מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקותמייבש כביסה מסובב את הבגדים, מפזר אוויר חם ומסלק מהבגדים את הלחות שהצטברה בהם במהלך הכביסה. לא משנה אם תבחרו בדגם בסיסי או משוכלל הוא יעשה את אותה הפעולה. לכן, מומלץ להתמקד בעיקר בנוחות השימוש, ברמת השמירה על איכות הבגדים, בזמן הייבוש ובחיסכון באנרגיה. הכנו עבורכם מדריך לקניית מייבש כביסה, שיעזור לכם לבחור את המייבש המתאים ביותר לצרכים שלכם.
הנה כמה שאלות שכדאי לשאול את עצמכם כשאתם ניגשים לקנות מייבש כביסה:
הצעות מחיר של חברות של מייבשי כביסה מומלצים ב KSP
האם יש לכם מקום מתאים למייבש?
לפני שאתם ממהרים לקנות מייבש כביסה, כדאי לבדוק האם יש לכם מקום מתאים בשבילו. כדי למצוא את המקום המתאים ביותר עבורו, יש להתחשב במידות המקום ובשיטת ניקוז הלחות. לרוב, מייבש בקיבולת של 5-6 קילוגרם יהיה ברוחב 60 סנטימטרים, בעומק 53-60 סנטימטרים ובגובה 85 סנטימטרים.
מומלץ למדוד את מידות המקום המיועד מבעוד מועד ולבדוק את רוחב המעברים שמובילים אליו. קחו בחשבון שצריך להיות מרווח של כ-1-2 סנטימטרים בצדי המייבש. וודאו גם שיש מקום לפתוח לרווחה את דלת המייבש, מבלי שהיא תיתקע בדבר כלשהו. קיימים דגמים, המאפשרים להחליף את כיוון הפתיחה של הדלת.
רוב המייבשים מנקזים את האדים שמצטברים במכונה באמצעות צינור פליטה, שיש להוציא מבעד לחלון או לפתח חיצוני כלשהו. לכן, אם המייבש שתבחרו יש צינור פליטה, חשוב שיהיה לכם מקום להציב אותו לצד פתח חיצוני. במידת הצורך, אפשר לרכוש תוספת להארכת צינור הפליטה. אפשרות אחרת היא לבחור במייבש המאפשר לנקז את הלחות באמצעות תהליך עיבוי המתבצע במייבש עצמו. המים נקווים לתוך מיכל איסוף מובנה, וכל שאתם צריכים זה לשלוף אותו ולרוקן אחרי כל פעולה או כשהוא מתמלא לגמרי. יש דגמים המאפשרים לנקז את המים ישירות למערכת הביוב דרך צינור ניקוז.
בדגמים יקרים ומשוכללים במיוחד, יש מעבה משולב במשאבת חום, שיוצר סירקולציה של אוויר חם המייבש את הבגדים בחום נמוך. אופן הייבוש הזה ידידותי יותר לבגדים וגם חסכוני יותר בחשמל, אך משך הייבוש לוקח זמן רב יותר ועלולות להיווצר תקלות רבות יותר בהשוואה למייבש רגיל.
מהי הקיבולת של המייבש?
לפני שאתם קונים את המייבש, כדאי לחשוב כמה בגדים אתם מתכוונים לשים בו בכל הפעלה. אם תבחרו במייבש בעל קיבולת גדולה מדי, זה עלול לגרום לבזבוז אנרגיה, בעוד שקיבלת קטנה מדי תאלף אתכם להפעיל את המייבש בתדירות גבוהה יותר ותגזול מכם זמן יקר. כדאי לבחור במייבש בעל קיבולת גדולה מעט מזו של מכונת הכביסה, כך שתוכלו להעביר ישירות את כל כמות הכביסה ממכונת הכביסה אל המייבש. הבגדים צריכים להתמקם במייבש בצורה נוחה ומאווררת ולא בצפיפות. רוב מייבשי הכביסה מגיעים עם קיבולת של 5-6 קילוגרם, אך ישנם גם דגמים בעלי קיבולת קטנה יותר ודגמים בעלי קיבולת גדולה יותר, שיכולים לשאת עד ל-10 קילוגרם.
מהי עוצמת המייבש?
עוצמת המייבש היא אחת מהפרמטרים שקובעים את משך זמן הייבוש. פרמטרים נוספים הם מידת הלחות בבגדים ומידת הצפיפות של הבגדים במכונה. ככל שעוצמת המייבש תהיה גבוהה יותר, כך תהליך הייבוש יהיה מהיר יותר, בתנאי כמובן שהבגדים סחוטים היטב. העוצמה נמדדת בוואטים ולרוב, הטווח יהיה בין 2600 ל-3000 וואט.
איך שולטים על תהליך הייבוש?
רוב המכונות מאפשרות לשלוט על תהליך הייבוש, בין היתר על משך וטמפרטורת הייבוש.
שליטה על משך הייבוש: אפשר לשלוט על משך הייבוש באמצעות טיימר או באמצעות חיישני לחות. באמצעות טיימר, אתם קובעים את זמן הייבוש והמייבש מפסיק לפעול כשנגמר משך הזמן הנקוב. באמצעות חיישני לחות, המייבש מפסיק את פעולת הייבוש ברגע שהוא מזהה שהבגדים במכונה יבשים. שיטה זו יכולה לחסוך זמן ואנרגיה ולהגן על הבגדים מפני נזקי חום.
אם אתם מעוניינים לגהץ את הבגדים לאחר הייבוש, ניתן לכוון את החיישנים כך שהם יפסיקו את פעולת הייבוש כשהבגדים עדיין קצת לחים.
שליטה על טמפרטורת הייבוש: ברוב המייבשים אין אפשרות לשנות את הטמפרטורה, אלא רק להוריד את עוצמת החום לחצי בשביל לייבש בגדים עדינים. דגמים משוכללים יותר כוללים מספר דרגות טמפרטורה, כך שאתם יכולים להתאים את הטמפרטורה לסוגים שונים של בדים.
האם אתם רגישים לרעש?
אם התשובה היא כן, אתם כנראה צריכים לחפש מייבש שמציע הפעלה שקטה. כך, תוכלו להציב אותו בכל מקום בבית מבלי לחשוש מרעשי רקע מציקים במיוחד.
מייבש חשמלי או מייבש גז – מה עדיף?
רוב מייבשי הכביסה פועלים באמצעות חשמל, אך ישנם כאלו המופעלים באמצעות גז. מבחינת משך זמן הייבוש ואיכותו, אין הרבה הבדל בין שני הסוגים. אולם, בשאר הפרמטרים, אין ספק שעדיף לכם לבחור במייבש חשמלי. מייבש גז מחייב מקור גז קרוב. בנוסף, קיימת סכנת דליפת גז, כך שהוא פחות בטיחותי מהמייבש החשמלי.
איזה תכניות ייבוש קיימות במכונה?
מכונות הייבוש השונות כוללות מגוון פונקציות ותכניות, כך שכדאי לבדוק איזה תכניות נכללות במכונת הייבוש שאתם מתעניינים בה. יש תכניות אוטומטיות שמפסיקות את פעולת הייבוש בהתאם לרמת הלחות, יש תכניות שמשנות את הטמפרטורה תוך כדי הייבוש כדי להתאים את התהליך לסוגי בדים מסוימים ויש גם תכניות שנועדו למנוע היווצרות קמטים.
הנה כמה תכניות ששווה להכיר, שעוזרות במניעת קמטים בבגדים:
קריס קרוס: תכנית זו משנה את כיוון הסיבוב של התוף לסירוגין במהלך הייבוש. יש גם תכנית, שבה התוף ממשיך להסתובב כל כמה דקות עד שפותחים את דלת המייבש.
אל קמט: תכנית זו מזרימה אוויר קר לקראת סיום תהליך הייבוש וכך מנפחת את הבגדים ומונעת קמטים.
האם המייבש נוח לתפעול?
אחד מהדברים החשובים ביותר כשהם ניגשים לקנות מייבש הוא לבחור במייבש שיהיה לכם נוח לתפעול. הנה כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם כדי לוודא שהמייבש אכן נוח לתפעול עבורכם:
כיוון הפתיחה של הדלת: אם אתם מתכננים להציב את המייבש לצד מכונת הכביסה, כדאי שהדלתות ייפתחו זו מול זו. אם תציבו אותו מעל מכונת הכביסה, כדאי לוודא שהדלת נפתחת לאותו הכיוון כמו זו של מכונת הכביסה.
גודל הפתח וזווית הפתיחה של הדלת: ככל שהפתח יהיה גדול יותר והזווית רחבה יותר, כך יהיה לכם קל ונוח יותר להכניס ולהוציא בגדים מהמכונה.
גישה נוחה למסנן הסיבים: מסנן הסיבים מסנו את הסיבים שנפלטים מהבגדים במהלך הייבוש. יש להקפיד על ניקיון המסנן לאחר כל ייבוש, כיוון שמסנן סתום מאריך את זמן הייבוש, מגדיל את צריכת האנרגיה ובמקרים קיצוניים אף עלול להוביל לשריפה. חשוב שהגישה אל המסנן תהיה נוחה, כדי שתוכלו לבצע את ניקויו ללא בעיות. יש מייבשי כביסה הכוללים נורית ביקורת מסנן, שמתריעה בכל פעם שהמסנן מלא ודורש ניקוי.
לוח הפיקוד: לרוב, לוח הפיקוד יהיה פשוט לתפעול. בכל הדגמים שאינם כוללים חיישנים יש טיימר על לוח הפיקוד, שמאפשר לקבוע את משך הייבוש. בחלק מהדגמים אפשר למצוא גם לחצן הפעלה וכיבוי, אולם ברוב המייבשים ההפעלה והכיבוי נעשים באמצעות סיבוב הטיימר. ככל שהמייבש משוכלל ויקר יותר, כך מספר הכפתורים שלו גדל ולוח הפיקוד משתכלל בהתאם. במייבשים יקרים במיוחד ישנו לוח פיקוד דיגיטלי.
איך מצמצמים את צריכת האנרגיה?
המייבש הוא מהמכונות שצורכות הכי הרבה אנרגיה בבית, לכן כדאי להשקיע בשאלה הזאת מחשבה ולבחור בדגם חסכוני ככל הניתן. כל מייבש כולל דירוג יעילות אנרגטית, שמצוינת על ידי אותיות לועזיות מ-A עד G. A היא הדרגה החסכונית ביותר ולכן מומלץ לשאוף אליה. בנוסף, חיישני לחות יכולים להפחית את צריכת האנרגיה בערך ב-15 אחוז.
האם זה עומד בתקציב שלכם?
לפני שאתם ניגשים לקנות את המייבש, כדאי להציב לעצמכם תקציב ולקבוע שאתם עומדים בו. מחירי המייבשים משתנים בהתאם לקיבולת, לשיטת ניקוז הלחות, ללוח הפיקוד, לחיישני הלחות ולתכונות מיוחדות. בדרך כלל, המחירים נעים בין 1,000 ל-5,000 שקלים. יש גם מכונות ייבוש שיכולות להגיע למחיר גבוה במיוחד של כ-15,000 שקלים.
כשאתם בודקים מחירים, כדאי לברר גם לגבי האחריות. לרוב, אחריות מלאה על מייבשים ניתנת לשנה ובמקרים מסוימים לשלוש שנים. יש מקרים שבהם מוצעת גם תקופת אחריות למספר שנים נוספות על תיקונים וחלקים מסוימים. חשוב לברר על איזה תיקונים וחלקים מדובר והאם תקופת האחריות כוללת ביקור של טכנאי.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.