• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקניית סוללות (בטריות) חשמל מומלצות לשימוש במכשירים חשמליים

דף הבית » מדריך לבחירה וקניית סוללות (בטריות) חשמל מומלצות לשימוש במכשירים חשמליים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 8 דקות

סוללות הן מצברי אנרגיה ניידים. הם מפעילים פנסים, עששיות, מכשירי GPS, מצלמות, נגני מוזיקה ועוד. הסוללה האידיאלית תעניק את האפשרות להפעלה במשך זמן ממושך, תהיה בעלת ביצועים גבוהים ובמחיר הוגן ותוך השפעה סביבתית נמוכה. כדי להשיג את היתרונות הללו, צריך לדעת מה מחפשים, אך זה יכול להיות קשה ברגע שמתחילים לפשפש בכל הפרטים על סוגי האלקטרודות, הקטודות וסוגי המתכת השונים.

במדריך זה, נעבור על האופציות ונכלול את היתרונות והחסרונות של סוגי הסוללות השונות, תוך התייחסות ספציפית לשימושים חיצוניים, כגון עבור מטיילים, רוכבי אופניים, גולשים ומטפסים.

קרדיט לתמונה ראשית: PublicDomainPictures  Pixabay 

עצות לגבי הבחירה בסוללות חשמל:

  • הבנה בגודל הסוללות שצריכים: זה פשוט, אם הגאדג’ט שאתם משתמשים בו מופעל באמצעות סוללות AAA, אז זה מה שתצטרכו. אפשר גם לחפש מכשיר שהוא בעצמו מהווה אינדיקציה לגבי השימוש בגודל הסוללה, או לקרוא את הוראות השימוש.
  • להחליט אם מדובר בשימוש בסוללות חד פעמיות, או בכאלה שניתן להטעינן לשימושים חוזרים: סוללות לשימוש חד פעמי, זולות יותר, וחיי המדף שלהן מצויינים, אולם בסוללות שניתן להטעינן, אפשר להשתמש שוב ושוב, והן יכולות להיות הבחירה היעילה ביותר והאולטימטיבית, למרות עלותן הגבוהה יותר.
  • להשיג את הסוג הנכון של הסוללה: להבין איך סוללות פועלות ולדעת איך סוללות אלקליין שונות מסוללות ליתיום ו-NiMH מסוללות ליתיום-יון, יכול לעזור בבחירת הסוללה הטובה ביותר לשימושכם.

כל סוגי הבטריות הכי איכותיים במקום אחד – אמזון

כל סוגי הבטריות באתר KSP

להבין איזה גודל סוללות צריכים:

לא צריך לדעת הרבה לגבי גודל הסוללה הנכון שאתם צריכים במכשיר שלכם. מה שצריך, זה פשוט להסתכל על הסוללות שנמצאות במתקן ולהחליפן באותו גודל (כלומר, אם אלו סוללות AAA, אזי זה הגודל שאתם צריכים לקנות). אם אין סוללות במכשיר, יש להסתכל על המכשיר ולבדוק במדריך ההוראות.

רוצים להבין קצת יותר בגודל סוללות החשמל:

אין ספק שאתם מכירים את סוללות ה-AAA, AA, ה-C וה-D. האותיות מציינות את הגדלים. בעיקרון, ככל שאותיות האלף בית ממשיכות, כך גם גודל הסוללה יהיה גדול יותר (למשל, D גדול יותר מ-C). אם יש את אותה אות, אך היא מופיעה יותר מפעם אחת (למשל, AA, AAA) ומשתמשים בה יותר פעמים, כך גם הסוללה קטנה יתר (למשל, AAA היא קטנה יותר מ-AA).

הגדלים של סוללות מטבע (שנקראות גם סוללות תא כפתור) שונים במקצת. אותן סוללות בדרך כלל כוללות שתי אותיות, שלאחריהן באים ארבעה מספרים. האות הראשונה מציינת את ההרכב הכימי, ואילו השנייה, מציינת את הצורה. ארבעת המספרים מתארים את הגודל, כששני המספרים הראשונים מציינים את הקוטר והשניים את הגובה. למשל, סוללה 2032CR, ה-C מציין שזה ליתיום, ואילו ה-R מציין שהסוללה עגולה, ואילו המספרים 2032 מצביעים על כך שהסוללה היא בגודל של 20 מ”מ קוטר, ובגובה של 3.2 מ”מ.

האם לבחור סוללות חשמל חד פעמיות או נטענת

אם רוכשים סוללות בעלות צילינדר נפוץ, כגון AAA, AAA, C או D, יש את האופציה לרכוש סוללות לשימוש חד פעמי, או סוללות נטענות (סוללות תא מטבעות, כגון 2032CR, הן לשימוש חד פעמי בלבד).  לכל סוג יש את היתרונות והחסרונות שלו. להלן הסבר מהיר:

סוללות לשימוש חד פעמי: שמם כבר מדבר בפני עצמו. כשהן מתרוקנות, צריך להשליך אותן. שני הסוגים העיקריים של סוללות לשימוש חד פעמי, הן אלקליין וליתיום.

יתרונות:

  • זולות יותר מנטענות.
  • קצב הפריקה נמוך מאד (יכולת הסוללה יורדת כשהיא אינה נמצאת בשימוש) מבחינה אורך חיי המדף של הסוללה.
  • מאד נפוצות.

חסרונות

  • יש להשליכן לאחר השימוש במיכלים המתאימים לכך.

סוללות נטענות: נוצרו מראש כדי להיות ברות טעינה שוב ושוב, ובמקרים מסוימים עד ל-500 פעם, או יותר. שני הסוגים העיקריים של סוללות נטענות, הן ממתכת ניקל הידריד וליתיום-יון.

יתרונות:

  • מאחר שהן ברות טעינה, הן מייצרות פחות פסולת מאשר סוללות לשימוש חד פעמי.
  • הן מציעות יכולת שימוש טובה יותר ולזמן ארוך יותר מאשר סוללות לשימוש חד פעמי (ככל שמשתמשים בהן יותר, כך זה חסכוני יותר).

חסרונות:

  • יקרות יותר מסוללות חד פעמיות.

השגת הסוג הנכון של סוללות חשמל

ברגע שיודעים איזה גודל סוללה רוצים ומחליטים אם לרכוש חד פעמי או שימוש רב פעמי, תוכלו לגלות שעוזר מאד להבין קצת יותר לגבי הסוגים השונים הקיימים בין הסוללות.  כשקיימת ההבנה הבסיסית לגבי איך הסוללות פועלות ומה נמצא בתוכן, תוכלו לקבל החלטות בצורה מודעת יותר לגבי הסוג הנכון של הסוללות שאתם צריכים.

יסודות בהבנת סוללות: לסוללות הנפוצות, כגון: AAA, AA, C ו-D, יש נקודות חיבור חיוביות ושליליות (טרמינלים), ושתי שכבות פנימיות שנקראות אלקטרודות, הכוללות קטודה (המעבירה את המטען החיובי) ואנודה (כדי לשאת את המטען השלילי). לכל הסוללות יש גם סוג מסויים של אלקטרוליט – חומר מעביר חשמל (שמזרים את האלקטרונים) בין הטרמינלים של הסוללות.  כשמניחים את הסוללה על המתקן, כגון ראש מנורה, האלקטרוליט, הקטודה והאנודה, נוצרת אינטראקציה והתגובה הכימית (בעיקרון, ההתחמצנות), מופיעה. היונים (הטעינה החיובית) והאלקטרונים (הטעינה השלילית) זורמים דרך האלקטרוליט, ויוצאים דרך נקודות החיבור השליליות, ומאפשרים למתקן לתפקד.

במהלך הזמן, הכימיקלים הפנימיים שבתוך הסוללה מתחילים לרדת והאינטראקציה הולכת ומופחתת. בסופו של דבר הם לא מסוגלים יותר לשמור על יכולת הטעינה והסוללה נחשבת ל”מתה”.

התערובת של הכימיקלים שבסוללה, נועדה לספק שילוב מסוים מקודש של ארבעת המרכיבים לסוללה “האידיאלית”, שהם אורך חיים, ביצועים גבוהים, עלות סבירה והשפעה נמוכה על הסביבה. להלן ניתן מבט מקרוב על האופציות הנפוצות ביותר לשימוש בין סוללות חד פעמיות, לבין סוללות רב פעמיות.

סוללות לשימוש חד-פעמי

סוללות אלקליין

הסוללות הנפוצות ביותר לשימוש הן סוללות אלקליין (כלומר, מכילות אלקטרוליטים אלקליין, בדרך כלל פוטסיום הידרוקסייד).

לשימוש בצורה הטובה ביותר:  מכשירים עם “ניקוז נמוך” (פריקה נמוכה), כגון: מנורות לד, פנסי לד, צעצועים, מתקנים בשלט רחוק, שעונים ורדיו ואפילו פריטים בפריקה בינונית, כגון, מנורות המשתמשות בנורות ליבון. סוללות אלקליין ניתנות לשימוש במתקנים בפריקה גבוהה (מצלמות דיגיטליות למשל), למרות שתוחלת החיים שלהם תופחת בצורה חדה. למה ? מאחר שאפילו לאלקליין יש יכולת אנרגיה ראשונית גבוהה. ומתקנים בעלי יכולת פריקה גבוהה, מפעילים משיכה משמעותית כל כך, שזה גורם לספיגת האנרגיה במהירות רבה.

יתרונות:

  • מחיר ממוצע.
  • נפוצות מאד.

חסרונות:

  • נמצאות במחזור תמידי של שימוש וסילוק בצורה מתאימה. ניתנות למיחזור, אך רוב הזמן נזרקות לפחי הזבל הרגילים. (לא במקומות הייעודיים לצרכי מחזור).

וולטאג’ נומינלי: 1.5 (למרות שבהדרגה היכולת יורדת לפחות מ-1 וולט, ככל שהסוללה פורקת את האנרגיה שלה).

הערכת חיי המדף: (ב: 680   פרנהייט/ 200 צלזיוס): 5-7 שנים.

סוללות חשמל ליתיום לשימוש חד פעמי

ליתיום, שהיא מתכת קלה במיוחד, מעניקה לסוללות את צפיפות האנרגיה הגבוהה ביותר בכל תא סוללה, לפיכך, הן יכולות לשמור על יותר אנרגיה מאשר סוללות אלקליין, או כל סוללה חד פעמית בעלת גודל דומה. כמו כן, הן בעלות ביצועים מעולים בטמפרטורות קיצון, הן חום והן קור.

אזהרה לגבי השימוש: יכולת הוולטאג’ הגבוהה יותר שלהן, גורמות לסוללות הליתיום להיות בעלות עוצמה רבה מדי בחלק מהמכשירים, מה שעלול לגרום לנזק למעגלים החשמליים. יש לקרוא את הוראות היצרן וההמלצות לגבי הסוללות, מבחינת השימוש במוצרים אינדיבידואלים.

מתאימות ביותר לשימוש במכשירים בעלי יכולת פריקה גבוהה (למשל, מצלמות דיגיטליות) וברוב (אך לא בכל) המכשירים בעלי פריקה מתונה (למשל, פנסים, צעצועים).

יתרונות:

  • אורך חיים ארוך מאד (ללא כל ספק) בקטגוריית השימוש החד-פעמי; במצלמות דיגיטליות, סוללות הליתיום, יכולות להפיק באופן היפותטי בין 100-200+ תמונות פלש; סוללות אלקליין, בין 20-40+.
  • יכולת תפקוד עליונה בטמפרטורות קיצוניות, החל מתחת לאפס, ועד למעל ל-100 מעלות פרנהייט.
  • חיי מדף ארוכים מאד.
  • בעלות משקל קל (כ-30 אחוז קלות יותר מאשר סוללות אלקליין בגודל דומה).

חסרונות:

  • יקרות יותר

אזהרה: עלולות לגרום לנזק בגלל הוולטאג’ הגבוה למכשירים מסויימים. יש לקרוא את הוראות היצרן, לגבי כל מכשיר שהחברה מציינת, אם הוא מסוגל להכיל סוללות ליתיום.

וולטאג’ נומינלי: 1.5-3 (למרות שזה יורד בהדרגה, ככל שהסוללה נפרקת).

הערכה לגבי חיי המדף: (680F/200C): בין 10-15 שנים.

מה ההבדל בין סוללות ליתיום וליתיום יון? סוללות הליתיום לא ניתנות לטעינה נוספת, ואילו ליתיום יון – ניתנות.

סוללות חשמל לטעינה חוזרת

סוללות חשמל סטנדרטיות ממתכת ניקל הידריד

כפי שהשם רומז עליהן, סוללות המיוצרות ממתכת ניקל הידריד (NiMH) הן כדלקמן:

  • עשויות מניקל (בדרך כלל ניקל הידרוקסייד, משמשות לקטודה/אלקטרודה חיובית).
  • עשויות מסגסוגת (שזוהי תערובת של מתכות או מתכת מעורבת במרכיבים נוספים. משמשות לאלקטרודות אנוד/שליליות).
  • פוטסיום הידרוקסייד (אלקליין) משמשת כאלקטרולייט.

סוללות NiMH מחליפות את סוללות הניקל קדמיום (NiCd) כסוללות נטענות צילינדריות מועדפות. הן מציעות יכולת הפקת אנרגיה גבוהה יותר (עד ל-50 אחוז יותר) מאשר סוללות ה-NiCd, ואין להן את הרעילות הגבוהה שיש לקדמיום. כלומר, סוללות NiMH הסטנדרטיות, הוחלפו במידה רבה בסוללות NiMH מוטענות מראש (ראה את הסעיף על סוללות NiMH שנטענות מראש בהמשך, לקבלת מידע נוסף).

צורת השימוש הטובה ביותר: למכשירים בעלי פריקה גבוהה (למשל, מצלמות דיגיטליות, יחידות פלש) או מכשירים שמשתמשים בהם לזמן ארוך או שימוש ממושך (למשל, רסיבר GPS). לא מומלץ לשימוש במכשירים שמשתמשים בהם רק לעתים רחוקות או שלא עברו ביקורת לעתים קרובות, כגון גלאי עשן או פנסים בערכות חירום.

יתרונות:

  • יכולת העברת אנרגיה בקצב קבוע יותר (מבחינה טכנית, שעור פריקה קבוע יותר), מאשר סוללות לשימוש חד פעמי – למשל, אור של פנסי ראש, המשתמשים בסוללות אלקליין, המתחיל באור בהיר והולך וגדל בהדרגה. באמצעות NiMH, רמת האור נשארת יציבה בגלל המתח היציב המועבר באמצעות הסוללות הנטענות.
  • העברת זרם בצורה יותר משמעותית (זרימת אלקטרון) מאשר סוללות אלקליין, מחזקים את הביצועים כשמדובר במכשירים בעלי פריקה גבוהה.
  • אין מדד של “אפקט זיכרון” (זה קורה כשהסוללה נוטה “לזכור” רק לאחסן את כמות האנרגיה שהעבירה במהלך הפריקה האחרונה שלה).
  • ביצועים רגילים בהחלט במזג אוויר קר יותר.
  • בעלות ערך לטווח הארוך מאשר בסוללות לשימוש חד פעמי.
  • ניתנות למחזור.

חסרונות:

  • “טעינה עצמית” די מהירה (אובדן הכח החשמלי כשלא בשימוש) – סוללות NiMH שלא בשימוש, עשויות להפסיד בין 1-5 אחוזים מהכוח החשמלי המאוחסן שלהן ביום, בין 30-40 אחוזים בחודש (ופוטנציאלית, יותר בתנאי מזג אוויר חמים).
  • יקר יחסית בהתחלה.
  • יש להטעין לפני השימוש הראשוני.
  • יש להטעינן מדי 1-2 חודשים.
  • יכולת האנרגיה יורדת בין 10-15 אחוז לאחר 100 ויותר הטענות.
  • הביצועים עלולים להידרדר אם הן נופלות או מתוחזקות בצורה לא טובה.

וולטים: 1.2 (וולטאג’ יציב נשאר בדרך כלל קבוע במהלך מחזור, ויורד ל-1.1 לפני שמחזור ההטענה הושלם).

הערכת מספר מחזורי ההטענות החוזרות: 150-500.

שעור הפריקה העצמי: מאבדות אחוז אחד (או יותר) של הכוח המאוחסן בסוללות ביום, שזה בערך 40 אחוז בחודש.

אחסון: יש לאחסן כשהסוללות מוטענות באופן מלא וב-60 מעלות פרנהייט / 15.5 מעלות צלזיוס.

עצות:

  • קיבולת גבוהה יותר של הסוללות, יעצימו את היכולת החשמלית של המכשיר לזמן ארוך יותר. קיבולת סוללות NiMH מוצגת בשעות מילי-אמפ’ (mAh). יש להסתכל על הסוללות עצמן, או על האריזה כדי למצוא את דירוג ה-mAh, שמופיע עליהן.
  • ניתן להטעין בכל פעם, ולא משנה מה רמת קיבולת האנרגיה שנשמרת.
  • לביצועים הטובים ביותר, הטענה מחדש כל פעם שקיבולת האנרגיה צונחת אל מתחת בין 30-50 אחוז.
  • כשרוצים לאחסן לתקופה ממושכת את כל סוללות ה-NiMH, יש תחילה להטעינן באופן מלא.
  • אם לא משתמשים בסוללות במשך זמן ארוך, יש תחילה להטעין סוללות NiMH סטנדרטיות מדי חודש, או חודשיים.

סוללות חשמל ניקול הידריד נטענות

נקראות גם “היברידיות”, “מוכנות לשימוש”, או: סוללות ב”פריקה עצמית נמוכה”. סוללות NiMH כאלה, מגיעות כשהן טעונות מראש באריזתן, כך שהן מוכנות לפעולה. הן מציעות שעור פריקה עצמי מאד נמוך (יכולתן הולכת לאיבוד כשהן לא בשימוש), מה שהופך אותן למאד פופולאריות בקטגוריית הסוללות הנטענות לסוללות עגולות (AAA, AA, C ו- D). מהסיבות הללו, סוללות  NiMH נטענות, בדרך כלל מחליפות את סוללות NiMH  הסטנדרטיות והלא נטענות.

לשימוש הטוב ביותר: מכשירים בעלי פריקה גבוהה (למשל, מצלמות דיגיטליות, יחידות פלאשים) או מכשירים בעלי פריקה מתונה, שמשתמשים בהם לאורך זמן או לשימוש ממושך (למשל, רסיברים GPS, פנסי ראש). שעור הפריקה העצמית הנמוך יותר, שמתאים אותן לכמה מכשירים בפריקה נמוכה, כגון שעונים ושלטים לטלויזיה.

יתרונות: כמו ה-NiMH הסטנדרטיות, אך בתוספת כדלקמן:

  • אפשר להטעינן מיד במכשיר.
  • שעורי פריקה עצמית נמוכים בהרבה מאשר סוללות ה-NiMH הסטנדרטיות (שתכנון זה מהווה בחירה מצויינת לפנסי ראש, או כל מכשיר שיכול לשמש באופן פעיל במשך שבוע, מאשר להשאירן ללא שימוש במשך חודשים).

חסרונות:

  • קצת יותר יקרות בהתחלה.
  • אפשר להטעינן מדי 6-9 חודשים.
  • קיבולת האנרגיה יורדת בין 10-15 אחוזים לאחר מאות הטענות.

וולטים: 1.2 (וולטאג’ קבוע בדרך כלל בכל מחזור).

מספר מוערך של מחזורי הטענה: בין 150-500.

שעורי פריקה עצמית: הרבה יותר טובות מאשר סוללות NiMH סטנדרטיות, בערך בין 10-20 אחוזים במשך 6 חודשים.

אחסון: יש לאחסן אותן כשהן טעונות באופן מלא ב-60 מעלות פרנהייט/15.5 מעלות צלזיוס.

עצות:

  • סוללות בעלות קיבולת גבוהה יותר, יגרמו למכשיר לעבוד לאורך זמן. קיבולת סוללות ה-NiMH מוצגת בשעות מילי-אמפ’ (mAh). יש לקרוא על גבי הסוללות עצמן, או על האריזה, כדי למצוא את דירוג ה-mAh המופיע בהן.
  • ניתנות לטעינה חוזרת בכל פעם, ולא משנה מה היא רמת קיבולת האנרגיה השמורה.
  • כדי לאחסן לזמן ארוך, כל סוללות ה-NiMH אמורות בתחילה להיות טעונות מחדש באופן מלא.
  • אם הסוללות נותרות ללא שימוש למשך תקופות ארוכות, יש להטעין את סוללות ה-NiMH מראש מדי 6-9 חודשים.

סוללות חשמל ליתיום-יון, נטענות

כיום, סוללות ליתיום-יון הן הרבה יותר נפוצות, וניתן למצוא אותן בצורת פריסה עבה, גוש או מארז סוללות, מאשר בצורה מעגלית של AAA, AA, C או D. הן משמשות בעיקר בסמארטפונים, מצלמות דיגיטליות, מחשבים ומוצרי צריכה אלקטרוניים אחרים.

צורת שימוש הטובה ביותר: במחשבים ניידים, סמארטפונים, שעוני ספורט GPS, מכשירי כוח ניידים, בחלק מפנסי אופניים.

יתרונות:

  • הסוללות מציעות שעורי פריקה עצמית המוכים ביותר (פחות מ-10 אחוז בחודש) של כל סוללות נטענת.
  • מספר מוערך גבוה של מחזורי הטענה (50-1,000+).
  • ניתנות למיחזור.

חסרונות:

  • יקרות יותר.
  • גם ללא שימוש, זה משפיע באופן שלילי על גיל הסוללה.

וולטים: 3.6 (בשינויים מסויימים).

הערכת מספר מחזורי ההטענה: 500-1000+.

שעורי הפריקה העצמית: מאד נמוכות, אך האוייב  של סוללות הליתיום-יון הוא גילן. גם אם לא משתמשים בהן, הזמן פשוט מזיק להן מבחינת קיבולת האנרגיה. כמות האובדן משתנה בהתאם לגודל ותצורת הסוללה.

אחסון:  יש לאחסן בערך ב-60 מעלות פרנהייט/15.5 מעלות צלזיוס, גם כשהן מוטענות באופן מלא, או ב-50 אחוז (הדעות משתנות בהקשר לכך).

עצות:

  • בדרך כלל סוללות נטענות, גם אם בכמות בינונית של אנרגיה, הן נפרקות.
  • יש להימנע מלמצות באופן מלא את סוללות הליתיום-יון לפני ההטענה. זה אמנם לא יהרוס אותן, אך זה מומלץ כשיטה.
  • יותר מחזורי הטענה, אפשר להשיג אם סוללות הליתיום-יון מוטענות מחדש לאחר פריקה רדודה (בערך 30 אחוז מהקיבולת, מה שניתן לקבוע על פי המכשירים המציעים מדד קיבולת אנרגיה או כ”מחוון הדלק” של הסוללה). אם אפשר, יש להימנע להטענה מחודשת לאחר שימוש מתון (50 אחוז) או כשהפריקה מלאה (90-100 אחוזים).

עצות לגבי סוללות חשמל:

כדי להוציא את המיטב מהסוללות, מומלץ לעקוב אחר העצות שלהלן כשאפשר:

  • כל הסוללות, אפילו אלו שתוכננו לעמוד בטמפרטורות קיצוניות, עלולות להידרדר בביצועיהן כשהן נחשפות לטמפרטורות גבוהות או נמוכות. למטיילים, מטפסים, גולשים וכל שאר האנשים שמבלים את שעות הפנאי שלהם בחוץ, טמפרטורות קרות בדרך כלל מהוות את האתגר הגדול ביותר. כדי להגביל את השפעות הקור על הסוללה, נסו לשמור על המכשיר חם. אפשר לעשות זאת כששומרים על פנסי הראש, הסמארטפונים, ה-GPS או כל שאר הגאדג’טים כשהם קרובים לגוף.
  • לא לנסות ולהטעין במקביל סוללות בהספקים שונים, של מותגים שונים או בגילאים שונים. אין להשתמש בסוללות ממותגים שונים או בגילאים שונים ביחד.
  • יש להסיר את הסוללות מהמכשירים אם משאירים אותן ללא שימוש במשך חודשים. זה מונע את נזילתן בתוך המכשיר, למרות אי הפעילות.
  • יש להסיר סוללות חד פעמיות (שאינן נטענות) מהמכשיר כשהן מופעלות על ידי זרם AC ביתי. זה מונע את פריקת הסוללות, ואפילו בצורה מועטה מבחינת מאגרי הכוח שלהן על ידי המכשיר.
  • אין לאחסן סוללות, ובמיוחד חד פעמיות, במקומות חמים, כגון: תא מטען של רכב, בעליות גג, או במוסכים, מקומות חנייה.
  • יש להימנע מהשלכת סוללות למגירות, מזוודות או תיקים, שבהם הן עלולות ליצור מגע עם חפצים מתכתיים כגון מטבעות או מהדקי נייר. זה גורם לקצר או להשפעה שלילית על קוטביות הסוללות.
  • אין להשליך לעולם סוללות לאש. זה עלול לגרום להם להיקרע ולנזול. כמו כן, יש להימנע מלהשליך אותן למיכל מתכת שבו החום עלול להצטבר.

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם