מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקותקרדיט צילום ראשי: Pixabay License.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
אם אתם עדיין שואלים את השאלה “למה אנחנו צריכים לטחון בשר משלנו?” היתרונות רבים.
הנה רק כמה:
- זה בטוח יותר. בקר ארוז מראש יכול להכיל בשר מחיות לא ידועות, ולאו דווקא מהחלקים הכי נחמדות. פירוש הדבר שעליכם להיות זהיר במיוחד בעת בישול עם בקר טחון ארוז מראש – סיכויי הזיהום גבוהים יותר.
- טעם טוב יותר. אם כן יש לכם קצב ממש נהדר אז לא צריך. בדרך כלל, אינכם יודעים על דבר ספציפי יותר על תכולת השומן. טחינה בבית מאפשרת לכם לשלוט אילו חתכים נכנסים לטחינה שלכם, יחד עם תכולת השומן. זה אומר קציצות המבורגר טעימות יותר, נקניקיות עסיסיות יותר ועשיר יותר.
- מרקם טוב יותר. טחינת בשר טרייה מאפשרת לשמור על שיפור רמות הלחות והמרקם לאחר הבישול.
- זה מגניב. כל מי שמכין לעצמו נקניקייה או טוחן בשר בקר לעצמו עבור ההמבורגרים שלו, זוכה לקרדיט.
אמנם אפשר לטחון בשר במעבד מזון, או אפילו לקצוץ אותו ביד, אך מטחנת בשר ייעודית היא האופציה הטובה ביותר אם אתם מתכננים לטחון בשר באופן קבוע.
כל מטחנות הבשר מורכבות מאותם חלקים בסיסיים:
- הדוחף וצינור ההזנה הם המקום שבו מוסיפים קוביות בשר. הדוחף משמש כדי לכפות את הבשר במורד צינור ההזנה ולשמור על תנועת הבשר. בדרך כלל יש מגש הממוקם על גבי צינור ההזנה, בו ניתן לאחסן בשר נוסף לפני שנדחף למטחנה. ככל שמגש זה גדול יותר, כך נוח יותר לטחון מנות בשר גדולות יותר.
- הבורג הוא החלק העיקרי של המטחנה. זה דוחף את הבשר בהתמדה לאורך הפיר וכיוון הלהבים.
- הלהב והצלחת הם מה שעושה את הטחינה בפועל. הלהב הוא חתיכה קטנה בצורת צלב עם קצה חד על כל זרוע המסתובבת כנגד הפלטה. הצלחת היא פיסת מתכת שטוחה עם חורים שנחתכו לתוכה. כשהבורג מכריח את הבשר לחור הזה, הלהב חותך אותו לטחון דק. גודל החורים קובע את עדינות הטחינה הסופית.
- הכיסוי משמש כדי לשמור על הלהב והצלחת במקומם כאשר הלהב נחתך.
למרות שהחלקים הבסיסיים זהים, עומדות בפניכם מספר אפשרויות בכל הקשור לרכישת מטחנת בשר.
מטחנות בשר ידניות איכותיות באמזון ארה”ב
מטחנות בשר ידניות
מטחנות ידניות הן הדרך הזולה ביותר להשיג בשר טחון טרי באיכות טובה בבית, והן בחירה מצוינת אם אין ברשותכם מערבל. יש לכם כמה אפשרויות. ניתן לאבטח מטחנות בשר המותקנות עם ברגים על שולחן עבודה או משטח עבודה. מטחנה המותקנת על מהדק גם תעשה את הטריק – הם קצת יותר זולים, אך ראוי לציין שהם גם פחות חסונים באופן משמעותי.
מטחנות בשר חשמליות עצמאיות
לא מכיר הרבה טבחים ביתיים, שיש להם צורך במטחנה חשמלית עצמאית. למרות שהם בדרך כלל מגיעים עם מגוון רחב יותר של צלחות, וצינור הזנה רחב יותר ופיר בורג, המנוע עם הספק חזק טוב, כמו הכסף שאתם משלמים עבורו. דגמים זולים יותר, יהיו לא יעילים יותר. דגמים יקרים יותר נחוצים רק אם אתם מתכנן לעשות הרבה טחינות בשר.
ממלאים נקניקים – לא מומלץ
מרבית מטחנות הבשר והתוספות מגיעות עם משפכים המיועדים למלית נקניקיות, אך יכולים להיות כאב ראש לשימוש. הבעיה העיקרית היא שהם לא דוחפים את הבשר במספיק בכוח, כך שמילוי נקניקיות יכול לקחת זמן רב פי חמש או עשרה ממה שהוא אמור. ואז הבשר מתחמם לאט לאט.
אבל אם אתם באמת רציניים בקשר לנקניק- ביצוע, כדאי שתהיה לכם מטחנה מבוססת בוכנה שדוחף החוצה את הבשר עם מנוף, ולא מנסה לכפות את זה עם בורג. התוצאה היא נקניקיות מהירות ומהודקות יותר עם פחות בועות אוויר.
כיצד להשתמש ולטפל במטחנת הבשר
אין הרבה חלקים כשמדובר בשימוש במטחנת בשר. ביסודו של דבר, כל שעליכם לעשות הוא להרכיב את המטחנה עם הצלחת הרצויה; להזין את הבשר הקצוץ שלכם (מטחנות שונאות רקמות גידים וחיבור, לכן דאג לקצץ את הכל) לתוך צינור הקליטה; הפעל את המטחנה (אם משתמשים במטחנה על חיבור מערבל מעמד; ולחץ על הבשר. בשר טחון, פשוט כזה.
עם זאת, יש לזכור כמה דברים בזמן הטחינה:
- שמור על בשר קר. זה הדבר החשוב ביותר כשאתם טוחנים. בשר חם יימרח, השומן ידלוף החוצה, והוא ייצא במרקם מבושל עיסתי ויבש. הכניסו את המטחנה וכל חלקיה למקפיא למשך שעה לפחות לפני הטחינה ששומרים על בשר מצונן היטב עד שתהיו מוכנים לטחינה. אם אתם מכינים נקניקיה שדורשת מספר טחינות, טחן את הבשר לקערה המונחת בתוך קערה אחרת מלאה קרח, כדי לשמור על צינון לאורך כל הדרך.
- חיתכו את הבשר שלכם היטב. להימנע מפיסות גידים שנתפסות סביב הלהב. במקום לקצוץ בשר, מחלחל אותם דרך החורים בצלחת, ומעניק לכם מרקם לעוס. חיתוך בשר טוב יעזור למנוע זאת.
- צפו במריחה. לפקוח עין על הבשר כשהוא יוצא מהמטחנה. באופן אידיאלי, זה ייצא מכל חור בחתיכות קטנות ונפרדות. אתם אמורים להיות מסוגל לזהות בבירור שומן ובשר. אם זה מתחיל לצאת כמסה אחת, נראה רטוב ונאסף על פני המשטח, אתם בבעיה. אם המטחנה שלך כוללת פונקציה הפוכה, השתמש בה ובדוק אם היא מתקנת את עצמה. אחרת, פרק את המנגנון, נקה את הלהב והתחל מחדש.
- שמור על הלהב שלך חד. הלהב הוא החלק היחיד במטחנה שלכם שצריך אי פעם טיפול או תשומת לב רבה. להב עמום ימרח בשר. למרבה המזל, הלהב והצלחת אמורים להשתפר ולהשתפר עם שימוש חוזר. המתכת טוחנת מיקרוסקופית בכל פעם שאתם משתמשים בה, כך שהמגע בין הלהב לפלטה אמור להיות הדוק יותר ויותר. שום דבר לא טוחן בצורה חלקה כמו מטחנה מטופחת ומשומשת היטב. פעם בשנה לערך עבור מטחנה בשימוש מתון זה די והותר. לחלופין, פשוט קנה כמה להבים חלופיים. בדרך כלל ניתן להשיג אותם בכמה שקלים.
- שמור על הצלחת שלך נקייה. דאגו להסיר ולשטוף היטב את כל חלקי המטחנה בין הטחינה. גם בדגם נירוסטה. הפתרון הטוב ביותר הוא לשטוף אותו ביד במים וסבון חמים ולייבש אותו במגבת נקייה בזהירות לאחר כל שימוש.
- טוחנים גדול לקטן. אם אתם זקוקים לטחינה דקה במיוחד עבור סוגים מסוימים של נקניקיות, הקפד לטחון את הבשר שלך פעמיים, ולהצטנן שוב בין מנה למנה: פעם דרך תבנית גדולה יותר, ואז בפעם השנייה דרך התבנית הקטנה יותר. זה יעזור למנוע מריחה וייתן לכם טחינה אחידה יותר ונקניק עם מרקם טוב יותר בסופו של דבר.
טיפ
אחרי שסיימתם לטחון, לפני שאתם מפרקים את המטחנה או מזיז את הקערה בכלל, קחו כמה מגבות נייר מגולגלות והעבירו אותן דרך המטחנה, בדיוק כמו שאתם טוחנים בשר. הם לא ייצאו מהקצה השני, אבל הם ידחפו החוצה את כל פיסות הבשר המשוטטות שהצליחו להישאר מאחור, כמו גם יעזרו לנקות את החלק הפנימי של צינור ההזנה ולקבל את התוצאה הטובה יותר וניקוי קל יותר.
טיפים קטנים מאיתנו:
לפני שאתם ממהרים לרכוש מטחנת בשר ייעודית, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.
מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.
טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט
איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.