרך כלל יש מילוי שנראה כמו כותנה. בבדיקות מצאנו שהן לא החזיקו את צורתן לאורך הזמן. אז אולי תמצא את עצמך מחליף אותן בתדירות גבוהה יותר.
מילויים נפוצים נוספים לכריות
לטקס
יש לטקס טבעי, אשר מיוצר מלשד עצים. ויש לטקס סנתטי. כריות העשויות מכל אחד מהחומרים האלו יכולות להכיל שכבה יחידה של לטקס או גושים שלו. בהתבסס על בדיקות שביצענו על ספוג לטקס טבעי וסינתטי במזרנים, לטקס מגיב בצורה שונה לגוף מאשר ספוג זיכרון – הוא יותר קפיצי למגע וחוזר לצורתו מהר יותר לאחר שנדחס.
כריות נוצות
עשויות בדרך כלל מאווז או ברווז. נוצות מדורגת על ידי “כוח מילוי”, אשר מודד את כמות החלל שאונקיה של נוצות לוקחת. ככל שהמספר גבוה יותר, כך הוא יישאר מוצק יותר, אם כי נוצות בדרך כלל משמשות לכריות רכות שמשתטחות בקלות. כריות נוצה הן בדרך כלל מוצקות יותר וכנראה ילכדו פחות חום, אם כי הנוצות יכולות לחורר את הכרית. אני ממליץ לבדוק כמה טוב הכרית מחזיקה את צורה כשאתה בוחר איזה כרית לקנות.
כוסמת
כרית כוסמת ממולאת במילוי העשוי מזרעים יבשים קטנים. יש אנשים שאוהבים את האופן בו כרית הכוסמת מתאימה לראש ולצוואר, אבל אחרים עלולים למצוא את הכריות האלה רועשות מדי (רשרוש הזרעים היבשים כשאתה זז) או נוקשות מדי.
כריות במילוי במים
לכריות אלו יש בדרך כלל שקית שניתן למלא במים עד לרמה הקשיחות שאתה מעדיף. הכיסוי החיצוני עשוי בדרך כלל מכותנה או פוליאסטר.
צפיפות חוטים והרכב בד
ישנם שני מרכיבים חשובים אליהם צריך לשים לב ליפני הקניה:
1- סוג ההבד. הכי איכותי זה בד מצרי. ככל שאחוז הכותנה בבד גבוה המצעים איכותיים יותר. כותנה ואז מתבלה לאט ונעשה רך יותר במשך הזמן.
2 – צפיפות החוטים מהם עשויים הכריות מתארות את מס חוטי הרוחב והאורך הארוגים באינץ ריבוע של האריג. ככל שהצפיפות גבוהה יותר החוטים מהם ארוג הבד דקים ואיכותיים יותר ונוצר בד מהודק ואיכותי שמחזיק זמן רב, וגם רך וחלק יותר. הצפיפות בישראל היא בסביבות 150-250 חוט.מצעים יוקרתי מהם מעל 250 חוט. בטיולי בקנדה ישנתי באחד הצימרים על כרית מבד מצרי בצפיפות 1200 וזה שינה חלומית ( לא רציתי לקום – פשוט זאת הייתה חווית שינה ). עד היום אני מחפש בישראל ואין.
תחזוקת כריות
את רוב הכריות בבדיקות שלנו ניתן לכבס במכונה, בדרך כלל באמצעות כביסה קרה. אבל הקפד לבדוק את הוראות הניקוי של היצרן על גבי הכרית לפני הכביסה. חומרים מסוימים, כמו לוחות ספוג, לא אמורים לעבור כביסה על ידי מכונה.
אלא אם הכרית שלך עשויה מחתיכה אחת של ספוג, התפח אותה אותו כל יום כדי לעזור לה לשמור על צורתה ( אל תהיו עצלנים, מבטיח שזה ישתלם לכם).
בדוק את התווית על הכרית
כמה יצרנים ממליצים לשים את הכרית במייבש לכמה דקות כדי לעזור להתפיח הכרית חזרה בכל פעם שאתה מרגיש את הצורך לכך.
אני ממליץ לכבס כריות פעם בחודש עם מים חמים (אם היצרן מאפשר), במטרה להרוג קרדית אבק.
טיפים לקניית כריות
בין אם אתה הולך לחנות או מזמין באינטרנט, ברגע שיש לך את הכרית בידיים , כדאי לעשות את הדברים הבאים:
בצע את מבחן הלחץ. רק בגלל שהתווית של הכרית אומרת שהיא “מוצקה” או שזו כרית לשינה על הצד או על הגב לא אומר שזה התמיכה הנכונה בשבילך. קח את הכול צעד אחד קדימה ותעשה את מבחן הקשיחות שלך. אם אתה בחנות, שים את הכרית על משטח ישר ודחוס אותה עם כף היד שלך לכחצי מהעובי המקורי שלה. ככל שאתה צריך להפעיל יותר לחץ, כך הכרית קשיחה יותר. בבית, בצע את אותו המבחן, ונסה את הכרית על המיטה שלך.
התפח את הכרית. כריות עם פיסות מילוי בפנים במקום, נניח חתיכת ספוג אחת, יכולות לאבד את צורתן ולגרום לשינה לא נוחה. אז אחרי שאתה בודק את הקשיחות של כרית, התפח אותה כדי לראות אם היא חוזרת לצורה המקורית ולעובי המקורי שלה. ודא שהמילוי אחיד בכל רחבי הכרית.
בדוק את הכיסוי. כיסוי עשוי היטב עוזר לכרית להחזיק זמן רב יותר. חפש תפרים מסודרים, קווי חיבור ישרים ותפרי צינור, אשר מפחיתים שחיקה בקצוות. לכריות מסוימות אולי יש רוכסנים, מה שהופך את זה לקל יותר לסדר את המילוי ולנקות את הכיסוי. כיסוי ארוג בחוזקה מגן על המילוי.
בדוק כמה היא נושמת. רוב הכריות מאפשרות לאוויר לזרום פנימה, למרות שככל שהכרית צפופה יותר, כך היא פחות מאפשרת זרימת. אם חם לך כשאתה ישן, חפש כרית עם חתיכות מילוי המאפשרות לאוויר לזרום, כגון מילוי פוליאסטר, נוצות, או נתחי ספוג.
חפש מדיניות החזרה ותקופות ניסיון. לא כל יצרן כריות או קמעונאי יאפשר החזרה או תקופת ניסיון, אם כי יש כאלה שכן. ראה מה המדיניות על גבי הכרית שלך לפני שאתה קונה אותה.
כמה מומחי שינה ממליצים להחליף את הכרית שלך משנה לשנה וחצי.
איפה מומלץ לחפש כריות איכותיות?
לחץ כאן > כריות מומלצות באתר וואלה שופס
לחץ כאן > כריות מומלצות באתר KSP
לחץ כאן > כריות מומלצות באתר בגרופון
לחץ כאן > כריות מומלצות באתר בעליאקספרס
לחץ כאן > כריות מומלצות באתר עלי באבא
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.