• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך מקיף לבחירה וקנייה של מתאמים חשמליים אוניברסליים לנסיעות וטיולים בחו”ל

דף הבית » מדריך מקיף לבחירה וקנייה של מתאמים חשמליים אוניברסליים לנסיעות וטיולים בחו”ל

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

העולם כיום מחווט, ואם מתכננים לטייל יחד עם כל הגאדג’טים החיוניים כגון הטלפונים הסלולרים, הטאבלטים, המצלמות וכו’, אין ספק שצריך להבין איך לחבר כל אחד מהם לרשת החשמל המקומית. מאחר ומדינות רבות ואפילו אזורים בתוך מדינות, מפתחים תקנים חשמליים משלהם, קיים מגוון רב שצריך להיות מוכנים אליו.

לקנות מתאם חשמלי אוניברסלי בעליאקספרס

לקנות מתאם חשמלי אוניברסלי בבבנגוד

לקנות מתאם חשמלי אוניברסלי בעליבאבא

לקנות מתאם חשמלי אוניברסלי בגרופון

להלן השלבים שצריך לברר אם צריך מתאם או ממיר במהלך נסיעות:

  • יש לוודא איזה סוג של תקע מתאים לשקעים ביעדי הנסיעה שלכם.
  • השיגו את תקע המתאם הנכון לאותו שקע, זה לא נחוץ אם מגיעים ליעדים בארה”ב שבהם יש חנויות שניתן לרכוש מתאמים מתאימים.
  • יש לוודא את הוולטאג’ (המתח) המשמש בשקעים ביעדי הנסיעה.
  • יש לוודא את דירוג כניסת המתח בכל אחד מהמכשירים שאתם נושאים. יש לחפש את המידע הזה על הכבל, בתקע, או במקום כלשהו על מכשיר עצמו.
  • יש להשיג את המתקן להמרת המתח המתאים: לא נחוץ במתקני מתח כפולים (יש רבים מהם), או אם מכשיר המתח היחיד שלכם מתאים למתח ביעד הנסיעה.

לפני הנסיעה, יש לבדוק עם חברת הנסיעות או במקום הלינה שלכם.

  • יש לשאול לגבי הצרכים החשמליים הספציפיים ביעד הנסיעה שלכם.
  • יש לשאול אם התקעים (או המתח) המשמשים באזורים הסמוכים או בעסקים, שונים מהשקעים במקום הלינה שלכם.
  • יש לשאול אם מכשירים כגון מייבשי שיער, עלולים להיות לא מתאימים.

סוגי התקעים בעולם

האתגר הראשון העומד בפניכם הוא להיות בטוחים שאתם יכולים להתאים את המכשיר שלכם לתקע עם השקע. החדשות הטובות הן שיותר מ-50 מדינות ברחבי העולם, משתמשות באותם שקעים כמו בארה”ב – בסגנון של תקעי “A”.

במקומות בהם סוג התקע שונה, צריך מתאם תקע בעל צורת שן נכונה לשקעים ביעדי הנסיעה. על פי נציבות החשמל הבינלאומית (IEC), קיימים 14 סוגי תקעים שונים (החל מסוג A ועד לסוג N) המשמשים ברחבי העולם.

להלן חלק מסוגי התקעים הנפוצים:

כדי לבדוק את דרישות התקעים בכל יעד ברחבי העולם, אפשר לעשות זאת בצורה מקוונת באתר: IEC World Plugs List, שנותן את הפירוט על כל מדינה בהתאם להתאמת התקעים. במדינות בהם קיימים סוגים רבים של תקעים, מומלץ להתייעץ עם חברת הנסיעות או עם ספק הסדרי הלינה, שיוכלו לצמצם עבורכם את הבחירה, או שתוכלו פשוט כדי להיות בטוחים, לרכוש מתאם תקעים לכל סוגי התקעים במדינה.

שקעים אוניברסאליים: לחלק מבתי המלון ובתי העסק האחרים, יש שקעים שתוכננו להתאים לתקעים של מדינות רבות.  אם לספק הסדרי הלינה שלכם יש שקעים אוניברסליים המתאימים לתקע שלכם, זה יכול לענות על הצרכים שלכם להתאמה. אם הטיול שלכם הוא בסמוך לבית עסק או בית מלון אחר שאין בו את אותו סוג של שקע, עדיין תצטרכו מתאם תקעים.

עצות לקניית מתאם תקעים

רכישת מתאם תקעים לפני שנוסעים. לא מומלץ ליטול את הסיכון שלא תמצאו את מה שאתם צריכים ביעד שלכם, ולמה לבזבז זמן יקר בנסיעה בחיפוש אחר מתאמים? עם זאת, אם שכחתם, מומלץ לחפש בנמלי התעופה הבינלאומיים הגדולים.

בדקו בחלק האחורי של המתאמים. תוכלו להכניס את המתקן לצידו האחורי של המתאם. חלקם עשויים להיות עם תקעים שתוכננו עבור סוגי תקעים שונים. חלק מהמתאמים כוללים גם יציאות USB.

בחנו בקפידה את מתאמי התקעים האוניברסליים.  אל תניחו שמערכת של מתאמי תקעים או מתאם אוניברסלי יתאימו לכל מקום. בדקו שוב שיש להם תקע ספציפי או מערכת שפועלת במקום אליו אתם נוסעים.

האסטרטגיות לגבי כמה מכשירים: כדי לחבר יותר ממכשיר אחד בו זמנית, תוכלו לרכוש מתאם תקע לכל מכשיר ולחבר כל אחד לשקע בנפרד. אפשר גם לרכוש תקע מתאם בודד ורצועה חשמלית עם שקעים רבים. למרות שזה גדול ויקר יותר, מגן מתח עם כמה יציאות, הוא מוצא טוב יותר אפילו, מאחר והוא מוסיף רמת הגנה במקומות בהם רשתות החשמל הן פחות יציבות.

רמות המתח בעולם

בעולם מתנהלים שני טווחי מתח חשמליים: 110-127V או 220-240V. אם המכשיר שלכם הוא אחד מהם, ההבדל לא יהווה בעייה לשימוש קצר טווח. אם רשת החשמל המקומית היא V110 למשל, ועל המכשיר רשום V125, זה עדיין יעבוד. אם אתם מתכננים לחיות במדינה במשך כמה חודשים או יותר, יש להחליף את המכשיר בכזה שנרכש במקום (וזאת כדי לדייק בהתאמת הוולטג’), שזה הדבר המומלץ לעשות.

השלב הבא הוא לבדוק את הוולטג’ (V) ביעדים שלכם. המידע הזה נמצא גם באתר:  IEC World Plugs List ורשום תחת עמודת “פוטנציאל רמת המתח החשמלי”. (Electric Potential). כעת צריך לבדוק את דרישות המתח החשמלי בכל אחד מהמכשירים. יש לחפש אחר מתח הכניסה (בדרך כלל מופיע בקטן) על התקע או על הכבל החשמלי עצמו. כמו כן, זה יכול להופיע גם על המכשיר עצמו. אפשר גם לעיין במדריך למשתמש. מכשירים רבים בימינו, כגון טאבלטים, מחשבים ניידים ומטעיני טלפונים סלולריים מיועדים לפעול בטווח מתח כלשהו.

אם רואים שמופיע: “Input: 110-240V”, סימן שהמכשיר הוא בעל מתח כפול ולא נדרשת המרה.

אביזרים להמרת המתח החשמלי

אם יש לכם מכשיר מתח בודד, והוא שונה מרמת המתח ביעד, הפתרון הוא רכישתו של אביזר המרת מתח. כאן זה קצת יותר מסובך, עם זאת, חלק מהמונחים הם גם לפי הסדר כדלקמן:

מכשירים אלקטרוניים

רוב הגאדג’טים מתאימים להגדרה הזאת, והם פועלים באמצעות מעגלים חשמליים, צ’יפים או מנועים אלקטרונים. הדוגמאות כוללות טלפונים סלולריים, מחשבים נישאים ומצלמות דיגיטליות.

כדי להמיר את רמת המתח של מכשיר אלקטרוני, צריך ממיר מתח המסווג כ: “טרנספורמר.” הטרנספורמר (מעביר), ממיר את רמות המתח החשמלי לצורה שבה המכשירים האלקטרוניים יוכלו לפעול. ממיר פשוט יותר (שאינו טרנספורמר) לא עובד.

מכשירים במתח גבוה

Wattage (W) (הספק), הוא מד למתח החשמלי, אך זה כשמדובר בהפעלתם של מכשירים בעלי wattage גבוה, כגון מייבש שיער, כרית חימום או קנקן קפה.

צריך לחפש אחר דירוגי ההספק  (שמופיעים באותיות קטנות) באותם מקומות שבהם מופיע דירוג המתח: על התקע או על הכבל החשמלי. כמו כן, זה יכול להופיע גם על המכשיר עצמו. אפשר גם כמוצא אחרון לעיין במדריך למשתמש, ולחשב את הוואטים (W) בהכפלת הוולטג’ים (V) באמצעות דירוג ה-amp(A), מאחר וברוב המכשירים זה לא רשום. מכשירים בעלי הספק גבוה, משתמשים ב-1200W, ומעלה.

כדי להמיר את המתח החשמלי למכשיר בעל הספק גבוה, צריך להשתמש בממיר מתח, שדירוג ההספק שלו גבוה יותר מדירוג ההספק של אותו מכשיר. אם ההמרה או הטרנספורמר מתואר כאביזר בעל “וואט דואלי”, סביר שהוא יצליח לעמוד בעומס, למרות שמומלץ לבדוק פעם נוספת את אותה מסגרת גבוהה של וואט, כדי להיות בטוחים.

מעגלים חשמליים בדירוג ואט נמוך: בחלק מהמדינות, המעגלים החשמליים בחדר האמבטיה מוגבלים ל-W5-10 לכל היותר. אם אתם מבינים מחברת הנסיעות, או מספקי הסדר הלינה, שהיעד שלכם הוא אחד מאותן מדינות, שאלו אותם אם הם יכולים לספק מייבש שיער, או כל מכשיר אחר שאתם מתכננים להשתמש בהם. אם לא, תצטרכו לוותר על אותו מכשיר, או לרכוש אותו במקום.

שאלות נוספות על המתח החשמלי

מה לגבי דירוגי ההרץ (Hz)? אלו הם דירוגים שמודדים את התדירות שבה זרם החשמל מתחלף. העולם פועל באמצעות שני תדרים חשמליים של 50 הרץ, (50Hz), או 60 הרץ (60Hz.). לא צריך לדאוג לגבי זה, אלא אם כן אתם משתמשים בשעון או במכשיר שבהם פונקציית השעון היא קריטית. רוב המכשירים מיועדים להתאים למגוון תדרים. התווית החשמלית המופיעה על אותו סוג מכשיר, תהיה “50-60Hz.”

מה לגבי שקעי הארקה (בעלי 3 חורים), או קוטביים (בעלי 2 גדלי חורים שונים?) כפי שהתקנים החשמליים שונים ברחבי העולם, כך גם התקנות המיוחסות לאותן תכונות הבטיחות הללו, והמגנות מפני מכת חשמל. על ידי שימוש מתמיד בתקע מתאם שמתאים בדיוק לתקע המכשיר שלכם בצידו האחורי ולשקע החיצוני בחזית, תוכלו לקבל את ההגנה הגדולה ביותר האפשרית עבור המכשירים שלכם.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם