מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקותבשנים האחרונות, רשת ה-WiFi הפכה לאחד מהדברים הנצרכים ביותר בבית. אנו משתמשים ברשת ה-WiFi כדי לגלוש באינטרנט בטלפון ובמחשב ולעיתים נסמכים על הרשת כדי לעבוד מהבית. לכן, כל כך חשוב לשמור על רשת WiFi חזקה ברחבי הבית. יש סיבות רבות להיעדר קליטה או לקליטה בעוצמה נמוכה, ביניהן מרחק גדול מהראוטר או קירות עבים, שמפחיתים את עוצמת הקליטה. כדי לפתור את הבעיות האלו וליהנות מקליטה טובה של רשת ה-WiFi מכל מקום בבית, כדאי להצטייד במגדיל טווח לרשת ה-WiFi. מכשיר זה מסוגל לקלוט את אות ה-WiFi גם ממרחק, להגביר אותו ולהפיץ אותו ברחבי הבית. אבל, איך בוחרים מגדיל טווח לרשת ה-WiFi? בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם מדריך מפורט, שיסביר לכם בדיוק איך לבחור את מגדיל הטווח המתאים לצרכים שלכם.
קרדיט צילום ראשי: מתוך אתר Pixabay.
הצעות מחיר למגדיל טווח אינטרנט אלחוטי בלאסטפרייס
הצעות מחיר למגדיל טווח אינטרנט אלחוטי ב KSP
הצעות מחיר למגדיל טווח אינטרנט אלחוטי בבנגוד
הצעות מחיר למגדיל טווח אינטרנט אלחוטי בעליאקספרס
שימו לב לתצורת החיבור:
קיימים שתי תצורות חיבור מובילות למגדילי טווח – חיבור ישיר לחשמל או חיבור שולחני. מגדילי הטווח בעלי חיבור ישיר לחשמל כוללים תקע, שמתחבר לשקע החשמל שבקיר. מגדילי הטווח בעלי חיבור שולחני כוללים כניסת חשמל, שאליה מחוברים שנאי וכבל אשר מחוברים לחשמל. לרוב, הדגמים המתקדמים יותר יהיו בעלי חיבור שולחני.
וודאו שמגדיל הטווח תומך בתקן אבטחה:
רוב מגדילי הטווח תומכים בפרוטוקולי האבטחה WPA2-PSK להצפנה ולהגנה. חשוב לוודא שמגדיל הטווח שאותם בוחרים יתמוך בתקן האבטחה הזה.
בדקו מהי הקישוריות של המכשיר:
כל מגדילי הטווח תומכים בקישוריות WiFi. הם מתחברים לרשת ה-WiFi הביתית, קולטים את האות, מגבירים אותו ומשדרים מחדש בצורה חזקה וטובה יותר. כדי שמגדיל הטווח יוכל לקלוט את אות ה-WiFi, יש למקם אותו באזור קרוב לראוטר הביתי וכן לחדר שבו הקליטה נמוכה. כך, הוא יוכל לתווך ביניהם בצורה מיטבית.
קיימים דגמים של מגדילי טווח, שתומכים בחיבור ישיר של כבל רשת (RJ-45). דגמים אלו קולטים את אות ה-WiFi ומסוגלים להפיץ אותו בצורה מוגברת דרך כבל הרשת. כך, תוכלו ליהנות ממהירות גלישה גבוהה בטלוויזיה החכמה, במחשב ובקונסולת המשחק, ללא קשר למיקום של מגדיל הטווח.
בחרו באנטנה המתאימה לכם:
קיימים שני סוגים של אנטנות – אנטנה פנימית ואנטנה חיצונית. הפנימית מובנית בתוך המכשיר ואינה בולטת כלפי חוץ. האנטנה הזו משדרת את אות ה-WiFi לכל עבר. האנטנה החיצונית נמצאת מחוץ למכשיר ולרוב אפשר לשנות את כיוונה. אם אתם רוצים למקד את שידור אות ה-WiFi לאזור מסוים בבית, עדיף לכם לבחור באנטנה חיצונית, שניתנת לכוונון.
החליטו על טווח התדרים:
שידור ה-WiFi הביתי מגיע כיום רק דרך אחד משני תדרים: 2.4GHz או 5GHz. רוב המכשירים תומכים בטווח של 2.4GHz בלבד, אולם קיימים כאלו שתומכים בשילוב של שני התדרים. לרוב, אלו שתומכים בשני התדרים יהיו יקרים יותר. אך, אם אינכם משתמשים בתחומי ה-5GHz בראוטר הביתי שלכם או אם הראוטר הביתי אינו תומך בטווח התדרים הזה, אין לכם סיבה לקנות מגדיל טווח התומך בשני התדרים.
תחום ה-2.4GHz תומך בשידור WiFi לטווח רחוק יותר, כך שהוא יכסה שטח נרחב יותר של הבית. תחום ה-5GHz אומנם מכסה שטח נמוך יותר, אך מספק מהירות גבוהה יותר במקומות שאליהם הוא מגיע.
בחרו במהירות המתאימה לכם:
כל מגדילי הטווח תומכים באחד מתקני IEEE 802.11, תקנים בינלאומיים שמגדירים את פעילות רשתות ה-WiFi האלחוטיות. הדגמים הבסיסיים ביותר מגיעים עם תמיכה בתקן בסיסי, הנקרא IEEE 802.11n, שמסוגל לספק מהירות של עד 300 מגה-ביט לשנייה. ככל שמגדילי הטווח יקרים יותר, כך הם יהיו מהירים יותר. רוב מגדילי הטווח היקרים יותר תומכים בתקן 802.11ac, שמסוגל לספק מהירות גלישה שנעה בין 750 מגה-ביט לשנייה ל-1,700 מגה-ביט לשנייה ואף יותר. התדרים משפיעים על המהירות במקרה הזה. מגדילי הטווח היקרים ביותר יתמכו בתקן IEEE 802.11ax, שמספק מהירות של עד 5,300 מגה-ביט לשנייה.
האם אתם צריכים אפליקציה?
יש מגדילי טווח, שמגיעים עם אפליקציה ייעודית, המאפשרת לבצע את ההגדרה הראשונית של המכשיר בצורה יעילה, מהירה ונוחה מאד. בנוסף, האפליקציה הזו מאפשרת לשנות את ההגדרות במקרה הצורך. אולם, אל דאגה – אפשר להתקין ולהגדיר את מגדיל הטווח בקלות ובמהירות יחסית גם ללא האפליקציה הזו.
בחרו במגדיל טווח שמתאים לתקציב שלכם:
טווח המחירים של מגדילי הטווח הוא גדול. הדגמים הבסיסיים ביותר לרוב עולים פחות מ-100 שקלים, בעוד שהדגמים היקרים יותר יכולים להגיע למחיר של בין 800 ל-1,000 שקלים. לפני שאתם ניגשים לקנות את מגדיל הטווח שלכם, כדאי להציב לעצמכם תקציב ולעמוד בו.
חשוב לשים לב גם למשך האחריות של היצרן, שלרוב נמשכת לתקופה של 12 חודשים. חלק מהיבואניות מספקות גם אחריות למשך 24 עד 36 חודשים. מומלץ לבחור באחריות הארוכה יותר, כיוון שמדובר במוצר חיוני שכנראה ישמש אתכם לאורך שנים.
טיפים קטנים מאיתנו:
לפני שאתם ממהרים לרכוש מכונת מגדיל טווח רשת, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.
מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.
טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט
איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.