מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
כתשעים אחוזים מהישראלים המטיילים בהודו יתנסו בשימוש בסמים. למה? כי זה זמין וזה חלק מהכיף. אם עושים את זה נכון (ולא, אנחנו לא מעודדים ולא ממליצים) אפשר ליהנות ולא להסתבך, אבל אם עושים טעויות הסיכונים רבים והנזקים כבדים. אז איך אפשר להשתמש בסמים בהודו בלי להסתבך? האם הדבר בכלל אפשרי? מהן הסכנות בשימוש בסמים בהודו? למה דווקא הודו הפכה ליעד בו מתנסים בסמים? מה הן הסכנות הצפויות למי שבוחר להתנסות? ואיך אפשר למזער את הסיכון? כל התשובות לסטלן שרוצה לחזור בשלום הביתה ולא לשלם מחיר כבד על החוויה
–
כתשעים אחוזים מהישראלים המטיילים בהודו יתנסו בשימוש בסמים. למה? כי זה זמין וזה חלק מהכיף. אם עושים את זה נכון (ולא, אנחנו לא מעודדים ולא ממליצים) אפשר ליהנות ולא להסתבך, אבל אם עושים טעויות הסיכונים רבים והנזקים כבדים. אז איך אפשר להשתמש בסמים בהודו בלי להסתבך? האם הדבר בכלל אפשרי? מהן הסכנות בשימוש בסמים בהודו? למה דווקא הודו הפכה ליעד בו מתנסים בסמים? מה הן הסכנות הצפויות למי שבוחר להתנסות? ואיך אפשר למזער את הסיכון? כל התשובות לסטלן שרוצה לחזור בשלום הביתה ולא לשלם מחיר כבד על החוויה
–
כתבה נגוהה שפרלינג
–
למה שימוש בסמים נפוץ כל כך בקרב תיירים דווקא בהודו?
זהו סוד גלוי שסמים והודו זה משהו שהולך יחד. למה דווקא במדינה הזו הסמים כל כך נפוצים ואיך זה הפך לחלק בלתי נפרד מהחוויה של המסע בתת היבשת המרתקת?
ראשית כי מדובר בטרנד וכמו כל טרנד – מזיק או מועיל – גם הטרנד הזה מכריע לא מעט תרמילאים.
שנית, גיל התרמילאים: החבר’ה נוסעים לטיול הגדול אחרי הצבא. הם יוצאים ממסגרת מעיקה ומגבילה ובזמן שנערים בגילם בכל רחבי העולם חוגגים את המעבר לעולם המבוגרים בקולג’ים עם הרבה מאד סמים ואלכוהול, החבר’ה שלנו טוחנים שמירות ומגנים על המולדת. בגיל כזה כולם פורקים עול, בטח אחרי שירות מגביל, קשה ומחייב. הדרך האולטימטיבית לפרוק עול היא סמים.
שלישית, זמינות: הסמים בהודו מצויים בכל פינה. במקומות מסוימים יש לקנות אותם ממש, אבל במעוזי הצריכה הגדולים- מנאלי וגואה צריך פשוט לקטוף. כן, כן, לגשת ולקטוף. שדות גדולים של צמח הקנאביס פזורים באין מפריע וזמינים לשימוש בלתי מוגבל של המטיילים. מי שלא מוצא מה לקטוף יכול פשוט לגשת לישראלי הראשון הנקרה בדרכו, לשאול אותו “אחי איפה מתארגנים” וזה יפנה אותו בקלות למי שיכול לספק לא מעט סמים, ביניהם חשיש, ג’אראס, גראס (מריחואנה, גאנג’ה) ואופיום, כמו גם טריפים וכדורי אקסטזי.
רביעית, עלות נמוכה: הודו זולה. נקודה. הכל שם זול וכך גם הסמים. הם לא רק זמינים ונמצאים בכל פינה הם גם לא מחייבים היפרדות לשלום מסכומי כסף רציניים. בסכום כסף מגוחך תוכלו להשיג כל סם שתרצו. האופיום (תודה לאל, ממכר וממסטל כמו הרואין. שומר נפשו ירחק) יקר יחסית לשאר הסמים הנפוצים במדינה.
חמישית, תרבות: ההודים לא עושים סיפור מסמים. רובם משלבים סמים בטקסים הדתיים שלהם וצריכתם היא חלק בלתי נפרד מחיי היום יום שלהם.
שישית, העלמת עין של הרשויות: כמו האוכלוסייה ההודית, כך גם הרשויות לא עושות סיפור מסמים. בהקשר זה חשוב לשים לב: עד לפני כמה שנים המדיניות של הממשלה ההודית כלפי שימוש בסמים במדינה על ידי מקומיים ועל ידי זרים היתה סובלנות והעלמת עין. במקרה הגרוע המשתמשים נאלצו לשם בקשיש לשוטר סחטן. אולם בשנים האחרונות החגיגה מצטמצמת והודו של אז היא כבר לא הודו של היום. הרשויות הרבה פחות סבלניות כלפי תיירים שמעשנים ולכן הימנעו מלעשות זאת בפרהסיה- במסעדה או על חוף הים, אלא רק במרפסת של החדר בגסט האוס שלכם. כמו כן, בערים הגדולות, כמו דלהי, כלכותא, ממובאי וכדומה הרבה יותר מחמירים בהשוואה ליתר המקומות לכן שם נמליץ לכם להימנע לגמרי מרכישה ושימוש בסמים ואם תעשו זאת אז רק בחדר ולא בפרהסיה וזיכרו שגם היו סיפורים על שוטרים שפרצו לחדרים בגסט האוס ועצרו תיירים. ראו הוזהרתם.
–
ולמרות כל הנ”ל יש כעשרה אחוזים מהמטיילים הישראלים שמוותרים על התענוג ולא עושים סמים בהודו. וזה טוב ומומלץ. אפשר ליהנות בהודו גם בלי חווית הסמים. המדינה הזו כה הזויה, שונה, משכרת ומהפנטת שהיא תזמן לכם חוויות אדירות גם בלי שימוש בחומרים משני תודעה. אבל אם אתם משתייכים דווקא לרוב וכן משתמשים בסמים השתדלו לעשות זאת בחוכמה ובזהירות והתחילו בלהיות מודעים לסכנות שבשימוש בסמים בהודו:
–
מה הם הסיכונים בשימוש בסמים בהודו?
- פגיעה רגשית-נפשית:למרבה הצער מטיילים רבים משתמשים בהרבה מאד סמים למשך הרבה מאד זמן בזמן שהייתם בהודו ועובדה זו גובה מחיר מכמה מהם. המושגים “שרוטים” בעגה של המטיילים ו”נפגעי סמים” בעגה היותר מכובסת מתארים את הנפגעים שנטרפה דעתם בעקבות השימוש בסמים. אין לדעת מראש מי יפגע מהשימוש בסמים ויש המניחים שזה ענין של גנטיקה, נסיבות חיים, טיב הסמים ותכיפות השימוש בהם. אחרים משוכנעים שמספיקה פעם אחת כדי “להידפק” ומעדיפים שלא לקחת סיכון ולהתרחק מהסכנה כמו מאש. כך או כך, חשוב לקחת בחשבון שיש לסמים השפעה רגשית-נפשית על המשתמש והיא עלולה לגרום להתפרצות של מחלות נפש והפרעות רגשיות- נפשיות לפני שבוחרים לעשות אותם.
- הסתבכות בפלילים: אמנם כולם בהודו עושים סמים, גם מקומיים וגם תיירים, במיוחד בגואה ומנאלי. אבל זה לא אומר שזה חוקי- התפיסה שניתן לעשות סמים כמה שרוצים בהודו, כל הזמן ועם כל אחד מבלי להסתכן פשוט לא נכונה. זוהי תפיסה רווחת שבטעות יסודה. הרשויות אמנם לרוב עדין מעלימות עין משימוש בסמים אבל אם תתפסו משתמשים בהם או סוחרים בהם העונשים על עבירות סמים במדינה הן קשות. במקרים רבים בקשיש יציל אתכם אך במקרים אחרים אתם עלולים להסתבך מעל הראש. לכן היו ערניים וזהירים ותחזיקו היטב במודעות מה צפוי לכם אם תיתפסו עם סמים במדינה שמרנית זו. ככלל, הענישה בגין סמים מושפעת מכמות הסמים ומסוג הסמים- סמים “קשים” בכמות מסחרית תסכן את חירותכם לזמן רב. רמת הענישה בגין עבירות שבהן כרוכה אחזקה של “כמות קטנה” או סחר ב”כמות קטנה” פחותה באופן ניכר מרמת הענישה בגין עבירות שבהן מעורבות כמויות גדולות יותר או כמויות מסחריות של סמים. השאלה היא מה זה כמות קטנה. ובכן, זה תלוי בסוג הסם: כמות קטנה של צ’ארס (חשיש) היא עד 100גרם, וכמות מסחרית היא 1ק”ג; כמות קטנה של גאנג’ה (מריחואנה) היא עד 1קעלוגרם וכמות מסחרית היא 20ק”ג; כמות קטנה של אקסטזי היא עד 0.5גרם(שני כדורים), וכמות מסחרית היא 10גרם (40כדורים); כמות קטנה של הרואין היא עד 5גרם, וכמות מסחרית היא 250גרם. בטבלה 1: מוצגת רמת הענישה בעבירות הסמים השונות בחלוקה לפי שלוש הכמויות האמורות. החל מ- 2באוקטובר 2001קיימת הבחנה בחוק בהודו בין כמויות הסם שלגביהן נעברו העבירות על החוק.
=
כיצד ניתן לצרוך סמים בהודו בזהירות?
אז אחרי שקראתם הכל אתם תחליטו אם זה שווה את זה ואם כדאי לעשות סמים בהודו. אם תחליטו למרות הכל ללכת על זה עשו זאת בחוכמה, היו מודעים לסכנות ונקטו אמצעי זהירות, לרבות אמצעי הזהירות הבאים:
אל תגזימו, אל תצרכו כמויות מטורפות, אל תמהרו לבטוח בכל אחד וקחו קצת זמן לפני שתתחילו לקחת שאיפות, בולים או כדורים. אל תתחילו לחגוג ישר עם הגיעכם להודו. תנו לעצמכם זמן להתרגל למדינה הזו ולהרגיש בטחון. אחרת אתם עשויים להסתכן ולהפוך טרף קל לנוכלים. זכרו כי סמים הם רק חלק מהטיול והם לא כל העניין. מי שנוסע להודו רק כדי להתמסטל מפספס את כל המטרה. אם כל הטיול שלכם יסתובב סביב סמים לא תחוו רבע ממה שיש לתת היבשת להציע לכם. זכרו כי הסמים יכולים גם להזיק לכם; נסו רק סמים “קלים”; אל תבטחו בכל אחד; אל תעזו למכור סמים; אל תעזו לנסוע עם סמים עליכם ובטח ובטח שלא לעלות איתם לטיסה; אל תחצו איתם גבולות; נסו לעשן בפרטיות ולא בפרהסיה (בטח בערים הגדולות, שם בכלל עדיף לא להתעסק עם סמים); ריכשו רק כמות קטנה ביותר (לכמות השפעה על גודל התסבוכת והסיכוי להצילכם אם תתפסו) השתדלו לא להיות אלה שמשלמים עבור הסמים ואם “נתפסתם” על חם נהגו בחוכמה ובבגרות.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.