מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 5 דקות–
מועתק https://www.bobvila.com/articles/best-soil-test-kits/
צמחים זקוקים לאור, חמצן, מים, ומצע גידול לצרכיהם התזונתיים. דשנים מסחריים וטבעיים יכולים לספק חומרים מזינים חיוניים שאדמה עלולה להיות חסרה. אך כדי לקבל את סוג הדשנים הנכון, על הגנן לדעת תחילה את מצבה של האדמה הקיימת.
קרדיט צילום ראשי: Amazon yoyomax
המאמר מסתמך בין היתר על המדריך לחקלאי ומדריכי לבעלי גינות (משתלות ומעבדות)
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
בדיקת אדמת גן היא הדרך הטובה ביותר לקבוע למה היא זקוקה. ערכות בדיקה נעות בין רצועות pH פשוטות לכימיקלים מורכבים המרגישים חסרים. ערכת בדיקת הקרקע הטובה ביותר מסייעת בהשגת יעדי גנו. חשוב לדעת מה לחפש כשאתם קונים ערכת בדיקת אדמה, ולגלות מדוע המוצרים מתאימים היטב לעזור לכם ללמוד אם בקרקע שלכם אין חסרים של חומרים מזינים.
כדי לבחור את ערכת בדיקת אדמה הטובה, היא חייבת להציע תוצאות עקביות ואמינות. ערכות בדיקה וציוד בדיקה משתנים לפי סוג הבדיקה שמתבצע, כך שחלקם יתאימו יותר לגננים ביתיים.
ערכות לבדיקת אדמה באיכות גבוהה באמזון ארה”ב
ערכות לבדיקת אדמה בבנגגוד – משווק מורשה
מה לקחת בחשבון בבחירת ערכת בדיקת הקרקע הטובה ביותר
גננים רבים וגננות ביתיות קונות\ים מוצרים דשן לתיקון הקרקע שמבטיחים לייצר צמיחת צמחים חזקה, לשפר את מבנה הקרקע או לגרום לפריחה בשפע. ובכל זאת, אלא אם כן המוצרים מספקים את מה שחסר בקרקע, יתכן שהתוצאות אינן מה שציפית. במקרים מסוימים – כגון הוספת דשן לאדמה צפופה בחומרים מזינים – צמחים עשויים אפילו לסבול משריפת דשנים. בדיקת קרקע מוציאה את הניחושים.
איכות האדמה
איכות הקרקע משתנה ממיקום למיקום. האדמה באזורים מסוימים עשויה להיות מושלמת לגידול ירקות ופרחים, בעוד שהאדמה במקום אחר חייבת להיות עם חומר אורגני כדי לגדל משהו. לסוגי הקרקע הבאים יש מאפיינים שונים:
- חמרה היא אדמה העשירה בתחמוצות ברזל, שצבעה אדום-חום. מקור השם הוא מהמילה הערבית חמרה – “אדומה”. תערובת אופטימלית של סחף, חול, חימר וחומר אורגני שמתאים לגידול פירות, ירקות ורוב סוגי הפרחים והשיחים.
- חול: טוב יותר מחמרה מכיוון שהוא מציע רווחים בין הגרגירים לצמיחת שורשים. הוא מתאים לגידול צבעונים, וגידולי שורש ( למשל:תפוחי אדמה וגזר). בעת הכנת אדמה לעונת הגידול הקרובה, הוספת חומר אורגני יסייע לשמור על הלחות בעת גידול צמחים.
סוגי בדיקות אדמה
קיימים כמה מוצרים לבדיקת אדמה כדי לקבוע את כמויות החומרים המזינים והמרכיבי תזונה השונים בקרקע. בין הבדיקות המקיפות ביותר ניתן למנות בדיקות הכוללות לקיחת דגימות אדמה ושליחתן למעבדה לצורך ניתוח. ובכל זאת, ערכות וכלי בית יכולים לעזור.
- בדיקה באמצעות רצועות פסים: רצועות pH הן פיסות נייר המצופות את החומציות הנוכחית או את רמת האלקליות של האדמה. הגנן מערבב אדמה עם מים מזוקקים, תוך שימוש ביחס המומלץ בהוראות האריזה. (מי ברז יכולים להשפיע על קריאת ה- pH.) לאחר החדרת רצועת הבדיקה בתמיסה, הצבע המתקבל של הרצועה מאפשר לגנן לדעת אם האדמה בגינה היא חומצית או בסיסית. תרשים מגיע בדרך כלל עם רצועות בדיקת pH כך שמשתמשים יכולים להשוות את הצבעים.
- בדיקה כימית: בדיקות אדמה כימיות בבית מחייבות הוספת טיפה או שתיים של חומר כימי ספציפי הנקרא “ריאגנט” לדגימת אדמה. התגובה מסייעת להראות את בריאות האדמה. בדיקות אדמה כימיות מתאימות לבדיקת של דבר אחד או יותר: pH וחומרים מזינים ספציפיים (חנקן או סידן).
- בדיקה אנלוגית: בודקים אלו משמשים בדרך כלל לבדיקת קרקע לגבי תכולת לחות, רמות pH, וחלקם עשויים אפילו לבדוק את איכות האור במקומות ספציפיים. חלקם עשויים להשתמש בסוללות, יש בודקים אנלוגיים שמגיבים לרטיבות בקרקע וללא לסוללות.
- בדיקה דיגיטלית: כמו בודקי קרקע אנלוגיים, בודקי קרקע דיגיטליים מגיעים לעתים קרובות עם בדיקות להכניס לקרקע כדי לקבוע את תכולת הלחות ורמות ה- pH. בודקים מסוג זה דורשים סוללות וניתן להשתמש בהם גם יחד עם בדיקות כימיות כדי לסייע בקביעת רמות התזונה, כגון כמות החנקן או האשלג בקרקע.
- בדיקה מקצועית: מהימנה ביותר מכל בדיקות הקרקע, בדיקות מקצועיות מחייבות את הגנן לאסוף דגימת אדמה. המדגם נשלח למעבדה, שם הוא מנותח על פי מבנה ומגוון חומרים מזינים. ואז המעבדה שולחת את התוצאות והמלצות הקרקע לגנן.
מה צריך לבדוק באדמה?
ערכות בדיקה ומכשירים בדרך כלל עוזרים לאתר מאפייני קרקע. הכרת האדמה עוזרת לכם לשמור טוב יותר על הגינה שלכם. יש לזכור כי צמחים שונים מעדיפים חומרים מזינים ספציפיים על פני אחרים, ולכן חשוב לחקור את הצמח שיגדל לפני הוספת חומרים מזינים.
- בדיקת חומרים מזינים: שלושת החומרים המזינים הנפוצים ביותר הדרושים לגידול צמחים בריאים הם חנקן (N), זרחן (P) ואשלגן (K). בכל שקית דשן תופיע מספר NPK המזהה את כמות שלושת החומרים המזינים הללו. סוגי החומרים המזינים N, P ו- K מגיעים בצורות שונות, כגון אשלגן פחמתי, אוריאה או אמוניה נטולת מים לחנקן. באופן כללי, כל זני ה- NPK מבצעים פונקציות דומות. המפתח הוא לדעת איזה חומר מזין ספציפי שצמח צריך ואז להשתמש בתוצאות בדיקת הקרקע כדי להוסיף דשן המסייע באיזון רמות התזונה.
- בדיקת מרכיבים תזונתיים: צמחים עשויים לדרוש מינרלים כמו גם חומרים מזינים, ובודק קרקע שמצביע על חומרים תזונתיים מיקרו, כגון נחושת, ברזל ומנגן, אומר לגנן אם יש יותר מדי או לא מספיק מהחומרים המזינים אלה שנמצאים בקרקע.
- בדיקת חומצה או בסיס: סולם pH שיוצא 0 עד 14, 7 נחשב ניטרלי. מרבית צמחי הגן מעדיפים אדמה מעט חומצית, בין 6 ל -7. עם זאת, ישנם צמחים כמו יערה, לילך שמעדיפים קרקעות מעט בסיסיות, ואילו אזיליאה ורודודנדרון מעדיפה מצבים חומציים.
- בדיקת טמפרטורה: לבוחן יש מדחום המציין עד כמה האדמה חמה או קרירה. זה מועיל למגדלים מסחריים שרוצים להתחיל בייצור מוקדם ככל האפשר באביב. זה גם יכול להיות מועיל עבור גנני תחביבים שרוצים לוודא שהאדמה חמה מספיק לפני שהם יוצאים לשתול.
- בדיקת אור: מכיוון שצמחים זקוקים לכמויות שונות של אור, מד אור יכול לעזור לקבוע אם מיקום יהיה אופטימלי לזן צמחי ספציפי. בעוד שלצמחים יש צרכי אור שונים, כולם זקוקים לקצת אור לצורך פוטוסינתזה, וכך הצמח מסנתז מים ופחמן דו חמצני למזון. רוב מדי האור בבית יציגו תנאי תאורה נמוכים, בינוניים וגבוהים. גנן יכול להשתמש בקריאות אלה כדי לקבוע אם צמח מקבל מספיק אור (או יותר מדי אור) במקום ספציפי.
- בדיקת לחות: אחת מבדיקות הקרקע הנפוצות ביותר היא לחות, והיא משמשת כדי לקבוע אם האדמה מתנקזת היטב. בדרך כלל יש למדי לחות מד המאפשר לגנן לראות אם האדמה יבשה, לחה או רטובה.
דיוק תוצאות בדיקות האדמה
ערכות בדיקת הקרקע שונות בדיוקם, כאשר בדיקות מעבדה מקצועיות מדויקות מכולן. איכות הקרקע עשויים להיות שונה מקצה אחד של הגן לקצהו השני. שתלוי הכמות האור שמקבלת נקודה ספציפית.
ערכות כימיות צריכות להציע מספר תהליכי בדיקה לבדיקת תוצאות כפולות, ורצועות בדיקת ה- pH יהיו המדויקות ביותר לפני תאריך התפוגה שלהן. אפשר למנוע טעויות על ידי ביצוע מספר בדיקות במקומות שונים.
מהירות התוצאות
התוצאות המהירות ביותר מגיעות מבדיקות הקובעות את ה- pH והלחות תוך שניות ספורות. בדיקת חומרים מזינים אחרים עשויה להימשך זמן רב יותר, במיוחד אם יש לשלב את האדמה עם מים. מדי אור ורטיבות יכולים לקבוע תוצאות תוך מספר דקות. בשווה לבצע בדיקות חוזרות בתדירות מסוימת שתוכל לקבל מושג על איכות האור בשעות שונות של היום וכדי לראות אם לחות מתאדה מהר יותר מהאדמה בזמן שבחוץ טמפ’ גבוהה.
תקופת ההמתנה הארוכה ביותר מגיעה כאשר מחפשים תוצאות מעבדה מקצועיות. על הגנן לאסוף את דגימות האדמה, להניח אותן באריזה ולשלוח את החבילה למעבדה. מעבדות מסוימות יכולות לשלוח תוצאות בדוא”ל, מה שמזרז את התהליך בכמה ימים.
קלות שימוש בערכת הבדיקה
ערכות בדיקת הקרקע הטובות ביותר מגיעות עם הוראות כיצד לטפל ברצועות ובגששים, בנוסף מציעים מידע להבנת הרלוונטיות של תוצאות הבדיקה. ערכות בדיקה כימיות יגיעו לרוב עם תרשימים המסבירים מה משמעות התוצאות השונות, כגון שינויים בצבעים שונים המתרחשים בעת בדיקת חומרים מזינים ומיקרו-תזונה מסוימים.
טיפ קטן מאיתנו:
לפני שאתם ממהרים לרכושערכה לבדיקת אדמה, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.
מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.
טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט
איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.