מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקותקרדיט לתמונה ראשית: PCSsole אמזון
אם אתה מטייל, רץ, גולש סקי או נוסע באופניים וסובל מכאבי רגליים ויבלות, אני ממליץ לך לשקול לרכוש מדרסים לנעליים שלך ולהנות מהנוחות ומהתמיכה שהם מספקים.
הרפידות שמגיעות עם הנעליים הן בדרך כלל זולות ופשוטות, בעוד שמדרסים שתקנה בנפרד יכולים לשדרג את חייך ולספק נוחות מוגברת ותמיכה.
סוגי מדרסים
בניגוד למדרסים הפשוטים שתמצא בבית המרקחת, אשר מספקים נוחות מכיוון שהם רכים. אני ממליץ לשקול מדרסי תמיכה, מדרסים אלה עשויות מחומר קשיח יותר והנוחות שהם מספקים נובעת מכך שהם משפרים את היציבות.
מדרסי תמיכה מצוינים לשלושת המצבים הבאים:
סופינציה או פרונציה: אם הקרסוליים שלך נוטות כלפי פנים (פרונציה) או כלפי חוץ (סופינציה), מדרסים תומכים יכולים לשפר את היציבה שלך ולתמוך ברגליים שלך בזמן ריצות והליכות.
יציבה עקומה: מצב זה לא מתבטא רק בכאבי רגליים, אלא גם בכאבים בקרסוליים, בברכיים, בירך, בגב, בצוואר ובראש.
דורבן בכף הרגל: דורבן בכף הרגל הוא בעצם דלקת ברצועה החיתולית הכפית שנמצאת בכף הרגל, בנקודת החיבור של הרצועה לחלק הקדמי תחתון של עצם העקב. מומחים ממליצים לסובלים מדורבן להשתמש במדרס תומך כחלק מהטיפול.
למרות שלא מדובר במדרסים מותאמים אישית, מדרסי תמיכה מגיעים במגוון גדלים וצורות שיכולים להתאים כמעט לכל אחד, ולכל סוג נעל.
נפח המדרסים
מדרסים מסוגים שונים תופסים כמות שונה של מקום בתוך הנעל. אחד הגורמים שמשפיעים על כמות המקום שהמדרס לקוח הוא צורת ה”קשת” בכף הרגל שאליה הוא מתאים.
מדרסי נפח גבוה: מדרסים אלו מתאימים בעיקר לנעליים גדולות כמו נעלי טיולים, סקי או ריצה, ובעיקר ל”קשת” גבוהה בכף הרגל.
מדרסים בנפח בינוני: מדרסים אלו מתאימים בעיקר לנעלי היומיום שלכם, וגם לחלק מנעלי הספורט. הם גם מתאימים למגוון רחב של “קשתות” בכף הרגל.
מדרסי נפח נמוך: מדרסים אלו מתאימים לנעליים בעלי נפח נמוך כמו נעלי אופניים וגלגיליות. אנשים עם “קשת” נמוכה בכף הרגל יעדיפו מדרס מסוג זה.
שים לב: עובי הגרביים שלך ישפיע על התאמת המדרסים לנעליים.
בעיות התאמה נפוצות
ישנן בעיות נפוצות שיכולות להשפיע על נוחות הנעל שלך, אם אתה סובל מאחת מהן אני ממליץ לך לחפש מדרס שישפר את נוחות הנעליים שלך.
פלטפוס: כל מי שסובל מכאבים הנובעים מקשת שטוחה יודע שהפתרון הוא מדרס תומך בעל קשת. המדרס עוזר ביציבות ועוזר לפזר את הלחץ בצורה שווה בכל כף הרגל. שימו לב שמדרס בעל קשת לא תמיד נוח לכל האנשים, כי הוא לא תואם לצורה הטבעית של הרגל השטוחה.
החלקת עקב: אם העקב יוצאת לך מהנעל כל פעם שאתה רץ, אני ממליץ לבחור מדרס בווליום בינוני או גבוה. מדרס כזה יצמצם את הרווח בין העקב שלך לנעל וימנע מהעקב להחליק החוצה.
טיפים לבחירת מדרס מתאים
התחל בלעמוד על המדרס כשהוא מונח על הרצפה. ברגע שאתה עומד על המדרס הרם את הרגל השנייה באוויר כדי לבדוק כמה יציב אתה מרגיש עם המדרס, כמה לחץ המדרס מפעיל על הרגל שלך והאם העקב שלך מתאים למדרס ונתמך כמו שצריך.
נסה את המדרס בתוך הנעל. אחרי שראית שהמדרס מתאים לצורת הרגל שלך, הגיע הזמן לבדוק שהוא מתאים גם לנעליים שלך. בתור התחלה צריך להוציא את הרפידה הקיימת מהנעל ולהכניס את המדרס במקומה, אחרי שהמדרס במקום והרגל שלך בתוך הנעל שים לב שהרגל שלך נתמכת ואתה מרגיש יציב, וכמובן שים לב שהמדרס לא לוקח יותר מדי מקום בנעל והיא לוחצת לך על הרגל.
טיפים לטיפול במדרס
מדרס ממוצע מחזיק מעמד שנה של שימוש יומיומי, ויכול להחזיק יותר אם הוא נמצא בנעל שלא נמצאת בשימוש קבוע. הכנתי לך כמה טיפים שיעזרו לך להוציא את המקסימום מהמדרס שלך.
אוורר את המדרסים: הוצא את המדרסים מהנעל באופן סדור כדי לאפשר להם להתייבש כמו שצריך, במיוחד אם אתה מזיע ברגליים.
בדוק אותם: אני ממליץ לך להעיף מבט מקרוב מדי פעם כדי לחפש פגמים במדרס ולהחליף במידת הצורך.
שטוף את המדרסים: לא כדאי לשטוף אותם באופן קבוע, אבל זאת בהחלט אפשרות אם צריך. שטוף אותם בעדינות באמצעות חומר ניקוי עדין או חומר ניקוי ייעודי לספורט ותן להם להתייבש כמו שצריך בחוץ.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.