• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של מחשב לאופניים

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של מחשב לאופניים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

קרדיט לתמונה ראשית: AMAZON ICOCOPRO 

אין ספק שמושקעת טכנולוגיה רבה בענפי הספורט. השימוש במתקנים דיגיטליים, החליפו את השיטות המסורבלות והלא יעילות, מבחינת מדדי הביצועים, כגון: האינדיקציה מבחינת הנשימות בזמן הפעילות הפיזית, או עד כמה הגוף עייף אחרי כמה תרגילי כושר.

כיום, העולם שובר שיאים ומצליח להגיע להישגים מדהימים, שאותם ניתן להשיג בקלות רבה יותר, ככל שמשתפרים הגאדג’טים הדיגיטליים. בדרך כלל, הגאדג’טים משמשים כדי להכין את הספורטאים מבחינה פיזית ונפשית לאירועי ספורט גדולים.  באופן ספציפי, ההתמקדות כאן תהיה על המתקן הדיגיטלי שהאופניים הממוחשבות מצוידות בו.

המתקן שימושי במיוחד לרוכבי האופניים שרוצים לשפר את זמן הרכיבה שלהם, ומבחינת המדדים האחרים המשמשים ברכיבה על אופניים.

קיימים סוגים רבים כל כך של אופניים ממוחשבות, ובעלי מאפיינים שונים, ולכן מטרת המאמר היא לסייע לכם לקבל את החלטות הנוגעות לכל נושא ההצטיידות שלכם, וכל מה שאתם צריכים לדעת, ושיתאים לכם בדיוק. אופניים ממוחשבות מבצעות מיגוון של תפקודים, החל ממתן פידבק, ועד לסקירה של נתוני הרכיבה שלכם, כגון: לגבי המרחק, המהירות הנוכחית וזמן הרכיבה, ולגבי אספקת מידע הנוגע יותר לעומק, כגון: קצב הלב, הכוח המופעל וקצב הרכיבה.

כהקדמה, ארצה לציין שחלק מאותן פונקציות, ניתן גם להפיק באמצעות הסמארטפון. מעצם קו החשיבה הזה, זה יכול להוביל אתכם להסיק מסקנות, על כך שאולי אפילו אינכם צריכים אופניים ממוחשבות. אך לפני שמגיעים למסקנות כאלה, יש לציין שמאופניים ממוחשבות, ניתן להפיק הרבה יותר נתונים מאשר דרך אפליקציית הסמארטפון.

כדי לקבוע את סוג המחשב באופנים לבחירה, יש לקחת בחשבון כמה גורמים, כגון: באיזו תדירות תרכבו על האופניים, התקציב שלכם, הפעולות שאתם באמת צריכים ועד כמה נדרשת רבגוניות בביצועים. בדרך כלל, בעוד שרוכבי אופניים מקצועיים ולמרחקים ארוכים שרוכשים לעצמם אופניים ממוחשבות, זה מאפשר להם לעקוב אחר כל הנתונים לגבי המרחק שהם רכבו, קבלת נתונים ממד המרחק על זמן הרכיבה, המהירות הממוצעות, המהירות המקסימלית, קצב הרכיבה, קצב הלב, העלייה בזמנים ותפוקת העוצמה, לעומת רוכבי אופניים שרוכבים לשם בילוי בשעות הפנאי, מטיילים ונוסעים, שיכולים להרגיש פשוט נוח לרכב על אופניים עם מחשב, מה שיכול לתת להם מידע לגבי המרחק, הזמן והמהירות המרבית.

לחץ כאן> לקניית מחשבי אופניים באמזון

לחץ כאן> לקניית מחשבי אופניים בעליאקספרס

לחץ כאן> לקניית מחשבי אופניים בבבנגוד

סוגי מתקני הנתונים: קיימות אופציות רבות לבחירה, אבל מומלץ לדעת את היתרונות והחסרונות של כל סוג המתקנים, ולהיות מסוגלים לבחור את מה שהכי מתאים לכם. להלן סקירה שכדאי לקחת בחשבון לגבי כל סוג.

מחשב האופניים: המתקן בדרך כלל מחובר לידית האופניים. היתרון שיש לו על פני מתקנים אחרים, הוא בכך שהוא קומפקטי ועמיד למזג האויר. החיסרון הוא שהמחשב באופניים אינו מתאים לשימושים אחרים.

ניטור הפעילות הגופנית: מוניטור הכושר הוא שעון ספורט GPS, שבדרך כלל מחובר לכידון האופניים, ובעזרת מתאם. היתרון של המתקן הוא שהוא רב תכליתי ועמיד בפני מים. מנגד, הם ממש שימושיים, ואפשר גם להשאיר אותם בצד כשיוצאים לרכיבה. הם גם מועדים יותר לנזקים.

סמארטפונים:

טלפונים חכמים אכן מתאימים כמתקן להעברת נתונים, מאחר שהם יכולים לשמש כמפעילי אפליקציות לרכיבה על אופניים. מסך התצוגה הגדולה והקל לקריאה שלהם, מספק אופציה למיפוי, וכן לאספקת נתונים ולשמש כלוח תצוגה.

החיסרון הוא שאי אפשר להתקין אותם על האופניים ללא סיוע של מתקן רכיבה, הם אינם עמידים בפני מים ובעלי צריכה רבה של הסוללה.

איך פועלים מחשבי האופניים? קיימים כמה מתקנים לאופניים ממוחשבות, שעוזרים לעקוב אחר הנתונים ולתת מידע מועיל. המתקנים הללו כוללים כדלקמן:

סוגי חיישנים מגנטים: המתקן מחובר בדרך כלל לחוטי/חישורי גלגלי האופניים. וסיבובי גלגלי האופניים עם המגנט המסתובב, עוברים את החיישן המחובר למזלג הקדמי. כשמדובר בקצב החיישן, המגנט מחובר לזרוע הארכובה והחיישן מחובר לחלק האחורי. יתרון החיישנים הללו הוא שהם מאד זולים וחיי הסוללה שלהם ארוכים יותר, ולכן יתכן שלא יהיה צורך לטעון אותם על בסיס קבוע, למרות החיסרון היחיד שלהם שהם אינם יכולים לתפקד כ-GPS.

GPS: כאן, במקום חיישנים, הלוויין משמש כמקלט (רסיבר) להמרת אותות ה- GPS לנתוני הנסיעה. היתרון הוא שמכיוון שהמקלט הוא הלוויין, ניתן להעביר כמה נתונים אחרים אך מה- GPS למחשב. יתרון נוסף הוא שקל יותר להעביר GPS מזוג אופניים אחד למשנהו. עם זאת, יש לכך גם חסרונות, הם כבדים יותר, יקרים ודורשים טעינה באופן קבוע.

סוגי העברת נתונים קוויים: לחלק מהחיישנים המגנטיים יש מערכת העברה קווית, שלפעמים מועדפת, בגלל המחיר הזול יותר, פשטות המערכת ושהיא קלה יותר, אך העברתם מזוג אופניים אחד למשהו, זה כמעט דבר בלתי אפשרי. חיסרון נוסף הוא שהעברה באמצעות כבל העברה, עלול להיתפס ולהיתלש.

אלחוטי: מערכת אלחוטית יכולה גם לשמש להעברת אותות, תוך שימוש במגנטים וחיישנים. היתרון כאן הוא שבעיות התסבוכת המגושמת של מערכת הכבלים נמנעת כשזה במצב אלחוטי. יתכון נוסף הוא שהן קלות יותר לתפעול, אך גם יקרות יותר.

תכונות נוספות לאופניים ממוחשבות:

תכונות מפתח נוספות לאופניים ממוחשבות, הן בכך שזה משפר את ביצועי מחשב האופניים וזה כולל כדלקמן:

האורות האחוריים: רכיבה בחושך קלה הרבה יותר, מאחר שניתן לראות ולקרוא את הנתונים המגיעים מהמסך בקלות. האור המגיע מהאורות האחוריים, מאיר את אזור המסך.

חיי סוללת המסך: חיי סוללת המסך משתנה מבחינת מתקני המחשב שעל האופניים. ל-GPS מחשב האופניים בפני עצמו, יש סוללת בילד אין, שיכולה להמשיך ולפעול במשך עד 20 שעות. המתקנים המגנטיים משתמשים באחת או שתי סוללות שעון, שיש להן את היכולת להמשיך לפעול במשך כמה שנים. סמאטרפונים שמתנהלים באמצעות אפליקציית מחזורי GPS, יכולים לפעול במשך בין 5-8 שעות בממוצע.

מסכי נתונים רבים: כאן קיים מגוון של אופציות. אפשר לבחור באופניים ממוחשבות עם מסך בודד, או לבחור בכאלה בעלי כמה מסכים. אין כל יתרון מיוחד מועיל בשימוש במחשב עם כמה מסכים, למעט העובדה שהם אופנתיים. בשני סוג המסכים, הגלילה נעשית באמצעות לחיצה על כפתור.

העברת נתונים: חלק מהמתקנים מגיעים עם תכונות העברת נתונים המאפשרות להעביר את הנתונים לתוכנת תוכנית האימונים, לאתר מסויים או לאתר כושר אימונים חברתי. המודלים של ה-GPS והסמארטפונים מצוידים בדרך כלל בתכונה כזאת.

יכולת הקריאה: עד כמה טוב ניתן לקרוא את הנתונים מהמתקן, זה תלוי בגודל הפונט. בעוד שבחלק מהמתקנים יש את הפונטים המתאימים, לאחרים לא. למודלים של GPS בדרך כלל יש פונטים מותאמים, בעוד שליחידות המגנטיות, אין. החיסרון בכך, הוא שיש גודל פונט שאינו מותאם במיוחד, ושהוא קטן, מה שעלול ליצור קושי בקריאה כשנמצאים בתנועה והרטט עלול לטשטש אותם כשנוסעים עליהם.

מרכיבים נוספים: באופניים שיש בהם מקומות אחסון לשמירה על פריטים שנקנו בדרכים, יש הקפדה על מקום חלופי לחיבור באופניים ממוחשבים. באופניים כאלה רב-פונקציונליות, כשהפריטים תופסים את המקום באופניים הממוחשבות, אפשר למקם אותם לחילופין מול הכידון.

השימוש בכמה אופניים: חלק מהאופניים הממוחשבות יכולות לשרת שני זוגות אופניים או יותר, אך כמובן שלא בו זמנית. לאחר שרוכב האופניים מסיים את הרכיבה, הוא יכול להעביר את אותו מחשב של האופניים לרוכב אחר. מחשב באופניים עם שיפור כזה, יכול לשמור בדרך כלל על נתוני הרכיבה של כל רוכב בקבצים שונים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם