מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקותהיום אנו משתמשים במחשב שלנו כמעט לכל דבר. אנחנו מדברים דרכו עם קרובי משפחה וחברים, מאזינים דרכו למוזיקה, ומשחקים במשחקים שונים המותקנים בו. בשביל שנוכל לעשות את כל הדברים האלו בצורה נוחה ומהנה, אנחנו צריכים שיהיו לנו רמקולים טובים. אם אינכם בטוחים באיזו מערכת רמקולים לבחור, במאמר הבא נציג לכם כמה טיפים שיעזרו לכם להחליט איזו מערכת רמקולים היא הטובה ביותר עבורכם.
תבחרו מה אתם מעדיפים – חיבור חוטי או אלחוטי:
היום, יותר ויותר מערכות רמקול מגיעות עם חיבור אלחוטי. הרמקולים מתחברים באמצעות Bluetooth למחשב, כך שאתם יכולים להאזין לסאונד מכל מקום בבית ולא צריכים להסתבך עם כבלים שונים. רמקולים בעלי חיבור Bluetooth יאפשרו לכם גם להתחבר לטלפון הנייד, כך שזה יכול להיות מאד שימושי. עם זאת, קחו בחשבון שאם המכשיר שלכם תומך בגרסת Bluetooth שהיא ישנה יותר מ-Bluetooth 5.0, ייתכן שיהיה קצת דיליי (עיכוב) בסאונד.
אם אתם מעדיפים לבחור בחיבור החוטי, רוב הדגמים יגיעו עם חיבור USB, אך ישנם גם כאלה המגיעים עם חיבור פין יחיד. מומלץ לחפש את הדגמים המתקדמים, שבדרך כלל כוללים חיבורים אופטיים ודיגיטליים (COAX), שמספקים איכות גבוהה מאד של שמע.
תחליטו כמה רמקולים אתם צריכים והאם אתם צריכים סאב-וופר:
בעבר אנשים הסתפקו בשני רמקולים למחשב, אבל היום, כשהשימוש במחשב הולך וגובר, יש מקרים שבהם יש צורך ביותר משני רמקולים. אתם צריכים לקבוע לאיזה צורך אתם צריכים את הרמקולים שלכם ולפי זה להחליט על מספר הרמקולים הדרוש וגם, האם אתם צריכים סאב-וופר.
המספר הקלאסי הוא שני רמקולים. שני רמקולים מספקים שמע סטריאופוני ומתאימים לאלה מכם שרוצים לשמוע מוזיקה רק מדי פעם ובעוצמה נמוכה יחסית.
אם אתם רוצים ליהנות מסאונד איכותי יותר בזמן ההאזנה למוזיקה, יכול להיות שתעדיפו לבחור בשני רמקולים וסאב-וופר. סאב-וופר הוא רמקול גדול יותר מהרמקולים הרגילים, שבדרך כלל עשוי מעץ ואחראי על הפקתם של תדרים נמוכים. אם תשתמשו בסאב-וופר, הוא יתרכז על הפקת התדרים הנמוכים ושני הרמקולים האחרים יוכלו להתרכז על הפקת התדרים הגבוהים והבינוניים, כך שבסופו של דבר תיהנו מחוויית שמע טובה הרבה יותר.
אלה מכם שמתכננים להשתמש במחשב כדי לצפות בסרטים או לשחק במשחקי מחשב, אולי יעדיפו הרכב של לפחות ארבעה רמקולים וסאב-וופר. בעזרת כמות כזאת של רמקולים, תקבלו צליל היקפי שיגרום לכם לחוש כאילו אתם ממש נמצאים בתוך הסרט או המשחק. ממש חוויה קולנועית. אם תרצו לחבר יותר מארבעה רמקולים, תצטרכו להצטייד בכרטיס סאונד תואם, שתומך במספר הכניסות הדרוש ובמתקן DTS או Dolby. במחשבים חדשים לרוב קיים כבר כרטיס סאונד כזה באופן מובנה.
בנוסף, קחו בחשבון שהרמקולים יעמדו לצד המחשב שלכם, כך שאתם ואורחיכם תראו אותם לעיתים קרובות. בדיוק בגלל זה חשוב שהרמקולים שתבחרו ייראו טוב בעיניכם.
תוודאו שאתם מרוצים מאיכות הצליל:
הדבר הכי חשוב ברמקולים הוא, כמובן, איכות הצליל שמופקים מהם. אם אתם לא שומעים הבדל בין הצלילים המופקים מהרמקולים המובנים במחשב לבין הצלילים המופקים מערכת הרמקולים שאתם מתכננים לרכוש, כנראה שהרמקולים לא טובים מספיק. חשוב לקחת בחשבון את הנקודות הבאות כשאתם בודקים את איכות הצליל של מערכת הרמקולים:
יחס אות לרעש (SNR): מכירים את הרעש הסטטי הזה, “הרעש הלבן”, ששומעים ברקע של הסאונד, בעיקר כשמגבירים את העוצמה? יחס האות לרעש הוא עוצמת “הרעש הלבן” הזה ביחס לעוצמת הסאונד המושמע, כמו המוזיקה שמופקת מהרמקולים. ככל שיחס האות לרעש יהיה גבוה יותר, כך הסאונד יהיה נקי יותר, ללא קשר לעוצמת הסאונד. כך, תוכלו ליהנות מאיכות צליל גבוהה יותר. כדי ליהנות מאיכות גבוה, מומלץ שתחברו ברמקולים בעלי יחס אות לרעש של לפחות 75 דציבלים (dB).
עוצמת השמע (Watt/ RMS): בדרך כלל, היצרניות מסמנות את העוצמה המקסימלית שהרמקול מסוגל להגיע אליה באמצעות נתוני ה-Watt. אך בפועל, חשוב לדעת שאם מפעילים את הרמקולים בעוצמה המקסימלית שלהם, הצליל נוטה להיות צורמני, לא טבעי ומעוות. לכן, מומלץ להסתכל דווקא על נתון ה-RMS של הרמקול, שמציין את העוצמה הממוצעת שבה הרמקולים מסוגלים להפיק צלילים טבעיים, ללא עיוותים. הנתון הזה מדויק יותר מנתון ה-Watt. אם אתם מתכוונים להשתמש ברמקולים לצרכים בסיסיים בלבד, אתם יכולים להסתפק ברמקולים שהם בעלי הספק של עד 10 Watt. אם תרצו חוויית שמע טובה יותר, מומלץ לבחור ברמקולים שהם בעלי הספק של לפחות 15 RMS. אם אתם מתכננים להשתמש ברמקולים בחלל גדול יחסית ורוצים ליהנות משמע מצוין, מומלץ לבחור בלפחות 20 RMS.
טווח התדרים: אם אתם מעוניינים בחוויית שמע מקיפה ועשירה, מומלץ לבחור ברמקולים בעלי טווח תדרים גדול ככל האפשר. האוזן האנושית מסוגלת לשמוע תדרים בטווח של 20Hz ועד 20KHz, כך שאם תבחרו ברמקולים הקרובים לטווח הזה צפויה לכם חוויית שמע נהדרת.
המבנה, העיצוב ואיכות החומרים של הרמקולים: קיימים מגוון דגמים של רמקולים למחשב ואם תשימו לב למבנה, לעיצוב ולאיכות החומרים של הרמקולים שלכם, אתם יכולים ליהנות מאקוסטיקה טובה יותר, שמובילה לאיכות שמע גבוהה יותר. כך למשל, רמקול בעל תיבת תהודה גדולה יותר יפיק צלילי באס הרבה יותר עמוקים, ורמקול מעץ לרוב יפיק צלילים מדויקים יותר מהצלילים המופקים ברמקול העשוי פלסטיק.
תבדקו את אפשרויות השליטה ברמקולים:
כשאתם רוכשים מערכת רמקולים, חשוב לוודא שמערכת השליטה של מערכת הרמקולים היא נוחה לשימוש. מערכת השליטה מאפשרת לכם לכפות ולהדליק את הרמקולים, לשלוט על עוצמת הצליל ועוד. תבדקו האם כפתורי השליטה נמצאים על הסאב-וופר, על אחד מהרמקולים הרגילים או על מערכת בקרה נפרדת שמחוברת אל הרמקולים ואפשר למקם אותה קרוב אליכם. בדגמים המתקדמים והיקרים יותר קיימת יחידת בקרה דיגיטלית, שכוללת מסך LCD ומקשי שליטה שונים. יש גם דגמים שמגיעים עם שלט אלחוטי, שמאפשר שליטה נוחה הרבה יותר מרחוק.
תוודאו שאתם עומדים בתקציב שלכם:
כמובן, אחד מהדברים החשובים ביותר שאתם צריכים לשאול את עצמכם בעת רכישת מערכת רמקולים למחשב, ואולי הדבר החשוב ביותר, הוא מה התקציב שלכם. הרמקולים הבסיסיים ביותר מוצעים למכירה במחירים שנעים סביב ה-50 שקלים, אולם אם אתם מעוניינים ברמקולים משוכללים יותר, המחיר יכול להגיע עד לכ-2,500 שקלים ויותר.
חשוב גם לוודא שהרמקולים מגיעים עם אחריות. ברוב המקרים, רמקולים למחשב מגיעים עם אחריות של כשנה. לעיתים, בייחוד בדגמים היקרים והמשוכללים יותר, האחריות יכולה להגיע עד לכ-36 חודשים, כלומר שלוש שנות אחריות.
היכן ניתן לקנות רמקולים איכותיים?
רמקולים איכותיים באמזון רמקולים איכותיים בבנגגוד רמקולים בעליאקספרס רמקולים איכותיים ב KSP
לא משנה באיזו מערכת רמקולים תבחרו, אנו מאחלים לכם חוויית שמע מופלאה!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.