• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לקניית סירי בישול חשמליים

דף הבית » מדריך לקניית סירי בישול חשמליים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים רוכשים סירי בישול חשמליים, חלקם בשביל ליהנות מעבודה נוחה יותר במטבח וחלקם כדי ליהנות ממאכלים בריאים יותר עם פחות שמן. אבל איך תבחרו את הסיר המושלם עבורכם? הכנו עבורכם מדריך לקניית סיר בישול חשמלי, כדי שתוכלו לבחור את הכלי המתאים ביותר לצרכי הבישול שלכם.

הנה כמה שאלות שכדאי לשאול את עצמכם כשאתם ניגשים לקנות כלי בישול חשמלי:

כל סירי הבישול החשמליים המומלצים ב – KSP. שימו לב שלא בחרתי את כולם

כל סירי הבישול החשמליים המומלצים בלאסטפרייס

כל סוגי סירי הבישול החשמליים המומלצים של שיאומי בעליאקספרס

בשביל מה אתם צריכים את הסיר?

קיימים שפע של כלים חשמליים. לפני שאתם ניגשים לחנות, כדאי לחשוב איזה כלי אתם צריכים. הנה סקירה קצרה של הכלים החשמליים השונים:

סיר בישול חשמלי:

זהו כלי הבישול הנפוץ ביותר מבין הכלים החשמליים. קיימים דגמים רבים של סירי בישול חשמליים, החל מסיר בישול בסיסי ועד לסיר רב-תכליתי, שכולל מגוון רחב של פונקציות ותכניות ידניות ואוטומטיות. אם תבחרו את הדגם המתאים עבורכם, תוכלו ליהנות מסיר שימושי, שיוכל לשמש אתכם רבות במטבח. יש סירים שאפילו מאפשרים לאפות בהם סוגי מאפה שונים.

סיר טיגון:

הסיר הזה מאפשר לטגן בשמן עמוק בטמפרטורה גבוהה, כך שהוא סיר אידיאלי לאלה מכם שמעוניינים להכין צ’יפס או מאכלים הדורשים טיגון בשמן עמוק. יש גם סירים שמאפשרים טיגון עם מעט מאד שמן ואפילו כאלו שאינם דורשים שמן כלל. אלו נחשבים לסירי טיגון בריאותיים. מעבר לזה, סירי הטיגון החשמליים הם גם חסכוניים יותר בשמן, נקיים יותר לשימוש ומאפשרים הכנה מהירה יותר של האוכל המטוגן.

ווק:

אם אתם אוהבים את המטבח האסייתי, כנראה שזהו הכלי האידיאלי עבורכם, כיוון שהוא מאפשר להכין מנות מוקפצות בטמפרטורות גבוהות מאד. אפשר להשתמש בווק גם להכנת מאכלים אחרים, כמו רטבים לפסטה ובצל מטוגן.

סיר לאורז:

אם אתם אוהבים להכין אורז או סושי, יכול להיות שכדאי לכם להצטייד בסיר ייעודי להכנת אורז. אפשר להשתמש בו גם לבישולים קלים אחרים, אך לא הרבה מעבר. היתרון הגדול של הסיר החשמלי הזה הוא שהוא מזהה לבד מתי האורז מוכן ובהתאם, עובר למצב חימום בלבד. כך, לא קורה מצב שהאורז נשרף.

האם המותג מוכר?

כדי לוודא שהסיר החשמלי שלכם בטיחותי ובריא, חשוב לבחור בסיר של מותג מוכר ומהימן. בין המותגים המומלצים ביותר הם Philips, Delonghi, Sauter, Redmond ו-Ninja.

איזו קיבולת דרושה לכם? 

כשאתם בוחרים את קיבולת הכלי, יש לקחת בחשבון את מספר הסועדים שאתם מתכננים להאכיל. כך למשל, סיר בעל קיבולת של 5 ליטרים יספיק ל-4 עד 6 סועדים. יש גם לקחת בחשבון שסיר חשמלי הוא בעל ממדים גדולים יותר מסיר רגיל, גם אם הקיבולת זהה. לכן, אם אתם מוגבלים מבחינת מקום על השיש או מקום אחסון, יכול להיות שכדאי לכם לבחור בסיר בעל קיבולת קטנה יותר. באופן כללי, אם אין לכם בעיית מקום, עדיף לבחור בסיר מעט גדול יותר מהנדרש, כדי שתוכלו להשתמש בו גם במקרים שבהם תצטרכו להכין כמות גדולה יותר של אוכל. יוצאים דופן הם הסירים המיועדים לטיגון בשמן עמוק. בסיר לטיגון עמוק, יש לטגן את המזון בטמפרטורה גבוהה ובכמויות קטנות של מזון בכל פעם, כך שאתם עלולים להישאר בסופו של יום עם כמות גדולה של שמן משומש. לכן, עדיף לבחור בסיר טיגון קטן יחסית.

האם עוצמת החום של הסיר מספקת?

כל כלי בישול חשמלי כולל גוף חימום, שמספק את החום הנדרש לו. עוצמת גוף החימום נקבעת לפי ההספק שלו, שנמדד בוואט (W). ככל שההספק גבוה יותר, כך הסיר יגיע לטמפרטורה מרבית מהר יותר ויוכל לבשל בחום גבוה. לכן, אם אתם רוצים להכין את האוכל שלכם במהירות, כדאי לבחור בסיר בישול בעל הספק גבוה ככל הניתן. אם יהיה צורך בטמפרטורה נמוכה בזמן הבישול, תוכלו לקבוע את עוצמת החום הרצויה באמצעות התרמוסטט של המכשיר. הסירים הפשוטים ביותר מגיעים לעיתים רק עם כפתור הפעלה וכיבוי ובחלקם יש רק שלוש דרגות חום, אך אם אתם רוצים ליהנות משליטה טובה יותר על הטמפרטורה, כדאי לבחור בתרמוסטט בעל מספר גדול של דרגות חום.

האם יש אפשרות נוחה לקבוע את משך הבישול?

חלק מהדגמים כוללים טיימר, המאפשר לקבוע מראש את משך הבישול. כך, אתם יכולים לקבוע כמה זמן יימשך הבישול. אם אתם שומרי שבת, יכול להיות שתרצו לבחור בדגם שמציע טווח של 12 ואף 24 שעות.

האם הסיר נוח לשימוש?

כשאתם ניגשים לבחור סיר בישול חשמלי, כדאי לבדוק האם הוא נוח לשימוש. כלומר, האם הוא כולל תכונות, שמשפרות את נוחות השימוש בו. הנה מספר תכונות שכדאי לחפש בסיר הבישול שלכם:

תוכניות בישול:

קיימים דגמים, שבהם אפשר לקבוע תוכניות בישול בהתאם למאכלים שאתם אוהבים להכין. תוכלו להגדיר את חום הבישול ואת משך הבישול ולבחור בתוכנית בכל פעם מחדש. אם אתם בשלנים מנוסים וכבר יודעים בעל פה את נתוני הבישול הנדרשים, אתם יכולים לוותר על התכונה הזאת. מדובר בתכונה שימושית במיוחד לאנשים שאין להם ניסיון במטבח.

צג וכפתורי מגע:

בחלק מהסירים יש צג אינפורמטיבי, שמציג את זמני הבישול, את הטמפרטורה, את תוכניות הבישול ועוד. כדאי גם לעבור על כפתורי המגע של המכשיר כדי לוודא שהם ברורים ונוחים לשימוש.

קערה נשלפת:

כדאי לבחור בסיר בישול חשמלי בעל קערה נשלפת, שיש לה ידיות אחיזה נוחות. בתום הבישול, תוכלו לשלוף את הקערה מהסיר ולהניח אותה על שולחן האוכל להגשה. היא גם מאד נוחה לניקוי.

לוח שנתות:

הלוח הזה חוסך לכם את הצורך למדוד בכלי ייעודי את כמויות הנוזל שאתם מכניסים לסיר. תוכלו להוסיף את הנוזל ישירות לסיר בצורה מדודה ומדויקת.

קלות הניקוי:

כדי לנקות את סיר הבישול החשמלי, תצטרכו לפרק את חלקיו השונים. לכן, חשוב לבדוק האם קל לפרק את החלקים השונים והאם הם מתאימים לשימוש במדיח. כך, תוכלו להבטיח ניקוי קל ומהיר יותר.

דפנות קרות:

אם אתם רוצים להיות בטוחים שהילדים לא יחטפו כוויה מהסיר בזמן הבישול, כדאי לבחור בסיר בישול חשמלי בעל דפנות קרות. הדפנות הללו שומרות על טמפרטורה נמוכה של המעטפת, כך שאין חשש לכוויה.

האם הסיר תואם את התקציב שלכם?

מומלץ להגדיר תקציב לפני שאתם ניגשים לקנות את סיר הבישול החשמלי שלכם. מחירו של הסיר משתנה בהתאם להספק, לקיבולת ולתכונות מיוחדות שקיימות בו. המחירים מתחילים מ-150 שקלים ויכולים להגיע עד ל-1,500 שקלים ואף יותר. בדרך כלל, האחריות שניתנת על סירים כאלו היא לשנה.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם