מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקותאם אתם רוצים ליהנות משינה טובה ובריאה יותר, כדאי להצטייד במזרון איכותי ונוח. בעולם המזרונים, יש כל הזמן פיתוחים חדשים, אך יש כמה כללים בסיסיים שכדאי להכיר, שיעזרו לכם לבחור את המזרון הטוב ביותר עבורכם. הכנו עבורכם מדריך מפורט, שיסביר לכם איך לבחור מזרון איכותי ונוח. מומלץ להגיע עם המדריך הזה לחנות המזרונים הקרובה לביתכם, לעבור על כל הנקודות וגם לשכב על המזרונים כדי לבדוק את הנוחות בעצמכם.
בחרו בסוג המזרון המתאים עבורכם:
כיום, קיימים בשוק מספר סוגים של מזרונים. בעבר, ההבדלים בין הסוגים השונים היו מובהקים יותר. אך, בשנים האחרונות, רבים מהיצרים משלבים מספר חומרים במזרונים שלהם כדי ליצור תכונות משופרות. הנה לכם סקירה קצרה של סוגי המזרונים השונים, כדי שתוכלו להחליט איזה סוג מתאים ביותר עבורכם:
מזרון ספוג לטקס:
מזרון ספוג לטקס מתאים במיוחד לאנשים שאלרגיים לאבק, כיוון שהוא אינו סופג אבק בקלות. לטקס הוא חומר טבעי במקורו, אבל לפעמים משלבים בו חומר סינתטי. לכן, חשוב לראות את המפרט הטכני ולבדוק שבלטקס הקיים במזרון יש לפחות 80 אחוזים של גומי טבעי. המזורן הזה הוא נעים ומאוורר מאד, אך מוצק וקשה יחסית, כך שאם אתם מדמיינים את עצמכם שוקעים לתוך המזרון, כדאי לכם לבחור במזרון מסוג אחר. הדגמים הזולים של מזרוני לטקס נוטים להתבלות עם הזמן, אך אם תבחרו בדגמים האיכותיים יותר, תוכלו ליהנות מהמזרון לאורך זמן.
מזרון ספוג ויסקו (ספוג זיכרון):
אם אתם חולמים לשקוע בתוך המזרון שלכם, כנראה שהמזרון הזה הוא המתאים ביותר עבורכם. המזרון נוח מאד לשינה, כיוון שהוא מקבל את הצורה של הגוף בצורה מושלמת. כשתקומו ממנו, תוכלו לראות את תבנית הגוף שלכם על המזרון. אך, לצד התחושה הנפלאה של שקיעה אל תוך המזרון, יש גם כמה חסרונות. המזרון נוטה להתחמם יותר ממזרונים אחרים, ולפעמים קשה לקום ממנו. בנוסף, המזרון מאבד את הגמישות שלו לאורך זמן, בייחוד אם הוא צריך לשאת משקל גדול. כדי לצמצם את הפגיעה בגמישות, כדאי לבחור במזרון No Flip, שמסוגל לשאת משקל רב לאורך זמן מבלי לאבד את היציבות ואת הגמישות שלו.
ברוב המקרים, רק השכבה העליונה של המזרון תהיה עשויה מויסקו, כיוון שהשימוש בחומר הזה מייקר את המזרון. ככל ששכבת הויסקו עבה יותר, כך מחירו של המזרון כנראה יהיה גבוה יותר. השכבה תהיה אפקטיבית אם היא תהיה בעובי של לפחות 7 סנטימטרים.
מזרון קפיצים:
אם אתם מחליטים לקנות מזרון קפיצים, תצטרכו לבחור מבין שני מבנים: מבנה של קפיצי כיס או מבנה של קפיצי בונל.
מערכת קפיצי כיס מורכבת מקפיצים עצמאיים, שאין ביניהם שום חיבור פיזי. היתרון של מזרון זה הוא שכל קפיץ משפיע במידה מועטה מאד על הקפיצים שסביבו, כך שאם שני אנשים ישנים על המזרון, הם פחות מושפעים מהתנועות זה של זה. בנוסף, שהעומס על הקפיצים מתפזר בצורה שווה יחסית, כך שהמזרון יכול להתאים את עצמו בצורה טובה יותר למבנה הגוף שלכם.
מערכת קפיצי בונל מורכבת מקפיצים, שמחוברים אלה לאלה באמצעות תיל מתכת גמיש. פירוש הדבר הוא שהקפיצים מושפעים מאד אלה מאלה, כך שאתם כנראה תרגישו היטב את התנועות של מי ששוכב לצידכם. בנוסף, הם מתבלים במהירות רבה יותר בהשוואה לקפיצי כיס, כך שהם מאבדים את הגמישות שלהם לאורך זמן. היתרון הגדול של המערכת הזו היא המחיר, שיהיה בדרך כלל נמוך יותר ממחירה של מערכת קפיצי כיס.
בחרו בגודל שמתאים לכם:
אם יש לכם מיטה קיימת, חשוב למדוד את המידות המדויקות שלה כדי להתאים את גודל המזרון אליה. אך, אם אתם מתכננים לקנות מיטה חדשה, כדאי לבחור במזרון גדול ככל האפשר. כך, תוכלו ליהנות ממרחב גדול יותר ונוחות אופטימלית, בייחוד אם הילדים הקטנים מצטרפים אליכם למיטה.
מזרונים מגיעים בדרך כלל בשלושה גדלים: מזרון זוגי (במידות 140X190 או 140X200), מזרון קווין סייז (במידה 160X200) ומזרון קינג סייז (180X200). יש גם אפשרות להזמין מזרון לפי מידה. חשוב לבחור במזרון שאורכו יהיה גדול בערך ב-10-15 סנטימטרים מהאדם הגבוה ביותר שעשוי לישון עליו.
החליטו – האם אתם רוצים מזרון רך, חצי קשה או קשה?
חשוב שהמזרון שתבחרו יהיה נוח לכם, לכן חשוב מאד להגיע לחנות ולהתנסות במזרון בעצמכם. כך, תוכלו לדעת האם הכי נוח לכם מזרון רך, חצי קשה או קשה. בדרך כלל, מזרון רך הכי מתאים לשינה על הצד, כיוון שהוא מעניק תמיכה טובה לקימורים של הגוף. מזרון חצי קשה בדרך כלל מתאים לשינה על הגב, כיוון שהוא מספק תמיכה לצוואר, לגב ולעמוד השדרה. מזרון קשה בדרך כלל מתאים לשינה על הבטן.
אין קשר בין משקל הגוף שלכם לבין דרגת הקושי של המזרון. אם אתם כבדי משקל, אתם צריכים מזרון דחוס יותר ולא מזרון קשה יותר.
הגיעו לחנות כדי להתנסות בעצמכם:
חשוב מאד להגיע לחנות כדי להתנסות במזרונים השונים. וודאו שהחנות שאתם מתכננים לקנות ממנה את המזרון מאפשרת להתנסות בסוגים שונים של מזרונים. הגיעו לחנות עם בגדים נוחים ככל הניתן, כדי לדמות בצורה המיטבית את הבגדים שאתם לובשים בזמן השינה. כשאתם מגיעים לחנות, שכבו על כל מזרון במשך כ-5-10 דקות בתנוחה שבה אתם בדרך כלל ישנים. אם אתם מתכננים לישון על המיטה עם בן או בת הזוג, מומלץ להביא גם אותם לחנות ולהתנסות ביחד. המזרון שירגיש לכם הכי נוח, הוא כנראה המזרון המושלם ביותר עבורכם.
יש יצרנים שמאפשרים להתנסות במזרון בבית למשך תקופת זמן מסוימת, לרוב עד 30 יום. אם יש לכם אפשרות כזאת, עוד יותר טוב! קחו בחשבון שמזרון שמוגדר כרך או חצי קשה לעיתים ירגיש קשה בימים הראשונים, כך שהרושם הראשוני מטעה.
חשוב גם לא להסתפק בהתנסות בלבד, אלא גם לבקש לראות את המפרט הטכני של המזרון כדי לראות בדיוק ממה הוא מורכב. עברו על הפרטים הטכניים השונים, ביניהם העובי של השכבות השונות של המזרון ומידת הדחיסות שלו. שכבת הבסיס של המזרון צריכה להיות בעובי של לפחות 10 סנטימטרים, שכבת המעבר צריכה להיות בעובי של 2-6 סנטימטרים וכדאי ששכבת הנוחות העליונה תהיה בעובי של לפחות 7 סנטימטרים. באשר למידת הדחיסות, כדאי לבחור במזרון כבד, שמעיד על כך שהוא דחוס כהלכה. כדאי שספוג הבסיס יהיה בעל דחיסות של בין 28 ל-40 ק”ג לכל מטר קוב.
היזהרו מגימיקים:
אל תתפתו לחשוב ש”מזרון אורתופדי” הוא טוב יותר ממזרון רגיל. זאת, כיוון שאין באמת גוף שמפקח על המזרונים ובודק איזה מהם אורתופדיים. בעוד שמזרון מסוים יכול להיות אורתופדי לאדם אחד, אותו המזרון הוא לא בהכרח אורתופדי לאדם אחר, כיוון שכל אדם צריך סוג אחר של מזרון.
בדקו את המהימנות:
מצאתם את המזרון הנוח ביותר עבורכם? נהדר! אבל לפני שאתם ממהרים לקנות אותו, כדאי לשים לב לעוד כמה דברים. כדאי לבדוק מהו המותג של המזרון, כדי לוודא שהוא מותג מוכר ומהימן. אם מדובר במותג בינלאומי, כדאי לחפש עליו בגוגל לפני שקונים. בנוסף, כדאי לוודא שהחנות שממנה אתם קונים היא מהימנה. שאלו את איש המכירות או את בעל החנות שאלות, תראו האם הם משיבים לכם בצורה מקצועית וחפשו באינטרנט חוות דעת על החנות.
התאימו את המזרון לתקציב שלכם:
לפני שאתם ניגשים לחנות, כדאי לקבוע לעצמכם תקציב לקניית המזרון. קחו בחשבון שהמחיר של מזרון איכותי הוא לא זול. אך זכרו, שמזרון איכותי הוא השקעה משתלמת לאורך זמן, כיוון שהוא יכול להחזיק מעמד לאורך שנים. בדרך כלל, מחיר למזרון קפיצים זוגי מתחיל סביב ה-800 שקלים. מזרון איכותי יותר מסוג לטקס או ויסקו יכול להגיע עד ל-8,000 שקלים ויותר.
בדקו לגבי האחריות:
בדרך כלל, תקופת האחריות משקפת את המידות ואת האיכות של המזרון, כך שמומלץ לבחור במזרון בעל תקופת אחריות ממושכת ככל הניתן. האחריות שניתנת למזרונים הפשוטים ביותר היא בין שנה לשלוש שנים. המזרונים האיכותיים יותר מגיעים לרוב עם תקופת אחריות של כ-10 שנים ולפעמים אף יותר.
לאחר שמדדתם את המזרנים בחנויות אם מתאים תבדקו באתרים הבאים
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.