• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של מיקסר ידני או שולחני איכותי ואיתן

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של מיקסר ידני או שולחני איכותי ואיתן

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

עם מיקסר טוב, אתם יכולים לחסוך זמן יקר במטבח. בנוסף, הוא כנראה יביא לתוצאות טובות יותר בהשוואה ללישה ידנית. אז אם אתם אופים על בסיס קבוע, כדאי לכם להצטייד במיקסר טוב למטבח. ברגע שתתחילו להשתמש בו, לא תבינו כיצד הכנתם בצקים ומאכלים שונים קודם לכן. אבל איך בוחרים מיקסר טוב? בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם את המדריך הבא, שיציג בפניכם מספר שאלות שכדאי לשאול את עצמכם לפני שאתם ניגשים לרכוש מיקסר חדש.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

קרדיט לתמונה ראשית:  congerdesign  Pixabay 

האם אתם מעדיפים מיקסר ידני או שולחני?

זוהי השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם. ולכן, הכנו עבורכם סקירה של היתרונות והחסרונות של שני המיקסרים, כדי שתוכלו להחליט מהו המיקסר המועדף עליכם:

מיקסר ידני: אם התקציב שלכם מוגבל או שאתם מעוניינים לרכוש מיקסר שיתפוס כמה שפחות מקום, יכול להיות שהמיקסר הידני הוא בשבילכם. בדרך כלל, המיקסרים הללו יכולים להיכנס בקלות למגירה במטבח והינם זולים יחסית למיקסרים השולחנים. יש שני סוגים עיקריים של מיקסר ידני: מיקסר סיבובי ומיקסר חשמלי. במיקסר הסיבובי אתם תצטרכו להזיז את המיקסר כדי שיעשה את הפעולה הרצויה, בעוד שבמיקסר החשמלי התנועה תיעשה בצורה אוטומטית.

היתרונות הגדולים של המיקסר הידני הם שהוא זול יחסית, שהוא אינו תופס מקום משמעותי על השיש במטבח, שניתן להזיז אותו בקלות ממקום למקום ושניתן לנקות אותו במהירות וביעילות. הוא מיועד בעיקר להקצפה ולערבול של תערובות דלילות. החסרונות של המיקסר הידני הם שהפעלתו דורשת מאמץ מסוים על ידי המשתמש ובדרך כלל, העבודה עם מיקסר ידני איטית יותר בהשוואה לעבודה עם מיקסר שולחני. בנוסף, העבודה עם המיקסר הידני נוטה ללכלך יותר את סביבת העבודה.

מיקסר שולחני: מיקסר שולחני הוא לרוב מסיבי וגדול יותר ממיקסר ידני ובעל עוצמה גדולה יותר, כך שהוא מתאים ללישת בצק, לערבול תערובות סמיכות ולעבודה עם כמות גדולה של חומר. כנראה שזו תהיה הבחירה המועדפת עליכם אם אתם מעוניינים ללוש הרבה בצק. בדרך כלל, המיקסר השולחני יגיע עם קערה מובנית וסדרה של וויי לישה, שמתאימים ללישה מסוגים שונים.

היתרונות הגדולים של מיקסר שולחני הם שהוא מאפשר להוסיף בקלות רכיבים לתערובת בכל שלב של ההכנה. בנוסף, ניתן להפעיל אותו ולעשות דברים אחרים בזמן שהוא פועל. החסרונות של מיקסר שולחני הם שהוא לרוב גדול וכבד במיוחד, כך שאי אפשר להזיז אותו ממקום למקום והוא תופס מקום רב על השיש. לעיתים, גם קשה מאד לנקות אותו. בנוסף, הוא גם יקר יותר מהחלופה הידנית.

סוג נוסף של מיקסר משלב בין המיקסר הידני למיקסר השולחני. זהו למעשה מיקסר ידני, שמגיע עם קערה והתקן מיוחד, שמאפשר לחבר את המיקסר לקערה. הוא אומנם נוח יותר ממיקסר ידני רגיל, אך הביצועים שלו אינם מגיעים לביצועים של המיקסר השולחני.

אם אתם אופים לעיתים תכופות, יכול להיות שמשתלם לכם לרכוש את שני סוגי המיקסרים ולהפוך את העבודה שלכם במטבח לקלה יותר. בבית שלי אני משתמשת בשני הסוגים (בשלנית).

אתרים שמאד מומלץ לבדוק מחירים בישראל ובעולם

כמה עולה מיקסריד ושולחני ב KSP

כמה עולה מיקסר בבנגוד לבחור תקן אירופאי 220V יש כאן תוכנית ביטוח כנגד תשלום מס ׁ

כמה עולה מיקסר שולחני ואיכותי בעלי אקספרס לבחור תקן אירופאי 220V

כמה עולה מיקסר יד איכותי בעלי אקספרס לבחור תקן אירופאי 220V

למה אתם צריכים מיקסר?

לפני שאתם ניגשים לחנות, כדאי לשבת ולשאול את עצמכם – למה אתם צריכים מיקסר? אילו מתכונים אתם מתכננים להכין עם המיקסר? אילו כמויות אתם מתכננים להכין? כך למשל, אם אתם מכינים לחמים לכל המשפחה המורחבת, יכול להיות שכדאי לכם לרכוש מיקסר שיוכל להכיל כמות גדולה של בצק בבת אחת. בעוד שמיקסרים ידניים מתאימים בעיקר להקצפה ולקינוחים, המיקסרים השולחנים מתאימים להכנת בצקים עבים, בצקי פסטה ואפילו תערובות לכדורי בשר. חשוב מאד לשאול את השאלות האלו בתחילת תהליך הקנייה.

כמה גדול צריך להיות המיקסר?

כפי שכבר ציינו בנקודה הקודמת, חשוב לשאול את עצמכם האם אתם מתכננים להכין במיקסר כמויות גדולות של בצק או תערובות. הקערה שמצורפת למיקסרים השולחנים היא בנפח שנע בין 2 ל-7 ליטרים. קערה בנפח של 4 ליטרים אמורה להספיק לשימוש של משפחה ממוצעת, אך אם אתם מתכוונים להשתמש במיקסר באופן יותר מסחרי, כדאי לשקול לרכוש קערה בעלת קיבולת גדולה יותר. קיימים מיקסרים, שמגיעים עם שתי קערות בגדלים שונים, שמתאימות לצרכים שונים.

כשאתם חושבים על הגודל של המיקסר, כדאי גם לקחת בחשבון את המקום שיש לכם על השיש או במגירות.

כמה עוצמתי המיקסר צריך להיות?

הספק המנוע של המיקסר קובע את עוצמתו. ככל שההספק גבוה יותר, כך המיקסר מסוגל להתמודד בצורה מיטבית יותר עם בצק, תערוכות סמיכות או כמות גדולה של חומר. אם אינכם מתכוונים להשתמש במיקסר להכנת כמויות גדולות או בצקים עבים, אתם בהחלט יכולים להסתפק בהספק של המיקסרים הידניים. ההספק של המיקסרים הידניים נע בין 150 ל-350 וואט, בעוד שהספק המיקסרים השולחנים נע בין 400 ל-1000 וואט. במיקסרים הידניים, ככל שההספק הוא גבוה יותר, כך המיקסר כבד יותר, מה שעלול לפגום בנוחות העבודה.

אם אתם מתכוונים ללוש בצק בכמות של כחצי קילוגרם, כדאי לכם לבחור במיקסר שולחני בעל הפסק של 700 וואט ומעלה. מיקסרים בעלי הספק של כ-1000 וואט מתאימים ללישת בצק במשקל של כקילוגרם אחד.

ישנם מקרים שבהם הספק המנוע מופיע במפרטים בתור כוח סוס. במקרה כזה, דעו ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.

מלבד ההספק עצמו, כדאי לבדוק את אופן חיבור המנוע לציר המיקסר. המנוע למעשה מסובב את ציר המיקסר באמצעות הנעה ישירה או באמצעות תמסורת, שהיא רצועה או גלגלי שיניים. עדיף לבחור במיקסר בעל הנעה ישירה, כיוון שהנעה זו מאפשרת לכל עוצמתו של המנוע לעבור באופן ישיר לציר מבלי לאבד אנרגיה. בנוסף, אם תבחרו בהנעה באמצעות תמסורת, הרצועה או גלגלי השיניים עלולים להתבלות ולהישחק לאורך זמן.

כמה מהירויות הפעלה אתם צריכים?

מזונות שונים זקוקים למהירויות ערבוב שונות. כל המיקסרים מספקים לפחות 3 מהירויות הפעלה: איטית, רגילה וגבוהה. המהירות האיטית מתאימה לזמנים שבהם אתם צריכים להוסיף רכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב. המהירות הרגילה מתאימה לשלב הראשוני בהקצפה וללישת בצק. המהירות הגבוהה מתאימה להקצפת שמנת וחלבונים. יש גם דגמים משוכללים במיוחד, שכוללים 12 מהירויות הפעלה, אך אם אתם אופים ובשלנים חובבנים, אתם ללא ספק יכולים להסתפק בשלוש מהירויות ההפעלה הבסיסיות.

קיימים מיקסרים עם לחצן טורבו, שמאפשר להכפיל את מהירות ההפעלה הנוכחית מבלי לבחור בכפתור מהירות אחר.

האם קל לנקות את המיקסר?

לרוב, מיקסר ידני יהיה קל יותר לניקוי ממיקסר שולחני. מיקסרים שולחנים לרוב כוללים מספר רב של חלקים, שאתם כולם תצטרכו לנקות לאחר השימוש. כדאי לבדוק האם חלק מהחלקים מתאימים למדיח הכלים, מה שיקל על הניקוי. מומלץ לקרוא חוות דעת של משתמשים כדי לבדוק עד כמה פשוט לנקות את המיקסר.

עד כמה המיקסר רועש?

אם אתם רגישים לרעשים, כדאי לכם לגשת לחנות ולבדוק עד כמה המיקסר מרעיש בזמן פעולה. מומלץ גם לבדוק חוות דעת, שמזכירות את רמות הרעש של המכשיר. לרוב, מיקסרים ידניים שאינם חשמליים יהיו פחות רועשים מהמיקסרים האחרים, שהינם חשמליים.

ממה עשוי המיקסר?

חשוב לבחור מיקסר שיהיה עמיד לאורך זמן. כלומר, הוא יהיה מורכב מחומרים איכותיים. מיקסרים פשוטים וזולים לרוב עשויים מפלסטיק פשוט, בעוד שמיקסרים טובים עשויים מפלסטיק יצוק או משילוב של פלסטיק ומתכת. המיקסרים האיכותיים ביותר עשויים מיציקת מתכת חזקה. מיקסר עשוי מיציקת מתכת אומנם יציב ועמיד במיוחד, אך יש לקחת בחשבון שקשה לאחסן אותו ולהעביר אותו ממקום למקום ושהוא גם יקר יותר ממיקסרים מחומרים אחרים.

מומלץ לבדוק גם את החומר שממנו עשויה הקערה. לרוב, הקערה עשויה מנירוסטה או מפלסטיק, ולעיתים נדירות היא עשויה מזכוכית. מומלץ לבחור בקערת נירוסטה, כיוון שהיא קלת משקל, עמידה מאד ונוחה לשטיפה. אם אין באפשרותכם לרכוש מיקסר עם קערת נירוסטה, העדיפו מיקסר עם קערת זכוכית. הזכוכית עמידה בפני שריטות ואינה סופגת טעמים וריחות, אך שבירה וכבדה. האופציה הכי פחות מומלצת היא קערת פלסטיק, כיוון שיש לה נטייה לצבור טעמים וריחות ולהישרט.

האם הוא נוח לשימוש?

לפני שאתם רוכשים את המיקסר, כדאי להגיע לחנות ולבחון אותו בעצמכם. הרימו אותו, פרקו והרכיבו את חלקיו השונים ולחצו על הלחצנים והכפתורים השונים כדי לבדוק האם הם נוחים לשימוש ונעימים למגע. כדאי לבחור במיקסר שקל להרכיב ולפרק אותו ושהכפתורים שלו מגיבים היטב ללחיצותיכם.

האם יש למיקסר אביזרים נלווים?

כל מיקסר כולל אביזרים נלווים בסיסיים, שיעזרו לפעולות היומיומיות של המיקסר, כמו וו לישה ומקצפות. אך, קיימים גם דגמים שמגיעים עם אביזרים נלווים ההופכים את המיקסר לרב תכליתי. בין היתר, ישנם אביזרים כמו להב לחיתוך ולקיצוץ, מטחנת קפה, מסחטת מיץ ומטחנת תבלינים. אם אתם מעוניינים להשתמש במיקסר למספר רב של פעולות במטבח, יכול להיות שכדאי לכם להציץ על רשימת האביזרים הנלווים.

האם המיקסר מתאים לתקציב שלכם?

לפני שאתם ניגשים לרכוש את המיקסר, כדאי לכם להציב תקציב מקסימלי ולהיצמד אליו. מיקסרים ידניים עולים בדרך כלל בין 150 ל-300 שקלים, בעוד שמיקסרים השולחנים נעים בדרך כלל בין 500 ל-3,500 שקלים.

כדאי גם לוודא שלמיקסר יש אחריות טובה. לרוב, האחריות על מיקסרים נעה בין שנה לשלוש שנים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם