• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקניית שעונים וצמידים חכמים עם מד דופק מובנה

דף הבית » מדריך לבחירה וקניית שעונים וצמידים חכמים עם מד דופק מובנה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

קרדיט תמונה ראשית: Eliza Lake  Pixabay 

אימוני כושר הם מעבר לכמות האימונים שאתה עושה, האינטנסיביות שלהם חשובה באותה המידה לקבלת התוצאה שאתה רוצה. מד הדופק יעזור לך לעקוב אחרי קצב האימון שלך ולהבין האם אתה צריך להגביר קצת או להאט.

לפני שאתם בוחרים מד יש שני פקטורים לקחת בחשבון:

ישנם שני סוגים של מדים.

מד על מפרק היד:

מד על המפרק בנוי מחיישן אופטי שמורכב על צמיד או מכשיר דמוי שעון. מדים מסוג זה יותר נוחים משאר סוגי המדים ויותר קלים לשימוש, אך הם גם פחות מדויקים. ייתרון נוסף שלהם הוא שניתן לענוד אותם כל הזמן, למעט לצורך הטענה, ובכך לעקוב אחרי הדופק בצורה טובה יותר. אני ממליץ גם לישון איתו ולעקוב אחרי השינה.

מד שעון דופק על מפרק היד באמזון

מד שעון דופק על מפרק היד בעליאקספרס

מד שעון דופק על מפרק היד בבנגגוד

שעון ומד דופק ב KSP

מד עם רצועות חזה:

סוג זה בנוי מרצועה, אותה מניחים על החזה, ומחיישן אלחוטי שמשדר את המידע למכשיר דמוי שעון יד שמציג את הנתונים. סוג זה של מדים הוא המדויק ביותר, אבל צריך להתרגל להרכיב אותו מחדש לפני כל פעילות גופנית. בחלק מהדגמים ניתן לשלוח את המידע ישירות למחשבי GPS לאופניים ולצפות בנתונים שם במקום להציץ כל הזמן במפרק כף היד שלך. ואף בחלקם יש אפשרות להתחבר לפלטפורמות כושר שונות כמו starva ו-garmin connect.

מד דופק עם רצועת חזה בעליאקספרס הקישור עובד. בדוק

מד דופק עם רצועת חזה באמזון

הפיצ’רים שניתן למצוא בו:

הדגמים הזולים יותר ימדדו את משך האימון שלכם, ויראו לכם את הדופק הממוצע במהלך האימון, כמו גם את הדופק הגבוה ביותר והנמוך ביותר. דגמים רבים יכולים להתחבר למד צעדים שיושב על שרוכי הנעל שלכם ומודד מהירות ומרחק. חלקם אף מגיעים עם GPS שמאפשר לכם גם הוא לעקוב אחרי המהירות שלכם ואחרי המרחק אותו עברתם, ומכילים גם אופציה לניווט. כמובן שככל שתבחרו דגם יקר יותר, כך גם יהיו לו יותר פיצ’רים שונים ומגוונים.

  • כיוון המד לכמה טווחי דופק: ברוב מדי הדופק אתם יכולים להגדיר שלושה טווחי דופק רצויים, שלכל אחד מהם מתאים לאימון שונה כמו אירובי, אינטרוולים או אנאירובי. במדים מתקדמים תוכלו להגדיר עד שישה אימונים. אם במד שלכם אתם יכולים להגדיר אימון אחד, תצטרכו להגדיר את הטווח בכל פעם מחדש. חלק מהמדים יראו לכם את הזמן בו הייתם בטווח הרצוי ויתריעו לכם אם תחרגו מהטווח המוגדר או אם לא תגיעו אליו.
  • ספירת קלוריות: לא מעט אנשים מתאמנים כדי לרדת במשקל ואני ביניהם, כל מי שמתאמן למטרה זו צריך לעקוב אחרי כמות הקלוריות שהוא שורף ושהוא אוכל, לכן פיצ’ר זה מומלץ מאוד למטרה זו.
  • שעוני ספורט: מעבר להיותם מדי לחץ דם, שעונים אלו יראו לכם את השעה, תוכלו להשתמש בהם כסטופרים, להגדיר בהם התראות ולצפות בלוח השנה.
  • שעוני עצר והקפות: אם אתם בעניין של ריצה במסלול ריצה, חפשו שעון עם אופציה למדידת הקפות. לחיצה על כפתור ההקפה תראה לכם את הזמן ההקפה בלי לעצור את המדידה. כך בסוף כל אימון תוכלו לראות כמה זמן לקחה כל הקפה ולהשוות ביניהן.
  • קצב הורדת הדופק: פיצ’ר זה מאפשר לכם לעקוב אחרי הזמן שלוקח לדופק שלכם לחזור למצבו הרגיל. אני ממליץ במיוחד לאנשים שמבצעים אימוני ספרינטים ואימוני אינטרוולים להשתמש בזה. אבל כל אחד יכול להנות מהפיצ’ר הזה בעיקר בגלל העובדה שהוא מצביע על רמת הכושר שלך.
  • סוללה: רוב המדים יבואו עם סוללה נטענת או עם סוללה שאתם יכולים להחליף בעצמכם, בשני המקרים, לא מדובר בסיבוך גדול.
  • מעקב אחרי מרחק ומהירות: מעקב אחר המרחק שעברתם באימון והמהירות שלכם נעשה בדרך כלל באמצעות GPS או באמצעות מד צעדים שיושב על שרוכי הנעל. אם אתם מתאמנים בתוך מבנה או באזור עם קליטת GPS גרועה, אני ממליץ ללכת על האופציה השנייה. בחלקם אפילו תמצאו פיצ’רים שעוקבים אחרי קצב השחייה.
  • התממשקות למכשירים אחרים: חלק מהמדים יכולים להתחבר למחשב או לטלפון שלכם, ובכך לאפשר לכם לצפות בסטטיסטיקות האימונים שלכם ולשמור או לשתף את המידע. בחלק מהמכשירים החיבור לטלפון הסלולארי שלכם משודרג יותר ויאפשר לכם לצפות בהודעות, לשמוע מוזיקה או לראות את ההתראות שאתם מקבלים לטלפון שלכם ובכך לחסוך מכם להוציא את הטלפון מהכיס במהלך האימון.
  • תעבורת נתונים מוצפנת: כמו שכבר הזכרנו, רצועות החזה משדרות את נתוני הדופק שלכם למכשיר שיושב על פרק כף ידכם. שידור זה מוצפן כדי למנוע מרצועות שלכם לשדר גם למדים של האנשים המתאמנים סביבכם וליצור בלבול.

טווחי דופק במד דופק

אחד היתרונות הבולטים של מד הדופק, הוא שבאמצעותו אפשר לשמור על דופק אופטימלי לסוג הפעילות שאתה מבצע.

חישוב הטווח האופטימאלי מתבצע באמצעות אלגוריתם, הוא נעשה באחוזים ביחס לדופק המקסימאלי שלכם, ומשתנה מגיל לגיל. בטבלה הבאה תוכלו לראות מהו טווח הדופק האופטימלי לקבוצת הגיל שלכם ומה הוא הדופק המקסימלי אליו מומלץ להגיע:

 טווח קצב אופטימלי (50-85%) מהקצב המקסימאליקצב מקסימאלי
גילפעימות לדקהפעימות לדקה
20100-170200
3095-162190
3593-157185
4090-153180
4588-149175
5085-145170
5583-140165
6080-136160
6578-132155
7075-128150

איך צריך להשתמש במד דופק

בחלק הזה נסביר איך צריך להשתמש במד בהתאם לסוגי הספורט השונים.

אופניים: מד דופק ייתן לכם פידבק על האימון שלכם בכל סוגי האימונים, בין אם אתם רוכבים בכבישים, בשטח או באופני כושר ביתיים. דגמים מתקדמים יותר יכולים לעקוב אחרי המרחק והמהירות שלכם באמצעות חיישנים או באמצעות מד צעדים.

ריצה והליכה: בין אם אתם אתלטים מקצועיים ובין אם אתם יוצאים לריצה מדי פעם, השימוש שלכם במד יהיה דומה. כוונו אותו לטווח דופק שמתאים לשריפת שומן ואירובי. אם אתם מקצוענים המד יעזור לכם להישאר בשיא הדופק בזמן אימונים אינטנסיביים ולהישאר בתוך הטווח הרצוי באימונים רגועים יותר.

טריאתלט: אם אתם מתאמנים לטריאתלון, אופן השימוש יהיה בהתאם לכל חלק במרוץ. ישנם מדים שיכולים לעקוב אחרי קצב השחייה שלכם ומספר הבריכות שעשיתם.

שיקום מפציעה: נתונים בזמן אמת חשובים מאוד לשיקום מפציעה ומחלה כדי לא לחזור לעניינים מהר מדי. מד דופק יכול לעזור גם לאנשים שסבלו מאירוע לב להשתקם ולחזור למלוא כוחם.

הורדה במשקל: מד הדופק יכול לעקוב אחרי שריפת הקלוריות שלך ותוכל להשתמש בו כדי למקסם אותה. חלקם אף יעזרו לך לשמור על הדיאטה.

טיולים, טיפוס הרים וסקי: השתמש במד כדי להתכונן כמו שצריך לשהות בגובה רב.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם