• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה ורכישה של מטהר אוויר ביתי יעיל ואיכותי

דף הבית » מדריך לבחירה ורכישה של מטהר אוויר ביתי יעיל ואיכותי

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

אנשים רוצים לוודא שהם נושמים אוויר נקי ככל האפשר. אחד מהמכשירים שיכול לעזור לכם לשמור על אוויר נקי ובריא יותר בבית ובמשרד הוא מטהר האוויר.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

קרדיט לתמונה AMAZON RIGOGLIOSO

האוויר שלנו מלא במזהמים שונים, כמו עשן טבק, גזים רעילים ממוצרי ניקוי או חומרי בניין, חלקיקי עובש ושיער וקשקשים של חיות מחמד. כל אלו יכולים להוביל לפגיעה בבריאותנו ולהגברת הסיכון ללקות במחלות נשימה שונות. לכן, בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים רוצים לוודא שהם נושמים אוויר נקי ככל האפשר. אחד מהמכשירים שיכול לעזור לכם לשמור על אוויר נקי ובריא יותר בבית ובמשרד הוא מטהר האוויר. אבל, איך בוחרים מטהר אוויר יעיל, שבאמת יסנן את האוויר בצורה טובה? הכנו עבורכם מדריך מפורט, שיציג בפניכם את כל השאלות שאתם צריכים לשאול כשאתם ניגשים לקנות מטהר אוויר.

מצאתי מטהר אוויר מעולה במחיר זול באמזון

איפה אתם רוצים להציב את מטהר האוויר?

לפני שאתם ניגשים לרכוש מטהר אוויר, כדאי לחשוב איפה אתם מתכוונים להציב אותו בבית או במשרד. ברוב המקרים, יצרניות המסננים מציינות את גודל החלל המירבי שבו אפשר להשתמש במטהר האוויר בצורה יעילה. הנתון הזה יופיע במפרט במ”ר (מטר רבוע). כך למשל, מטהר אוויר שמסוגל לסנן אוויר בחלל בגודל של 20 עד 60 מ”ר יתאים לרוב חדרי השינה. כדאי גם לוודא שעל מטהר האוויר יש חותם של AHAM Verifide, שמבטיח שהמכשיר מסוגל להתמודד עם גודל החדר הרשום על החותם.

מהו סוג המסנן הקיים במכשיר?

המסנן של מטהר האוויר מסוגל לסנן חלקיקי אבק ומזהמים שונים מהאוויר. אולם, יש לזכור שהוא אינו מסוגל לסנן נגיפים או וירוסים. קיימים סוגים שונים של מסננים, כשלכל אחד יתרונות משלו. כדאי לבחור במטהר אוויר בעל מסנן המתאים לצרכים שלכם. הנה סקירה קצרה של שני המסננים הפופולאריים ביותר:

מסנן HEPAהמסנן הזה תומך בסטנדרט HEPA, כלומר, מסוגל לסנן כ-99.9 אחוזים מהחלקיקים הקיימים באוויר שעובר דרך המסנן. האוויר עובר דרך רשת צפופה של סיבים עדינים, המסוגלים ללכוד חלקיקי אבק קטנים במיוחד, כך שאם אתם רגישים לאבק, זהו ללא ספק מסנן מומלץ עבורכם. יש לוודא שהמסנן נקרא מסנן HEPA ולא מסנן מסוג HEPA או מסנן דמוי HEPA. החסרונות של מסנן מסוג זה הוא שהוא אינו מצמצם ריחות לא נעימים.

מסנן פחם פעיל: המסנן הזה משתמש במצע של סיבי פחם כדי לטהר את האוויר. אם אתם בוחרים במסנן מהסוג הזה, חשוב שהוא יהיה גדול וכבד ככל האפשר, כיוון שכך הוא ישיג תוצאות טובות יותר. מסנן הפחם הפעיל עשוי מרשת מסועפת של נקבוביות ותעלות, שמאיטות את קצב התנועה של החלקיקים המזהמים העוברים דרך המסנן. לאחר שהחלקיקים האלו מואטים, הפחם הפעיל סופח אותם אליו וכך מונע מהם לצאת חזרה החוצה.

האם יש חיישני זיהוי זיהום?

רבים ממטהרי האוויר כוללים חיישנים מיוחדים, שמסוגלים לזהות את רמת זיהום האוויר בחלל ולהפעיל את פעולת הטיהור ברגע שהם מזהים רמות חריגות של זיהום באוויר. יכולות הזיהוי יכולות להשתנות בין מטהר אוויר אחד למשנהו, לכן מומלץ לעבור על הבטחות היצרן בקשר לזיהוי הזיהומים לפני שאתם רוכשים את המוצר.

מהו דירוג ה-CADR של מטהר האוויר?

ה-CADR הוא מהנתונים החשובים ביותר שיש לשים לב אליהם. זהו למעשה נפח האוויר הנקי, שמטהר האוויר מייצר במהירות הגבוהה ביותר שלו. ככל שה-CADR גבוה יותר, כך מטהר האוויר מהיר ויעיל יותר. לרוב, מסנני HEPA משיגים את דירוג ה-CADR הגבוה ביותר. מעל 240 נחשב למעולה, בין 180 ל-240 נחשב לטוב מאד, בין 120 ל-179 נחשב לטוב ובין 60 ל-119 נחשב לרמה סבירה של CADR. לא מומלץ לרכוש מטהר אוויר בעל דירוג CADR פחות מ-60. ישנם גם דירוגים שונים של CADR, שמתייחסים לסוג מסוים של מזהם, למשל לעשן, לאבק או לאבקת טבק. כך למשל, אם אתם גרים במקום עם מעשן טבק קבוע, כדאי לבחור במטהר אוויר בעל CADR גבוה לעשן טבק.

האם המכשיר רועש?

אם אתם רגישים לרעש, כדאי לכם להסתכל על מדדי הרעש של המכשיר לפני הרכישה. מידות הרעש נמדדות באמצעות דציבלים (db) ומוצגות במפרט בתור “רמת רעש מירבית”. ככל שהרעש חזק יותר, כך מספר הדציבלים יהיה גבוה יותר. לשם התייחסות, מקרר פועל ב-50 דציבלים.

האם מטהר האוויר נוח לשימוש?

חשוב מאד לבחור במטהר אוויר שיהיה נוח לשימוש עבורכם. כל מטהרי האוויר מגיעים עם סט מקשי מגע או מקשים פיזיים, שנמצאים על המטהר עצמו ומאפשרים לשלוט על מטהר האוויר בצורה מלאה. קיימים גם דגמים, שמאפשרים לשלוט על המכשיר באמצעות שלט רחוק, שזה כמובן מוסיף לנוחות השימוש. חלק קטן ממכשירי הטיהור מאפשרים גם שליטה וניהול דרך אפליקציה ייעודית. חלק מהאפליקציות האלו מסוגלות אף להציג נתונים שונים, כמו נתוני הלחות והטמפרטורה של החלל וכן את מצב הזיהום של החדר.

מלבד אופן השליטה על המכשיר, כדאי גם לשים לב לפאנל התצוגה על המכשיר עצמו. רוב המכשירים כוללים פאנל תצוגה, שמאפשר לצפות בנתונים שונים, כמו מצב הזיהומים בחלל וסטטוס המטהר. יש דגמים המגיעים עם נורות תצוגה בלבד או עם תצוגה דיגיטלית ישנה, אך קיימים גם כאלו המגיעים עם מסך תצוגה חדשני וברור יותר.

כדאי להגיע לחנות ולבקש מהמוכר להציג לכם הדגמה של פעולת מטהר האוויר, כדי שתוכלו להתרשם כיצד הוא פועל והאם הוא נוח לשימוש עבורכם.

כמה חשמל הוא צורך?

חשוב שמטהר האוויר יהיה חסכוני בחשמל, כדי שהשימוש במכשיר לא ייקר משמעותית את חשבון החשמל. צריכת החשמל נמדדת לפי הספק-שעה (Whr) והיא נעה בדרך כלל בין 30 וואט-שעה ל-60 וואט-שעה ואף יותר. וודאו שרמות הצריכה של החשמל הן סבירות. מומלץ לבדוק האם על המכשיר יש את הלוגו של Energy Star, שמבטיח חסכון משמעותי באנרגיה.

כמה תעלה לכם התחזוקה השוטפת?

ההוצאות שלכם אינן מסתיימות עם רכישת המכשיר. יש לקחת בחשבון שהתחזוקה השוטפת גם היא עולה כסף, ולכן חשוב לוודא שהתחזוקה השוטפת לא תהיה יקרה מדי. חשוב להחליף את המסננים השונים של מטהרי האוויר בל תקופה מסוימת, בהתאם להגדרות היצרן. מחירם של המסננים יכול לנוע בין 150 שקלים ל-600 שקלים ואף יותר. חלק מהמטהרים מגיעים עם מספר מסננים, שיש להחליף רק פעם או פעמיים בשנה. יש לזכור שגם אם עלות המסננים נמוכה יחסית, זה לא אומר שזה יותר משתלם. יש לבדוק כמה פעמים בשנה יש להחליף את המסננים האלו ולעשות את החישוב של התחזוקה השוטפת.

האם זה עומד בתקציב שלכם?

חשוב להציב לעצמכם תקציב לפני שאתם ניגשים לרכוש את מטהר האוויר. מטהרי האוויר הביתיים נעים בדרך כלל בין 500 ל-5,000 שקלים ואף יותר. כדאי גם לבדוק את אחריות היצרן, שלרוב נעה בין שנה לשנתיים בדומה לרוב מכשירי החשמל והאלקטרוניקה.

מותגי מטהר אוויר מומלצים לקנייה:

Blueair

דייסון

GermGuardian

Electrolux

Hoover

Rowenta

Sharp

Whirlpool

Honeywell

איך תפיקו את המירב ממטהר האוויר שלכם?

נקו או החליפו מסננים באופן קבוע. ככלל, עליכם להחליף את המסננים, או לנקות את אלה שניתן לשאוב, כל שישה עד 12 חודשים. מסנני פחם יש להחליף כל שלושה חודשים.

הניחו אותו בחוכמה. אם יש לכם יחידה אחת בלבד, הציבו אותה בחדר בו אתם מבלים את הזמן הרב ביותר. עבור רוב האנשים, זה חדר השינה. מכונות אלה יכולות להיות כבדות ומוגבלות בתנועה, כך שאם תרצו מטהר אוויר במספר חדרים, כדאי לכם לקנות יחידה לכל חדר. דאגו למקם את מטהר האוויר במקום בו שום דבר לא יכול לחסום את זרימת האוויר – הרחק מווילונות, למשל.

השאירו את המטהר פועל 24/7 ושמרו על דלתות וחלונות סגורים בזמן השימוש. אנו ממליצים להפעיל את המטהר במהירות הגבוהה ביותר שלו כשאתם לא בחדר ולהפחית את המהירות כשאתם נמצא בקרבת מקום. אפשרות נוספת היא לקנות מטהר אוויר שמתאים לאזור גדול יותר, כך שתוכלו להריץ אותו במהירות נמוכה והוא עדיין יעבוד בצורה יעילה.

דרכים נוספות לשיפור איכות האוויר בחלל הבית או המשרד:

מלבד קניית מטהר אוויר, יש עוד כמה דרכים שבהן אפשר להפחית משמעותית את כמות המזהמים באוויר. הנה כמה המלצות:

שאבו אבק באופן קבוע. אין מטהרי אוויר שמסוגלים להסיר את האלרגנים הגדולים יותר, כמו קרדית האבק ושיער חיית המחמד, שמתמקמים על רהיטים ושטיחים, אלא אם כן הם מופצים מחדש לאוויר. לכן, מומלץ להשתמש בשואב אבק עם מסנן בעל תקן HEPA פעם או פעמיים בשבוע לניקוי רצפות וריהוט.

השתמשו במאוורר פליטה במטבח, בחדרי אמבטיה ובחדרי כביסה.

הפסיקו לעשן בתוך המבנה. העשן מצטבר בתוך החלל הפנימי ומגביר את רמת הזיהום באוויר. במקום זאת, צאו לעשן באוויר הפתוח.

אווררו את החללים הפנימיים. כשמזג האוויר נעים, נצלו את ההזדמנות לפתוח את חלונות הבית או המשרד ולהכניס פנימה אוויר חיצוני נקי ויבש. אם אלרגיות למיניהן מונעות מכם לפתוח חלונות, מומלץ להפעיל את המזגן או את מערכת קירור האוויר שלכם עם מסנן אוויר נקי .

הפחיתו את השימוש בכימיקלים. צמצמו את השימוש במוצרי ניקוי המכילים כימיקלים, ואל תאחסנו צבע, דבק או קוטלי חרקים בקרבת אזור המגורים שלכם.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם