מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 9 דקות
לא משנה אם אתם רווקים או בעלי משפחה ברוכת ילדים, מכונת כביסה היא מהמכשירים הנחוצים ביותר בבית. חשוב שמכונת הכביסה שתבחרו תהיה טובה, חסכונית, מותאמת לצרכים שלכם ואם אפשר – גם שקטה. אז איך תבחרו את מכונת הכביסה הטובה ביותר עבור הצרכים שלכם? הכנו עבורכם מדריך לקניית מכונת כביסה מומלצת.
מכונות כביסה איכותיים בלאסטפרייס
הנה כמה שאלות שכדאי לשאול את עצמכם כשאתם ניגשים לקנות את מכונת הכביסה:
מהי הקיבולת של מכונת הכביסה?
הקיבולת של מכונת הכביסה תקבע כמה משקל אתם יכולים להכניס לתוכה בכל הפעלה. לרוב, הקיבולת נעה בין 5 ל-12 קילוגרם. באופן כללי, אנו ממליצים על מכונת כביסה בעלת קיבולת של 7 קילוגרם, בדיוק באמצע. קיבולת זו לרוב מספיקה לרווקים והן למשפחות עם שניים עד ארבעה ילדים. כיום, כמעט כל מכונת כביסה מגיעה עם שקילה אוטומטית, שמאפשרת להפעיל את המכונה עם חצי או שליש כמות מים בהתאם לכמות הבגדים. כך, גם אם אתם מכניסים כמות קטנה של בגדים למכונה, היא עדיין תפעל בצורה חסכונית.
לרוב, מכונות עם קיבולת קטנה של 5-6 קילוגרם יהיו פחות איכותיות ובעלות מנוע חלש יותר. ואם נסתכל על המכונות הגדולות יותר, בעלות קיבולת של 8-12 קילוגרם – אלו מתאימות רק למשפחות מרובות ילדים, שנוטות למלא את מכונת הכביסה שלהם בכל יום. מכונות אלו יקרות באופן משמעותי, לכן, כדאי לקנות אותן רק אם יש לכם צורך ממשי.
מהו גודל התוף?
התוף הוא המקום שאליו תכניסו את הבגדים שלכם, לכן כדאי שהוא יהיה בעל נפח גדול מספיק כדי להכיל כמות גדולה של בגדים. אין בהכרח קשר בין קיבולת המכונה לנפח התוף. כדאי לבדוק ולראות שהוא מתאים לצרכים שלכם.
מהי מהירות הסחיטה?
ככל שמהירות הסחיטה מהירה יותר, כך הבגדים שלכם יתייבשו במהירות רבה יותר. בנוסף, ככל שהמהירות מהיר יותר, כך מכונת הכביסה בנויה בצורה טובה יותר. לכן, כדאי לבחור במכונת כביסה בעלת מהירות סחיטה של 1000 סל”ד (סיבובים לדקה) ומעלה. אפשר גם להסתפק במהירות של 800-900 סל”ד, אך לא פחות מכך. יש לזכור שסחיטה חזקה מדי עלולה להסב נזק לבגדים עדינים, לכן כדאי לבחור במכונת כביסה שמאפשרת שליטה על דרגות המהירות. כך, תוכלו לבחור במהירות נמוכה לסחיטה של בגדים עדינים.
מהו איכות הניקוי?
כדאי להסתכל על תווית האנרגיה, שמוצמת למכונת הכביסה שלכם. שם תוכלו לראות את דירוג איכות הניקוי שלה. הדירוג מצוין באותיות, מ-A ל-G, כאשר A נחשב לדירוג הגבוה והאיכותי ביותר.
האם גודל המכונה מתאים למיקום המיועד?
כשאתם ניגשים לקנות מכונת כביסה, עליכם להתחשב בגודל שלה כדי לוודא שהיא תתאים למיקום המיועד בביתכם. מכונות בעלות פתח קדמי לרוב נעות סביב 60 ס”מ רוחב, 60 ס”מ עומק ו-85-90 ס”מ גובה. מכונות בעלות פתח עליון לרוב נעות סביב 40-45 ס”מ רוחב, 60 ס”מ עומק ו-85-90 ס”מ גובה. מכונות בעלות קיבולת גדולה במיוחד יהיו בעלות מדדים גדולים יותר.
כדאי למדוד את המיקום המיועד מבעוד מועד וכן את רוחב המעברים שבדרך. אם המכונה אמורה להיכנס מתחת למשטח מסוים, כמו מתחת לשיש, כדאי למדוד את הגובה כדי להתאים את גובה המכונה למיקום. כדאי גם לקחת בחשבון את צנרת הניקוז ואת ברז כניסת המים, שלרוב יהיו ממוקמים בסמוך למכונה ויתפסו גם הם מקום.
איפה אתם רוצים את פתח הכביסה?
פתח הכביסה יכול להיות בחזית המכונה או בדופן העליונה שלה. אז איפה עדיף שיהיה פתח הכביסה? זה תלוי בצרכים שלכם. הנה סקירה קצרה של שני המיקומים, כדי שתוכלו להחליט איזה מיקום מתאים לפתח הכביסה שלכם:
פתח בחזית המכונה:
לרוב, מכונות פתח קדמי יהיו בעלות קיבולת גדולה יותר, שנעה בין 5 ל-12 קילוגרם.
היתרונות: מכונה עם פתח בחזית טובה לאלה מכם שרוצים לשים מכונת ייבוש על מכונת הכביסה. בנוסף, מכונה מהסוג הזה אפשר להציב בקלות מתחת למשטחים שונים. אפשר גם להשתמש בדופן העליונה שלה בתור משטח עבודה או אחסון.
החסרונות: יש להתחשב במיקום של דלת הכביסה ובזווית הפתיחה שלה, כדי לוודא שהיא לא תיתקע בשום דבר. בנוסף, רוב המכונות בעלות פתח בחזית אינן מאפשרות להכניס בגדים אחרי תחילת הפעולה של המכונה. כדי לעשות זאת, אתם צריכים להפסיק את פעולת המכונה, לחכות שמפלס המים ירד ורק אז להכניס בגדים נוספים.
פתח בדופן העליונה:
לרוב, מכונות פתח עליון יהיו בעלות קיבולת קטנה של כ-5 קילוגרם.
היתרונות: מכונות בעלות פתח כביסה עליון הן צרות יותר, כך שהן מתאימות יותר למקומות צרים. הגישה לפתח הזה היא נוחה יותר בהשוואה לפתח בחזית, ואם אתם מציבים מכונת ייבוש לצד מכונת הכביסה, העברת הבגדים ממכונה למכונה היא נוחה מאד. בנוסף, במכונה מהסוג הזה אתם יכולים להכניס בקלות בגד לאחר שפעולת הכביסה החלה.
החסרונות: אי אפשר להניח על מכונת הכביסה הזו מייבש. אם אתם בכל זאת רוצים להשתמש גם במייבש, אפשר לבחור בדגם מיוחד של מכונת כביסה בעלת פתח בדופן העליונה, עם מייבש כביסה מותקן מעליה כיחידה עצמאית.
האם יש לכם משטח ישר ויציב?
לפני שאתם קונים מכונת כביסה, חשוב לוודא שיש לכם משטח ישר ויציב להציב אותה עליו בצורה מאוזנת. ארבע רגלי המכונה צריכות לנוח בצורה יציבה על גבי המשטח. קיימות מכונות רבות, שמאפשרות לכוונן את הרגליות כדי להבטיח הצבה מאוזנת. וודאו שהטכנאי שמגיע להתקין לכם את המכונה מוודא שהמשטח ישר ויציב מספיק. חוסר איזון של המכונה עלול לגרום לרעידות ולתזוזות, שבסופו של דבר יובילו לנזק.
חלק מהמכונות מגיעות עם גלגלים עם מעצורים, שמאפשרים להזיז אותן ממקום למקום בקלות. אם אתם קונים מכונה עם גלגלים, חשוב לזכור לנעול את הגלגלים אחרי כל הזזה, כדי לוודא שהמכונה תהיה יציבה בזמן השימוש.
האם המכונה רועשת?
אם אתם רגישים לרעשים, כדאי לבחור במכונת כביסה שקטה ככל האפשר. מכונת כביסה עם בולמי זעזועים טלסקופיים ובידוד אקוסטי תוכל לספק לכם חוויית שימוש שקטה יותר מהחלופות. מכונת כביסה עם עוצמת רעש של כ-70 דציבל בזמן סחיטה נחשבת למכונה שקטה. רוב היצרנים אינם מציינים את עוצמת הרעש, לכן חשוב לוודא את זה מול המוכר.
איזה תכניות כביסה קיימות במכונה?
לכל תכנית כביסה יש מחזור כביסה שלם וקבוע מראש, שכולל את משך ההפעלה, את דרגת החום ואת פעולות ההשריה, ההרתחה והסחיטה. רוב מכונות הכביסה כוללות 15 תכניות כביסה, שעונות על מרבית הצרכים. קיימות גם מכונות משוכללות יותר, שכוללים 20 תכניות כביסה ולעיתים אף יותר, אולם בהחלט אפשר להסתפק בתכניות הבסיסיות.
חמש תכניות הכביסה הבסיסיות הן:
תכנית רגילה: התכנית הרגילה מתאימה לניקוי בגדים ברמת לכלוך רגילה.
תכנית מהירה: תכנית זו מתאימה לניקוי קל ומהיר של בגדים, ללא הרתחה או השרייה.
תכנית ארוכה: תכנית זו מתאימה לכיבוס בגדים מלוכלכים במיוחד, כיוון שמחזור הכביסה הוא ארוך וכולל מספר כביסות, ביניהן גם כביסה ב-90 מעלות.
תכנית למניעת קמטים: תכנית זו מתאימה לבדים שרגישים לסחיטה או לקימוט ואמורים להיתלות לייבוש ללא סחיטה. בתכנית הזו, לאחר הוצאת הכביסה יש לשאוב את המים שנותרו בתוף.
תכנית לכביסה עדינה: תכנית זו מתאימה לכיבוס בגדים עדינים, כך שהיא מצמצת את הבלאי שלהם.
אם יש לכם צורך בתכניות כביסה נוספות, כדאי לחפש מכונות הכוללות את תכניות הכביסה הדרושות לכם.
איך נראה לוח הפיקוד?
כדי להפעיל את המכונה, תצטרכו להשתמש בלוח הפיקוד. לוח הפיקוד מגיע בשני סוגים – מכאני או דיגיטלי. כיום, קיימות גם מכונות כביסה המופעלות באמצעות אפליקציה בסמארטפון. אז איזה לוח פיקוד כדאי לכם לבחור? הנה סקירה קצרה של לוחות הפיקוד הקיימים:
לוח פיקוד מכאני: לוח זה מורכב ממספר כפתורי חוגה ולחצנים, המאפשרים שליטה על פעולות המכונה. הכפתורים והלחצנים מאפשרים לשלוט על תכניות הכביסה, הטמפרטורה, מהירות הסחיטה והכיבוי וההדלקה. לוח כזה מתאים לרוב הצרכנים, כיוון שהוא פשוט וקל לתפעול. מכונות בעלות לוח פיקוד מכאני הן לרוב גם פחות יקרות מהחלופה.
לוח פיקוד דיגיטלי: לוח זה כולל מגוון רחב יותר של פונקציות ואפשרויות תפעול ובקרה. אפשר להזין נתוני כביסה, לשמור בזיכרון תכניות הפעלה קודמות ולקבוע הפעלה עתידית. על מסך התצוגה של לוח הפיקוד הדיגיטלי תוכלו לראות את מהירות הסחיטה, את הטמפרטורה, את הזמן שנותר עד לסיום הכביסה ועוד. דגמים חדישים ומשוכללים יותר כוללים מסך מגע וחלקם גם מאפשרים שליטה דרך הסמארטפון.
האם המכונה עמידה ובטוחה לשימוש?
חשוב לוודא שמכונת הכביסה שלכם תחזיק מעמד לאורך זמן ושהיא תהיה בטוחה לשימוש. בשביל להבטיח את הדברים הללו, קיימים מספר דברים, שכדאי לשים לב אליהם כשאתם ניגשים לבחור מכונת כביסה:
האם קיימת מערכת בקרה אלקטרונית שמזהה חוסר איזון? מהירות סיבוב גבוהה במצב לא מאוזן עלולה לגרם לרעידות, לפגיעה במכונת הכביסה ולירידה באיכות פעולת הסחיטה. המערכת הזו מסוגלת לזהות חוסר איזון ולוודא שמשקל הכביסה שבתוף מפוזר בצורה מאוזנת לפני שלב הסחיטה. מומלץ גם לרכוש מכונת כביסה בעלת בולמי זעזועים, שיספגו וירככו את התנודות של המכונה בזמן הסחיטה.
האם קיימת מערכת למניעת הצפה? מנגנון זה יפסיק את זרימת המים במקרה שבו תהיה בריחת מים בעקבות חיבור לקוי או צינור קרוע.
ממה עשוי הדוד? הדוד מקיף את התוף ומכיל בתוכו את המים שמיועדים לכביסה. לרוב, הדוד יהיה עשוי מנירוסטה או מפלסטיק אקרילי (פוליפרופילן). שני החומרים הללו טובים ועמידים לאורך זמן, אך עדיף לבחור במכונת כביסה עם דוד עשוי פלסטיק אקרילי, כיוון שהוא נחשב לעמיד מבין השניים. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהפלסטיק האקרילי מיוצר במגוון רמות עמידות ואיכויות.
האם קיים מנגנון נעילה? מנגנון זה חשוב במיוחד אם יש לכם ילדים קטנים בבית, שעשויים לשחק בלחצנים של מכונת הכביסה ולשנות את תכנית הכביסה לאחר הפעלתה.
האם המכונה חסכונית במים ובאנרגיה?
מכונת כביסה היא לא מכשיר חסכוני במיוחד, לכן מומלץ לצמצם את הנזק ולבחור במכונה חסכונית ככל האפשר. הנה כמה דברים שיש לכם לב אליהם כדי להבטיח שמכונת הכביסה שלכם תהיה חסכונית:
דירוג האנרגיה (רמת צריכת החשמל): בתווית הצמודה לכל מכונה אתם אמורים לראות את דירוג האנרגיה של המכשיר, שמצוין באותיות מ-A ל-G. A נחשב לדירוג החסכוני ביותר, בעוד ש-G הוא הדירוג הבזבזני ביותר. לכן, מומלץ לשאוף למכונה בדירוג A.
צריכת המים: צריכת המים נמדדת לפי מספר הליטרים הדרושים למחזור כביסה שלם. מומלץ לבחור במכונה שצורכת כ-50 ליטרים למחזור כביסה.
תכונות לחיסכון במים ובחשמל: מומלץ לבחור במכונת כביסה בעלת שקילה אוטומטית, שמווסתת את צריכת המים בהתאם למשקל של הכביסה. תכונה נוספת שכדאי לשקול היא שתי כניסות מים – אחת למים קרים ואחת למים חמים. כניסה של מים חמים יכולה לחסוך את האנרגיה הנדרשת לחימום המים. זאת כמובן בתנאי שמשתמשים במים שזמינים בדוד השמש. יש גם לוודא שיש לכם שני ברזים, כדי שאפשר יהיה לחבר ברז אחד לכניסת המים החמים.
האם אתם צריכים תכונות נוספות?
קיימות כל מיני תכונות מיוחדות, שקיימות בחלק מהדגמים ויכולות לשפר את נוחות ויעילות השימוש במכונת הכביסה. הנה מספר תכונות, שאולי תרצו במכונת הכביסה שלכם:
קדם שטיפה (שטיפה מוקדמת או שטיפה ראשונית): תכונה זו שימושית לניקוי בגדים מלוכלכים במיוחד, שתכנית כביסה ארוכה לא תפסיק להם. הבגדים עוברים שטיפה מוקדמת במים קרים לפני תחילת מחזור הכביסה.
עצירת שטיפה (ביטול ריקון המים): תכונה זו מונעת מהכביסה להתקמט. המים נשארים במכונה בתום השימוש והבגדים נשארים במים ולא מתקמטים.
שטיפה מוגברת (שטיפה נוספת): תכונה זו מאפשרת להפעיל מחזור שטיפה נוסף עם כמות גדולה של מים, שנועד לסלק שאריות סבון. תכונה זו חשובה במיוחד לאנשים בעלי עור רגיש ולתינוקות.
בקרת קצף (חיישן קצף): תכונה זו מזרימה כמות גדולה של מים ברגע שהיא מזהה כמות גדולה מדי של קצף במכונה וכך נפטרת מכמות הקצף. כמות גדולה מדי של קצף עלול לפגוע באיכות הניקוי ולהזיק למכונה ולבגדים שבה.
האם המותג מוכר ומהימן?
חשוב מאד לבחור במכונת כביסה של מותג מוכר ומהימן. אך, יש לקחת בחשבון שלא משנה באיזה מותג תבחרו, כנראה שמכונת הכביסה לא תחזיק מעמד יותר מ-3 שנים ובמקרה הטוב, 7 שנים. אם אתם רוצים לוודא שהמכונה תחזיק מעמד לאורך שנים, כדאי לקנות מכונת כביסה ממותג MIELE, שנחשב למותג יקר אך איכותי במיוחד. מותג איכותי נוסף, אך זול יותר, הוא LG. המותג של LG מספק חיבור ישיר בין המנוע לבין התוף, מה שמפחית את הסיכוי לתקלות חמורות. מומלץ לבחור בדגם DIRECT DRIVE של LG.
מה לגבי האחריות?
לרוב, אחריות מלאה על מכונת כביסה היא לשנה. במקרים מסוימים, אפשר גם להשיג אחריות לשלוש שנים. לאחר תקופת זו, האחריות ניתנת רק על תיקונים וחלקים מסוימים ונמשכת בין שנתיים לחמש שנים נוספות. כדאי לברר מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות המלאה. כך למשל, מהם סוגי התקלות שנכללות באחריות והאם ניתנת אחריות למנוע של המכונה.
האם המחיר מתאים לתקציב שלכם?
כדאי לקבוע תקציב לפני שאתם ניגשים לקנות את מכונת הכביסה. מחיר המכונה משתנה בהתאם לקיבולת המכונה, סוג לוח הפיקוד ותכונות נוספות הקיימות במכונה. בדרך כלל, מכונת כביסה בעלת פתח קדמי נעה בין 1,300 ל-7,000 שקלים. מכונת כביסה בעלת פתח עליון נעה בין 1,700 ל-5,000 שקלים.
חמישה הרגלי כביסה שיש להפסיק מיד
האם הלבנים שלך כבר לא כל כך מבריקים? הכהות והצבעים שלך מתעמעמים? בגדים נשחקים מוקדם מדי? זה יכול להיות בגלל איך אתה שוטף ומייבש אותם. כדי לוודא שהבגדים שלך יראו חדשים ורעננים בשמש בקיץ יש לשמור על חמשת הכללים הבאים
–
1. שימוש באותו חומר ניקוי לבנים וכהות
עדיף להשתמש באבקת כביסה לשטיפות לבנות, ובניקוי נוזלי (בין אם נוזלים, ג’לים או כמוסות) לכהות וצבעים בהירים.
הסיבה לכך היא שרוב אבקות הכביסה מכילות חומרי הלבנה. זוהי דרך מצוינת לשמור על הבגדים הלבנים שלך בהירים אבל זה יכול גם לגרום לבגדים הכהים שלך לדעוך עם כביסה חוזרת ונשנית.
לעומת זאת, חומרי ניקוי נוזליים אינם משתמשים באותם חומרי הלבנה, אז עזור לבגדיך הצבעוניים יותר לשמור על חיוניותם.
2. שטיפה
אמנם אתה לא רוצה להיות ידוע בלבישת בגדים מסריחים, אבל לא תמיד אתה צריך לשטוף הכל אחרי שלבשת אותו פעם אחת.
אם לא עשית משהו כדי ללכלך או לסריח במיוחד, אתה יכול לפעול לפי ההנחיות הבאות:
- תחתונים: 1 לבוש
- חזייה: 2-3 לבישות
- חולצה: 1-2 לבוש
- בגדי אימון: אחרי כל אימון
- גופיות: 1-2 לבישות
- בגדי ים: אחרי רחצה אחת
- שמלה: 1-3 לבישות
- חצאית: 5-7 לבישות
עבור מכנסי ג’ינס מומלץ שלא לשטוף אותם במכונת כביסה אלא אם כן הדבר נחוץ באמת, אלא פשוט לנקות אותם במקום .
למרות שבסופו של דבר נותר לכם להשתמש בשיקול הדעת הטוב ביותר שלכם (אם לא מצליחים לעשות כל דבר אחר, לעשות ‘בדיקת רחרוח’ שזה בטוח מאוד לא מצליח) לשטוף את הבגדים שלך.ת.
לא רק שזה לשמור על הבגדים שלכם זמן רב יותר אלא גם אומר שאתם משתמשים במכונת הכביסה בתדירות נמוכה יותר, שחוסך באנרגיה ובמים.
3. שוטפים הכל באותה טמפרטורה
חברים מנקים את בגדיהם במחזור של 40 מעלות צלזיוס, אך מומלץ להתאים את הטמפרטורה על בסיס העומס שנכנס למכונת הכביסה שלכם.
לבגדים מלוכלכים קלות, שטיפה של 30 מעלות צלזיוס או אפילו 20 מעלות צלזיוס יכולה לעשות את העבודה.חקירה בנושא מצאה כי שטיפה של 30 מעלות צלזיוס משתמשת באנרגיה פחותה של 38% מזו של 40 מעלות צלזיוס. שטיפה של 20 מעלות צלזיוס תפחית אותה ב -62%.
למצעים, מגבות ובגדים עם הרבה כתמים קשים, סביר להניח שתרצו מחזור חם יותר.
4. להמנע ממכונת כביסה מסריחה
הצטברות עובש במכונות כביסה ממנה צריך להימנע. כדי להיפטר ממנו מריחות מסריחים ומעופשים, החדשות הטובות הן שאינך צריך לקנות חומרי ניקוי או חומרי ניקוי נוספים; רק צריך לעשות ניקוי קבוע של המכונה שלכם.
עקבו אחר צעד אחר צעד להדיח ריחות:
- הפעל שטיפת שירות רגילה, חמה, מדי כמה חודשים (עם מנקה מכונת כביסה)
- נקה את אטם הגומי בעדינות עם מגבון אנטי בקטריאלי
- שטפו את מגירת הניקוי (תוכלו להסיר אותה לחלוטין בכדי לכבס בכיור)
- נקה את מסנן המוך מאחורי התפס ממש מתחת לדלת מכונת הכביסה
- השאירו את דלת מכונת הכביסה והמגירה פתוחים לאחר שטיפות כדי לאפשר לחות לברוח
5. זורקים הכל למייבש הכביסה
הכנסת הכל משטיפת מכונת הכביסה שלך היישר למייבש הכביסה היא לא הגישה הטובה ביותר לקבלת בגדים יבשים.
ראשית, זה בזבוז אנרגיה אם אתה פשוט יכול לתת לבגדים שלך להתייבש. נבדקו מאות מייבשי כביסה.
בנוסף, יש כמה בגדים שלעולם לא כדאי לך לשים – אלא אם כן אתה רוצה שהם יתקלו, ישקעו או יהרסו:
- חזיות : החום יכול לכופף אותן בצורה לא טובה.
- גרביונים : החומר העדין יכול להיקרע.
- בגדים מעוטרים : פאייטים יכולים להכניס קרעים זעירים לבגדים אחרים, ואבנים או חרוזים יכולים להמיס.
- נעליים: הדבק המחבר את הסוליה לשאר הנעל יימס בטמפרטורות גבוהות
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.