• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לקניית משאבת חלב אם

דף הבית » מדריך לקניית משאבת חלב אם

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

קרדיט צילום ראשי: מתוך אתר Jooroo Amazon.

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

האם עדיף להשקיע קצת יותר במשאבת חלב חשמלית, זה תלוי בתדירות השימוש, ואם משתמשים במשאבה רק מדי פעם, משאבה ידנית יכולה להספיק. משאבה חשמלית פופולארית יותר לדעתן של אימהות רבות, שיכולה לשאוב ללא הפעלת מאמץ רב. אם התינוק עדיין מאושפז בטיפול נמרץ ילודים או במחלקת תינוקות לטיפול מיוחד, זה כנראה מומלץ יותר. כמו כן, אפשר לבדוק גם השכרת משאבת חלב עוד בשהייה בבית החולים.

 משאבות חלב ידניות באמזון ארה”ב

משאבות חלב ידניות בעליאקספרס

משאבות חלב ידניות בלאסטפרייס

משאבות חלב ידניות ב KSP

בעד ונגד לגבי שימוש במשאבת חלב ידנית לעומת חשמלית.

זה כבר נושא להעדפה אישית, כשמחפשים משהו זול יותר ההעדפה היא למשאבה ידנית, שהיא גם יותר דיסקרטית, שקטה יותר וקלה לניוד, וכן אפשר להשתמש בה בזמן העבודה או כשנמצאים מחוץ לבית. אימהות אחרות תעדפנה את הנוחות והמהירות שהמשאבות החשמליות מציעות, וכמובן גם בפחות מאמץ.

המשאבות החשמליות מגיעות גם עם שתי משאבות, ואפשר לשאוב חלב בו זמנית משני השדיים בפעם אחת ובכך גם לחסוך בזמן.  מסתבר שאימהות רבות לילדים בפעם הראשונה התחילו להשתמש במשאבות ידניות, אך עם הגעת הילדים הנוספים עברו למשאבות חשמליות. אך זה אינו כלל ברזל.

שאלה נוספת שמטרידה, היא האם מומלץ לרכוש משאבת חלב אם יד שניה שהן גם זמינות. זאת שוב העדפה אישית וחלק מעדיפות חדשות או יד שניה. עם זאת, היצרנים ממליצים נגד רכישה של משאבת חלב יד שניה ורוב ההוראות הן על כך שהן נועדו למשתמש אחד בלבד, כשחלק מהיצרנים גם מודיעים שאין על כך אחריות.

אפשר להתייעץ לגבי זה עוד בבית החולים ולקבל יותר מידע ואחר כך להחליט.

מה ההבדל בין מערכת פתוחה לבין סגורה של משאבת חלב

מערכת סגורה מונעת כל מגע עם המשאבה או עם האוויר בזמן השאיבה, ורוב המשאבות להשכרה בבית חולים הן בעלות מערכות סגורות וחובה גם להשתמש בעיקור בצורה נפרדת. ערכת איסוף החלב היא החלק היחיד שהחלב מגיע איתו במגע. המשמעות היא שזה מאפשר לנשים רבות להשתמש באותה משאבה מבלי לחשוש שיהיה מגע עם האם הקודמת ששאבה.

בשימוש במערכות שאיבה פתוחות, קיים כבר מגע עם צינורות משאבת החלב ועם האוויר שבהן. רוב המשאבות הפתוחות לשימוש חד פעמי הן פתוחות, ונועדו לשימוש לאם אחת בלבד. הן צורכות ניקיון ועיקור לאחר השימוש.

אביזרי משאבות החלב והמאפיינים השונים

מיוחס למהירות השאיבה במשאבות חשמליות שמציעות רמות מהירות יניקה שונות שנועדו לשלוט על המהירות, כשאפשר להתחיל את השאיבה בצורה עדינה, ולאט לאט להגביר את המהירות. חלקן נועדו לחקות את יניקת התינוק, מהר וקל בהתחלה ולאחר מכן בצורה איטית ועמוקה יותר, ולכן כדאי לקחת בחשבון את המאפיינים הללו.

מגיני חזה ושדיים

מגיני החזה והשד של המשאבות הן החלק הפלסטי המכסה את השד והפטמה. חומרי הפלסטיק משתנים, חלקם קשיחים ואילו האחרים רכים וגמישים יותר. חלקם יכולים להיות עשויים מחומר אטום שלא רואים את הפטמה, מה שיקשה כדי לראות שהחלב זורם, וחלקם שקופים. חשוב מאד למצוא התאמה עם מגיני השדיים לצורכי נוחות, ומומלץ לקחת בחשבון, אחרת זה לא יהיה נוח בעת השאיבה.

אצל חלק מהיצרנים אפשר למצוא מדריכים מקוונים שעוזרים להעריך את ההתאמה בצורה נכונה, ואפשר גם לרכוש מגינים חלופיים לשימוש.

חזיות מתאימות לשאיבת החלב

החזיות שמתאימות לשאיבת החלב הן חזיות חזקות והמאפשרות לשאוב ללא שימוש בידיים, ובו זמנית השאיבה מתבצעת משני השדיים. אבל שוב, עניין של העדפה עצמית והדעות חלוקות.

שקיות אחסון החלב מגיעות יחד עם המשאבות עם סוגי אחסון מתאימים של המיכלים. כמובן שאפשר גם לרכוש בנפרד, ואפשר לאחסן בבקבוקים. פשוט צריך למצוא את מה שנוח.

לגבי השטיפה, צריך לשים לב ולפעול על פי הוראות היצרן לגבי אם אפשר להכניס למדיח כלים, ולאחר מכן כמובן שצריך גם לעקר את מיכלי האחסון, ולהימנע מהצטברויות של מים.

בין המשאבות המומלצות אפשר למצוא את הדגמים של Tommee Tippee,  Medela and Philips Avent.

כמה עצות כלליות למיניקות:

קיים סיכון בעת ההנקה שהמגע ההדוק בין האם לתינוק עלול לגרום לזיהום דרך הטיפות שדולפות. מומלץ לדבר על הסיכונים והיתרונות עם יועצות הנקה.

אם בוחרים להניק, מומלץ לשטוף ידיים לפני שבאים במגע עם התינוק, עם משאבת ההנקה או הבקבוקים.

להימנע משיעול או התעטשות על התינוק בזמן ההנקה, ואולי אף לעטות מסיכה בזמן הנקה, אם אפשרי.

לעקוב אחר ההמלצות לגבי ניקוי המשאבות לאחר כל שימוש ותמיד לעקר אותן ואת הציוד הנלווה.

טיפים קטנים מאיתנו:

לפני שאתם ממהרים לרכוש משאבות חלב אם, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.

מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.

טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט

איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם