• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של מצלמת רשת אמינה ואיכותית

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של מצלמת רשת אמינה ואיכותית

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

 

שיחות הוידאו הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו. אנו משתמשים בתוכנות השונות, ביניהן זום, כדי לתקשר עם בני משפחה, עם סבתא וסבא, עם חברים, עם עמיתים מהעבודה ועם כל מי שנמצא במרחק מאיתו. אם אתם רוצים ליהנות משיחות וידאו איכותיות יותר, כדאי להצטייד במצלמת רשת טובה. המדריך הזה יעזור לכם לבחור את מצלמת הרשת הטובה ביותר עבור הצרכים שלכם.

 

 

בחרו ברזולוציית צילום טובה:

אתם אומנם לא יכולים לצפות שמצלמת הרשת שלכם תהיה איכותית כמו מצלמת וידאו מקצועית, אבל מומלץ לא להתפשר על האיכות. מצלמת רשת איכותית תאפשר לכם ליהנות מאיכות תמונה טובה וחלקה, כך שלא תחוו קטיעות במהלך השיחה ותוכלו להיראות בבירור גם אם אתם נמצאים במקום חשוך יחסית. אחד מהפרמטרים החשובים ביותר, שמשפיעים על איכות הצילום, הוא הרזולוציה של תמונות הוידאו והסטילס. הרזולוציה תקבע עד כמה התמונה שתיראו תהיה חדה ומפורטת. בדרך כלל, רזולוציית הצילום במצלמות רשת היא Full HD 1920X1080. יש גם מצלמות ברזולוציה נמוכה יותר, אך הן לא מומלצות. תוכלו להסתפק ברזולוציה הסטנדרטית, אך אם אתם מעוניינים באיכות גבוהה יותר ויש לכם מסך תומך, אתם יכולים לבחור גם במצלמות בעלות רזולוציה גבוהה יותר.

המצלמות אומנם מיועדות לשיחות וידאו, אך יש להן גם אופציה לצלם תמונות סטילס. אופן עקרוני, אין הבדל בין הרזולוציה של תמונות הווידאו לבין הרזולוציה של תמונות הסטילס, כיוון שהן נקלטות על אותו החיישן. אבל, ישנם דגמים המסוגלים להגדיל את תמונת הסטילס מעבר לממדי החיישן, אך בסופו של דבר, איכות התמונה היא עדיין בינונית. לפעמים הרזולוציה המשודרגת של מצלמת הסטילס תוצג כרזולוציית המצלמה, לכן חשוב לא להתבלבל ולחשוב שמדובר ביכולות הווידאו של מצלמת הרשת. בדקו היטב מהי רזולוציית הווידאו.

 

וודאו שקצב הפריימים עומד בסטנדרטים:

גם קצב הפריימים יקבע האם התמונה שלכם תצא איכותית או לא. אם קצב הפריימים נמוך, שיחת הווידאו לא תהיה נעימה לעין. לכן, חשוב לרכוש מצלמת רשת בעלת קצב פריימים, שנע בין 24 ל-30 פריימים בשנייה. יש מקרים שבהם קצב של 30 פריימים בשנייה יכול להתקיים רק ברזולוציה נמוכה יחסית. ברזולוציה המרבית יכול להיות שתצטרכו להסתפק בקצב של 15 פריימים בשנייה.

 

בחרו בחיישן המתאים לכם:

קיימים שני סוגי חיישנים למצלמות רשת – האחד הוא CCD והשני הוא CMOS. כתבנו עבורכם את ההבדלים ביניהם, כדי שתוכלו לבחור את החיישן המתאים עבורכם:

חיישן CCDחיישן זה יקר יחסית ולכן פחות נפוץ במצלמות רשת ויותר נפוץ במצלמות דיגיטליות או וידאו. הוא רגיש יותר לאור ולכן מספק תמונה הרבה יותר טובה מאשר החיישן השני, כך שאם אתם רוצים ליהנות מאיכות תמונה טובה לאורך שיחת הוידאו שלכם ומוכנים להשקיע – מומלץ לבחור בחיישן הזה.

חיישן CMOSהאפשרות הזולה יותר והמועדפת על רוב הצרכנים היא החיישן הזה, שקטן יותר ומספק תמונה איכותית פחות. אם אתם עורכים את שיחות הוידאו שלכם בתאורה חלשה יחסית, יכול להיות שתחוו רעשים דיגיטליים.

 

החליטו אם לשדרג לעדשה משוכללת:

רכיב נוסף שקובע את איכות התמונה הוא העדשה. דרך העדשה עובר המידע האופטי אל החיישן. ברוב מצלמות הרשת, העדשה היא בסיסית ופשוטה מאד. אתם צריכים להחליט האם ברצונכם לשדרג את העדשה ולבחור דגמים מתקדמים ויקרים יותר, שבהם העדשה היא עדשת זכוכית איכותית.

כל מקרה, מומלץ לבחון את רוחב הזווית של העדשה. ככל שהזווית תהיה רחבה יותר, כך המצלמה תקלוט שטח גדול יותר מהמרחב המצולם. מומלץ לבחור בזווית רחבה, שנעה בין 70 ל-80 מעלות.

 

פרמטרים נוספים לאיכות תמונה טובה יותר:

תמיכה ב-HDR: תכונה זו משפרת פלאים את איכות התמונה שלכם, בעיקר אזורים בהירים וכהים. אך, היא קיימת רק במצלמות רשת מתקדמות.

זיהוי פנים ומיקוד אוטומטי: רוב מצלמות הרשת מצוידות במנגנון פוקוס ידני, שמאפשרת למקד את העדשה לאזור מסוים. בדגמים מתקדמים יותר יש מערכת מיקוד אוטומטית, ששומרת על המשתמש בפוקוס לאורך כל שיחת הוידאו. יש גם דגמים הכוללים תכונה לזיהוי פנים (Face Tracking), שעוקבת באופן תמידי אחר פני המשתמש. גם אם תזוזו מעט מטווח הצפייה של המצלמה, היא תזוז הצידה כדי להתמקם מחדש על הפנים שלכם.

אפקטים מיוחדים: יש מצלמות רשת שמגיעות עם תוכנה, המאפשרת לערוך אפקטים מיוחדים, כמו לעוות את התמונה, להוסיף פריטים כמו שפם או זקן ולהוסיף מסגרות.

 

האם אתם רוצים תופסן או מעמד?

לפני שאתם ממהרים לרכוש את מצלמת הרשת, בדקו היכן תרצו למקם אותה. אם אתם מתכוונים לנהל את שיחות הווידאו שלכם מהמחשב הנייד ולא בהכרח על יד שולחן, כנראה שמצלמת רשת עם תופסן היא המומלצת עבורכם. מצלמה זו נצמדת למסך או לכל מקום אחר, כמו לדופן המדף. אם אתם בדרך כלל מנהלים את השיחות שלכם משולחן העבודה ויש עליו מקום פנוי, אתם בהחלט יכולים להעמיד את מצלמת הרשת שלכם עם רגליות על השולחן. הרגליות מגיעות באורכים שונים ומומלץ לבחור באלו המצופות בגומי, כיוון שזה ימנע מהמעמד שלכם ליפול מקרה של תזוזה אקראית של השולחן.

 

שפרו את החוויה עם מקשי חומרה ומיקרופון מובנה:

אם אתם רוצים לשדרג את החוויה שלכם וליהנות משימוש מהנה יותר, אתם יכולים לרכוש מצלמת רשת שמצוידת במקשי חומרה ובמיקרופון מובנה. מקשי חומרה מאפשרים גישה מקוצרת לתוכנה של שיחות הווידאו. בנוסף, הם מאפשרים גם השתקה של המיקרופון, לכידה מהירה של תמונות סטילס ובדגמים מסוימים גם שליחה מיידית של התמונה שלכדתם לרשתות החברתיות. מיקרופון מובנה הוא גם חשוב, כיוון שהוא חוסך לכם את הצורך לרכוש מיקרופון בנפרד. אחרי הכול, אתם תצטרכו לשמוע את הדוברים בשיחה.

 

בדקו את אורך כבל ה-USB:

בדרך כלל, מצלמות רשת מגיעות עם כבל USB, שבאמצעותו ניתן לחבר אותן למחשב. מומלץ לבדוק מהו אורך הכבל שמספקים לכם, כדי לוודא שתוכלו להניח את המצלמה במקום שתכננתם. ישנם גם דגמים ספורים, המאפשרים חיבור אלחוטי בין המצלמה למחשב, אך המחירים גבוהים במיוחד.

 

וודאו שהמחיר מתאים לכם:

קיימים דגמים רבים של מצלמות רשת, ומחירם נע החל מ-30 שקלים ועד למעלה מ-1,000 שקלים. הכול תלוי באיכות שאתם מחפשים. מחירן של מצלמות ממותג מוכר, כמו Microsoft ו- Logitech, מתחיל מ-100-150 שקלים. חשוב מאד גם לוודא שיש לכם אחריות.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם