• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של מִקְטורֶן/ז’קט מפליז איכותיים לעונת הקיץ

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של מִקְטורֶן/ז’קט מפליז איכותיים לעונת הקיץ

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

בימים אלו, פליזים נעשים יותר ויותר מיוחדים, עם יצרנים שמעצבים את הפליזים למטרות ולטמפרטורות ספציפיות. הצרכנים מנסים לעמוד בקצב הטרנדים המשתנה של הפליזים. קיים מגוון רחב של מזגי אוויר שם בחוץ, כך שסוגי הפליזים הולכים ומתרבים. המגוון הרב לא מקל על הבחירה בפליז שהכי יתאים לכם. אז איך תבחרו את הפליז הטוב ביותר עבורכם?

קרדיט לתמונה ראשית AMAZON, COLOMBIA

ג’קטים מפלייז באמזון

ג’קטים מפלייז בעלי אקספרס שבמבצע

חומרים ומבנים

במידה רבה החומרים קובעים את איכות הז’קט. בימינו, הז’קטים הרכים והתפוחים נחשבים לתקן המקובל כאשר מדובר באיכות. החומר בו משתמשים ז’קטים רבים עם איכויות אלו הוא ה”צמר הסינטטי”, המיוצר בתהליך דומה לבדים סינטטיים אחרים. זה די מפתיע שהחומר הזה הוא אחד מהתוצרים של מחזור בבקבוקי שתייה. צמר סינטטי הוא גם אחד מתוצרי הלווי של חומר גלם שנקרא PET, הוא נגזר מנפט שיכול גם ליצור חומרים שונים בהתאם לתוצאה הרצויה. החומר המיוחד הזה נמתח לסיבים שנסרגים יחד. מלבד זאת, יש לו איכות הידרופובית יוצאת דופן, שגורמת לקוריו לא לספוג מים, כך שאתם יכולים להרגיש בטוחים כשאתם הולכים עם הג’קט שלכם בכל מזג אוויר. עם זאת, התכונה ההידרופובית של הז’קט היא בעייתית מעט, כיוון שמקשה על הזיעה לברוח מכם.  משום כך, הצמר הסינטטי אינו מתאים ללבישה במהלך פעילות מאומצת. לאחרונה יצרנים רבים מנסים לשפר את הבד כך שינשום יותר, מה ששוב מציג את החומר הזה כאופציה מועדפת.

חום

מטרת הפליז היא במהותה לספק חום במזג אוויר קר. יחד עם זאת, אם אתם מתכוונים להשתתף בפעילות שכרוכה במאמץ, מומלץ להתלבש בשכבות. ז’קט חם מידי עלול להיות מאוד לא נוח ומתיש פיזית בזמן הפעילות. זה בסדר ללכת על הז’קט החם ביותר שאתה יכול להשיג אם המטרה היא לספק הגנה נגד קור קיצוני בחוץ, אבל ז’קט שכבתי הוא האופציה הטובה יותר כאשר מדובר בפעילות ספורטיבית או בפעילות אחרת הכרוכה במאמץ או במעבר בין אזורים שונים של מזג אוויר. השכבות יכולות לעזור לכם להגיע לרמת החום הנוחה ביותר, המתאימה למצב בו אתם נמצאים.

משקל

פליזים מגיעים בארבע קטגוריות משקל:

אולטרה- לייט (פחות מ-100 גרם לכל מטר מרובע של בד)

קל-משקל (100 גרם לכל מטר מרובע של בד)

משקל-בינוני (200 גרם לכל מטר מרובע של בד)

כבד (300 גרם ומעלה לכל מטר מרובע של בד)

בד נושם

הזעה היא בלתי נמנעת ובפעילות פיזית זה יכול להיות יותר מורגש. עבור אוהבי פעילות חוץ, אם תבחרו בפליז שמסוגל למנוע גירוי מהזעה והזעת יתר, זו תהיה קנייה טובה. כיום יצרנים משתמשים במספר כדי לשפר את האוורור של הפליזים. אחת הדרכים שבהן ניתן להשיג אוורור בצמר הסינטטי היא להשתמש בווריאציות שונות של העובי או הלופט של הבד, מבלי להתפשר על רמה גבוהה של חום באזורים אחרים בז’קט. הפליז ההיברידי, שמתאים ללבישה בחום, מפיק תועלת מהמערכת הזו בכך שהבד דק יוצר בצדדים ומתחת לזרוע וברמה גבוהה יותר מלפנים ומאחור. עוד שיטה נפוצה שנמצאת בדגמים מסגנון זה, היא חורי אוורור בבד הפנימי האחורי של הז’קט.

תוספות בפליזים

ברדסים: זהו מאפיין ששומר על חימום הראש שלכם ומוסיף לתחושה הכללית של החמימות. ניתן ללבוש פליז עם ברדס לבד או מתחת למעיל גשם או סקי. מעילים עם ברדסים יכולים להיות מקור לאי נוחות כאשר שכבות נוספות בברדס יכולים להתקבץ בעורף מתחת למעיל הגשם או הסקי, אך על הצד החיובי, הברדסים מציעים את הרמת הגבוהה ביותר של גמישות ושימושיות לשימוש יום-יומי.

כיסים: על מותגים רבים ניתן למצוא כיסים מעוצבים שמיועדים לחימום ולנוחות. בטיול בחוץ או בשביל הליכה ברחבי העיר בתנאי מזג האוויר קרים או בטמפרטורות קפואות, כיסים ישמשו כמחממי ידיים במקרה של מחסור בכפפות. הכיסים בחזה יכולים גם להיכלל בעיצוב של הז’קט ומאפשרים גישה נוחה לפריטים חשובים. עיצוב נוסף שנעשה לאחרונה לכיסים הוא כיס בשרוול, שמשמש כמקום מושלם לנגן מוסיקה או לתעודה מזהה.

לולאות לאגודלים: אם אינכם רוצים שהשרוולים של הפליז שלכם יעלו בזמן שאתם רצים או מבצעים פעילות מאומצת כלשהי, אתם יכולים להשתמש בלולאות לאגודלים, שמגיעים בכמה דגמים של פליזים. הלולאות נמצאות בקצה השרוולים וכל שעליכם לעשות הוא להשחיל לתוכם את האגודלים שלכם, כדי להשאיר את השרוולים למטה.

התאמה וסגנון

יצרנים מייצרים פליזים במידות ובצורות שונות כשבראש שלהם זוכרים שלקונים יש מבני גוף שונים. לכן, הקונה צריך למצוא לעצמו את הפליז המתאים למידותיו על ידי מדידת מספר דגמים והשוואתם זה לזה. כידוע, ההעדפה העיצובית והמידה משתנה מאדם לאדם.

אורך פלג הגוף העליון

אם אתם מתכוונים לצאת לפעילות מאומצת בגובה, כמו טיפוס הרים, ז’קט מתאים לא יעלה מעל קו המכנסיים. זה לא יהיה כל כך נעים.

יתרונות וחסרונות בד הפליז:

יתרונות:

  • מחמם מאוד וקל משקל.
  • רך ונעים למגע.
  • ניתן לכבס אותו במכונת כביסה, בטמפרטורה של 30-40 מעלות צלזיוס. אין צורך בגיהוץ והוא מתייבש במהירות.
  • דוחה מים ואינו אטום. כלומר, בד נושם. אידיאלי לפעילות ספורטיבית.
  • אינו מיוצר מסיבים טבעיים ולכן אינו בעייתי לאנשים עם אלרגיות.
  • ידידותי לסביבה, כיוון שניתן לייצר אותו מפלסטיק ממוחזר.

חסרונות:

  • מייצג חשמל סטטי רב יותר מאריגים טבעיים ולכן מוש אליו יותר אבק ולכלוך.
  • דליק. מומלץ שלא להתקרב איתו למקורות אש. ניתן להפחית את מידת הדליקות שלו על ידי ציפוי הפליז בשכבת ציפוי דוחת אש.
  • אינו חוסם רוח, כיוון שאינו אטום.
  • נשחק ומתבלה מהר יותר מאריגים טבעיים.
  • בכביסה של מעל 40 מעלות צלזיוס, הפליז עלול להיפגם.

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם