מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 9 דקותקרדיט לתמונה ראשית mohamed Hassan Pixabay
אם אתם אוהבים לצפות בסדרות ובסרטים, אתם וודאי תאהבו את הטלוויזיה החכמה. טלוויזיות חכמות מאפשרות לכם לצפות במגוון רחב של תכנים מהארץ ומהעולם. במדריך הבא נציג בפניכם את הקריטריונים השונים שיש לקחת בחשבון כשבאים לרכוש טלוויזיה חכמה, כדי שתוכלו לבחור את זו המתאימה ביותר עבורכם. מוכנים? קבלו את המדריך המלא לבחירת טלוויזיה חכמה.
חברות מותג מובילות בתחום הטלביזיות החכמות
כמו שאמר לי ליאור חמו מלאסט פרייס. “לא מחלפים סוס מנצח” – התנסיתם פעם עם חברה מסוימת והמוצר החזיק לכם או מותג שאתם מכירים שנים?
אחת התחרויות המשמעותית בשוק המסכים הצומח בין סמסונג לחברתה הקוריאנית LG – תחרות שלעולם לא תגמר ומאפשרת לכם לבחור בין שתי ענקיות הטכנולוגיה לתפוס את המקום הייעודי בסלון שלכם.
לחץ כאן > להצעות מחיר לטלביזיות חכמות של חברת LG המעולים יש מסכים עם שנה ושלוש שנים אחריות.
לחץ כאן > להצעות מחיר לטלביזיות חכמות של חברת סמסונג המעולים. אבל חבל שיש שנה אחריות.
לחץ כאן > להצעות מחיר לטלביזיות חכמות של חברת סוני המעולים יש מסכים עם שנה ושלוש שנים אחריות.
לחץ כאן > להצעות של גרופון לטלביזיות חכמות. מומלץ להשוואות מול המחירים בקישורים שלמעלה.–
גודל המסך:
חשוב מאד לבחור טלוויזיה חכמה, שתתאים לגודל חדר הצפייה שלכם. כדי לדעת כמה מרחק תצטרכו בין הטלוויזיה לפינת הישיבה, אגודת מהנדסי הקולנוע והטלוויזיה ממליצים להכפיל את גודל הטלוויזיה ב-4. כלומר, אם הטלוויזיה היא בגודל 55 אינץ’, המרחק ממנה עד לספה יהיה 2.2 מטרים. מרחק קטן מזה עלול לעורר בחילות. קחו את הנתונים האלו בחשבון כדי לבחור טלוויזיה חכמה שתתאים למרחב שלכם.
כדי להיות בטוחים בבחירה שלכם, מומלץ לרכוש את הטלוויזיה החכמה בחנות המציעה אולם תצוגה נוח, שבו תוכלו להעביר את פינת הישיבה ממקום למקום כדי לבדוק את איכות הצפייה ממרחקים שונים. יכול להיות שתחליטו בסופו של דבר לבחור במסך קטן או גדול יותר ממה שחשבתם לפני שנכנסתם לחנות.
דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון הוא זווית הצפייה. ברוב הטלוויזיות החכמות, המסכים מספקים זווית צפייה טובה של לפחות 170 מעלות מכל צד. ישנם מסכים בעלי זווית צפייה רחבה יותר, אך אלה יקרים יותר מהטלוויזיות החכמות הסטנדרטיות. אם פינת הישיבה שלכם כוללת ספות או כיסאות צדדיים, כדאי לבחור במסך בעל זווית צפייה רחבה ככל הניתן. בדרך, זווית הצפייה מתייחסת לזווית אופקית, מצד לצד. אך, אם אתם מתכוונים להתקין את הטלוויזיה מעל לקו הראייה שלכם, מומלץ לבדוק את זווית הצפייה האנכית.
אם אתם מתכוונים להתקין את הטלוויזיה בקרבת חלון, כדאי לבחור בטלוויזיה שאינה מצופה בזכוכית מבריקה. הזכוכית אומנם מבליטה את הצבעים שעל המסך, אך גם את ההשתקפויות של מקורות אור בסביבה וזה עלול להפריע לחוויית הצפייה שלכם.
טכנולוגיית הטלוויזיה:
אם אתם כבר רוכשים טלוויזיה, אתם וודאי רוצים שאיכות התמונה תהיה איכותית. אחד מהדברים שכדאי לשים לב אליו זה הטכנולוגיה של המסך – האם היא LED, QLED או OLED. זה ישפיע על איכות הצבעים ועל החדות בתמונה. הנה לכם סקירה קצרה של הטכנולוגיות השונות:
טכנולוגיית ה-גביש הנוזלי LED )Liquid Crystal Display) היא הטכנולוגיה הנפוצה ביותר בטלוויזיות חכמות היא טכנולוגיית ה-LED למסכים דקים, הנשענת על פאנל LCD, שבו האור מופק מנוריות LED בתצורות שונות. יש לשים לב לצפיפות של מערך התאורה. ככל שהוא צפוף יותר, כך הניגודיות שבתמונה תהיה מדויקת יותר. עם זאת, יש לקחת בחשבון שגם טלוויזיות ה-LED המשוכללות ביותר לא יצליחו להגיע לרמה טובה של שחור ולרוב תתקיים תופעה של זליגת אור. התופעה הזו באה לידי ביטוי בהצגת של הילה לבנה סביב אובייקטים בעלי ניגודיות גבוהה, כמו לבן על גבי שחור. יתרונותיו העיקריים, העובי הדק וצריכת אנרגיה נמוכה משקל נמוך, רוחב וגודל תצוגה וכן קלות ההתקנה, נותנים לטכנולוגיה עדיפות גם לייצור צגי מחשב וטלוויזיות.
טכנולוגיית ה-QLED: טכנולוגיה זו עושה שימוש במסך LCD עם תאורת LED, אך כוללת שכבה מיוחדת של קריסטלים מעל גופי התאורה. השכבה נקראת Quantum dots ומסוגלת לחסום את האור המגיע מהתאורה האחורית, כך שרמת השחור של המסך טובה יותר מזו הקיימת בפאנל LED רגיל. היצרן של טכנולוגיה זו הוא סמסונג SAMSUNG. לא משנה כמה הסביבה מוארת או חשוכה, תמיד תקבל עומק ברור עם ניגודיות ללא תחרות מכל זווית צפייה. מסכי הQLED מציגות בהירות מקסימלית של בין 1500-2000 ניט על מנת לייצג באופן מציאותי יותר מקורות אור חזקים ובהוקים כמו שמש או כל תאורה חזקה. ובנוסף מסכי הQLED מציגה שחור בצורה עמוקה יותר ממסכי LCD. יתרון חשוב מאוד במסכי QLED בגלל בהירות מקסימלית גבוהה במיוחד ושחורים עמוקים מאפשרים למסכי הQLED להציג טווח רחב של רמות אור שונות מה שיתרום להן בהצגת תכני HDR. המסכים יוכלו לייצג בצורה מאוד מציאותית סצנות בעלות חלקים בהירים וכהים מבלי להתפשר על רמת הפירוט בכל אזור במסך.בQLED מצאו פתרון לכל הכבלים רכזת חיבורים חיצונית One Connect+ חיבור מתח הזנה ומידע בכבל אופטי חכם בודד באורך 5 מטר רק כבל אחד חשוף אצלכם בסלון.
מידע זה נלקח מאתר לאסט פרייס
טכנולוגיית ה-Micro LED בטכנולוגיה בו כל נורה שכזו מגיעה בגודל של 1/40 בהשוואה לנורת LED סטנדרטית שמשתמשות בשיטות הארה אחוריות. מה שאומר שאפשר להכניס הרבה יותר נורות זעירות לאותו גודל מסך.
micro LED מציעים דרישות אנרגיה מופחתות מאוד בהשוואה למערכות LCD קונבנציונליות, תוך שהם מציעים יחס ניגודיות אינסופי.
היצרן SAMSUNG.
טכנולוגיית ה-OLED) Organic Light-Emitting Diode): היא דיודה פולטת אור המבוססת על חומר אורגני.
OLED בנוי מחומר אורגני הפולט אור כאשר עובר דרכו זרם חשמלי. החומר מודפס בתהליך מיוחד על שכבה דקה של חומר פולימרי. השימוש העיקרי ב-OLED הוא לבניית צגים דקים. בניגוד לצגי LCD, אין צורך בתאורה אחורית ולכן צריכת החשמל נמוכה יותר. לצגים המבוססים על טכנולוגיה זו פוטנציאל להיות דקים יותר מאשר צגי LCD או פלזמה.
מבין הטכנולוגיות הקיימות, טכנולוגיה זו מסוגלת להציג את יחס הניגודיות הטוב ביותר. בניגוד למסך ה-LED, פאנל ה-OLED אינו מכיל תאורה אחורית והפיקסלים, שמסוגלים להידלק ולהיכבות באופן עצמאי, הם אלה שמייצרים את האור. בטכנולוגיה זו אין תופעה של זליגת אור, כך שהצבע השחור הוא מוחלט. החיסרון המרכזי של פאנל ה-OLED הוא, שהוא רגיש לצריבות מסך ולכן, הצגה קבועה (למשך תקופה ארוכה) של אותה תמונה עלולה לגרום לבעיה. אבל בתכלס, צריך לבחור טלביזיה שיש גם שומר מסך שפותר את הבעיה ואז אין שום בעיה. היום, יש חברות שנותנות אחריות לצריבה מהלד הראשון. היצרן של הטכנולוגיה הזאת הוא אל ג’י LG.
צגים המבוססים על טכנולגיה זו פוטנציאל להיות דקים יותר מאשר צגי LCD או פלזמה.
מערכת הפעלה בOLED ממשק אינטואיטיבי, נוח וידידותי – 4.0 WEB OS Smart TV Plus מאוד נח וקל לתפעול. שלט חכם כלול באריזה כולל עיצוב נוח יותר בהתאמה לכף יד אפשרות לחיווי קולי השלט כולל כפתורי גישה מהירה לנטפליקס.מגוון אפליקציות ישראליות בעברית המותאמות במיוחד ובצורה מושלמת לטלוויזיות כולל אפליקציות תוכן מרשימות כגון: סלקום TV, וואלה VOD ועוד.דפדפן אינטרנט פתוח מובנה,שליטה באמצעות סמארטפון.
תמיכה ב-HDR (טווח דינמי רחב) High dynamic range: רוב מסכי ה- 4K תומכים בתקן HDR, מה שמאפשר להם להציג תמונה מפורטת, עשירה ומציאותית יותר. לא כל התכנים תומכים בטכנולוגיה הזו. שירותי הזרמה גדולים, כמו נטפליקס, מציגים תכנים המתאימים לתקן Dolby Vision או ב-HDR10 דרך יציאת HDMI התומכת בתקן HDCP 2.2 ואילך (בדרך כלל מדובר ביציאה HDMI 1).
הרזולוציה:
מסכי ה-LED הבסיסיים תומכים בתצוגת Full HD. אך, ניתן לרכוש דגמים משוכללים יותר, התומכים ברזולוציית3840×2160) UHD 4K), כמעט באותו המחיר. קיימים מגוון תכנים ב- 4K, כך שתוכלו ליהנות מכמות רבה יותר של תכנים עם מסך מהסוג הזה. אולם, שימו לב שכמעט שאין תכנים שמתאימים לרזולוציית (8K (7680×4320, שיצאה לשוק רק לאחרונה. בתעשייה מעריכים שתכנים ב-8K יהיו זמינים לקהל הרחב רק ב-2022, כך שעד אז, כדאי להסתפק במסכים עם רזולוציית 4K.
איכות התמונה:
מלבד הטכנולוגיה והרזולוציה של הטלוויזיה, ישנם פרמטרים נוספים המשפיעים על איכות התמונה של המסך. הנה לכם מספר פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון בזמן שאתם רוכשים טלוויזיה חכמה, כדי להבטיח שאיכות התמונה שלכם תהיה טובה:
יחס הניגודיות: יחס ניגודיות גבוה חשוב במיוחד כשצופים בסדרות טלוויזיה איכותיות בפורמט 4K, במשחקי וידאו ובתוכניות טבע. ככל שיחס הניגודיות במסך יהיה גבוה יותר, כך הגוונים הכהים בתמונה יהיו מפורטים יותר והצבעים יהיו נאמנים יותר למקור. ברוב המסכים קיים יחס ניגודיות דינמי, המסוגל לשנות את יחס הניגודיות בהתאם לסצנה המוצגת על המסך ולהחליש או להגביר את התאורה כדי לספק תמונה טובה בכל רגע נתון. אולם, יש לקחת בחשבון שהיעילות והאיכות של המנגנונים הללו משתנים בין החברות והדגמים השונים, כך שזה לא בהכרח מבטיח איכות תמונה טובה.
עוצמת הבהירות: מידת הבהירות נמדדת לפי Cd/m2 ונעה בין Cd/m2 400 למעל Cd/m2 1,000. ככל שעוצמת הבהירות של המסך תהיה גבוהה יותר, כך התמונה תיראה ברורה וצלולה יותר. אך, יש לקחת בחשבון גם את תנאי הצפייה. ככל שהמרחק מהתצוגה גדול יותר ומידת התאורה בחדר גבוהה יותר, כך תידרש עוצמה גבוהה יותר של בהירות כדי להציג תמונה איכותית. למסכי LED יש בהירות טבעית גבוהה, לכן אם מרחק הצפייה אינו גדול במיוחד ולא קיימת תאורה סביבתית עוצמתית ביותר, ניתן להסתפק בבהירות של Cd/m2 500.
מנגנון החלקת תנועה 100Hz/400Hz: קצב ריענון המסך מתאר את מספר הפעמים בשנייה שהתמונה שעל המסך מתחלפת. ככל שהקצב גבוה יותר, כך התמונה תיראה חלקה יותר. כדי להבטיח תמונה חלקה, מומלץ לבחור בטלוויזיה בעלת מנגנון החלקת תנועה. מנגנון זה מייצר תמונת ביניים בין הפריימים השונים, כך שנוצרת אשליה של תנועה חלקה. מנגנון זה שימושי ביותר עבור קונסולות משחק.
זמן התגובה: זמן התגובה נמדד באלפיות השנייה (ms). במסכי LED הוא עומד על 2-5 ms ואף פחות מכך. ככל שזמן התגובה קצר יותר, כך המסך יציג את התמונה בצורה חלקה יותר, ללא מריחות. זה חשוב במיוחד עבור צפייה בשידורי טלוויזיה רגילים, שלרוב כוללים תנועה מהירה של המצלמה.
אפשרויות התקנה:
ברוב הטלוויזיות החכמות, המסך דק מאד, שטוח וקל משקל, כך שניתן להתקין אותו במגוון דרכים. ניתן לתלות אותו על הקיר, להניח אותו על מעמד או לתלות אותו מהתקרה באמצעות התקן תלייה מיוחד. לפני שאתם רוכשים את הטלוויזיה החכמה, מומלץ להחליט על אופן ההתקנה הרצוי ולבחור בטלוויזיה מתאימה לכך. הנה לכם מספר דברים, שיש לקחת בחשבון:
תלייה על הקיר: לרוב, ניתן לרכוש את התקן התלייה יחד עם המסך. מומלץ להתקין את המסך בגובה העיניים מול מרכז הצפייה. אם זה בלתי אפשרי או שאתם מעדיפים לתלות אותו גבוה יותר, ניתן להתקין אותו על גבי מתקן תלייה מתכוונן, שיאפשר לכם להטות אותו בהתאם לזווית הצפייה. ישנם מתקני תלייה, שמאפשרים להזיז את המסך ימינה או שמאלה בהתאם לצורך.
התקנה על מעמד: המעמד הפשוט והבסיסי ביותר הוא מעמד, שניתן להציב על הרצפה או על השולחן ולרוב מגיע יחד עם המסך. במרבית מהטלוויזיות החכמות, המעמדים המצורפים כוללים ציר מיוחד, שמאפשר לסובב את המסך אליכם. בדגמים היקרים יותר, יש אפשרות לרכוש מעמד חשמלי, שנשלט על ידי שלט הטלוויזיה. אם אתם מחליטים לרכוש מעמד בנפרד, שימו לב שהוא מתאים לגודל המסך שלכם.
תלייה מהתקרה: אם הקיר הוא קיר גבס או קיר חלש, הוא כנראה לא מותאם לשאת על גבו את משקל המסך. במקרה כזה, מומלץ לתלות את המסך מתקרה באמצעות זרועות תלייה היורדות מהתקרה. זה שימושי גם במקרה שבו אין לכם קיר פנוי להציב עליו את הטלוויזיה.
מערכת ההפעלה:
בימינו, מרבית התכנים שאנו צורכים מגיעים משירותי הזרמה הפועלים דרך האינטרנט. כדי לצפות בתכנים הללו באמצעות הטלוויזיה החכמה, יש להתקין עליה אפליקציות ייעודיות או לחבר אליה התקן חיצוני כמו סטרימר. כמעט לכל חברה המייצרת טלוויזיות חכמות יש מערכת הפעלה משלה או לפחות גרסה אחרת של מערכת ההפעלה הבסיסית.
מערכת ההפעלה היא התוכנה האחראית על כל היבטי השימוש בטלוויזיה. מערכת ההפעלה היא זו שתבדיל בין חוויית צפייה בינונית למצוינת והיא זו שתקבע לכמה שנים הטלוויזיה החכמה שלכם תהיה רלוונטית. חשוב לוודא שמערכת ההפעלה תומכת בשירותי הזרמה בינלאומיים כמו נטפליקס, יוטיוב ואמזון פריים וידאו, וגם בשירותי הזרמה מקומיים כמו פרטנר TV, סלקום TV ועוד. אם היא אינה תומכת בשירותי ההזרמה הללו, תצטרכו להשתמש בהתקן חיצוני כמו סטרימר כדי לצפות בתכנים השונים.
לעיתים, אפליקציות הסטרימינג מתעדכנות ודורשות עדכון, מה שידרוש גרסה חדשה יותר של מערכת ההפעלה. לכן, מומלץ לבחור ביצרן ידוע, שכנראה יפעל על מנת להמשיך לפתח את מערכת ההפעלה ולהתאימה לדרישות השוק. מערכות ההפעלה המוכרות והמומלצות הן Android TV, Tizen OS ו-Web OS.
כדאי לדעת, שיש גם טלוויזיות חכמות המאפשרות להפעיל תכנים דרך התקן אחסון המחובר ישירות למסך או דרך הרשת הביתית באמצעות פרוטוקול DLNA. בנוסף, רבים מהמסכים כוללים רכיב פנימי, המאפשר לקלוט את שידורי הערוצים הדיגיטליים (עידן) ללא תוספת תשלום. כדי לצפות בתכנים של עידן עדיין תצטרכו להתקין אנטנה, אך לא תצטרכו לרכוש ממיר דיגיטלי חיצוני. וודאו שהטלוויזיה כוללת את תקן השידורים של עידן, DVB-T2.
מערכת הפעלה ב OLED ממשק אינטואיטיבי, נוח וידידותי – 4.0 WEB OS Smart TV Plus
מאוד נח וקל לתפעול. שלט חכם כלול באריזה כולל עיצוב נוח יותר בהתאמה לכף יד אפשרות לחיווי קולי השלט כולל כפתורי גישה מהירה לנטפליקס.מגוון אפליקציות ישראליות בעברית המותאמות במיוחד ובצורה מושלמת לטלוויזיות כולל אפליקציות תוכן מרשימות כגון: סלקום TV, וואלה VOD ועוד.דפדפן אינטרנט פתוח מובנה,שליטה באמצעות סמארטפון.
מידע זה נלקח מאתר לאסט פרייס
בQLED מערכת הפעלה TIZEN.
Screen Mirroring – שיקוף טלפון חכם ו/או מחשב לוח תומך לצפייה בכל תוכן ישירות על גבי הטלוויזיה ללא צורך בנתב אלחוטי מקומי. מגוון אפליקציות, דפדפן מובנה, שיקוף ושיתוף תוכן מהתקן נייד.
Smart Things app שליטה על המכשירים החכמים בבית דרך מסך הטלוויזיה של סמסונג.
מידע זה נלקח מאתר לאסט פרייס
איכות השמע:
במרבית המסכים קיים צמד רמקולים מובנים, שמסוגלים לספק איכות שמע סבירה בלבד. לקבלת צליל איכותי, בעיקר בעת צפייה במופעים, הסרטים או במשחקים, מומלץ לחבר את מסך הטלוויזיה למגבר. אפשרות נוספת היא לבחור במסך הכולל ארבעה עד שישה רמקולים עם סאב וופר, נפרדים או מובנים.
חשוב לדעת שבמסכי LED, הרמקולים המובנים הם לרוב דקים וקטנים, מה שמוביל לאיכות שמע נמוכה יחסית. לכן מומלץ תמיכה במערכת קולנוע חיצונית מסוג Dolby Atmos®, שבו הצליל מגיע מכל הכיוונים, כולל על התקרה, כדי ליצור חוויה מעצימה באיכות צליל עשיר ומדויק ועם עומק צליל מדהים. צליל Dolby Atmos מטריף החושים שלך ומעורר חוויית בידור הרבה יותר עוצמתית ומרגשת.
חיבורים שונים:
המסכים של טלוויזיות חכמות מצוידים במגוון רחב של כניסות לחיבורים של מכשירים שונים, כגון מכשירי וידאו, מחשב נייד, קונסולת משחקים, ממירי לוויין וכבלים וסטרימר. רוב החיבורים קיימים בגב המסך, אך חלקם עשויים להימצא בחזית או בצד המסך. לחיבורים אלה מומלץ לחבר מכשירים בעלי שימוש מזדמן, כמו מצלמה דיגיטלית, קונסולת משחקים, מצלמת וידאו ודיסק-און-קי. אם הטלוויזיה דקה במיוחד, ייתכן שהחיבורים יימצאו בתיבה נפרדת, שדומה לסאונד-בר. חשוב לוודא שלטלוויזיה יש מספיק חיבורים, שיענו על הצרכים שלכם.
קיימים חיבורים מסוגים שונים, שכדאי להכיר:
(A/V, RCA) Composite – החיבור הזה הינו הפשוט ביותר שכבר לא נמצאות הטלביזיות החדשות, מיועד להעברת וידאו ואודיו ומייצר תמונה נחותה. לא מומלץ לרכוש מסך עם חיבור כזה (מי שינסה למכור לך הוא לא אמין), אלא לבחור במסך עם חיבורים איכותיים יותר.
Component – זהו חיבור וידאו איכותי יותר. הוא מפריד את הבהירות לערוץ אחד, ואת הוידאו לשני ערוצים.
HDMI – זהו חיבור דיגיטלי, המעביר תמונה וקול. לקבלת תמונה ב-Full HD, יש צורך בשקע בתקן HDMI 1.4. לקבלת תמונה בתקן 4K, יש צורך בשקע HDMI 2.0. במרבית מהמסכים הקיימים היום, יש ארבעה חיבורי HDMI 2.0. יש גם כאלה עם תקן HDMI 2.1. אם רלוונטי עבורכם, אתם יכולים להשתמש בכבל HDMI המחובר לשקע חיבור HDMI כדי לחבר התקן קול חיצוני כמו סאונד בר או רסיבר.
USB – שקע ה-USB מאפשר לחבר לטלוויזיה מגוון מכשירים חיצוניים, התומכים בחיבור זה, וכן דיסק-און-קי. החיבור הזה מאפשר להעביר אל מסך הטלוויזיה קובצי מוזיקה, וידאו ותמונות.
חריץ לכרטיס זיכרון – לרוב, החריץ הזה יימצא בפאנל החיבורים הצדי של המסך. ברוב המקרים, התמיכה היא בכרטיסי SDHC ו-SD בלבד. ניתן להשתמש בחיבור זה כדי להציג את התמונות מהמצלמה הדיגיטלית על המסך.
S/PDIF – זוהי יציאת שמע דיגיטלית, שמאפשרת העברת שמע רב ערוצי. ניתן לחבר באמצעותה את המסך לסאונד בר או לרסיבר כדי להשמיע את הסאונד דרך מערכת שמע חיצונית ולא דרך הרמקולים המובנים.
LAN – מדובר על חיבור מסוג RJ-45 לרשת קווית. הוא מאפשר להזרים תכני מולטימדיה מהאינטרנט או מהרשת הביתית ישירות למסך.
RGB D-sub, VGA) – זהו חיבור וידאו למחשב, שנפוץ בעיקר במסכים בשוק המקצועי.
חיבור HDMI ARC ו-HDMI EARC.
חיבור WIFI בתדר 2.4 ו-5 ג’יגהרץ.
המחיר והאחריות:
כיום, מחירן של טלוויזיות חכמות נע בין אלף שקלים לעשרות אלפי שקלים. הרכיבים העיקריים שמשפיעים על מחיר הטלוויזיה הם גודל המסך, סוג הפאנל וסדרת המכשיר.
בכל מקרה, לפני שאתם רוכשים את המכשיר, חשוב לוודא שקיימת אחריות לטלוויזיה החכמה ולשאול מי נותן האחריות – האם זהו היבואן הרשמי או היבואן המקביל? כמו כן, כדאי לוודא שהאחריות כוללת שירות החלפה ותיקונים. אחריות על טלוויזיות חכמות לרוב נעה בין שנה לשלוש שנים. תבחרו את מי שנותן מקסימום אחריות.
היום לפי עצת המומחים ומתקני טלוויזיות, ההמלצה חד משמעית לבחור טלוויזיה עם אחריות ל 3 שנים ויותר וזאת בגלל ניסיון שלטלוויזיות זולות ואחריות של שנה, הסיכוי לתקלות גבוה יותר.
–
מה קניתי לבית שלי
אם תכנסו לסקירה של הטלוויזיות בסרטון. בחלק האחרון שלו יש את ההמלצה למסך הטוב ביותר ואותו אני קניתי LG65CX. פשוט אורגזמה לעיניים!!!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.