• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של נעליים ומגפי טיפוס איכותיים לטיפוס בשלג

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של נעליים ומגפי טיפוס איכותיים לטיפוס בשלג

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

ישנם סוגים שונים של נעלי טיפוס שלג, וקניית הנעליים הנכונות תלויה בסוג הטיפוס שאתם מתכננים לעשות. נעלי הליכה קלות במיוחד לטיולי חורף יומיומיים, טיולים טכניים (כאשר מטפסים עם גרזן קרח) וטיפוס הרים בתנאי קרח למטיילים שנהנים מטיולים באזורים כמו קרחונים.

קרדיט לתמונה ראשית csharker  Pixabay 

נעלים\מגפי סקי באמזון

מסגרות נעלי הטיפוס

חומרי המסגרת

  • נעלי טיפוס מפלדה: הם מאד יציבות ומשמשות את הגולשים לזמן ארוך מאד, ולכן, הן מושלמות לטיפוסי הרים. הרים עם קרח תלול דורשים יכולת והבנה טכנית מעולה.
  • נעלי טיפוס מפלדת אל-חלד: דומים בתכונותיהם למגפי הטיפוס מפלדה. היתרון הנוסף שלהן הוא שהן עמידות בפני קורוזיה.
  • נעלי טיפוס מאלומיניום: קלות משקל, אך לא יציבות כמו נעלי טיפוס מפלדה. השימוש בהן שוחקים אותם מהר יותר.

מסגרת ישרה: שני סוגי נעלי הטיפוס המוכרות ביותר עם מסגרת ישרה, הם בעלי מסגרת אנכית ואופקית, כשהאחרון הוא העדכני יותר והאחר היה יותר באופנה כשמגפי הפלסטיק העמידים היו נפוצים יותר, אך כיום, עם ההיכרות של מגפי העור המבודדות, חל שינוי תבנית מחשבה שמשפיעה על תפיסת המציאות והחדשה.

מסגרות אופקיות החליפו חלקית מסגרות אנכיות מכיוון שהן היו מצוינות לבידוד מגפי עור, בעיקר בגלל היתרונות שלהם. חלק מהיתרונות הם בגלל מגפי טיפוס עם מסגרת אופקית מתגמשים בעצמם בזמן הליכה, שכן פלדה או אלומיניום המותקנים הם שטוחים. יתרון נוסף הוא שאותה צורה שטוחה גם מסיעה בדחיית השלג ביעילות, והרגליים קרובות יותר לקרקע מאשר מסגרות אנכיות, כך שתוכלו ליהנות מאותה יציבות.

משקל: משקל נעלי ההליכה משתנה בהתאם לחומר שממנו הן עשויות. נעלי ההליכה הכבדות ביותר הן מפלדה. נעלי הליכה מאלומיניום הן הקלות ביותר. שימו לב שנעלי הליכה מאלומיניום הן קלות משקל, אך פחות עמידות ופחות חזקות, כאשר מטיילים איתם, רצוי להימנע מטיפוס באזורים סלעיים ומושלגים.

צורת המבנה של הנעליים: יכולה להיות קשיחה או קשיחה למחצה, כפי שקורה בעיצובי המסגרת הישרה הנפוצה ביותר בימינו. קיימות נעלי טיפוס קשיחות אך הן מיושנות, ממבנה חצי קשיח בעלי יתרונות וביצועים טובים יותר בתנאים שונים. יש להן יתרון בחורף כשצריך קשיחות ומהירות בטיפוס, מה שמאפשר את יכולת ההסתגלות של הנעל לאפשרויות הגישה והטיפוס. כיום, אין צורך לדאוג לגבי הגמישות של נעלי טיולים, שכן לרוב הנעליים החצי קשיחות יש יכולת התאמה לעבור מחצי קשיחה לגמישה.

ההתאמה בנעלי טיפוס חצי קשיחים די קלה, מאשר העיצובים הקשיחים הישנים יותר מתאימים במידה רבה יותר למגוון צורות של מגפיים.

למגפיים עם עקומות רבות וקשיחות למחצה, סוג ההתאמה לכוונון, צריך להיות באמצעות יישור א-סימטרי במרכזם, או יישור גמיש במרכז ארוך יותר.

הערה: מגפי טיפוס ימין ושמאל קיימים גם בעיצובים קשיחים למחצה, והצד שלהם נקבע על ידי כיוון מוט היישור.

סוגי המעטפת: הכוונה היא לחיבור המעצב את המגפיים, ושנותן להם את היציבות. בעיקרון, קיימים שלושה סוגים, אולם, עם זאת, אם נועלים את המגפיים, יש לוודא שמנסים קודם את שלושת הסוגים, כדי לדעת מה הכי מתאים. להלן סקירה קצרה על סוגי עטיפות המגפיים.

היברידיות: סוג זה משלב בתוכו שני מאפיינים. המאפיינים הללו הם עקב מוגבה ורצועות הבוהן. עם זאת, יתכן שזה לא יוכל לשמש כמו כל מגף. המגף עשוי לענות על חלק מהדרישות. ראשית, לרובם יש סוליה קשיחה וחריץ לעקב, או רצועה שמחזיקה את העקב המוגבה. לרצועות הבוהן במגפיים היברידיות, יש את היתרון שהן מתאימות היטב גם ללא הרצועה (המחברת בין הסוליה לרגל). אפשר גם להתאימן בקלות עם כפפות על ידיים, וצריך פשוט למשוך את רצועת הבוהן ולסובב את העקב המוגבה.

מגפיים מתכנסות: סוג זה מגפיים, משתמש בכבל וביכולת לשחררו, כדי להחזיק את הבוהן במקומה, כשכבל העקב מהודק ביציבות בעזרת ידית מתח השומרת על היציבות בין הקשר לעקב. חלק מהיתרונות של אותו סוג של מעטפת, הוא שזה טמון במעטפת שהיא מחוזקת ומאד יציבה, שאפשר להתאימה בקלות לאורך הנקודות הקדמיות בהתאם לסוג השטח.

הדרישה המינימלית לחיבור המגפיים בשיטה הזאת, היא של דרישות רצועה בגודל של 3/8″, או לחריץ שיהיה על העקב או הבוהן. אפשר ליהנות באמת מסוג כזה של מעטפת כשמטפסים לצרכי סקי.

מגפי רצועה: סוג כזה של מעטפת עובד היטב על כל סוג של מגפיים או נעליים, בתנאי שמרכז היישור של המדרסים, עולה בקנה אחד עם גמישות המגפיים או הנעליים. המאפיין הייחודי שלהן הוא רצועות הניילון המצויות בהן. היתרון הוא שאפשר להשתמש בהן בכמה סוגי מגפיים עם אותו מצע, והן מתאימות למסלולי קרח בינוניים. החיסרון הוא שלוקח להן זמן כדי להסתגל אליהן לעומת סגנונות אחרים, ויתכן שלא מקבלים את אותו סוג של יציבות שמתאים להן, לעומת סוגים אחרים של מעטפות.

התאמת נעלי ומגפי הטיפוס לפני השטח

השליטה על כח המשיכה של הרגליים, הוא משימה חשובה כשמטפסים בתנאי קרח. זה לא קשור ליציבות הרגליים, מאחר שזה שונה לגמרי מהליכה על פני שטח אחרים. צריך להבין שבקרח אפשר להחליק בקלות בעת המגע עם סוליות הנעליים, או ליפול בכבדות.

כדי להפחית את הסיכון, צריך מנגנון קשיח ויציב כדי ליצור את החיכוך בין המגף ופני הקרקע, אפילו על פני הקרח. את זה ניתן להשיג באמצעות נעלי טיפוס מתאימות, שיכולים להעניק לכפות הרגליים בסיס בטוח של דריכה כשמטפסים על שלג או קרח. עם נעלים כאלה אפשר להעניק הגנה טובה יותר לגוף כשמטפסים בחוץ בתנאי מזג אוויר של קרח, מפולות שלג, כולל חציית קרחונים, בעלייה על מדרונות של שלג, טיפוס על מפלים קפואים וסלעים עם קרח.

קשה להתאים כל זוג של נעלי טיפוס ומגפיים. כדי להגיע להתאמה הטובה ביותר ולוודא שהן בטיחותיות, המגפיים ונעלי הטיפוס אמורים להתאים בצורה חלקה. עם זאת, לכל סוג של מגפיים, יש נעלי טיפוס שהולכות יחד איתם. חלק מהמגפיים יכולות אפילו להציע כמה אפשרויות. להלן חלק מהמידע לגבי התאמתם של כמה סוגים ספציפיים.

נעלי טיפוס עם רצועה קלות במיוחד, יעבדו היטב עם מגפי טיפוס קלות מאד, כשנעלי הטיפוס עם הרצועה נצמדים לסוליה גמישה של המגפיים, לא יתאימו בצורה בטיחותית כמו מגף בעל סוליה קשיחה.

כמה דברים שצריך לקחת בחשבון: כשמדברים על שילוב בין מגפיים עם נעלי הטיפוס, קיימים כמה דברים שיש לקחת בחשבון. בעוד שיש נעלי טיפוס שמתאימות ביותר בכל תנאי מזג האוויר מצד אחד ומגפיים שמתאימות במיוחד למצב אחר, צריך לקחת בחשבון מראש את סוג המגף שלכם, את סוג הסוליה, את סוגי הצורה בבהונות א החריץ בעקב ואת סוגי הפעילויות שמתכננים.

כל השיקולים הללו צריכים להנחות אתכם לגבי קבלת החלטה. להלן כמה המלצות ספציפיות כשיוצאים להרפתקאות בחוץ ושצריך לזכור אותם.

אם רוצים לטייל, אפשר לשקול נעלי טיפוס פחות טכניות שבאות עם מעטפת רצועה. כשרוצים לטייל בהרים או לטפס על אזור המכוסה קרח, מומלץ להצטייד במגפיים עם סוליות קשיחות ורצועות עור עבות שמחברות בין הסוליה לגף, או עם חריצים בבוהן ובעקב, אך יש לזכור גם שנעלי הטיפוס הנכונות שאפשר לשלב איתם, אלו נעלי טיפוס שמתכנסות לתוך עצמכן.

אם מדובר בפעילות המאפשרת שימוש במגף גמיש, השיגו גם נעלי טיפוס גמישות איתן. כמו כן, מומלץ לזכור ולבדוק שהמגף גמיש, כדי להבטיח שקיים מרכז גמיש שמחבר בין החזית והצד האחורי של המגף. כמו כן, מומלץ להצטייד בנעלי טיפוס מאלומיניום כשמדובר בנעלי התעמלות (ועם מעטפות רצועה), לטיפוס קל או במסע באזור קרחונים, אך נא לשים לב לכך שהם דומים בגמישותם.

כהערה אחרונה, כדי להגיע להחלטה לגבי נעלי הטיפוס המתאימות היטב למגפיים, מומלץ לקנותם יחד עם המגף, כך שכבר בזמן הרכישה, אפשר לבדוק את ההתאמה, כולל בדיקה המבטיחה את ההתאמה למרכז הנעל, לגמישותה ומבחינת אורכה.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם