• תַפרִיט
  • תַפרִיט
טיסות קונקשיין

מה זה טיסת קונקשיין? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת

דף הבית » מה זה טיסת קונקשיין? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

קרדיט לתמונה ראשית: Nel Botha Pixabay.

נתחיל בשורה התחתונה – טיסת קונקשיין היא טיסה בלתי ישירה, שיכולה להוזיל משמעותית את עלות הטיסה. טיול לחו”ל הוא לא עסק זול. ואם בחרתם ללכת על יעד מרוחק, הרי שמחיר הכרטיס עשוי להיות גבוה מאד. ישראלים רבים בוחרים באופציה של טיסה בלתי ישירה הכוללת עצירת ביניים אחת או יותר. ככל שמספר עצירות הביניים גדול יותר, כך, בדרך כלל, הכרטיס עולה פחות.

היתרון הגדול של טיסות קונקשיין הוא המחיר. המחיר של טיסת קונקשיין עשוי להיות זול בעשרות אחוזים לעומת טיסה ישירה, כך שלפעמים עדיף לעבור כמה שעות של אי-נוחות כדי לשלם פחות. אולם, קחו בחשבון שטיסת קונקשיין יכולה לגרום ללחצים מיותרים ולעיתים נדירות גם להפסד כספי משמעותי.

טיפ לגיל המבוגר או לאנשים חולים: אין צורך בטיסת קונקשיין ליעדים במרחק של עד 5 שעות טיסה. אבל, אם אתם מתכוונים לטוס למרחקים ארוכים יותר, טיסת קונקשיין היא בגדר חובה. כך, תוכלו לזוז ולנוח כל כמה שעות. לאחרונה, מספר חברות מובילות החלו לפעול בנושא עם הגברת לחץ החמצן, הגדלת המרווחים בין המושבים ועוד.

Start_Your_Journey_Product_EN_v1_720x90

תוכן עניינים:

הזדמנות לטיול חטוף על הדרך

קונקשיין דרך מדינה ערבית / מוסלמית

טיסות קונקשיין: תקלות אפשריות

איך תובעים את חברת התעופה במקרה של תקלה?

לסיכום

הזדמנות לטיול חטוף על הדרך:

יש אנשים שמזמינים טיסת קונקשיין עם המתנה ארוכה יחסית בעצירת הביניים. לפעמים ההמתנה היא של כמה שעות טובות, לפעמים של יום שלם ולפעמים של כמה ימים. אם אתם הרפתקנים, אתם יכולים לנצל את עצירת הביניים הארוכה הזו לביקור חטוף ביעד שלא חשבתם עליו.

אם אינכם מתכוונים לצאת אל מחוץ לנמל התעופה בזמן העצירה, כדאי להצטייד בעזרים שיעבירו לכם את הזמן. הטלפון הסלולרי הוא בהחלט אופציה, אבל גם ספר טוב, אוזניות איכותיות או אפילו זוג מסרגות יכולים להועיל בזמן ההמתנה.

קונקשיין דרך מדינה ערבית / מוסלמית:

בעלי דרכון ישראלי יכולים לטוס בכל חברת תעופה שמאושרת על ידי ישראל, גם אם זו חברת תעופה ערבית. אתיהאד איירוויס, מלזיה איירליינס, טורקיש איירליינס, רויאל ג’ורדניאן וקטאר איירוויס – כל אלה חברות ערביות שנחשבות איכותיות. אך, יש לקחת בחשבון שחברות מסוימות עשויות למנוע עליית נוסעים בגלל הדרכון.

ניתן גם לבצע קונקשיין בכל שדה תעופה ערבי/ מוסלמי שמאפשר להישאר בתחום שלו במהלך הקונקשיין. בזמן הקונקשיין, ברוב המדינות הערביות לא עוברים ביקורת דרכונים, אבל  עוברים בידוק ביטחוני. מומלץ שלא לשים חולצות פרובוקטיביות או לדבר בקול רם ובעברית, כדי לא למשוך תשומת לב.

בכל מקרה, ההחלטה על מעבר דרך מדינה ערבית / מוסלמית נתונה לשיקול דעתו של כל נוסע והינה על אחריותו הבלעדית. מומלץ לקרוא את אזהרות המסע של משרד החוץ לפני שאתם יוצאים לדרך. –

טיסות קונקשיין: תקלות אפשריות

איבוד הכבודה בדרך:

בטיסות קונקשיין, הכבודה שלכם תצטרך לעבור ממטוס למטוס בתחנת הביניים. אומנם חברת התעופה נוטלת אחריות על העברת המטען למטוס הבא שלכם, אך טעויות אנוש עלולות בהחלט לקרות. אם למזלכם הרע אבדה המזוודה, יש סיכוי שתקבלו פיצוי. הגישו תלונה ובקשה לפיצוי לחברה שאיתה טסתם.

פספוס טיסת ההמשך:

עיכובים בלתי צפויים קורים בענף התעופה לעיתים קרובות. לכן, יכול מאד להיות שתפספסו את טיסת ההמשך שלכם. לכן, כשאתם מזמינים טיסת קונקשיין, חשוב לוודא שיש מספיק מרווח זמן בין קטעי הטיסה השונים. קחו בחשבון גם את הרכב הנוסעים איתכם. יכול להיות שנוסעים מבוגרים ירצו לנוח מעט יותר בין טיסה לטיסה. אם אתם מטיילים עם ילדים, צריך לקחת בחשבון עיכובים בלתי צפויים נוספים. בכל מקרה, כדאי שהמרווח בין הטיסות יהיה של שעה לפחות. שלוש שעות זה לרוב זמן אידיאלי.  

יכול להיות מצב שבו תחמיצו את טיסת ההמשך עקב עיכוב מצד חברת התעופה שביצעה את הטיסה הקודמת. במקרה הזה, חברת התעופה הקודמת אמורה לשאת באחריות ולפצות אתכם. אם אתם ברי מזל, תקבלו כרטיס לטיסה חלופית בטווח של מספר שעות. במקרים אחרים, תמצאו את עצמכם לנים בבית מלון על חשבון חברת התעופה עם כרטיס לטיסת המשך ליום המחרת. אם אתם לא בלחץ, זו לא אפשרות נוראית. אבל, אם אתם בדרך לכנס או לפגישה חשובה, זה יכול להיות בעייתי. במקרים נחמדים פחות, חברת התעופה תציע לכם להמתין מספר ימים עד לטיסה הבאה, או למרבה הזוועה, תתנער לגמרי מאחריות. במקרה כזה, קחו יוזמה, רכשו כרטיס חדש והקפידו לשמור על כל הקבלות, כדי להתחשבן עם החברה הכושלת כאשר תשובו לישראל.

זה אולי מפתה לרכוש כל מקטע טיסה בנפרד וכך לחסוך עוד כסף, אך זה עלול להוביל לבעיות במקרה שמשהו משתבש בדרך. אם לא תרכשו את המקטעים במרוכז, כל חברת תעופה עלולה להשליך את האחריות על האחרת וכך לא תקבלו את הפיצוי המגיע לכם.

איך תובעים את חברות התעופה במקרה של תקלה?

קודם כל, בכל מקרה של תקלה, מומלץ לתעד אותה בכל אמצעי אפשרי – בהקלטה, בצילום, בכתב. כך, תוכלו להביא הוכחות במידת הצורך.

במקרה שתרצו לקבל פיצויים מחברת התעופה, אנו ממליצים להיעזר בשירות של חברה אמריקאית מובילה, Air Help. החברה נותנת לכם הערכה לגבי גובה הפיצוי המגיע לכם. כל שאתם צריכים לעשות הוא למלא טופס ולצרף צילומי דרכון, כרטיסי עלייה למטוס והוכחות לנזקים שנגרמו לכם. יש גם אפשרות להשתמש בשירותיה של החברה כדי לתבוע את חברת התעופה. אם תחליטו לתבוע דרכה, תקבלו פיצוי לאחר כמה שבועות ישירות לחשבון הבנק שלכם בניכוי עמלה. אפשר לתבוע פיצויים על הזמנת יתר, עיכובי טיסה וביטולים.

אם אתם מעדיפים לתבוע בצורה אחרת, מומלץ לפנות לעורך דין מוסמך שעוסק בתחום חוקי התעופה.

לסיכום:

טיסת קונקשיין היא דרך נפלאה לחסוך כסף בטיסות ארוכות. ואם אתם הרפתקנים, היא גם דרך טובה לגלות עוד מהעולם! רק חשוב לזכור שטיסת קונקשיין מלווה בסיכונים ובתקלות אפשריות. אם תדעו למה לצפות, תוכלו לצמצם באופן משמעותי את הסיכונים.

שתהיה לכם טיסה נעימה!

רוצים לדעת איך להזמין טיסות זולות מישראל? קראו – איך למצוא טיסות זולות, עם עזרה, אחריות ושרות.


תאריך עריכה אחרון: 26.10.21, נעשה ע”י ליאור קן-לי


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם