• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של משאבת אופניים איכותית למסלולי טיולים ומירוצים

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של משאבת אופניים איכותית למסלולי טיולים ומירוצים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

 

לא תוכל להתחמק מצמיגים שיצא להם האוויר; כדי לנפח אותם, תזדקק למשאבה. יש משאבות שונות לשירותך בהן אתה יכול להשתמש; כאלו ממש קטנות ושימושיות, אחרות שמתאימות רק לשימוש ביתי ועוד כאלו מגוונות מספיק בשביל לשרת אותך גם בבית וגם כשאתה בטיול. נדון כאן בהמשך על סוגי המשאבות השונים כדי לעזור לך להגיע להחלטה מבוססת ידע.

קרדיט לתמונה ראשית: Kris  Pixabay 

באמזון יש את משאבות האופניים הכי איכותיות. מניסיון אישי

התאמת השסתום: כאשר קונים משאבת אופניים, הכרחי לדעת שחלק מן המשאבות לא יתאימו לכל סוג שסתום, בעוד חלק מגיעות עם מאפיין של התאמה אוטומטית ולכן יתאימו לכולם. אלו שלא מגיעות עם מנגנון זה יהיו זולות יותר אך יזדקקו למתאם שסתום בשביל להתאים לסוגי שסתומים שונים. אם אתה רוצה בכל זאת את הגיוון שמאפשרת משאבה בעלת התאמה אוטומטית, אתה יכול לקנות מתאם עם שלושה ראשים, כל אחד מתאים לסוג אחר משלושת סוגי השסתומים.

משאבות רצפה: בשביל אלו שבנוסף לניפוח הצמיגים צריכים משאבת לחץ מהיר לניפוח כלים עם פנימיות גדולות יותר ו-psi גבוה כמו מזרני אוויר וטירות מתנפחות קטנות, תתאים לכם משאבת רצפה. לחלק ממשאבות הרצפה יש את היכולת לנפח עד 220 psi. נוח לקרוא מהו הלחץ בשימוש במשאבות אלה כי הן מגיעות עם מד מובנה.

משאבות מתאימות לשלדה: לרוכבי אופני כביש שדורשים משאבות עם יכולת ניפוח גבוהה וגם ניידות, היו טובות משאבות שמתאימות לשלדה. הראש של המשאבה מותאם ספציפית לשסתומים מסוגים מסוימים והם מסוגלים לנפח צמיגי כביש בלחץ של 160 psi. משאבה טיפוסית מסוג זה ארוכה וכבדה יותר ממשאבת מיני ובלי מאמץ מתחברת לשלדת האופניים שלך בעזרת בורג לחיץ. הן מגיעות במידות- קטנה, בינונית וגדולה. אם אתה בוחר במשאבה מסוג זה, עלייך להחליט על מידה לפי אורך ה “רמה” (top tube) שזה החלק המאוזן באופניים בין ההגה למושב, או לפי הגודל הכולל של שלדת האופניים שלך.

משאבות מיני: המשאבות האלו מיועדות למצבים של צמיג שיצא לו האוויר באופן פתאומי. הן כל כך קטנות וקלות שבעזרת אמצעי חיבור אפשר בלי בעיה לחבר אותן לשלדת המערכת. משאבות מיני משתנות ביכולת ניפוח ה-psi שלהן. לחלק יכולת ניפוח ל-90 psi שזה מתאים לרכיבה על הרים או רכיבת פנאי, חלק מגיעות ל-120 psi והן מנפחות מהר יותר, ויש גם כאלו ממש מהירות שמגיעות ל-psi כל כך גבוה (160) שהן יכולות להחליף ולהתחרות במשאבות המתאימות לשלדה. בעיקר כעת שלרבות מהן יש צינורות מובנים שגורמים למילוי הצמיגים להיות קל כמו שימוש במשאבה התאימה לשלדה.

מנפחי C02: אם אתה רוכב ללא משאבת מיני ולפתע יש לך פנצ’ר, עם מנפח C02 אתה יכול ליצור פתרון זמני שיאפשר לך להגיע עד הבית. ערכת ניפוח CO2 מגיעה עם דיזה ומחסנית. יתרון אחד שיש ל-C02 הוא שהוא חוסך לך את העצבים של לפמפם מכיוון שאין צורך להפעיל עליו לחץ, כל מה שאתה צריך לעשות הוא לשים טלאי על האזור המנוקב ולמלא אותו ב-C02 שבדרך כלל ירוקן את עצמו בלחץ גבוה מהמנפח לתוך הצינור. החיסרון הוא ששאריות ה-C02 לא יוכלו להישמר לשימוש בפעם הבאה שיש לך פנצ’ר, הן דולפות לאחר כמה שעות. אל תשכח להוציא אוויר מהצמיג ברגע שאתה חוזר הביתה ולאפשר ל-C02 לצאת. תנפח אותו בחזרה עם משאבה רגילה שכן C02 הוא פתרון זמני בלבד ואי אפשר לסמוך עליו לזמני רכיבה ממושכים. ערכות הניפוח מגיעות עם מחסניות בגדלים שונים, חלקן במידה 16 גרם ואחרות עם 20 גרם. שתי המידות מתאימות לצמיגי כביש של 700c או לצמיגי אופני הרים במידות “29-“26. חלק ממנפחי ה-C02 מקלים על הניפוח משום שהם מגיעים עם שתומי ניתוק.

טווח הלחץ: הרבה אנשים מנפחים את הצמיגים שלהם עד רמת לחץ מסוימת ללא ידע ובלי להתחשב בגורמים חשובים מאוד שקובעים את הלחץ שאמור להיות בצמיג. גורמים כאלה כוללים את גודל הצמיג, עובי הקירות הצדדיים, משקל הרוכב, תנאי הרכיבה ועוד רבים. נדבר כעת על סטנדרטים- לחץ בצמיגים נמדד ב-psi (pounds per square inch); לאחר הדמיית כל מיני רמות של לחץ בצמיגים תחת תנאים שונים הגיעו לתקנים הבאים: עבור נסיעה חלקה על אופני כביש יש לנפח את הצמיגים ל- psi 80-130/   bars5.5-9. נסיעה בדרכים מחוספסות וקשות או מסלולים על אופני נוחות דורשים לחץ צמיג בין psi 35-70/ bars 2.2-4.8 . לאופניי הרים לחץ של psi 30-60/ bars 2.1-4.2 הוא טוב.דברים שצריך לשקול כשקונים משאבת אופניים:

הלחץ הדרוש: אין צורך לבחור במשאבה שמסוגלת להביא ללחץ של 260 psi כשכל מה שאתה עושה זה לרכב על אופני הרים או מרוצי כביש. צרכי הלחץ בצמיג שלך צריכים לקבוע איזו משאבה תבחר. ישנם אנשים הבוחרים ללכת על משאבת לחץ גבוה בגלל מהירות הניפוח ודיוק המדידה שלה, אבל בגלל שיש כל כך הרבה מותגים שמציעים משאבות מיני ניידות שאתה יכול לקחת אתך לכבישים ואופני הרים בעלי לחץ גבוה, יש לך הרבה אפשרויות לבחור מתוכן.

הנפח הדרוש: צמיגים שונים דורשים דרגות נפח שונות. בעוד שחלק יידרשו משאבת נפח גבוה בשביל להשיג את הלחץ הדרוש, חלק יצטרכו את ההפך בדיוק- משאבה בעלת נפח נמוך כדי להשיג את הלחץ המבוקש. למשל צמיגי אופני הרים דורשים משאבות נפח גבוה בגלל הנפח שלהם והלחץ הנמוך, אותה דבר מתאים לצמיגים ללא פנימית.

דיוק המדידה: משאבות מיני ומשאבות רצפה תמיד יגיעו עם מד לחץ, אך איננו יכולים לערוב למשאבות השלדה או למשאבות האופניים. העניין לגבי דיוק המדידה במשאבות רבות הוא שכאשר הלחץ נמוך המד די מדויק אבל ככל שעולה לחץ האוויר הוא נהיה מדיוק לחלוטין. אם אתה רוצה מדידה מדויקת של הלחץ לאורך כל הסקלה ייתכן שתאלץ להשקיע באופציה יקרה יותר- המד הדיגיטלי.

ראשי משאבות וסוגי שסתומים: ישנם סוגים שונים של ראשי משאבות ושסתומים הזמינים בחנויות. קיים ראש מאוד נפוץ בהרבה משאבות והוא הראש החכם  או ההתאמה האוניברסלית. קוראים לו כך מכיוון שיש לו התאמה צפופה עם רוב השסתומים והוא ננעל במקום. סוגים אחרים של משאבות שתוכל למצוא בשוק הם משאבות בעלות ראשים ספציפיים לשסתומים מסוימים, ראש “תאומים” בעל שני חיבורים לשסתומים מסוגים שונים וראש שצריך להפוך כל פעם שאתה רוצה להשתמש בשסתום אחר.

גודל: זה גורם חשוב אם אתה מתכוון לקחת את המשאבה שלך למרוצי אופניים, רכיבה על הרים ועוד ענפי ספורט מחוץ לבית. באופן טבעי, המשאבה שמתאימה למטרות כאלה היא המשאבה המתאימה לשלדת האופניים או משאבת המיני. אם גודל אינו גורם משפיע כמו במקרה של שימוש ביתי, אתה יכול לבחור משאבה בכל גודל.

משקל:  במידה רבה, אופן השימוש שלך במשאבה יקבע את משקל המשאבה שתבחר; אתה לא רוצה להעמיס על עצמך ללא צורך אם אתה קונה משאבה למטרת ניפוח מהיר של הצמיגים מרוקנים שלך בכביש. במקרה זה הבחירה שלך מוגבלת למשאבות הקלילות והשימושיות; אבל אתה צריך משאבה גדולה יותר במקרה של חנות לתיקון אופניים למשל, מכיוון שתצטרך למלא צמיגים רבים ועוד כלים, אם תהיה לך משאבה כבדה שלא תיפול עבודתך תהיה קלה יותר.

מבנה:  משאבות יכולות להיות עשויות מחומרים שונים. מבנה המשאבות גם משתנה בין המותגים אך באופן  כללי משתמשים בחומרים מוצקים כמו מתכת כדי לבנות משאבות יקרות רק כדי להבטיח את העמידות שלהן; ייתכן כי משאבות זולות יותר יחזיקו פחות כי הן בנויות מחומרים פחות עמידים.

יכולת שירות: מושג זה מסביר כמה זמן המשאבה שלך תשרת אותך באופן יעיל. כמה זמן המשאבה תחזיק תלוי בחומרים מהם היא עשויה וברמת התחזוקה שלה. מצופה שמכיוון שמשאבות יקרות עשויות מחומרים עמידים יותר, הן ישרתו אותך זמן רב יותר מאלה העשויות פלסטיק. גורם חשוב נוסף שישפיע על כמה זמן תשתמש במשאבה הוא זמינות חלקי חילוף. חלקים כמו ראש המשאבה, אטם השסתום וידית המשאבה בקלות יכולים להישחק ותחליף זמין ישאיר את המשאבה שלך עובדת.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם