• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקניית משקפי סקי וסנובורד איכותיים ומתאימים

דף הבית » מדריך לבחירה וקניית משקפי סקי וסנובורד איכותיים ומתאימים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 6 דקות

קרדיט לתמונה ראשית:  mohamed Hassan  Pixabay 

משקפי סקי הם אחד מהאביזרים הכי הכרחיים לכל גולש סקי וסנובורד. כל גולש מנוסה יאמר לך שלהעביר יום גלישה שאינך רואה טוב, הורס את היום באותה המידה כאילו המגפיים היו לך קטנות. כל סגי המשקפיים יספקו הגנה בסיסית מהקור והרוח, אך מעבר לבסיס ישנם פיצ’רים נוספים שרצוי לקחת בחשבון: גודל העדשה, צבע העדשה, עדשה ניתנת להחלפה, גודל המסגרת ועוד. על מנת לבחור את המשקף הנכון, בוא נעבור ביחד על כמה פיצ’רים חשובים:

סוג עדשה

צבע עדשה

סוג וגודל המסגרת

בעיות התאמה ופתרונותיהם

עמידות פני אדים

מבחר לקניית משקפי סקי וסנובורד באמזון

מבחר לקניית משקפי סקי וסנובורד בעליאקספרס

מבחר לקניית משקפי סקי וסנובורד בבנגגוד

עדשות

ההבדל הגדול ביותר בים המשקפיים היא למעשה העדשה עצמה. ישנם כמה משתנים שצריך להכיר ולקחת בחשבון לפני בחירת העדשה- סוג העדשה, צבע העדשה, עמידות בפני אדים ויכולת עמידה בפני סנוור.

סוגי עדשות

בתור התחלה צריך לבחור בין שני סוגים עיקריים.

עדשה גלילית (שטוחה): העדשה עצמה תהיה שטוחה תוך כדי שמירה על הצורה הגלילית הבסיסית של המשקף. לרוב עדשות אלה יהיו פשוטות יותר ובהתאם לכך מחירם נוח.

עדשה כדורית: העדשה הכדורית תהיה גם היא מותאמת לצורה גלילית שך המשקף אך תהיה בעלת מראה כדורי ונפוח יותר משאר העדשה השטוחה. בעדשות אלה שדה הראייה טוב ויש להם עמידות טובה יותר בפני אדים וסנוור מאשר העדשה השטוחה ולכן נחשבות למתקדמות יותר.

צבע העדשה

אין דבר יותר גרוע ומסוכן מראייה מעורפלת ביום של פאודר, או להרגיש סוג של עיוורון ביום עם שמש בוהקת. ישנם עשרות גווני עדשות ואומנם צבע מסוים יתאים למעיל גלישה שלך אך צבע אחר לגמרי יספק את הראיה האופטימלית במזג אוויר מסוים.

שידור כמות האור (VLT)

לכמות האור שהמשקפיים נותנים להיכנס קוראים VLT. מונח זה בא לידי ביטוי במדידת האור לפני אחוזים מ 0-100.

ישנן עדשות המיועדות לתפקד טוב בתאורה נמוכה בימים שבהם יורד שלג או כאשר יש ערפל כבד. עדשות לימים אלו יהיה אחוז גבוהה של VLT. צבעי עדשה נפוצים למקרים כאלו יהיו צהוב, רוז וכחול.

עדשות אחרות יתפקדו טוב בימים שמשיים, והן תדאגנה להשאיר את מרבית האור מחוץ לעדשה ולכן הן נחשבות עם אחוז VLT נמוך. לרוב מדובר על הגוון הכהה של הצבעים לדוגמא שחור, אפור כהה וזהב כהה, ולרוב יהיה לעדשה אפקט של מראה.

כמובן שיש מגוון רב של צבעים הממוקמים איפשהו באמצע סקלת האחוזים, ויתנו מענה מספק לרוב תנאי מזג האוויר. סביר להניח שלכל יצרן אשר תבחרו יהיה מגוון רב של עדשות על מנת להתאים לכל תנאי מזג אוויר שרק עולה על דעתכם.

 כמה משקפות או עדשות צריך?

רוב האנשים יצליחו להסתדר עם משקף או עדשה אחת, בעיקר אם אתם גולשים במקום בו מזג האוויר יחסית יציב ותוכלו להתאים את העדשה שלכם למרבית הימים בשנה. אך אם אתם נמצאים במקום הפכפך, עדשה אחת יכולה להוות בעיה.

עדשות ניתנות להחלפה

ככל שאתה מבלה יותר זמן על ההר, כך גובר הסיכוי שתיתקל בתנאי מזג אוויר שונים. יום שהתחיל שמשי יכול להסתיים בסופת שלגים ולהיפך. עם השנים, היצרנים הבינו את הצורך בכמה סוגי עדשות אך הם מודעים לעובדה שאף אחד לא רוצה לסחוב כמה משקפיים על הגב ובנוסף רוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות כמה משקפי סקי. לכן לכל חברה שמכבדת את עצמה כיום יש דגמים בהם ניתן להחליף את העדשה לצבע אחר די בקלות. בעזרת טכנולוגיית פירוק מהירה, ניתן בכמה שניות להוריד את העדשה הקיימת ולהחליף אותה בצבע אחר של עדשה במידת הצורך. דבר זה מאפשר לך לקנות משקף סקי אחד המגיע עם כמה עדשות לתנאים שונים, ויספק לך את היכולות לעמוד בכל תנאי מזג האוויר שאתה עלול להיתקל בהם.

טכנולוגית עדשות

מעבר רק לסוג וצבע העדשה, יצרניות המשקפיים הוסיפו כמה פיצ’רים נוספים שכדי שתכירו.

הגנת UV.

כמעט לכל המשקפיים הקיימים בשוק, כולל הזולים שביניהם מכילים יכולת הגנה בפני קרינת UV. קרינה זו עוצמתית הרבה יותר כאשר נמצאים במקומות גבוהים כמו אתרי סקי. יכולת זה חיונית ביותר לשמירה על בריאות העיניים.

עדשת מראה.

שכבת מראה בחלק החיצוני של העדשה תספק יכולת חסימת שמש גבוהה יותר מעדשה רגילה. פיצ’ר זה יקל מאוד על הגלישה בימים שמשיים. בנוסף אני אישית אוהב את התוספת המגניבה ללוק עם עדשה כזאת.

ציפוי מונע אדים

טיפול כימי ייעודי לחלק פנימי של המשקף, יכול להפחית משמעותית את הצטברות האדים במהלך הגלישה. חלק מהטיפולים פשוטים יותר לעשייה, אך בכל מקרה אני ללא ממליץ לנסות לבד לפני שקראתם בקפידה את הוראות היצרן.

עדשת פולארויד (מקטבת)

כאשר קרני השמש משתקפות על משטח מסוים ורק לאחר מכם מגיעות לעין בזווית אחרת, נגרמת קרינה גובהה שעדשות רגילות אינן יודעות להתמודד איתה. בדיוק בשביל זה הומצאו העדשות המקטבות. לפי דעתי פיצ’ר זה הוא בגדר חובה לאנשים העוסקים בספורט מושלג. העדשה תספק עמידות לשמש מעולה ויכולת ראייה טובה מאוד.

עדשה כפולה

כשאר משתמשים בעדשה כפולה נוצר בין העדשות מחסום תרמי המונע מאדים להצטבר בתוך המשקף. עדשות רגילות לעיתים קרובות יאגרו אדים ויחסמו לגמרי את שדה הראייה שלכם.

עדשות משתנות

עדשות אלה בעלות טכנולוגיה ייחודית המאפשרת לעדשה לשנות את צבעה ולהתאים את עצמה למצב האור הנוכחי. אם יש קרינה נמוכה העדשה תבהיר את עצמה ומנגד אם יש קרינה חזקה העדשה תכהה את עצמה ובכך תתאים לכל תנאי מזג האוויר. לצערי עדשות אלה עדיין לא יודעות להתאים את עצמן במהירות ועלולות לעבור מספר דקות עד להתאמה מלאה למצב האור הנוכחי.

 עדשת פריזם

עדשות פריזם פותחו על ידי חברת אוקלי האגדית. בדומה לעדשות המשתנות, טכנולוגיית הפריזם יודעת להתאים את עצמה לתנאי מזג אוויר שונים על ידי מיקסום הניגודיות של שטח הראייה. זוהי עדשה ורסטילית מאוד שלא תאכזב אף אחד.

אוורור

בגדול אתה יכול לסמוך על כל משקף איכותי בנושא האוורור אך כמובן כמו תמיד יש רמות לכל דבר. אוורור הכרחי ביותר על מנת למנוע הצטברות אדים, לכן תמיד בדוק את אזור האוורור לפני הרכישה ובעיקר וודא כי הקסדה שלך לא חוסמת את פתחי האוורור. קיימים סוגי משקפיים המכילים סוג של מאוורור הפועל על בטריות שמטרתו להזיז את האוויר בתוך המשקפת ולמנוע אדים.

מסגרות

קיים מגוון רב של סוגי מסגרות וחשוב להבין שהדבר העיקרי שישפיע על הנוחות וההתאמה על הפנים היא צורת המסגרת. לכל אדם תתאים מסגרת שונה ולכן יש לקחת זאת ברצינות. למסגרות יש שלושה תפקידים עיקריים: מניעת כניסה של שלג, החזקת העדשה במקום ושמירה על נוחות מרבית. כל המסגרות יעמדו כנראה בשתי הקריטריונים הראשונים לכן נשאר רק להבטיח את השלישי וזה מה שעליכם לדעת:

גודל המסגרת

רוב האנשים יוכלו ללבוש מספר מידות בנוחות, אך קחו כמה נקודות כלליות למחשבה. דרך פשוטה לקבל הערכה גסה של המידה היא בהתאמה למידת הקסדה, אם יש ברשותכם קסדה מידה SMALL, סבירות גבוהה שהראש והפנים שלכם יחסית קטנות ובהתאם לכך גם המשקפת וכמובן שחוק זה תקף לשאר המידות גם כן. הנה לכם עוד כמה דרכים להבנת המידה הנכונה.

SMALL– לרוב יתאים לילדים ונוער ולמבוגרים בעלי ראש קטן.

MEDIUM– מידה זו תתאים לרוב האנשים וחשוב לציין שרוב שברוב המשקפיים אין הבדל בדגם בין גברים לנשים מלבד לפעמים העיצוב.

LARGE– למידה יש חשיבות לא רק בגלל ההתאמה אלה בשל העובדה שככל שהמידה גדולה יותר כך גם העדשה וכתוצאה מכך שדה הראיה גדל. אך לפעמים יצרנים ייצרו משקף במידה גדולה במכוון, בשביל לספק שטח עדשה גדול יותר לאלו החושקים בכך. אך שימו לב שלא לכולם מתאימות המידות הגדולות.

עדשות אלה יספקו שדה ראייה רחב מאוד גם לצדדים וגם למעלה ולמטה. אם אתם גולשים בסגנון פרי סטייל (תרגילים) תוכלו לאתר בקלות יותר את הקרקע לאחת הקפיצה בעזרת עדשה רחבה יותר. אך כל גולש באשר הוא, יוכל להפיק יתרונות רבים מעדשה זו.

עדשות אשר ניתן להרכיב משקפיים תחתיהם

את המשקף הזה ניתן להרכיב מעל למשקפי הראייה שלכם. זוהי אופציה הרבה יותר זולה מהזמנת משקף סקי אופטי מותאם אישית. משקפיים אלה עמוקות יותר ויש בהם תעלה ייעודית להחזקת משקפי הראייה במקום ולמניעת תזוזה במהלך הגלישה. לפני הרכישה מדוד אותם ביחד עם המשקפיים וודא שאכן אין שום תזוזה ובנוסף לא משקפי הראייה לא לוחצות על הפנים.

פיצ’רים נוספים להתאמה

ספוג פנים

וודא כי הספוג הפנימי מסונכרן עם תווי הפנים שלך ולא יוצר נקודות לחץ. לא צריך להיות שום רווח בין הפנים והספוג שבו עלול להיכנס שלג או רוח. אם המשקף לא מרגיש נוח במיוחד, וותר עליו ועבור האלה. אם אתם בעלי פרצוף שטוח חפשו חברה שמייעדת דגם לאנשים בעלי מבנה פנים אסייתי.

התאמה על קסדה

כאשר אתם רוכשים משקף בדקו שהוא הכן מתאים ללבישה מעל הקסדה או כובע הגרב שלכם. המשקף אמור להתאים בצורה חלקה על הפנים כאשר לובשים אותו מעל הקסדה. אם הוא אינו מתאים נסו דגם אחר

רצועות

למשקפיי הסקי והסנובורד יש רצועה הניתנת להתאמה אישית על הראש. אם הידקת את הרצועה עד הסוף והמשקף עדיין משוחרר, סימן שהוא לא מתאים לך. אני אישית מעדיף רצועות עבות מפני שהרבה יותר קל להתאים אותם לגודל הרצוי ובמהלך השימוש הן הכי יציבות. שימו לב: אם אתם קונים משקף סקי לילדים בדקו שאכן יש לרצועה יכולת התאמה, לא כל משקפיי הילדים באים עם יכולת זו.

ה”רווח של המשקף”

מקרה נפוץ בקרב הגולשים הוא הרווח שנוצר בין המשקף לקסדה, רווח קטנטן במצח אך בזמן הגלישה יכול לקרר את כל הגוף לכן וודאו כי אתם נמנעים מזה.

בעיות בהתאמת המשקף ופתרונם

מדוע המשקף לא נוח לי?

לחץ סביב העיניים: מעיד שהמשקף קטן וצר מידי

רווח באזור גשר האף: שחרר את הרצועה ונסה למקם את המשקף נמוך יותר על הפנים, אם זה לא עובד אתה צריך משקף עם גשר גדול יותר.

דקירות על גשר האף: נסה בתור התחלה למתוח קצת את הרצועות ולמקם את המשקף גבוה יותר על הפנים, אם זה לא עובד נסה משקף עם יכולת התאמה לפנים קטנות יותר

דקירות בצדי הפנים: נסה לשחרר את לחץ הרצועה, אם זה לא עוזר תאלץ למצוא משקף רחב יותר.

איך למנוע אדים

כולם מכירים את בעיית האדים שנוצרים בתוך המשקף במהלך הגלישה. הנה כמה טיפים יעילים למניעה:

המשך לזוז, זרימת האוויר תוך כדי הגלישה עוזרת לנקות את האדים

הוצא שאריות שלג מהמשקף על ידי ניעור ולא על ידי מגע של הכפפה עם העדשה, אתה עלול לשרוט את העדשה

נקה שאריות שלג מפתחי האוורור

המנע מלשים את המשקף על המצח

אם המשקף מלא באדים, נסה למקם אותו במקום חמים וייבש כמו כיס המעיל או לך לבקתה הקרובה והנח להם להתייבש

טיפול במשקף

לאחר שהשקעת ממיטב כספך ורכשת משקף סקי איכותי, לא תרצה לאלץ להיפרד ממנו רק כי לא שמרת עליו טוב לאורך השנים. הנה כמה טיפים:

אל תניח אותם על משטח קשה כאשר אתה עוצר למנוחה, נסה תמיד להניח אותם על ספוג או בד עם העדשה כלפי מעלה

השתמש בבד רך או בבד ייעודי לניקוי העדשה, נקה בצורה נקודתית את העדשה (אל תנגב) שלא בטעות תוריד את הכיסוי דוחה האדים.

הנח את המשקף להתייבש לגמרי לפני אריזתו

אל תייבש את המשקף בשמש ישירה או במקום עם חום גבוה.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם