מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקותאין ספק שפעמים רבות כשיורד גשם מעדיפים להישאר בבית ומתעצלים לצאת. אך יש פעמים שבאופן בלתי צפוי אתם מוצאים את עצמכם חשופים לגשם, ונרטבים עד לשד עצמותיכם. אנשים שעובדים תחת כיפת השמים שחייבים להמשיך ולעבוד תחת כל תנאי מזג האוויר בין אם זה גשם או שמש, אמורים להיות גם מצוידים בביגוד מתאים.
קרדיט לתמונה ראשית: AMAZON linlon Store
מטרת המכנסיים האטומים למים היא למנוע הירטבות מגשם ומים, ועם זאת, לספק אוורור טוב לגוף במזג אוויר סגרירי, בין אם מדובר בגשם, שלג, או מזג אויר שמשי, וגם להיות מכנסיים נושמים. ביגוד אטום למים הוא מושג רחב, אך כאן נגביל אותו למכנסיים אטומים למים, מה שיכול לשכנע למה צריך לרכוש סוג כזה של מכנסים.
אולם, לא מספיק לרכוש זוג אחד, וצריך להיות מודעים גם לתכונות שאמורות להיכלל באותם מכנסיים, כמו הסגנונות השונים הקיימים, מה מומלץ, איך לשמור עליהם, וזוהי מטרת המאמר.
לחץ כאן לקניית > מכנסיים אטומים למים אצל משווק רשמי מהמובילים בעולם באיכות ובמחיר.
לחץ כאן לקניית > מכנסיים אטומים למים בעליאקספרס (מאגר של משווקים).
לחץ כאן לקניית > מכנסיים אטומים למים מאמזון
לחץ כאן לקניית ספריי דוחה מים מאמזון
אודות המכנסיים העמידים (אטומים) למים:
האם תהיתם לפעמים למה רוב הציוד העמיד למים, ובמיוחד ביגוד שנועד לימי הגשמים, נושא את שם המותג MACS?
MACS הוא ראשי התיבות של השם מקינטוש, חוקר כימיה סקוטי ויזם שהמציא ופיתח ביגוד אטום למים באמצע שנות 1820. שמו המלא הוא צ’ארלס מקינטוש, והיא הראשון שייצר את הביגוד העמיד למים, בכך שהשתמש במוצר מזוקק של פחם – ובנפטא כממיס לגומי. לאחר ביצועו של תהליך כזה, התמיסה מוכנסת לבד, כדי להפוך אותו לאטום. ניסוי זה סלל את הדרך והיווה את הבסיס האיתן לחוקרים אחרים וממציאים, כדי לבנותו. כיום, קיימים כמה תהליכי זיקוק לייצור איכות גבוהה של בדים עמידים למים.
תכונותיהם של מכנסיים אטומים למים
חשוב שתכונותיהם של מכנסיים האטומים למים יכילו מספר מאפיינים שגם ניתן יהיה לראותם, ובכך ימחישו את מטרתם. המאפיינים הללו כוללים כדלקמן:
אריגים עמידים למים: סוג הבד הוא הדבר היחיד המבדיל את המכנסיים העמידים למים, לעומת זוגות מכנסיים רגילים. למרות אטימותם למים, ובכך שהם מונעים מהגשם לחדור אליהם, הם מכילים משטח עם נקבוביות, המאפשרות את אידוי זיעה, ומה שאפשר לכנות בד נושם.
אופן ייצור צידו הפנימי של הבד:
את איטום הבד, משיגים באמצעות בד שעובר טיפול באמצעות ציפוי של נוזל או באמצעות למינציה, וזאת בחלקו הפנימי. להלן הסבר על כל שיטה:
למינציה: זוהי טכניקת ציפוי שמבצעים באמצעות הדבקת ציפוי דק באמצעות סרט מיקרופור דביק שמוצמד לבד, אך עם זאת, יכול גם למנוע כניסה של מים, ובד בבד גם מאפשר לזיעה להתאדות.
ציפוי נוזלי: זוהי טכניקת ציפוי, הכוללת את פיזורו של ציפוי דק של שרף בחלקו הפנימי של הבד, כדי ליצור את התכונה לעמידות למים וגם לאפשר לבד לנשום. אולם, שלא כמו הקרום שהוא רק מיקרופור, השרף הוא גם מיקרופור וגם הידרופילי, כך שהוא יכול לעבוד כמו בלמינציה, וגם מאפשר את פליטת האדים בצורה יותר שיטתית ומדעית. אותה תכונה מאפשרת זאת, מאחר והשימוש הוא במאפיינים כימיים ומולקולריים של חומר הציפוי, שיכולים להעביר את אדי הזיעה ממולקולה אחת לאחרת, והבד סופג לחות ברציפות ככל שהשרשראות המולקולריות גדלות.
אופן הייצור הצד החיצוני של הבד:
מבחוץ, הטיפול בדרך כלל ברוב הבדים הוא כדוחי מים, מה שמעניק את העמידות נגד מים, וגם לא מאפשר להם להצטבר על פני השטח. מהרגע שהם נתקלים בבד, הם פשוט מתגלגלים ממנו. זה אינו אומר שלפעמים בכל זאת כמה טיפות מוצאות את דרכן פנימה על אף השכבה הראשונה האטומה, אבל לשם כך הציפוי הפנימי משמש את ההגנה נגדם, כך שאין לכך כל השפעה. הבדים החיצוניים הנפוצים בייצור צידו החיצוני של המכנסיים, הם בדים הנקראים DWR.
תפרים מודבקים להגנה נוספת: תכונה נוספת שמסייעת ליכולת ההגנה העמידה והקבועה מפני מים, היא שבדרך כלל בתפרים יש חורים, אך במקרה זה הם מוגנים יותר בעקבות הדבקתם.
אופן הטיפול במכנסיים עמידים למים
כדי להמשיך וליהנות מתכונת ההגנה על ציפויי המכנסיים העמידים למים, צריך לדעת איך תחזק אותם. להלן כמה עצות איך לתחזק אותם.
כל זוג מכנסיים מגיע עם הוראות יצרן לגבי הכביסה והייבוש. מומלץ לקרוא אותן ולפעול על פיהן, כמו כן, אין להתעלם מהוראות היצרן לגבי סוגי סבון הכביסה, כי כל סוג אחר עלול לשחוק אותן ולהפחית מיעילות האטימות שלהן. לפעמים צריך לחדש את ציפוי הDWR-, לאחר כמה מחזורי כביסה, ולכן צריך להקפיד שכל הרוכסנים, הקיפולים והכיסים סגורים לפני שמתיזים את נוזל האיטום באופן אחיד על המכנסיים. את המכנסיים יש לייבש על פי הוראות היצרן.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.