מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקותיש חידה שהולכת כך: “מה נרטב יותר ויותר ככל שהוא מתייבש יותר?” התשובה היא כמובן מגבת. אבל לאחרונה, כשקניתי באינטרנט מגבות, מצאתי את עצמי מבולבל מהפרדוקס. “ככל שצפיפות פני השטח גבוהה יותר המגבת סופגת יותר”, קראו את התיאור למגבות ששקלתי. אבל אז: “מגבת עם צפיפות שטח נמוכה יותר מתייבשת מהר יותר.” אני מודה שהייתי צריך לקרוא את זה יותר מפעמיים כדי להבין מה זה אומר.
קרדיט צילום ראשי: Pixabay License.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
כיצד לפענח צפיפות פני שטח וספירת חוטים (במיוחד כאשר אינך מרגיש את המגבות באופן אישי)? הנה מה שצריך לדעת כדי לנווט בשוק המגבות, בין אם אוהבים מגבות רכות, קטיפות או מגבות קשוחות.
מגבות אמבטיה איכותיות באמזון ארה”ב
1. זכרו את הכלל של צפיפות פני השטח.
במילים פשוטות, מגבת עם צפיפות שטח גבוהה יותר תהיה סופגת יותר שמייבשת לאחר האמבטיה, אך ייקח יותר זמן להתייבש כשהיא תלויה על וו. מגבת עם צפיפות שטח נמוכה יותר תהיה סופגת פחות, אך גם לא תישאר רטובה לאורך זמן. צפיפות פני השטח נכתבת בדרך כלל ביחס של גרם למטר מרובע זה יכול לנוע בין כ -300 ל -900 גרם למ”ר. אם מדובר במגבת סופגת שאתם מחפשים, הביטו על הטווח האמצעי הגבוה ביותר של הסקאלה.
2. לכו על כותנה.
כשמדובר בחומר, 100 אחוז כותנה עמידה ורכה יותר מכותנה שמשולבת עם זהורית או חומרים אחרים. אם עליכם לסטות מכותנה, קחו בחשבון את הטקסטיל החדש יותר שנקרא מודל עשוי מעצי אשור, הוא פחות מעובד מאשר זהוב (עם תהליכי ייצור טבעיים יותר ידידותיים לסביבה), והוא עמיד, סופג, נושם ומהיר בצבע.
3. כותנה מצרית, טורקית או פימה.
הכותנה המצרית נחשבת זה מכבר ככותנה המובילה ביותר, אך יש הטוענים כי מגבות שכותרתן “כותנה טורקית” או “תוצרת טורקיה” מעט טובות יותר מעמיתיהן מכותנה המצרית. בלי קשר, לתגית שאומרת “כותנה מצרית”, “כותנה טורקית” או “כותנה פימה” יהיו סיבים ארוכים ומסולסלים היטב לבניית עמידות וספיגה.
4. בחרו את המרקם.
כיום המגבות מגיעות יותר מסתם סטנדרט: מרקמים כמו אריגת וופל, מצולעים ואריגים שטוחים נמצאים כעת בשוק. אבל אם אתם מהסוגים שמעדיפים מגבות רכות וקטיפה, הסטנדרט הוא עדיין ההימור הטוב ביותר.
5. מבנה המגבת.
יש מספר מפתיע של מונחים המשמשים לתיאור האופן שבו חוטים נשזרים במגבת: ייתכן שתראו “דו שכבתי”, “מסורק”, “טבעת טבעת” או “אפס טוויסט” על התגית. אם אתם יכולים, חפשו ספירת טוויסט גבוהה יותר (בה מעוותים את הסיבים, כדי להוסיף חוזק ועמידות), ושתי שכבות (שמשמעותן, כפי שהשם מרמז, מכפילה את כמות החוטים, ומוסיפה ספיגה וצפיפות).
5. דעו את ההבדל בין “סדין” ל”מגבת “.
אתם יודעים על מגבות יד ומגבות רחצה. אבל קחו בחשבון שיש יותר גדלים בשוק: סדיני אמבטיה, שהם גדולים במיוחד ונועדו להיות מפוארים יותר, נעים בגודל של 90 ס”מ על 150 ס”מ, 100 ס”מ על 175 ס”מ, בעוד שמגבות הרחצה הרגילות נמדדות כ 60 ס”מ על 130 ס”מ.
כמו כן, יש מגבות ידיים סטנדרטיות (בדרך כלל כ- 40 ס”מ על 70-75 ס”מ) או “מגבות אצבעות” או “מגבות קצות האצבעות”, שהן קטנות יותר (כ- 27 ס”מ על 40 ס”מ) ונראות לרוב באמבטיות אורחים.
6. חפשו קצוות כפולים.
קצוות כפולים פירושם שתפורים כפול, לעמידות רבה יותר ולריפוי פחות.
7. בחרו לולאות לעומת אין לולאות.
כדי שתוכל לתלות אותן ביתר קלות על וו (ולא לקפל אותן מעל מוט מגבות) כדי לחסוך מקום באמבטיה. שקול את ההעדפה ורכשו בהתאם.
8. אל תקנו יותר מדי.
הנה כלל אצבע טוב: “אנו מחזיקים לפחות שתי מגבות רחצה ומגבות ידיים לכל בן משפחה, יחד עם הרבה מטליות כביסה.” אם אתם נמצאים במקום קטן במיוחד, אחד לכל בן משפחה וזוג תוספות לאורחים מקובלים, כל עוד אתה מתחייב לרחיצות תכופות.
9. לבסוף: שטפו מגבות לפני שתשתמשו בהן.
שטיפת מגבות לפני השימוש היא פרקטיקה טובה, ולא רק מסיבות היגייניות. כך הן מסוגלות להגיע לספיגת שיא. יש מגבות שטופלו במרככים או בגימורים אחרים כדי להרגיש יוקרתיים יותר.
טיפים קטנים מאיתנו:
לפני שאתם ממהרים לרכוש מגבות אמבטיה, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.
מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.
טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט
איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.